Dog.bg Форуми : Kaк да не се стига до агресия

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Kaк да не се стига до агресия Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 01 April 2013 - 05:28 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 01 April 2013 - 10:41 AM, написа:

Според мен, не е много коректно да изброяваш изключения. Имам предвид, че се получава точно обратния ефект на това, което искаш да кажеш. Няма куче, което да е "предразположено към агресия".

Деси,

Правилно е,за да се направи разлика между кучетата, начините на отглеждане и за да се покаже,че не породата,а отношението на човека и околната среда са главните предпоставки за дадено поведение.
Не може да не се спомене и темперамента,но.... говорейки за него се счита,че той не е нещо,което се научава,а проявата му е видна при наличието на опит.И все пак отчитането му без да се вземат предвид и етологичните причини ( т.е. без ясен етологичен подход) – поведението на кучето в различни ситуации ( а това може да се забележи в стресови ),просто е безпредметно. Ако човек се задоволи единствено с определенията „реактивно куче”,”уверено куче”,”агресивно куче”,всичко губи смисъл и се опростява,още повече че тези понятия са измислени от хората.
Ето Вие самата давате обяснение на ситуацията – кучето Ви едва ли е щяло да прояви ( успокояващият сигнал към другото куче) това поведение,ако то не беше се засилило към Вас.А защо кучето е превъзбудено вече може да се говори много,но ако то се беше приближило спокойно,или забавило ход,или приближавайки се по дъга,щяхте да си кажете едно „Здрасти” и да ги оставите... Затова говорим,че неправилно се лепват шаблони на поведение,защото обикновения стопанин „винаги”вижда или единствено поведението на кучето си ,или ситуацията която според него е правилна.
Колкото и да се пише още по темата,важно е хората да знаят – кучетата едва ли някога ще спрат да са обект на изследване,а поведението им никога не би се определяло самостоятелно,без да се отчитат редица биологични причини.
А що се отнася до смесването на човешките и кучешките възприятия – макар и от различни видове ,в много отношения поведението ни се припокрива.Както те могат да разпознаят различни емоции ,така можем и ние.И решенията понякога са еднакви.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#22 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 April 2013 - 05:33 PM

Много точно казано :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 05:42 PM

Гери, благодаря!
Starrkopf, мотивирано за кучетата или не, тези им реакции към неагресивно долитащото екзалтирано куче е предпоставка за сериозни инциденти, което всички се опитваме да избегнем. Повечето сме имали такива случки, но сме се постарали да избегнем крайната фаза на захапване. Това е моята роля - да опазя моето, да опазя и чуждото куче. И това за мен означава отговорен стопанин.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#24 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 05:59 PM

Показване на мнениетоGAG, в 01 April 2013 - 05:42 PM, написа:

Гери, благодаря!
Starrkopf, мотивирано за кучетата или не, тези им реакции към неагресивно долитащото екзалтирано куче е предпоставка за сериозни инциденти, което всички се опитваме да избегнем. Повечето сме имали такива случки, но сме се постарали да избегнем крайната фаза на захапване. Това е моята роля - да опазя моето, да опазя и чуждото куче. И това за мен означава отговорен стопанин.

GAG,
на път сме да зациклим и ще Ви кажа защо....
Както писах по-горе няма безпричинно поведение,в т.ч. и кучешко. Само това.
А за да не се стига до такива картинки,всеки да си направи сметка : иска ли куче,ще може ли да го отгледа и да не нарушава с нищо поведението му.
Как ще опазите кучето си като не знаете то от какво се нуждае?
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 06:24 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 01 April 2013 - 03:21 PM, написа:

Показване на мнениетоgeriat, в 01 April 2013 - 04:41 PM, написа:

[АЗ,ПРОСТО БИХ СИ ВЗЕЛА КУЧЕНЦЕТО-И БИХ ЗАОБИКОЛИЛА "СИТУАЦИЯТА"! Все пак не искам кучето ми да се научи,че има ситуация ,в която да заеме "отбранителна" позиция!

"Ето ви една ситуация с лек проблем"...[b]Не е лек проблем! Ами,ако аз случайно,си бях изтървала пинчерката,говорим за случайно.И тя се завреше в устата на вашите по-едри кученца? И те случайно,я баха взели за "играчка" и да я лапнат и тръснат,като играчка...така съвсем случайно. За това са намордниците. И после,ако сме Държава си има закони.Аз съм изтървала,аз си поемам отговорноста и си плащам глобата.Както и обратното.Вашето куче е с намордник,аз изтървам "злобарския "си пес и вашето няма как да се защити-пак закон! Закони-има,ама кой да следи за тяхното спазване?

Geriat,
но (хипотетично) не моето куче налита на Вашето,нали?Каква ще е вината на стопанин,чието куче просто по кучешки ( и то чрез отчитане на състоянието на отсрещното) прояви нормално за описаната ситуация поведение?
Би ли Вашето куче (ако допуснем,че е добре социализирано,тук опита ,не възпитанието е водещо) позволило такъв поздрав?
То е все едно някой при среща с друг да му тегли една майна,или да му сглоби юмрук....Няма да му е добре на човека – е ,така му е и на кучето...
А че някой дребосък е напорист,това не го прави недосегаем – какво излиза : хем човек е лишил кучето си от елементарни нему нужди,хем се чуди защо и как така пинчера е спрян?
То сега ще вземе да излезе,че и куче да имаш не е лесно – нужди ли да му задоволяваш,езикът му ли да разбираш,да се чудиш кога си прав и кога не….
За IPO и SchH – в западна Европа се говори (а и работи) по този въпрос и рано или късно и нас ще ни огрее...

Аз ли от назад наперед,ти ли обратно,ако написаното не е ясно,берекет версим или както се казва там! А,твойто изказване беше добро!
Тъпо и ясно обясних,аз ли не съм у ред? Както казват братя македонци?

#26 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 06:25 PM

Показване на мнениетоgeriat, в 01 April 2013 - 04:24 PM, написа:

[АЗ,ПРОСТО БИХ СИ ВЗЕЛА КУЧЕНЦЕТО-И БИХ ЗАОБИКОЛИЛА "СИТУАЦИЯТА"! Все пак не искам кучето ми да се научи,че има ситуация ,в която да заеме "отбранителна" позиция!

"Ето ви една ситуация с лек проблем"...[b]Не е лек проблем! Ами,ако аз случайно,си бях изтървала пинчерката,говорим за случайно.И тя се завреше в устата на вашите по-едри кученца? И те случайно,я баха взели за "играчка" и да я лапнат и тръснат,като играчка...така съвсем случайно. За това са намордниците. И после,ако сме Държава си има закони.Аз съм изтървала,аз си поемам отговорноста и си плащам глобата.Както и обратното.Вашето куче е с намордник,аз изтървам "злобарския "си пес и вашето няма как да се защити-пак закон! Закони-има,ама кой да следи за тяхното спазване?

Geriat,
но (хипотетично) не моето куче налита на Вашето,нали?Каква ще е вината на стопанин,чието куче просто по кучешки ( и то чрез отчитане на състоянието на отсрещното) прояви нормално за описаната ситуация поведение?
Би ли Вашето куче (ако допуснем,че е добре социализирано,тук опита ,не възпитанието е водещо) позволило такъв поздрав?
То е все едно някой при среща с друг да му тегли една майна,или да му сглоби юмрук....Няма да му е добре на човека – е ,така му е и на кучето...
А че някой дребосък е напорист,това не го прави недосегаем – какво излиза : хем човек е лишил кучето си от елементарни нему нужди,хем се чуди защо и как така пинчера е спрян?
То сега ще вземе да излезе,че и куче да имаш не е лесно – нужди ли да му задоволяваш,езикът му ли да разбираш,да се чудиш кога си прав и кога не….
За IPO и SchH – в западна Европа се говори (а и работи) по този въпрос и рано или късно и нас ще ни огрее...

Аз ли от назад наперед,ти ли обратно,ако написаното не е ясно,берекет версим или както се казва там! А,твойто изказване беше добро!
Тъпо и ясно обясних,аз ли не съм у ред? Както казват братя македонци?

Вината,ще я определи ЗАКОНА!

САМО ДА ИМА КОЙ!-ИНСТИТУЦИЯ! Закона го има!

#27 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 06:34 PM

Да, предполагам, че ще се зацикли, защото всеки гледа от неговата си камбанария, респективно куче. Тези, с кучета, които казват "щрак", си имат своя гледна точка, тези, с другия тип, своя.
Аз за себе си съм разбрала отговорността, която нося към кучетата на другите хора, независимо от причината за евентуален конфликт и независимо кое куче е криво, и кое право. И предпочитам да си ходя на разходки вдън гори тилилейски, вместо при другите кучкари, точно защото колкото и стопанинът да повишава прага на дразнимост, една евентуална беля става за секунди, а причините за нея могат да бъдат 1002, само дето ще е след дъжд качулка.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#28 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 06:44 PM

Показване на мнениетоGAG, в 01 April 2013 - 06:34 PM, написа:

Да, предполагам, че ще се зацикли, защото всеки гледа от неговата си камбанария, респективно куче. Тези, с кучета, които казват "щрак", си имат своя гледна точка, тези, с другия тип, своя.
Аз за себе си съм разбрала отговорността, която нося към кучетата на другите хора, независимо от причината за евентуален конфликт и независимо кое куче е криво, и кое право. И предпочитам да си ходя на разходки вдън гори тилилейски, вместо при другите кучкари, точно защото колкото и стопанинът да повишава прага на дразнимост, една евентуална беля става за секунди, а причините за нея могат да бъдат 1002, само дето ще е след дъжд качулка.

Дано сега ме разберете и Вие и други със същото мислене.
Защо страните от хората,а не се опитате да прескочите тази преграда?
Това пък е толкова лесно,само че се иска малко мислене.Не се обиждайте,не Ви пращам в графата "прости" - искате ли специално във Вашия случай (така и така го повдигнахте) да видим какво Ви кара да постъпвате по (според Вас) правилният начин?
Ето възможност хората да се поучат.
Ако желаете естествено.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 April 2013 - 06:46 PM

geriat , не се обиждам, но определено не съм съгласна с теб. Няма да обяснявам защо, понеже съм убедена, че ако прочетеш по-внимателно това, което съм написала сама ще разбереш. Всеки носи отговорност за собственото си куче (за това съм съгласна), но определено не съм съгласна да се поставя на всяко едро куче намордник, само защото някой друг собственик, без значение на какъв размер куче е безотговорен. Това са си определени крайности, за които не смятам да говоря. Ситуацията е описана много обстойно и конкретно, с определена цел и ИЗОБЩО няма никаква връзка с евентуално шляещ се, превъзбуден пинчероид. Ако помислите малко повече ще се съгласите.
В крайна сметка, една от селектираните черти на моето куче е да ме пази без значение от четириного или двуного. То проявява характерните за това инстинкти и поведение в конкретната ситуация. Факт. Тези прояви са търсени, поощрявани и следователно обучавани. Точно затова направих разликата между породите, защото стражевата реакция при едни породи има едно изражение, при други съвсем друго. Факт. Ситуацията около моето куче е под контрол. Факт. Очевидно не аз съм без връзка с моето куче, щом не съм позволила последваща реакция и моето куче не се е екзалтирало от ситуацията и нека не бъркаме хапането с възпитателните мерки. Никой не говори за разтърсване и подобни елементи от лова и убийството. От хапане до хапане има много голяма разлика и точно треньорите знаят това. Точно затова не всички кучета въпреки обучението си успяват да постигнат необходимите резултати на служебните изпити. Точно затова има ситуации, в които виждаш, че уж кучетата се бият, а в действителност си мерят нещо си там и на финала има само драскотини. Мисля, че ако потънем в тази тема ще стане ... съвсем неразбираемо. Точно затова акцентирам върху породите, защото темата произлезе от друга тема, касаеща определена порода и нейните производни. Написаното е точно в този контекст и вероятно оттам произлизат и този тип тълкувания.
starrkopf, съгласна съм с написаното. Това са дискусии, които човек може да води на база по-голям опит, какъвто не мога да кажа, че имам. Просто разбирам за какво пишеш и го свързвам с определени ситуации и проявления. Когнитивната психология е огромно направление и точно там, доколкото знам, се набляга на тезата, че на инстинктивно ниво всички бозайници реагират по един и същ начин, просто проявленията се различават. Но все пак, това са повърхностни знания, които имам и не бих се наела да коментирам чак толкова задълбочено.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#30 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 06:46 PM

Geriat,

ЗАКОН! ИМА ГО,ПРОСТО ТРЯБВА ДА ЗАРАБОТИ!
Ииии,така си го "усукал"! Хипотетично,пък иначе! Аз го написах директно. Търси решение в закона,а не в моето мнение! Ако ,не намериш,търси начин да го оправиш,ама в закон! Аз това правя! Намери подръжници...и т.н.ако нещо не ти е...Но ,трябва закон! Тъпото е,че после няма кой да следи за спазването.И вместо да насочваме усилия за нещо ново в момента-не,че е лошо,дайте да правим нещо деградивно със съществуващия Закон! Стъпка по стъпка! Или стенд бай... Трябват ли ...изрази? Има си БГ думи!

#31 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 07:00 PM

Показване на мнениетоGAG, в 01 April 2013 - 03:42 PM, написа:

Гери, благодаря!

Пак неразбрахте,бе Хора! Опазваме другата (не искам да казвам -чуждата-тя е пак наша!) Нашата си е опазена,от нашето присъствие! А,вече какъв ще е резултата? Отговорете си сами.

#32 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 07:14 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 01 April 2013 - 06:46 PM, написа:

starrkopf, съгласна съм с написаното. Това са дискусии, които човек може да води на база по-голям опит, какъвто не мога да кажа, че имам. Просто разбирам за какво пишеш и го свързвам с определени ситуации и проявления. Когнитивната психология е огромно направление и точно там, доколкото знам, се набляга на тезата, че на инстинктивно ниво всички бозайници реагират по един и същ начин, просто проявленията се различават. Но все пак това а повърхностни знания, които имам и не бих се наела да коментирам чак толкова задълбочено.

Щом като ще си говорим на ТИ,позволи ми да се съглася с теб.....с едно уточнение:
имаш глава на раменете си и можеш да си обясниш още много изследвания.
Не е задължително да го покажеш на другите,важно е ти да го разбереш...
Интересно ще е например как чрез епигенетични изследвания се определя поведението на животните...
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 07:20 PM

Гери,
кого да търси човек,който е объркал кучето си?Кой закон - аз се сещам само за този на по-силния....
И защо да решаваме такива незначителни проблеми,чието решение е в нас самите,но не всеки го вижда.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 01 April 2013 - 07:43 PM

Нямам време да изчета всичко, камо ли пък обстойно да отговарям, но това с IPO-то не мога да го пропусна. Имаме кучета с инстинкти. В частност ротовете, изпита им за развъдна годност включва точно тези инстинкти и теста се състои в елементи от дисциплина ''С'' от IPO а това е именно защита и кучетата хапят на ръкав. Развъждане по определени качества и кучетата са налице, тоест инстинктите ги има и вместо да работим по пренасочване и контрол, лишаваме кучетата от това, за което са създадени. Конфликт със същността на кучетата. Те котки не могат да станат, онова което си им идва отвътре не може да се изкорени, освен ако не се промени изцяло развъждането. Хората не се мъчат да направят кучетата добри, щото лоши и добри няма освен в човешките представи.
Аз пък миналата година бях в Рим на FMBB /по просто световно за белгийски овчарки / и наблюдавах точно IPO-то, а след това в Унгария на световното първенство IPO за всички работни породи. На трибуните имаше участници с кучета и съответно разнородна публика- деца, възрастни , шумни и емоционални хора и тн. На откриването излязоха отборите с всичките си кучета и близо час тези животни стояха едно до друго без никакви проблеми. Гарантирам, че никъде не съм виждала на куп толкова много кучета с уникални инстинкти , същевременно толкова спокойни , уравновесени и контролирани.
Темата не е това, но ме дразни арогантността на хората, които искайки да направят ''добри кучета'' неминуемо ще създадат конфликт между хората и кучетата. Сложно е това с пренасочването, знам, че не ме разбирате, но ще ви дам конкретен пример с моите кучета. Хвърлям топки на трите си кучета в заградена площадка и идва момиче с кане корсо на повод като застава точно там, където моите хващат топките. Стараех се да не стигат до чуждото куче, но все пак някои от тях бяха на около метър от кане корсото. За моите кучета нищо не се промени и не защото са задължени или са под команда. Гонеха си и си носеха топките , а другото куче лаеше просто от възбуда и се дърпаше към движещите се кучета.Те не реагираха нито на лая му, нито на дърпането му към тях. Момичето положи неистови усиля да дърпа кучето, да дава команда след команда, но то изобщо беше забравило за нея и й остана само варианта да го удържа.
Не издадох нито една команда, не ми беше нужна. По същия начин докато работех защита на полето дойдоха глутница овчарски кучета и лаеха по всяко едно от работещите кучета, а те от своя страна изобщо не реагираха. За тях нищо друго в тези моменти не съществува.
Правила съм си експеримент с едно от моите кучета като го вкарвам в група свободно пуснати кучета, които се подготвят за осиновяване. Той никога преди това не беше общувал с тях, не че и по време на експеримента общува.
Ето го нагледно експеримента
http://www.youtube.c...h?v=MQCcZ_jzPZ4
Днес имах занимание със собственичка на бултериер . Според нея кучето реагирало с лай и настръхване при наличие на други кучета. Поработих с инстинктите му, а други две кучета бяха изведени на повод като на моменти бяхме на не повече от 5-6 метра едни от други. Никаква реакция, песа изцяло впечатлен и заинтересуван от нашата игра, без лаене, ежене и др. Един път подуши и после сам без команди или някакъв вид корекция игнорира дразнителите.
По темата мога да пиша много, но наистина само с писане не става. Бях решила да пиша за кучетата бебета тъй често спрягани за агресивни, но времето ми е крайно ограничено и незнам кога ще имам мотивация и свободно време за това..
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Chavo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2013 - 07:47 PM

... Ами,ако аз случайно,си бях изтървала пинчерката,говорим за случайно.И тя се завреше в устата на вашите по-едри кученца? И те случайно,я баха взели за "играчка" и да я лапнат и тръснат,като играчка...така съвсем случайно. За това са намордниците. И после,ако сме Държава си има закони. ...

Има си закон, има и общински наредби. Само че нито в закона (за ветеринарно-медицинската дейност), нито в действащата наредба на Столична община има разпоредба за задължително използване на намордници на всички кучета. Такова изискване има само за "агресивни кучета" със съответни пояснения какво означава това по смисъла на закона/наредбата. Т.е. намордниците определено имат предназначение, но то не е непременно да облекчава живота на собствениците, които имат навик случайно да изтървават кучетата си.

За сметка на това има изрично задължение всички кучета да се водят на повод и за всички стопани да "осигуряват постоянен и непосредствен контрол върху поведението" на любимците си. Ако случайно изтърваната Ви пинчерка се метне под колелата на автомобил кой ще Ви е виновен? Има закони - спазвайте ги! :smile:

#36 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 08:14 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 01 April 2013 - 05:20 PM, написа:

Гери,
кого да търси човек,който е объркал кучето си?Кой закон - аз се сещам само за този на по-силния....
И защо да решаваме такива незначителни проблеми,чието решение е в нас самите,но не всеки го вижда.

Taka e,za syvalenie mi se rewe!Сори!Ако всички мислеха като теб!
Това не изчерпва въпроса.
С теб може да се комуникира и хората да разберат!
РЯДКО ПИША ТУК.
Не те познавам,така съм на Прима Виста.
П.С. гАЛЯ ,АЗ ЛИ СЪМ ТЪПА,не ти разбрах поста,сори!
...
зА СЪЖАЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ-НЕ СЪМ ПОЛИТИКАНТ!
нОРМАЛНА ЖЕНА С ДЕТЕ,ВНУЧЕ И ОЩЕ 2 ВНУЧЕТА! с 8 рОТА И Т.Н.,ако някой не е разбрал, с 20 год. опит в селекцията на Ротове в България! И,доста Пито-подобни...И никой не изял нещо или нападнал животинка!

#37 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 April 2013 - 08:17 PM

Гале не мога да кажа нищо друго освен, че обясняваш с много добри примери (разбира се, твоят опит е къде-къде по-голям от моя и изобщо не се съизмервам с теб). Но не говорим ли точно за това - контрола върху твоето куче. В крайна сметка не ти се налагало да контролираш превъзбуденото кане корсо. А какво щеше да се случи ако момата не беше удържала нейното куче и то връхлети едно от твоите? Дали щеше да избегнеш сблъсъка? Малко се съмнявам. Сигурна съм само в това, че точно като при мен, ти щеше да озаптиш ситуацията без да позволиш продължение ала "Рамбо 5". За това говоря и за това беше примерът ми. Да, в конкретната ситуация аз не съм ангажирала вниманието на моето куче, защото съм следяла пейзажа и конкретната ситуация. Можем много да си говорим дали съм постъпила правилно или не. Това винаги ще е субективно, защото от гледна точка на моя скромен опит и познавайки собственото си животно, решението ми да оставя кучето си да реагира все пак е било осмислено, а действието контролирано. Само дето, докато докарам до това положение е минало доста време, много тренировки с хора, които знаят и могат и още повече наблюдения върху самото животно. Не съм взела решението "за да видя какво ще стане" или да "покажа на другото откъде изгрява слънцето". Но това решение е обосновано от знания за самото куче, опит и контрол. Да си говорим за "изяждане" просто е ... лишено от смисъл. Случаят не е такъв, моля ви. Точно затова навсякъде пиша, че не се учи на поляната между блоковете и не се учи с кучкарите от махалата, ако искаш да имаш наистина контролирано куче, с което да се разхождаш спокойно.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#38 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 08:22 PM

Показване на мнениетоgeriat, в 01 April 2013 - 06:14 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 01 April 2013 - 05:20 PM, написа:

Гери,

РЯДКО ПИША ТУК.
П.С. гАЛЯ ,АЗ ЛИ СЪМ ТЪПА,не ти разбрах поста,сори!
...
зА СЪЖАЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ-НЕ СЪМ ПОЛИТИКАНТ!
нОРМАЛНА ЖЕНА С ДЕТЕ,ВНУЧЕ И ОЩЕ 2 ВНУЧЕТА! с 8 рОТА И Т.Н.,ако някой не е разбрал, с 20 год. опит в селекцията на Ротове в България! И,доста Пито-подобни...И никой не изял нещо или нападнал животинка!

Никога не съм си правила реклама,егати! 25 и незнам си колко години. Писна ми. Работя,работя....Това е
Не искам да чета глупости!
Лошото е,че има хора,които искат да четат в нета! Това до някъде ме накара да пиша днес.Това пак не е решение....Ох...исках нещо да драсна,не знам.Който иска-ме намира!

#39 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 08:23 PM

Показване на мнениетоgeriat, в 01 April 2013 - 08:14 PM, написа:

[
РЯДКО ПИША ТУК.

Познаваме се,то който е от 1990г. все е наше чедо...
Не е важно ние да си "плюем" в устата,важното е кучетата да са разбрани....,а те горките скоро хаир няма да видят...
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 01 April 2013 - 08:38 PM

Не мога да прочета какво сте писали всички , аз съм писател :ab_041: ,
обаче трябваше да оставите тази тема само на Галя догс , и не е късно .
Всички писали тук - ( без мен ) са достатъчно компетентни да отворят САМО техни теми .
Просто явно има различни начини за преодоляване на агресията примерно.
Различни школи ,и така тук се конфронтират различни мнения , които сами по себе си са правилни, обаче смесени е объркващо и неразбираемо за народът .

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни