Източносибирска лайка
Публикувано: 07 June 2008 - 03:11 PM
Благодаря за отговора беше много изчерпателен :(Много ще съм благодарна ако може да чуя мнението на Konak
[/quo
Съжалявам,но все пак трябваше да погледнете ника ми ,не съм го измислил аз.

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 28 June 2008 - 07:05 PM
Публикувано: 02 July 2008 - 03:36 PM
Цитат
На всички тези въпроси може да намериш отговорите в Гугъл. Има много хубави руски книги в елекронен вариант. А дали има в Бг ловуващи такива, да има.
Поздрави!
Публикувано: 13 August 2008 - 12:21 PM
как е Данчо и неговите лайки? не сме се виждали от доста време, но ви желая добра слука този сезон!
поздрави
Публикувано: 13 August 2008 - 01:23 PM
Цитат
как е Данчо и неговите лайки? не сме се виждали от доста време, но ви желая добра слука този сезон!
поздрави
Привета Славена!
Какво бих могъл повече да напиша? Това е напълно достатъчно според мен. Напоследък много въпроси се задават само заради участието и не знам до каква степен човека е заинтересуван. Затова отговорих кратко. Относно Данчо............ами страх ме е да постна снимки тук ;D Всички си е ОК. Дори има нови попълнение в Бг вече и от Русия. Едното е от линия чемпиона ;D, а другото работна. Но ще ги видим наесен. Дано се развият и станат каквито желае собственика им и всички ние любителите. Собственика им е доста запален вече и той на темата лайки. Абе лайкаджиите се увеличаваме по горите, но лошото е че никой не и..ва да ги записва в БРФК и да продължи рода им с документи. Не им се занимава на хората. Това е жалко, но.......дано успеем да направим нещо по въпроса.
Поздрави!
Публикувано: 14 August 2008 - 10:41 AM
наистина лайките са по горите и ако ме питаш - там си им е мястото! но ти и Данчо трябва да поведете хорото във вярната посока. много се радвам на новостите и естествено,че трябва да ги видим.
абе не мога да ги разбера с това " не им се занимава" - честно! едно от моите кучета от гората не е изведено на изложба - кой казва, че трябва да стават шампиони и да ходят на всяка изложба - ама поне два пъти в годината - не мисля, че ще си съсипят бизнеса примерно.
е, здраве!
поздрави и Данчо и наслука!
Публикувано: 23 September 2008 - 11:52 AM
Вече е Софиянка, така че .......
а за БРФК... ще видим, там май нищо не се случва, там в " северни кучета" - ми то дайте да ги разделим и на южни, източни и западни !
защо всички птичари , или териери не са под една шапка :rolleyes: !
Поздрави.
Публикувано: 29 September 2008 - 04:44 PM
естествено, че е хубава. разкажи ни повече за нея: от къде е, от кого е...
какво да се случва в БРФК и северните?
Публикувано: 09 October 2008 - 02:26 PM
Идва от приятел.
Със всички документи е.
Повече за нея,- ами още не сме ловували активно, но през този сезон ще разберем повече.
Иначе със сигурност има ловна страст и то в излишък :rolleyes:
В гората не се спира да претърсва и то на голям периметър (точно както е характерно за породата)
А за "севрни кучета" - ами сайта не им е обновяван поне от .......(липсва инфо)
Мероприятия.......
Отношението към ловните(северни) породи....
Незнам какво ама за сега нещо липсва... ???
Прилича ми на "кокала аз няма да го ям ама и на друг не го давам"
Публикувано: 19 November 2008 - 10:27 PM
http://www.bglov.com...t...0&start=240
коментара оставям на вас.....
Публикувано: 20 November 2008 - 02:24 PM
Цитат
поздрави
:o То май вече се досетихме за приоритетите, а аз си мислех че "северните ", не функционират !!! :rolleyes:
Публикувано: 21 November 2008 - 05:42 PM
Чана Еврошампионка има малки от Арес - неизвестен /поне за мен досега - не е бил на изложба/ проблемът е, че малките имат или нямат родословия????
ако имат: как така като Арес няма оценка екстериор и нрав от изложба? А да попитам изследване за тазобедрена имат ли? а бруцелоза -вече е плъзнала и в цяла БГ?
ако нямат - въпросът е морален - може ли Еврошампин да бъде развъждан без родословия? по принцип у нас всичко може, ама защо да е така?
Казусът е интересен и ще обърна внимание през следващите дни. Всъщност собственик на Чана не е ли Конак? може и да бъркам. Коя е Лола и на кой е?
между другото, но съвсем не маловажно на 14.12.2008 в кафе Ибис ул. Дунав №7 от 10,00ч. ще има годишно общо събрание на клуба, на което са поканени всички членове. аз вече си получих поканата по пощата. тъй че по мое мнение развитието на породите трябва да го работим заедно и по правилниците.
по отношение на дресура и обучението на ловни качества - въпреки че не съм ловец съм "ЗА"! смятам,че ловуващи и неловуващи собственици на лайки можем да работим заедно за любимите ни кучета!
Наслука и доскоро!
Публикувано: 23 January 2009 - 02:36 PM
НЯМА ПО-ДОБРО КУЧЕ ОТ ЛАЙКАТА!!!
Публикувано: 03 March 2009 - 11:35 PM
Публикувано: 09 October 2009 - 01:00 PM
изчетох темата и много ми хареса... Искам да попитам, тъй като не видях отговор на тези въпроси:
Каква е разликата между източносибирската и западно-сибирската лайка?
Ако има някаква връзка между лайката и хъскито, то каква е тя?
Благодаря предварително!
Поздрави на всички прекрасни лайки и собственици на лайки

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.
Публикувано: 28 November 2009 - 09:51 PM
Хъскито е по-дребно, има характерните сини очи.
А според някои изследователи на породите хъскито въобще няма нищо общо със Сибир, породата е селектирана в Северна Америка (това е и моето мнение, но не съм сигурна).
Един якутски развъдчик на лайки е казал на баща ми "Хъскитата са блондинките на северните кучета", запазвам си коментара ;)
п.с. Нашият пес е все по-чудесен, но нещата не зависят от мен, съжалявам :(