Dog.bg Форуми : Декоративни птици

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (120 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Декоративни птици

#381 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 December 2006 - 10:01 AM

Ауу,чудесно !Един от най-красивите и най-кресливите папагали super best
Всъщност не е задължително да е селскостопанска птица ,за да е с декоративна стойност,тоест искам да кажа ,че дори кокошката може да е просто едно бижу с изключително голяма стойност.Има породи които се продават на такива цени ,че може да се главозамаеш,нищо ,че е кокошка или гъска например victoryVVV
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#382 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 07:39 PM

А и ще кажеш ли нешо за кукумявката?
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#383 Потребителят е офлайн   NadqampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 10:47 PM

Цитат

А и ще кажеш ли нешо за кукумявката?

Ами какво да кажа.Една обикновена вечер баща ми се връща вкъщи с кашон, с подозрително съдържание.Негови приятели намерили пиленцето във входа си.То вече не беше съвсем пиленце, а истински пубер! l) Гледаше ме с ококорените си очички и въртеше глава на 180 градуса! bl) l) Също като папагала ми, не даваше на непознат, да доближи аристократическата му особа и възмутено крещеше по стъпките на натрапника!Лакомо си хапваше сурово месеце, но не отказваше и възможността, да те ухапе, съвсем негальовно по пръста! w) Впоследствие разбрах удивителните му възможности на летене, в неговата си клетка на балкона той правеше фигури от висок клас!Изявяваше се и като кълвач, защото проби един шперплат съвсем умело, за около половин час.Впоследствие разбрахе и удивителната му отделителна система, на принципа: "акай повече отколкото си изял" и той, сметнахме го за той, получи заслуженото име Цвъки!С кучето ми, старият ми ротвайлер Арес, не се понасяха особено!Щом се мернеха и двамата се наежваха и надаваха бойни звуци! l) Затова терасата стоеше затворена!Постепенно Цвъки спечели повече слава, отколкото всеки друг член на семейството ни.Всички ме питаха, за него и днешното му настроение.А то винаги беше едно, задоволство.Мозъкът му според мен, беше изпълнен с планове за величие!Все се опитваше да ме впечатли с нещо, я като ме ухапе, я като застане с главата надолу, я като си засипе водата с екскременти!Чудих се защо е толкова приспособен и от чудото, интернет разбрах, че той е така наречената-домашна кукумявка!Всичко ми стана ясно!Представях си го пред телевизора, с бутилка бира BEER и отегчен поглед!Но знаете, много хубаво не е на хубаво.Един ден се събудих с мисълта, че той не може да живее в плен.Още си беше дивак, а и аз не можех да му осигуря нужното пространство!Отидохме в една гора и го пуснахме да лети свободно, което той прие много изненадващо, изчезвайки за секунди от полезрението ни!Сега не знам къде е...надявам се да ме помни...
User's Signature

[br]_____________www.virtualtown.forumup.com_______________

#384 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 11:57 PM

nono Леле,много забавна история,която ми напомни на една моя подобна:

Понеже от край време цялото ми семейство се занимаваха с отглеждането на най-различни пернати любимци,един добър ден съседи ни донесоха младо вранче(Сива врана).Рязали някъде тополи и то паднало .Беше супер грозноват (и аз не знам като теб ,защо решихме ,че е мъжки) и веднага му лепнах благозвучното име Спиро.

Та малкия за нула време се сдоби с такава популярност ,че у нас майка ми беше като портиер на вратата - постоянно идваха деца за да го наблюдават какви ги върши,а пък те носеха бисквити ,салам ,кайма ,а едно даже домъкна цяла шепа червеи bl) ,та майка ми за малко да припадне при вида им l)
Точно през пет минути огладняваше и се разнасяха такива крясъци ,че целия блок се тресеше(оттам и популярността).Лапаше всичко ,което му се сложеше в човката,а вода пиеше сам от чучура на чешмата в кухнята

И така за кратко време му изкараха перата и започна да подлитва.Тогава настана голямата и велика олелия.Понеже по никакъв начин не можехне да го сложим в клетка(щом го затворехме изваждаше такова гласище ,че трепереха прозорците,а аз тогава бях студент в сесия и не можех да му обръщам внимание),си летеше в кухнята ."Минираше " навсякъде и коронния му номер беше да кацне на някого на главата и да започне да си прави гнездо с косата му,а това включваше скубане ,риене и яросно дърпане на някое ухо,с цел да го качи отгоре на главата.
Щом приключеше с гнездото или го изгонехме ,кацаше на рамото и започваше изследване дълбочината на ухото и носа,а не дай си боже да си отвориш устата и за секунда главата му потъваше там.Ужас!
Като порасна още малко щом видеше чешмата да тече ,веднага заставаше под струята и се правеше на патица r)

Белите му нямаха край ,не можехме да го заведем на село ,не си спомням защо ,но семейния съвет с голямо прискърбие реши да го даде на една семейна позната ,която също много обича животните ,за да го доотгледа

Тя от своя страна се постара доста и Спиро стана голяма сива врана и беше пуснат

Лелката казваше ,че отначало идвал от време на време да се храни на терасата ,но вече пролетта явно са го налегнали семейни грижи и повече не го видяла ,но постоянно и се струвало ,че я наблюдава от съседния блок.

