Dog.bg Форуми : Декоративни птици

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (120 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Декоративни птици

#1541 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2007 - 08:11 PM

и тези ми харесват по -долу

Прикачени файлове

User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1542 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2007 - 08:12 PM

и тази

Прикачени файлове

User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1543 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2007 - 08:12 PM

последна

Прикачени файлове

User's Signature

#1544 Потребителят е офлайн   volen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2007 - 08:26 PM

има доста хубави 1super
User's Signature

всяко яйце-бомба,всяка кокошка летяща крепост срещу агресорите!(лозунг в птицеферма)

#1545 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2007 - 08:50 PM

Дааа определено r)
User's Signature

#1546 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2007 - 09:19 PM

Направо почвай да късаш билетчета , nikigeen wink

#1547 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 04 April 2007 - 09:32 PM

Цитат

ами тои днес ми обяснява коя е мъжка и коя женска като са в стадото и като ги наближим мъжката си пери под човката ушичките аз така им викам и почва да крещи и от време на време гони другите. ааааа то ако ще с пушката няма смисал да ми хвааща b)

Това с мингишките , че са завъртяни изобщо да не те води , че са мъжки. И при женските може да се завъртят и при мъжките може да са пригладени да главата.

Ники, онзи петел е просто невероятен. Седя и се чудя тая опашка истинска ли е bl) bl) Те навита ли му я дъжат l) Не , не страхотен е dribble
На мен ми харесаха волиерите с гьолчето и онези дето имат остъкляване и им се свалят прозорците. Но остъклените са повече за зоопарково отглеждане, за по-малко влизане вътре. Тези със столчето вътре са по удобни за човек , който е решил да се бодалее при гадинките си. b)

#1548 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 10:09 AM

Ники, явно имаш "шпиони" по европейските дворове dribble . Има разкошни волиери, но има и само красиви. При нашите условия съм установил няколко задължителни неща. Задължително стените да са от мрежа 2/2см. и деб.1,8-2мм. за да издържа на лапите на лисици,белки,порове,котки и кучета и да не пропуска врабци и плъхове. Задължително да е с циментов цокъл и основа която лови и мрежата. Стените от вътре да са зидани и измазани с варов разтвор а дървото да е само отвън като изолация и декорация. Дървото не е преграда за никакви гадини като плъхове,белки и др. а дезинфекция на дървена стена и нейната поддръжка са много сложни.Те европейците си изтрепаха хищниците и гледай как красиво стои дървената волиера в двора с тревата ама при нас не става. МНОГО фира съм дал с птиците докато не преминах на варианта-зидария,бетон,тръби и мрежа и декоративно оформление за визия. Не искам да звучи като самохвалство но варианта на стр.57 ми е за сега много сполучлив. От тези снимки - евала- вече ги разпечатих и давам на жената тема:"Външно оформление на двора"

#1549 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 10:13 AM

Грешка. стр 52 е с моите клетки.

#1550 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 10:25 AM

O ,да.Прав си ,Ванка.Затвореното помещение задължително ще е зидано.Само самото омрежено място ,буквалната волиера,ще е от дърво.При мен опасност от белки, порове и златки няма .Имам достатъчно кучета.Напаст са врабците и мишките ,но на вторите им намерих цаката с цинков фосфит.За нашите условия може би най-подходяща е тази

Прикачени файлове

User's Signature

#1551 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 10:31 AM

А масово ,поне мои познати правят волиери от този тип и той също е много удачен и ми харесва.А аз ще направя комбинация от тези два модела

Прикачени файлове

User's Signature

#1552 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 10:46 AM

Това е варианта какъвто са и мойте клетки. Аз препоръките ги изписах най-вече за другите участници във форума които събират идеи. Според птиците които ще се гледат волиерите са различни като вид и размер така че трябва да се има и това в предвид.

#1553 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 April 2007 - 10:52 AM

Ники, белките и поровете не ги спира и двайсет пуснати кучета. Хитрото си е хитро. Плъховете не са за подценяване , защото имам изядени огромен брой пилета и патета от тях. Направо не ми се говори за тяхната наглост. Бетона е задължителен и още нещо да допълня към поста на Сойката , с който съм на 100% съгласна е , че вътрешните помещение е задължително да са с отлична изолация на тавана и ако може и на стените. Получава се отвратителен конденз през студените месеци . Последната от публикуваните ти волиери е супер , но трябва да се предвиди и начинът на почистване на стъклата. Да не стане красиво за днес , но отвратително и стресиращо за птиците утре като се чисти. Аз даже предпочитам да е бетонен пода, върху които има насипан пясък или друго, за да може да се чисти при пълна дезинфекция.

#1554 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 11:00 AM

Анче,поровете и белките ненавиждат самата миризма на куче и то ва най- често ги прогонва ,но както знаем винаги има изключения.При нас такива животинчета има доста ,виждам ги постоянно,но до сега няма нападения.Гадовете плъхове ми бяха изяли един път гугутетата,но сега ги тровя ,както писах по-горе
User's Signature

#1555 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 11:04 AM

Тази тройка, която сме тук във форума имаме представа какво и как трябва да стане в нашите условия. Аз го имам направено и изпробвано,Анчето работи в зоопарк така че съмненията са излишни, Ники ни шашка всичките с информация. Ако някой иска да направи удобства на своите животни може да му помогнем. Ето в такива условия се развиват добре птиците и се размножават.

#1556 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 April 2007 - 11:06 AM

Веднъж един мъж ми разправя как вечерта като отива да погледне пилетата ,а те бяха вече поне по кило брамчета и едното вместо да спи пивка и се клатушка по дворчето. Той чукнал по мражата и като погледнал няколко плъха го дъвчат живо и хич не им пука , идеално си знаят , че са защитени в момента от мрежата a) . Така изпомъкнаха много млади патета , които изобщо не бяха малки. Изяждат и възрастни гълъби. Както казват , накой плъхове са големи като дребни котки. Така съм ги намразила , че ако няма да направя на 100% защитена волиера или кокошарник изобщо не бих направила друг. Няма смисъл да се търпят загуби после.
Хехе, пишем заедно b) . Предишните си пинчери бях обучила да ловят плъхове. Ех ако знаете какви са ракети....още преди да отворя вратата и знаят , че има нарушител и се стрелката като стрели. Докато не го докопат и не мирясваха. Понеже са дребни и се промушват на всякъде. Но ако няма плъх си влизаха много спокойно. Като го утрепеха и после поне един час не можех да им го взема , че откачаха да го вършеят. Очите им ще изкочат направо l) . Сега единият ми е още при нашите и все го викат баща ми по съседните дворове да ходи с кучето и котката. Котката застава спокойно и чака,а кучето не му търпи търпилото и се шмугва да гони плъха или мишока . Котака я лепва и газ ,а кучето остава да търси l) l) l)

#1557 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 12:31 PM

Плъховете имат и един друг гаден способ който след това го използва и белката. На 1-2 метра от клетката копае дупка под земята минава под основата и излиза в средата на клетката. През същата дупка ако не се затвори след това минава и белката. Абе гадове. В чудо съм се видял от тях. През годината няма толкова проблем но когато започне снасянето на яйца и писукане на малки набезите са жестоки. Фенерлиите ми снесоха на земята и започнаха да мътят там. Тази гад беше изкопала точно под тях и изнесе яйцата . Сега наливам старо масло и нафта в основите на постройката и за сега се спасявам. Явно не понасят да ровят в такава почва. Успешен беше и варианта с апарат против къртици на батерии но след време свикнаха и с него.

#1558 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 April 2007 - 12:36 PM

Цитат

Абе гадове. В чудо съм се видял от тях. През годината няма толкова проблем но когато започне снасянето на яйца и писукане на малки набезите са жестоки.

Не е толкова заради малките пилета, а се съчетава с периода когато хищниците и плъховете(те постоянно имат ,но...) имат малки и ги хранят усилено.

#1559 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 12:51 PM

Така е но тази гадинка дори да няма малки събира яйцата по разни дупки и греди и се запасява като че ли ще живее 100 год. А принципно нали знаете за Марко Тотев. От 10 яйца на фазани ми отнесе най-качествените. Зимата влезе на комшиите кучето в клетката и от 10 пилета за по 10лв. изяде обикновенните пауни за 600лв. Но ....... с живата стока е така.

#1560 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 01:26 PM

Рисковете са много.И аз миналата година патих много от мишки .Бяха се навъдили толкова ,че дори и на храна на пилетата не можех да смогна.Обичам всички животни ,но това е единствената гад ,която искрено ненавиждам. a)
Май ще трябва да си взема и аз един два пинчера,само не знам как ще се разберат с овчарските.И те също мразят плъховете и ги гонят ,но са прекалено големи b)
А сега пък ме е страх да си пускам високолетачите ,че над нас постоянно има мишелови и ястреби.Ще чакам да снесат и те яйца и тогава b)
User's Signature

• (120 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни