не ми върви...
Публикувано: 22 September 2006 - 10:52 PM
не ми върви...искам да покажа танц с куче на изложба, подготвямся и днес беще 3 изложба на коя имах уговорка да танцувам и....нищо.
искам да в БГ има състезания по фристал, но никой не иска да подготви към него.
Все чувам едни и същи думи "Моето куче не става за обучение....Моето не става за танци...и подобни"
Питам, за что не ми върви? нямам късмет? нибо какво?

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 23 September 2006 - 01:24 AM
Ако имаше начин да има и при нас такива обучения може би щях да опитам ,но моите са дивачета,но едното за едната хапчица ще направи всичко. На мен лично ми е необходимо повече време ,защото съм натоварена. Мога да ти препоръчам да се обърнеш повече към децата ,но те също зависят от родителите си за пристигането в София. Нека да не пропускат ученето и така ще се спазарят с родителитеДецата много бързо се амбицират и научават любимците си на всичко. Преди всяка животинка ,която имах я учих на номерца и даже и с прасето от село скачахме препядствия l) и се разхождахме с шопара из полята. Аз съм запалена доста по такива изяви. И може да опитам някой път.
Успех и дано да има повече почитатели и участници в танц с куче.
Публикувано: 23 September 2006 - 07:01 PM
Цитат
Да, това е... a) чувам всеки ден a) само че за да научиш куче на нещо трябва много време и специалист , само че това е ЛЪЖА
1. фристайл това е забавен вид на дрессура. няма нищо задължително и тренировки трябва да свършват веднага като вече не е забавно, а рутино занимание. Фристал това е игра.
2.Дължина на една тренировка е много къса. Тренировка на Махараджа всеки дневна (горе-долу всекидневна) е 2!-7 минути. Специална(един два пъти в седмица) кога тренираме по-вечко 10-15 минути.
Един път една жена в парка мен попита "Защо тренирате куче?" аз отговорих че на мен е забавно. Едни хора по време на расходка пушат, други приказнат приказки от типа "Моето куче не става за обучение", а аз тренирам, това е поне здравословно.
3.Винаги съм казвала не съм проффесионален тренер, но сега по-някога чувам че имам най-послушно куче в БГ. Единствено кое аз искала да намеря контакт с моето куче, да е послушен и да той прави нещо за да не му "слипва" мозъка.
4. Най-сложно във фристайл да намериш музика и да направиш композиция. Да сложиш като мозаика това кое може куче на музика и да изглежда хубово.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 24 September 2006 - 12:12 AM
Когато прочетох за синхронизацията на танц и музика и какви мечти ми се завъртяха в един кан-кан ако знаеш r)
Публикувано: 24 September 2006 - 02:06 PM
Мисля си, че трябва да направиш демонстрация. Да си донесеш сама музиката и свирката на някой САС. Не вярвам някой организатор да ти осигури озвучаването.
Това няма да може да стане след конкурса за BIS, когато всички са уморени и бързат да се разотидат. Колкото и да е трудно, си го представям само като самодейна демонстрация, разбира със съгласието на организаторите. Представям си я за възможна само в паузата преди конкурсите, дори докато в някои рингове все още се съди. Тогава има свободни рингове, хората се чудят какво да правят докато чакат, какво по-приятно b) .
Публикувано: 25 September 2006 - 03:08 PM
Красиво е. Не се отказвай. Ще стане но много постепено - такива сме си - инертни. wink
Публикувано: 25 September 2006 - 05:09 PM

училище
Публикувано: 25 September 2006 - 09:30 PM
мерси за подкрепа, само за да направим състезание трябва да има състезатели nok

училище
Публикувано: 27 September 2006 - 08:45 AM
Засега подаваме лапи поотделно, въртим се в кръг, прескачаме ръце и крака, скачаме във въздуха с 4- те лапи... учим се да: вървим назад, но ни е малко дискомфортно, да вървим редом, да правим осморка около краката и да ходим слалом. Айри се справя доста добре и много искам да участваме в съзтезание по фристайл, когато научим всички команди. b)

Публикувано: 03 October 2006 - 09:06 PM
- Може да обучаваш куче ако то е по възрастно от 8 месяца.
- Не може да обучаваш куче ако е възрастно...
- Обучение това е тормоз на кучета...
- Куче трябва да знае само служебно команди.
- То трябва да тича за да растовари, и трябва да 2 часа на деня
- За да обучиш куче трябва да има дълго многочасови тренировки.
И това от човек кой на казарма обучавал кучета bash не разбрах кога.
Беше с nok и на края, немски овчарки не стават за обучение на фристайл...
Това е опасно и вредно занимание за тях....................

училище
Публикувано: 03 October 2006 - 09:49 PM
Публикувано: 04 October 2006 - 08:19 AM
Щом го взех като бебе и започнах да го уча и схващаше новите неща за един ден.
През десет минути малко тренировки и гра и така... Пък на стари години продължаваше да учи какво ли не.
Най-невярната поговорка е "Старо куче на нови номера не се учи"!
Публикувано: 05 October 2006 - 10:25 PM
Ще има ли състезание в ноембри? ще има ли състезатели?
Или ще стоя сама-самичка?

училище
Публикувано: 12 October 2006 - 10:35 PM
Ако никой не дойде да приеме участие в състезания, може да окаже че фристайл няма да има бъдъще в БГ s)
Великият път започва с малка крачка!
Ако някой може да покаже своето куче, под музика, поне за 1 минута - Да излезе в ринга! Така ще напавиме тази крачка!
Всеки кой иска да мен подкрепи да записва тук!

училище
Публикувано: 03 April 2007 - 10:12 PM
http://dog.bg/f/inde...=ST&f=35&t=7611

училище
Публикувано: 03 April 2007 - 11:44 PM
едвали мойте папагали искат да танцуват но вярвам че това е интересно и забавно нещо и сигурно и на кучето му е приятно и както каза dog.bg преследвай мечтите си докрай
След време и тези танци ще станат популярни 1super 1super 1super
Успех! 1super
Публикувано: 04 April 2007 - 02:29 PM
Най-сърдечни поздрави!