Дано е било така r)
User's Signature

#385 Потребителят е офлайн   NadqampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:03 AM

Наистина, доста прилики в двете "особи"... l) Е, пожелавам ти лека нощ! 1super
User's Signature

[br]_____________www.virtualtown.forumup.com_______________

#386 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:05 AM

Друг път ,пък ще ви разкажа за пак такава история с гривяк,която обаче има тъжен край за съжаление
User's Signature

#387 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 31 December 2006 - 12:36 AM

Ох, враните са ми голяма тръпка. Редовно си имам всяко лято по някое чавче или сива врана я със счупено крило, я леко пострадало и е при мен на стационар докато се оправи. Аз после ги оставям да си тръгнат ,но трудна е раздялата . Това е най- тежкото време. Супер номерца спретват. Крадват си всичко лъскавичко и го крият и кофтито е ,че дажи си крадват и запалени цигари и ги носят на ....плевника bl) Един познат така е търчал по своята чавка като му гепнала фаса . Много са умни , хоят да тормозят кучетата и всичко що има нещо за скубане.
Желая на всички любители на пернатите много здраве, късмет и мечтан любимец от пернатковците wink през Новата 2007г.

#388 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 December 2006 - 09:57 AM

Аааа! Благодаря и на двама ви за разказите!!! l)

А някой знае ли за гарвана някъде в София? И какво стана с нея?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#389 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 10:36 AM

О не.Я разкажи ни да разбереме за какво става дума worthy
User's Signature

#390 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 10:43 AM

Цитат

О не.Я разкажи ни да разбереме за какво става дума worthy

Огромен гарван (нарочно махнах местонахождението му) - който живее в центъра на София. Така и не се разбра дали е сталано нещо със стопаните или просто го пускали, но редовно се разхождал по тротоара и се закачал с хората, кълвейки, с кучетата бил дори по-суров. Много хора го бяха видели и снимали.
Лошото е, че единственото, което някой предложил е да го приберат в някаква си по-голяма клетка.
Темата я четох в един форум и след кофтито предложение - момичето изтри местонахождението му и май и снимките, за да не го вземе някой "лош" човек.
Никак не е добре за него да се разхожда по тротоара без никакъв страх от хора и животни, но ...
Това беше лятото - сега не знам какво е станало с него.

Тя, както и аз си въобразявахме, че ще се намери някой, който да предложи по-добри условия за него, от клетка.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#391 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 04:14 PM

Те гарваните по принцип са си доста големички.Ако бяхме някъде другаде ,а не в България ,всеки щеше да му носи храна и на свобода би бил много по-добре отколкото в клетка.А управниците ни щяха да се възползват от атракцията.Ама.....
User's Signature

#392 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 January 2007 - 11:37 AM

Гарван bl) ау , направо ми dribble Да не е било черна посевна врана? Малко ги бъркат ,но тя е определено по дребна от гарвана. Казвам го , защото са ни викали за какви ли не "странни" животни.
Например веднъж ни се обаждат от един хотел-ресторант и викат ,че някъква мОго странна птица ходи хо балкона и им чука по прозорците и иска да влиза вътре. И ние с невероятни мечти в главите хукваме въоражени с кепове, лакомства , храна и каквото се сетим още. Отиваме и ....а познайте ,де ....сива посевна врана nono nono nono nono ние направо останахме изумени как при цялото враново семейство скитащо из града не различиха ,че пилето е съвсем отраснала сива врана. Ама и още много куриози сме имали ,та з това предположих ,че може и да е друго пиле дето е скитало по улиците ,а не гарван.

#393 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 12:52 PM

Граван, гарван беше. Опитомен и живеел там някъде, но излизал да се разхожда. r)

п.п. Гарван гробар.
User's Signature

#394 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 January 2007 - 01:03 PM

Жалко ,че не съм от София ,за да отида и да му се порадвам. Не съм имала щастието да видя от близо такава птица и много се надявам да мога да видя някога ,но да е свободна.Наблюдавала съм ги в природата ,но не чак толкова близо.

#395 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 01:17 PM

Намерих старата тема за него (в дургия форум) - за съжаление са изтирити и снимките, така че не мога да ви го покажа.
Все още си мисля, че ако намеря някой, който да го гледа в полусвободно състояние, но не в град (не знам дали е възможно да свикне с нов дом де?) - да отида да го хвана, ако ми позволи b)
User's Signature

#396 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 05:08 PM

Хмм, само внимавай с клюна му ,че нали знаеш колко е голям wink Като знам врана как кълве и то малка ,си го представям този разбойник r)
User's Signature

#397 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 05:37 PM

Ето сега определител за сем. вранови

Прикачени файлове

User's Signature

#398 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 05:39 PM

Та кой от всички представители е(гарвана ако не се лъжа достига почти до 70 см дължина)

Прикачени файлове

User's Signature

#399 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 January 2007 - 09:52 PM

На рисунките са показани
1 Чавка
2 Черна посевна врана
3 Сива посевна врана
4 Гарван гробар

#400 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:02 PM

Точно така.А на горния пост?
User's Signature

• (120 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни