Dog.bg Форуми : Агресия към ДРУГИ КУЧЕТА!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия към ДРУГИ КУЧЕТА! Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 25 March 2013 - 10:54 AM

Показване на мнениетоPit BiLL, в 24 March 2013 - 04:38 PM, написа:

кучето ми е много добре с възпитанието в къщи. като му се скарам слуша спазва хигиенни навици общо заето всичко ми е ОК... ОСВЕН разхождането много дърпа, държи се възбудено, и тази агресия към кучета. :mg_062:

Именно това Ви е проблемът-в къщи.Работете навън,не позволявайте да ви дърпа и влачи и да се превъзбужда.Команди,ред и дисциплина,корекция на нежелано поведение.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#42 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 March 2013 - 11:32 AM

изтрито поради дублиране
User's Signature

#43 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 March 2013 - 11:34 AM

Показване на мнениетоPit BiLL, в 22 March 2013 - 08:33 PM, написа:

здравейте. имам питбул на седем месеца, и е агресивен към животни главно към КУЧЕТА. вече дори не го разхождам. онзи ден разхождах ДРУГОТО си куче и като го прибирах питбула скочи върху него и се сбиха, макар че се познават от малки, отвам ги растървах :rf_011: ... имам приятели с кучета които искам да си разхождаме кучетата заедно но това е невъзможно. един път моята приятелка дойде с нейния джакръсел, и питбула като го видя и побесня почна да пруфти и да дърпа зверски и му се ръстекъха лиги, беше ужасно бях клекнала и го дърпах със всички сили ако бях се изправела чеше да ме завлече...страх ми е да го разхождам да не види друго куче да направим цирк пред хората, и най вече от бездомни кучета да ме нападнат.
мисля че НЕ Е от породата защото съм виждала питбули да се разхождат заедно с по две три кучета...та въпроса ми е как ДА спа тази агресия че :zz_217: :rf_011:

Най-грешното нещо е да не го разхождате, както сте писала. На това младо животно му е необходимо много движение.
Има два вариянта да се справите - първият е ,като Мил е писала .- на щрек навън постоянно ,да улавяте намеренията на кучето преди него и да ги отклонявате . Намордник.Събиране с определени кучета ,които приема.Мотивация.Спорт. Това и още, но то е цялостен подход и се учи или по трудния начин, или с помощ. Чака ви много работа и няма да е лесно. Вторият вариянт е да му намерите дом при някого с опит.
User's Signature

#44 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 March 2013 - 12:42 PM

Показване на мнениетоmil_, в 24 March 2013 - 11:21 PM, написа:

Бих внимавала с определението патология, ако то е генерално за кучешкия вид. По аналогия тогава би трябвало да определим и риджа у риджбека като патология ;)
Освен това нямам предвид точно агресия към себеподобни, а "high drive", за което не мога да намеря удобен израз на български, би било прекалено описателно, може някой да помогне. Но то е в комбинация с други качества, които човекът е ползвал и ползва. Териерска им работа Качена снимка , искам да кажа, че ако махнеш high drive от териер, няма да остане териер.
Питбулът е териер, да не забравяме.

Принципно съм съгласна. Дори когато писах предния пост си мислех да дам за пример мутациите като варианти, ползвани при селекцията. Но, пък, се замислих, че има разлика между патологичните отклонения и мутациите. Патологията предполага определено състояние свързано със смущения от типа на заболявания, а не генетични отклонения. Мутацията не се дължи на заболяване. Тя е генетично проявление. Да, съгласна съм, че тя може да доведе до заболяване, но в случая връзката е обратна от мутация към болестно състояние. Генопатологията е цял раздел, но там основата на проблематиката е друга, а и не мисля, че касае конкретния случай. Обикновено при кучета с агресивно поведение към себеподобни или като цяло към живи същества се констатират проблеми с щитовидната жлеза. Това е често проявление, не казвам, че е единствена причина, но при териеропроизводните тя е често срещана. Точно затова се определят приоритетно като патологични. Връзката е болестно състояние на орган или система, последвана от характеропатия. А самата агресия вече е характеропатийно състояние, независимо от причината. Често дори само при медикаментозна регулация на установен такъв проблем се получават подобрения. Друг е въпроса, че лечението на такъв вид проблеми изисква особено внимание, тъй като често се получават сърдечно-съдови смущения и може да се стигне до инфаркт, но ... рискове има във всичко. Зависи каква е целта, какви са възможностите, какво е състоянието и реалната причина. Не на последно място зависи и какви са възможностите за овладяване на проблема, чрез методите, описани от теб, за да се избегне медикаментозната терапия. Все пак, ако кучето може да живее без тази терапия, мисля не е уместно да се прилага такава. Съвременната наука дава много възможности да се избегне химията. Не случайно споменах и линейното подсигуряване. Това е трагедията според мен. Наслагване и затвърждаване на проблем само защото на някаква група идиоти им се е искало да си удължават определени неща чрез кучетата. В крайна сметка никой досега не е открил точния начин на предаване на определени полигенни комбинации, за каквито говорим (а не за патологична генетика), в генерациите. Точно затова сигурно са направени маса "недоразумения" в посока уж развъждане според проява на определен инстинкт. С увеличаване на общата популация от породни животни виждаме някои от тези "гафове". Точно затова задължителните или пожелателните изследвания стават все повече и повече. Друг е въпроса кой как ги възприема или спазва тяхното прилагане в развъждането. Хеле, пък при питбулите и питоподобните, сме наясно как на никой не му пука за нищо, важното е да "Апи".
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#45 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 25 March 2013 - 02:20 PM

Показване на мнениетоagalina, в 25 March 2013 - 11:34 AM, написа:

Показване на мнениетоPit BiLL, в 22 March 2013 - 08:33 PM, написа:

здравейте. имам питбул на седем месеца, и е агресивен към животни главно към КУЧЕТА. вече дори не го разхождам. онзи ден разхождах ДРУГОТО си куче и като го прибирах питбула скочи върху него и се сбиха, макар че се познават от малки, отвам ги растървах :rf_011: ... имам приятели с кучета които искам да си разхождаме кучетата заедно но това е невъзможно. един път моята приятелка дойде с нейния джакръсел, и питбула като го видя и побесня почна да пруфти и да дърпа зверски и му се ръстекъха лиги, беше ужасно бях клекнала и го дърпах със всички сили ако бях се изправела чеше да ме завлече...страх ми е да го разхождам да не види друго куче да направим цирк пред хората, и най вече от бездомни кучета да ме нападнат.
мисля че НЕ Е от породата защото съм виждала питбули да се разхождат заедно с по две три кучета...та въпроса ми е как ДА спа тази агресия че :zz_217: :rf_011:

Най-грешното нещо е да не го разхождате, както сте писала. На това младо животно му е необходимо много движение.
Има два вариянта да се справите - първият е ,като Мил е писала .- на щрек навън постоянно ,да улавяте намеренията на кучето преди него и да ги отклонявате . Намордник.Събиране с определени кучета ,които приема.Мотивация.Спорт. Това и още, но то е цялостен подход и се учи или по трудния начин, или с помощ. Чака ви много работа и няма да е лесно. Вторият вариянт е да му намерите дом при някого с опит.

Не е трудно,просто момичето няма опит,а и не смее да даде повече свобода на кучето...
Права сте,че то иска движение,но иска и информация.Затова поведението му е такова.
Пример:
*как според Вас ще се държи човек поставен в нови условия,обграден от непознати.Или ще се затвори в себе си (и няма да показва сигнали за нормален контакт),или ще се мъчи да се защитава (дори от добронамерените,но чужди нему хора,опитващи се да завържат познанство).

*как ще се държи превъзбудено куче,поставено сред група от спокойни себеподобни?
Макар да не е правилно да сравнявам едните възприятия с другите,да не забравяме,че нервните ни системи са със сходен строеж и емоциите винаги ни показват какво трябва да правим...
Детето вижда в кучето си единствено агресия,но дали пък няма да се променят нещата ако то получи правото да контактува повече и с други свои връстници.Наскоро писах на една дама точно по този въпрос - у нас все още не съществуват курсове за бебета,а това е началото.Стига треньора да е в час разбира се,иначе няма смисъл да го прави.Освен това конкретното куче няма да промени отношението си,докато стопанката му не спре да се страхува.
А иначе тези мнения за команди няма да го успокоят....,но аз само пиша,не мога да заставям никого.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#46 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 25 March 2013 - 02:38 PM

Командите са част от процеса,без тях няма как да мине.А,че въпросния процес е съвкупност от много фактори не споря.Стопанката е в стрес и търси конкретни препоръки какво да прави,вместо да философстваме не би било зле да я носочим към нещо конкретно.Ако желаете можете да и дадете насоки какво да прави по етапно,мисля че така би било най добре за нея.Имате опита и в случая бихте и бил от полза.В темата за АПБТ тук, е пуснала снимки на кучето си със строг нашийник,лично аз препоръчах да го махне./ това мое мнение де,на лайк/.
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2013 - 03:21 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 25 March 2013 - 02:38 PM, написа:

Командите са част от процеса,без тях няма как да мине.А,че въпросния процес е съвкупност от много фактори не споря.Стопанката е в стрес и търси конкретни препоръки какво да прави,вместо да философстваме не би било зле да я носочим към нещо конкретно.Ако желаете можете да и дадете насоки какво да прави по етапно,мисля че така би било най добре за нея.Имате опита и в случая бихте и бил от полза.В темата за АПБТ тук, е пуснала снимки на кучето си със строг нашийник,лично аз препоръчах да го махне./ това мое мнение де,на лайк/.

Пфу, ПС заби и сега отначало....
Момичето да пише откъде е,аз ще видя дали там има колега.Няма да плаща нищо.
Ако иска тук ,ако не желае да я знаят на ЛС.То като гледам голяма тайна ще скрием ,но.... някои хора предпочитат инкогнито....
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2013 - 03:33 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 25 March 2013 - 02:38 PM, написа:

В темата за АПБТ тук, е пуснала снимки на кучето си със строг нашийник,лично аз препоръчах да го махне./ това мое мнение де,на лайк/.

Видях го,но нека не забравяме ,че и собствениците на зоомагазини (които в повечето случаи са ветеринари) също са хора??? И те хляб искат да ядат....
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 March 2013 - 05:19 PM

Показване на мнениетоmil_, в 24 March 2013 - 10:48 PM, написа:

Показване на мнениетоvik28, в 24 March 2013 - 10:32 PM, написа:

По второ,идеята е да възпитаме кучето си а не да чакаме да видим какво ще му "дойде от вътре"!!!Съгласен?

vik28, каква точно ви е болката?
Ако тезата ви е, че възпитанието може да попречи да "му дойде на кучето отвътре" каквото има да идва отвътре, в грешка сте, виж, мачкането може.
За мен стремежът да се обяснява, че тази или онази порода била "като всички кучета" е нещо много порочно. Зле за хората, зле за кучетата. Ми не е като всички кучета и човек трябва да знае с какво се захваща от самото начало, а не да му идва като мокър парцал.

Болката ми е следната,ако както обикновено се случва хората си вземат определена порода защото им харесва как изглежда,без оглед дали е подходяща за тях и те за нея(в случая визирам и авторката на тази тема чието обяснение беше,че СЕ Е ЗАРИБИЛА) е възможно поне да се възпита даденото животно така,че да съжителстват добре.Не се осмелявам и не твърдя,че може и трябва да притъпяваме целенасочено засилените инстинкти у дадена порода,би било глупаво и ненужно.Твърдя обаче,че е напълно възможно пит бул териер или която и да е порода,социализирано и възпитано правилно,кучето да се държи коректно.Въпросът е не какво иска кучето или кои инстинкти са му засилени а какво е позволено.Ако например Pit BiLL "владее" вниманието на кучето си,не,че то няма да иска да напада,просто няма да го прави защото тя евентуално ще му забрани.Толкова ли е трудно за разбиране и изпълнение?

#50 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 March 2013 - 05:46 PM

Да, възможно е да се държи коректно ако човекът знае какви ги върши. Но е трудно за човека, и повечето "човеци" не желаят да се занимават с тромав, гаден, упорит, неблагодарен процес наречен "възпитание и обучение".

Инак е вярно - като имаш правилен пес в ръцете на правилен стопанин, то тогава получаваш правилен тандем. Само дето много малко хора и кучета са го извадили този късмет един с друг...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#51 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2013 - 05:53 PM

По първо,не беше дал точно определена порода като пример в твоето гениално сравнение,израза беше "ловна порода" така,че не се напъвай с обяснения,моля!

Гениално, гениално, ма не беше мое тва сравнение...
Таа, както казваш, слагай очилата, чети внимателно...и не се дразни, погрознява се от това.

#52 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 March 2013 - 06:20 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 March 2013 - 05:46 PM, написа:

Да, възможно е да се държи коректно ако човекът знае какви ги върши. Но е трудно за човека, и повечето "човеци" не желаят да се занимават с тромав, гаден, упорит, неблагодарен процес наречен "възпитание и обучение".

Инак е вярно - като имаш правилен пес в ръцете на правилен стопанин, то тогава получаваш правилен тандем. Само дето много малко хора и кучета са го извадили този късмет един с друг...

Halleluiah!!! :ba_025:

#53 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 March 2013 - 06:40 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 25 March 2013 - 05:53 PM, написа:

По първо,не беше дал точно определена порода като пример в твоето гениално сравнение,израза беше "ловна порода" така,че не се напъвай с обяснения,моля!

Гениално, гениално, ма не беше мое тва сравнение...
Таа, както казваш, слагай очилата, чети внимателно...и не се дразни, погрознява се от това.

Извинявам се,слагам очилата ще се опитам и да не се дразня! :rc_036:

#54 Потребителят е офлайн   drido Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 10:17 AM

Докато се разправяте кой е лош и кой добър авторката се отказа от темата си още на първата страница.

#55 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 March 2013 - 11:46 AM

Показване на мнениетоdrido, в 26 March 2013 - 10:17 AM, написа:

Докато се разправяте кой е лош и кой добър авторката се отказа от темата си още на първата страница.

Възможно е да е намерила адекватна помощ или е решила да си кара по старо му!
А ние не се разправяме с спорим,в спора се ражда истината!

#56 Потребителят е офлайн   castaneda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2013 - 12:43 PM

И аз като Pit Bill преди 8 години и половина се "зарибих" по питбулите. Малко, космато ангелче със сини очи, на 2 месеца. Беше ангелче първите 7-8 месеца, и аз като неопитна стопанка ( тя ми е първото куче) пренебрегнах първите сигнали на агресия. Всяка разходка беше изпитание на нерви, размяташе ме наляво и надясно, скачаше на котки, пинчери, болонки, катерици.. После на всички бели кучета, женски, после и на едри мъжкари. Разбрах, че сама не мога да се справя и я заведох при дресьор- беше много продуктивно и за двете ни. Пожертвах не малко време и пари, но си заслужаваше и сега имам страхотно и послушно куче. Определено не е войник, но аз и не исках това- исках просто да имам контрол над нея и да запазя тази екплозия от адреналин, безусловна любов и темперамент. Въпреки напредналата възраст все още пращи от енергия и има желание да гони котки, но с едно кратко "не" успявам да секна тези мераци. Не харесва 90% от кучетата, но има породи, които и допадат- курц- и дратхаар, джак ръсел, мопс, кокершпаньол ( може би защото са все бесни кучета като нея!).
Ако Pit Bill все още чете публикациите по темата, бих искала да и кажа, че не е невъзможно да се справи с проблема. Трябва да положи много усилия и да се обърне към специалист, но пък наистина си заслужава! Тези кучета са много специални и са способни да даряват толкова много радост и любов!

#57 Потребителят е офлайн   Pit BiLL Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 02:45 PM

Показване на мнениетоvik28, в 26 March 2013 - 11:46 AM, написа:

не съм се отказала чета всеки ден отговорите ви. но все още незнам как да яргиръм когато кучето ми види друго куче и полудей от агресия. защото съм пробвала с дърпане, задушаване, викове и шъткане, и ритане. и НЕ помага. не съм пробвала единствено с лакомство...ако има и друг начин някои да ме посъветва. :wb_052:

#58 Потребителят е офлайн   Pit BiLL Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 02:51 PM

Показване на мнениетоcastaneda, в 26 March 2013 - 12:43 PM, написа:

И аз като Pit Bill преди 8 години и половина се "зарибих" по питбулите. Малко, космато ангелче със сини очи, на 2 месеца. Беше ангелче първите 7-8 месеца, и аз като неопитна стопанка ( тя ми е първото куче) пренебрегнах първите сигнали на агресия. Всяка разходка беше изпитание на нерви, размяташе ме наляво и надясно, скачаше на котки, пинчери, болонки, катерици.. После на всички бели кучета, женски, после и на едри мъжкари. Разбрах, че сама не мога да се справя и я заведох при дресьор- беше много продуктивно и за двете ни. Пожертвах не малко време и пари, но си заслужаваше и сега имам страхотно и послушно куче. Определено не е войник, но аз и не исках това- исках просто да имам контрол над нея и да запазя тази екплозия от адреналин, безусловна любов и темперамент. Въпреки напредналата възраст все още пращи от енергия и има желание да гони котки, но с едно кратко "не" успявам да секна тези мераци. Не харесва 90% от кучетата, но има породи, които и допадат- курц- и дратхаар, джак ръсел, мопс, кокершпаньол ( може би защото са все бесни кучета като нея!).
Ако Pit Bill все още чете публикациите по темата, бих искала да и кажа, че не е невъзможно да се справи с проблема. Трябва да положи много усилия и да се обърне към специалист, но пък наистина си заслужава! Тези кучета са много специални и са способни да даряват толкова много радост и любов!

благодаря ти за отговора. ако нищо не се оправи ще потърся дресьор. :ba_025:

#59 Потребителят е офлайн   castaneda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2013 - 03:30 PM

Pit Bill, възползвай се от предложената помощ! Освен това има доста теми във форума, които ще ти помогнат да се справиш с някои поведенчески проблеми на кучето ти. Успех!

#60 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 March 2013 - 03:39 PM

Показване на мнениетоPit BiLL, в 26 March 2013 - 02:45 PM, написа:

Показване на мнениетоvik28, в 26 March 2013 - 11:46 AM, написа:

не съм се отказала чета всеки ден отговорите ви. но все още незнам как да яргиръм когато кучето ми види друго куче и полудей от агресия. защото съм пробвала с дърпане, задушаване, викове и шъткане, и ритане. и НЕ помага. не съм пробвала единствено с лакомство...ако има и друг начин някои да ме посъветва. :wb_052:

Извинявай,но нито едно от тези неща които правиш не е метод да спреш емоциите,напротив,усилваш ги!!!Също така ако дадеш лакомство в неподходящ момент пак получаваш обратен ефект!Горещо ти препоръчвам да се посъветваш с треньор,явно е,че нямаш подход,това с ритането специално е ужасно,не си ли даваш сметка поне как изглеждаш от страни!?
starrkopf предложи помощ,възползвай се.

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни