Dog.bg Форуми : Декоративни птици

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (120 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Декоративни птици

#2161 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 May 2007 - 08:03 PM

Волене, понеже си отдавна вече с нас пилчарите и аз като Ники се учудвам какъв е този инкубатор. От снимката виждам че нагряването става с крушките иначе защо са толкова много? Ваничката е добре да я смениш с някаква пластмасова защото от тези ръжди не можеш да се оттървеш . Къде се редят яйцата ? Хубаво е да ги нареждаш в нещо като щайга за ягоди за да не изпадат пиленцата във водата като се люпят. Направи капака на панти за да можеш бързо да отваряш и затваряш иначе на всяко отваряне температурата и влагата заминават на кино. Има още много работи за доизкусуряване ама за сега оправи това. Ако има нагреватели вземи тези крушки ги махни за да не светнеш и ти като ги обгърне влагата. При работещ инкубатор капака трябва да има удобни дръжки и много леко да се вдига и сваля защото всяко удряне троши нагрятите елементи. Майче те поошашках с препоръки ама нали си един от нас drink

#2162 Потребителят е офлайн   volen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2007 - 08:23 PM

Цитат

Волене, понеже си отдавна вече с нас пилчарите и аз като Ники се учудвам какъв е този инкубатор. От снимката виждам че нагряването става с крушките иначе защо са толкова много? Ваничката е добре да я смениш с някаква пластмасова защото от тези ръжди не можеш да се оттървеш . Къде се редят яйцата ? Хубаво е да ги нареждаш в нещо като щайга за ягоди за да не изпадат пиленцата във водата като се люпят. Направи капака на панти за да можеш бързо да отваряш и затваряш иначе на всяко отваряне температурата и влагата заминават на кино. Има още много работи за доизкусуряване ама за сега оправи това. Ако има нагреватели вземи тези крушки ги махни за да не светнеш и ти като ги обгърне влагата. При работещ инкубатор капака трябва да има удобни дръжки и много леко да се вдига и сваля защото всяко удряне троши нагрятите елементи. Майче те поошашках с препоръки ама нали си един от нас drink

ванка яйцата се редят на едина метална мрежа върху ваничката в тия решетки дето се виждата на снимката са с ръчка която като я дръпнеш върти яйцата и обратно като я буташ.нагряването става с крушки аз утре ще взема две панти да му сложа на тоя капак да не звзема да светна и аз като го вдигам че тогава ще стане сериозно b) а за нагревател никде не съм видял гледам има един кабел дето виси вътре ама не го знам за какво епо дебел от другите и е отдрязан отпред.
User's Signature

всяко яйце-бомба,всяка кокошка летяща крепост срещу агресорите!(лозунг в птицеферма)

#2163 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2007 - 08:49 PM

Волка, избягвай да слагаш метални части и помагала в инкубатора просто защото от влагата им се е..... Ако ти позволява размера сложи малка щайга от ягоди/пластмасова/ и в нея си нареди яйцата така че като ги въртиш да са затиснати едно към друго за да не се строшат. "Кабела" който ти стърчи трябва да е термодатчик който отчита температурата и включва и изключва нагревателите. Отворите за въздуха се правят от страни. Така както ти са твойте топлината и влагата ще си заминават директно на горе в стаята. По добре ги затвори с тиксо и направи от страни три дупки с този размер. Като сложиш яйцата ги затвори и трите , след 10 дни отвори една, след още 10-втората и малко преди да започнат да се люпят яйцата отвори и третата. Така се регулира горе-долу въздуха.

#2164 Потребителят е офлайн   volen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2007 - 09:09 PM

ами така ще направя ще измеря ширината и ще сложа касетки от ягоди а отворите ги запушвам. 1super мерси за информацията cheers черпането от мен
User's Signature

всяко яйце-бомба,всяка кокошка летяща крепост срещу агресорите!(лозунг в птицеферма)

#2165 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 08:29 AM

Цитат

Ники имаме си нов зоомагазин в Русе,за първи път виждам толкова чист,има много животни-жака,маймунки,чинчили.Има и от тея бурковите дето ти си мераклия по 35лв/бр,има още гулденови,розели,неразделки(мутации),но има и две диамантени гугутки и в понеделник ще ходя да си взема едната :)))))))) и междудругото всичките птици са в нещо като стъклена стаичка,която е затворена отвсякъде,сигурно за да не прихванат някоя болест

Хубаво са го измислили ,ама аз пак си имам едно наум от зоомагазините.Иска ми се да ги взема направо от развъдчика
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#2166 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 08:52 AM

Цитат

Здравйте на всички в този форум!!!

Много ме впечатли всичко което правите и ентусиазма с които отглеждате и се грижите за тези пернати красавци. Особенно...........nikigeen............направо шапка ти свалям!
      Аз бих искал и да те попитам от каде мога да си купя  двойка неразделки. Страшно много съм се се запалил по тези красиви папагали и бих изкъл да ги отглеждам, преди отглеждах вълнисти и даже имах пиленца.
      Ще съм ти много благодарен ако ме посаветваш какво да правя! bgflag

Здрасти Сашо,
Добре дошъл. super best Неразделки има един приятел в Кюстендил ,маскови са и има и синята мутация.Иначе знам ,че има във Варна и Несебър,а не може да няма и в София.Може да ти помогне и Ванката(soikata).Имай предвид ,че са големи драки и са доста шумни и побойници,а иначе са сладури дребни ,де l)

Ванка,това с измирането май не е само при нас,а и с празните яйца де.В събота ходих при моите приятели Румен и Васко.И на тях са им умрели доста папагали,а на всичко отгоре на всички яйцата са неоплодени,включиотелно и на какадутата.А и при мен също и сега в неделя последно махнах и пойните и те бяха с неоплодени яйца .Егати и тъпотията a)
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#2167 Потребителят е офлайн   DRAAC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 May 2007 - 10:22 AM

Цитат

Здравйте на всички в този форум!!!

Много ме впечатли всичко което правите и ентусиазма с които отглеждате и се грижите за тези пернати красавци. Особенно...........nikigeen............направо шапка ти свалям!
      Аз бих искал и да те попитам от каде мога да си купя  двойка неразделки. Страшно много съм се се запалил по тези красиви папагали и бих изкъл да ги отглеждам, преди отглеждах вълнисти и даже имах пиленца.
      Ще съм ти много благодарен ако ме посаветваш какво да правя! bgflag.gif

drink Още един маниак,да знаеш ако ти влезне перушина и на теб отзад няма отърваване.Веднъж влезне ли няма вадене. Добре дошъл. cheers

#2168 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 11:25 AM

За пръв път от 5 години насам от 8 яйца от корелите имам само едно папагалче, а те са едни от най-лесните за размножаване oleeee . Сравнително ми е слабо и люпенето от фазаните но аз умишлено тази година отделях по-малко яйца за инкубатора и си оставих фазанките да мътят. В една от лекциите на ветеринарите пише че когато има аномалии във времето както беше тази зима е нормално да се получи и аномалия в оплождането на птиците които са на открито . Абе каквото стане cheers drink
Ники ,аз малко ти иззех функцията относно инкубатора на Волен ама дано го сглоби.
Добре дошъл на Сашо в гнездото 1super
Ще провера в кое село беше в Русенско една голяма колекция от птици и ще му налеем още мерак на Сашко, а пък и при отворения мост сега може и от Румъния нещо да се вземе стига да са започнали да си лекуват мамалигарите птиците.

#2169 Потребителят е офлайн   1f40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 11:33 AM

да ви се похваля вече имам диамантено гугутче w) довечера ще кача снимки

#2170 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 12:24 PM

Цитат

да ви се похваля вече имам диамантено гугутче w) довечера ще кача снимки

Е хайде браво super best Крайно време беше l)
User's Signature

#2171 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 12:45 PM

Цитат

За пръв път от 5 години насам от 8 яйца от корелите имам само едно папагалче, а те са едни от най-лесните за размножаване oleeee . Сравнително ми е слабо и люпенето от фазаните но аз умишлено тази година отделях по-малко яйца за инкубатора и си оставих фазанките да мътят. В една от лекциите на ветеринарите пише че когато има аномалии във времето както беше тази зима е нормално да се получи и аномалия в оплождането на птиците които са на открито . Абе каквото стане cheers drink
Ники ,аз малко ти иззех функцията относно инкубатора на Волен ама дано го сглоби.
Добре дошъл на Сашо в гнездото 1super
Ще провера в кое село беше в Русенско една голяма колекция от птици и ще му налеем още мерак на Сашко, а пък и при отворения мост сега може и от Румъния нещо да се вземе стига да са започнали да си лекуват мамалигарите птиците.

Ванка, аз също си го обяснявам с времето.Положението е зле ,но природата си е природа и срещу нея не можем да се борим.

Колкото до инкубатора - няма проблеми,кой с каквото може помага,нали сме едно семейство wink Подобни инкубатори има и руско и родно производство.Ако знаеш колко фасунги съм натрупал след преправянията.Но и аз съм имал изпълнение с лампи,особено при инкубатори с малък вътрешен обем,защото инерцията при нагряването е по-малка ,отколкото с нагревател.При тези се разчита на естествена конвекция и за това са отворите отгоре ,но трябва да има устройство за регулиране на диаметрите на тези отвори.

Румънците действително имар доста болести a) Предпочитам сърбите b)
User's Signature

#2172 Потребителят е офлайн   volen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 04:44 PM

благодаря ви за информацийте днес цял ден тука с едни термометри меря махам слагам и сега съм сложил два да си настроя температурата дано стане най-накрая че взех да се ядосвам вече сутринта ходих да търся термометър за иккубатор бил някакъв специале една жена в един магазин ми изкочи с един и ми каза че мерил даже и стотната от градуса и като ми каза цената чак ми омекнаха колената 52лв. и аз и казах че е ненормална.взех един които видях в една люпилня и сега съм с него и един стаен да видим с кои ще работи наи добре. cheers 1super
User's Signature

#2173 Потребителят е офлайн   1f40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 06:44 PM

ето го мъника

Прикачени файлове

#2174 Потребителят е офлайн   1f40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 06:47 PM

ето я и клетката която най-после е готова,чудя се да пусна ли гугутката при другите,ама се притеснявам щото е много малка и нежна да не и направят нещо wink

Прикачени файлове

#2175 Потребителят е офлайн   1f40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 06:47 PM

:)

Прикачени файлове

#2176 Потребителят е офлайн   volen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 07:02 PM

честито за новата придобивка да ти е жива и здрава и много да и се радваш bravoS
User's Signature

#2177 Потребителят е офлайн   1f40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 07:19 PM

мерси b)

#2178 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 08:09 PM

Ифчо, и клетката е хубава и гугутката ама канарче, вълнисти,гугутка- всичко на куп не е много за препоръчване. Може във волиера където летят и всяко си има негова територия. Само приятелски съвет- вълнистите папагалчета са доста своенрави злобарчета когато живеят с други птици, докато канарчето е сладур и си живее с всеки пернат стига да не е хищник.

#2179 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 08:25 PM

Цитат

благодаря ви за информацийте днес цял ден тука с едни термометри меря махам слагам и сега съм сложил два да си настроя температурата дано стане най-накрая че взех да се ядосвам вече сутринта ходих да търся термометър за иккубатор бил някакъв специале една жена в един магазин ми изкочи с един и ми каза че мерил даже и стотната от градуса и като ми каза цената чак ми омекнаха колената 52лв. и аз и казах че е ненормална.взех един които видях в една люпилня и сега съм с него и един стаен да видим с кои ще работи наи добре. cheers 1super

Волене, не се ядосвай ouu Температурата в инкубатора ще ти стане реална чак след едно денонощие worthy . Трябва да загрее водата в тавичката, да се стабилизира температурата на стените, да започне нормално влагоотделяне и не на последно място трябва да ти мине малко и мерака за постоянно отваряне на капака. За термометъра- слагай два за аквариум в две различни дупки и готово.

#2180 Потребителят е офлайн   volen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 08:31 PM

Цитат

Цитат

благодаря ви за информацийте днес цял ден тука с едни термометри меря махам слагам и сега съм сложил два да си настроя температурата дано стане най-накрая че взех да се ядосвам вече сутринта ходих да търся термометър за иккубатор бил някакъв специале една жена в един магазин ми изкочи с един и ми каза че мерил даже и стотната от градуса и като ми каза цената чак ми омекнаха колената 52лв. и аз и казах че е ненормална.взех един които видях в една люпилня и сега съм с него и един стаен да видим с кои ще работи наи добре. cheers  1super

Волене, не се ядосвай ouu Температурата в инкубатора ще ти стане реална чак след едно денонощие worthy . Трябва да загрее водата в тавичката, да се стабилизира температурата на стените, да започне нормално влагоотделяне и не на последно място трябва да ти мине малко и мерака за постоянно отваряне на капака. За термометъра- слагай два за аквариум в две различни дупки и готово.

аз капака не го отварям термометъра е вътре и го гледам през стъклото от горе не мърдам капака изобщо.ама ще се въоража с търпение и ще чакам а тези стаините не стават ли? термометрите де
User's Signature

• (120 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни