Декоративни птици
Публикувано: 13 May 2007 - 08:03 PM
Публикувано: 13 May 2007 - 08:23 PM
Цитат
ванка яйцата се редят на едина метална мрежа върху ваничката в тия решетки дето се виждата на снимката са с ръчка която като я дръпнеш върти яйцата и обратно като я буташ.нагряването става с крушки аз утре ще взема две панти да му сложа на тоя капак да не звзема да светна и аз като го вдигам че тогава ще стане сериозно b) а за нагревател никде не съм видял гледам има един кабел дето виси вътре ама не го знам за какво епо дебел от другите и е отдрязан отпред.

всяко яйце-бомба,всяка кокошка летяща крепост срещу агресорите!(лозунг в птицеферма)
Публикувано: 13 May 2007 - 08:49 PM
Публикувано: 14 May 2007 - 08:29 AM
Цитат
Хубаво са го измислили ,ама аз пак си имам едно наум от зоомагазините.Иска ми се да ги взема направо от развъдчика

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 14 May 2007 - 08:52 AM
Цитат
Много ме впечатли всичко което правите и ентусиазма с които отглеждате и се грижите за тези пернати красавци. Особенно...........nikigeen............направо шапка ти свалям!
Аз бих искал и да те попитам от каде мога да си купя двойка неразделки. Страшно много съм се се запалил по тези красиви папагали и бих изкъл да ги отглеждам, преди отглеждах вълнисти и даже имах пиленца.
Ще съм ти много благодарен ако ме посаветваш какво да правя! bgflag
Здрасти Сашо,
Добре дошъл. super best Неразделки има един приятел в Кюстендил ,маскови са и има и синята мутация.Иначе знам ,че има във Варна и Несебър,а не може да няма и в София.Може да ти помогне и Ванката(soikata).Имай предвид ,че са големи драки и са доста шумни и побойници,а иначе са сладури дребни ,де l)
Ванка,това с измирането май не е само при нас,а и с празните яйца де.В събота ходих при моите приятели Румен и Васко.И на тях са им умрели доста папагали,а на всичко отгоре на всички яйцата са неоплодени,включиотелно и на какадутата.А и при мен също и сега в неделя последно махнах и пойните и те бяха с неоплодени яйца .Егати и тъпотията a)

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 14 May 2007 - 10:22 AM
Цитат
Много ме впечатли всичко което правите и ентусиазма с които отглеждате и се грижите за тези пернати красавци. Особенно...........nikigeen............направо шапка ти свалям!
Аз бих искал и да те попитам от каде мога да си купя двойка неразделки. Страшно много съм се се запалил по тези красиви папагали и бих изкъл да ги отглеждам, преди отглеждах вълнисти и даже имах пиленца.
Ще съм ти много благодарен ако ме посаветваш какво да правя! bgflag.gif
drink Още един маниак,да знаеш ако ти влезне перушина и на теб отзад няма отърваване.Веднъж влезне ли няма вадене. Добре дошъл. cheers
Публикувано: 14 May 2007 - 11:25 AM
Ники ,аз малко ти иззех функцията относно инкубатора на Волен ама дано го сглоби.
Добре дошъл на Сашо в гнездото 1super
Ще провера в кое село беше в Русенско една голяма колекция от птици и ще му налеем още мерак на Сашко, а пък и при отворения мост сега може и от Румъния нещо да се вземе стига да са започнали да си лекуват мамалигарите птиците.
Публикувано: 14 May 2007 - 12:45 PM
Цитат
Ники ,аз малко ти иззех функцията относно инкубатора на Волен ама дано го сглоби.
Добре дошъл на Сашо в гнездото 1super
Ще провера в кое село беше в Русенско една голяма колекция от птици и ще му налеем още мерак на Сашко, а пък и при отворения мост сега може и от Румъния нещо да се вземе стига да са започнали да си лекуват мамалигарите птиците.
Ванка, аз също си го обяснявам с времето.Положението е зле ,но природата си е природа и срещу нея не можем да се борим.
Колкото до инкубатора - няма проблеми,кой с каквото може помага,нали сме едно семейство wink Подобни инкубатори има и руско и родно производство.Ако знаеш колко фасунги съм натрупал след преправянията.Но и аз съм имал изпълнение с лампи,особено при инкубатори с малък вътрешен обем,защото инерцията при нагряването е по-малка ,отколкото с нагревател.При тези се разчита на естествена конвекция и за това са отворите отгоре ,но трябва да има устройство за регулиране на диаметрите на тези отвори.
Румънците действително имар доста болести a) Предпочитам сърбите b)

Публикувано: 14 May 2007 - 04:44 PM

всяко яйце-бомба,всяка кокошка летяща крепост срещу агресорите!(лозунг в птицеферма)
Публикувано: 14 May 2007 - 06:44 PM
Прикачени файлове
-
DSC02273.JPG (50.63K)
Брой сваляния: 137
Публикувано: 14 May 2007 - 06:47 PM
Прикачени файлове
-
DSC02275.JPG (79.01K)
Брой сваляния: 130
Публикувано: 14 May 2007 - 06:47 PM
Прикачени файлове
-
DSC02288.JPG (42.29K)
Брой сваляния: 137
Публикувано: 14 May 2007 - 08:09 PM
Публикувано: 14 May 2007 - 08:25 PM
Цитат
Волене, не се ядосвай ouu Температурата в инкубатора ще ти стане реална чак след едно денонощие worthy . Трябва да загрее водата в тавичката, да се стабилизира температурата на стените, да започне нормално влагоотделяне и не на последно място трябва да ти мине малко и мерака за постоянно отваряне на капака. За термометъра- слагай два за аквариум в две различни дупки и готово.
Публикувано: 14 May 2007 - 08:31 PM
Цитат
Цитат
Волене, не се ядосвай ouu Температурата в инкубатора ще ти стане реална чак след едно денонощие worthy . Трябва да загрее водата в тавичката, да се стабилизира температурата на стените, да започне нормално влагоотделяне и не на последно място трябва да ти мине малко и мерака за постоянно отваряне на капака. За термометъра- слагай два за аквариум в две различни дупки и готово.
аз капака не го отварям термометъра е вътре и го гледам през стъклото от горе не мърдам капака изобщо.ама ще се въоража с търпение и ще чакам а тези стаините не стават ли? термометрите де