Ухапване?
Публикувано: 24 September 2006 - 04:46 PM
Яде като от време на време изквичава.Движи се нормално даже маха с опашка.
Доктора му би-ДЕКСТАМЕТАЗОН(дали правилно го казвам не знам)И диагнозата беше ухапан от пор или невестулка.Направила съм му яка(памук напоен с реванол и бинт отгоре).В момента е малко по весел от сутринта---има ли нещо друго което мога да направя за него?
Публикувано: 24 September 2006 - 04:49 PM
Цитат
Не разбирам - къде е ухапан? Вижда ли се ухапването? Колко е голяма раната? Дълбока ли е?
п.п. Къде я намерихте тая невестулка?
Ако е при разходка - кучето изквича ли...абе нещо не ми е ясно bl)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 September 2006 - 05:10 PM
Кучето е пуснато в заграден двор даже и през ноща.Бушка става въпрос за осиновения ми пес-Бобчо.
Сега ще напиша и една глупост(недей да се хилите много) в тая къща намерихме доста яйца с червени конци--писано по тях и такива всевъзможни глупости.Та си мисля че е хапнал едно такова яйце (няма го яйцето от вчера)и мисля да го окъпя със светена вода bl)
Но определено кучето го боли.
Публикувано: 24 September 2006 - 05:16 PM
Питай бабите.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 24 September 2006 - 05:16 PM
Цитат
Но определено кучето го боли.
Е, ти ме закопа b)
Каква е тая омагьосана къща?
Иначе - по какво док реши, че е ухапан, щом никак не се вижда раната? Все още ми е чудно... И не разбирам - как си държи напред главата - като схавано или сякаш има рана на врата? Къде го боли - по цялото тяло? Чудна работа...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 24 September 2006 - 05:24 PM
Как реши док ли--ми имало напоследък ухапани животни.Та и ние в кюпа.
Занесох му от на Чафи екстрите--побърза да ги лапне но не ги изяде.
Не ми остава друго освен да изчакам до утре s)
Публикувано: 24 September 2006 - 05:43 PM
Цитат
Чудно ми е, като сте намерили тези яйца защо не сте ги изхвърлили bl)
На мен лично ми се вижда нелогично както причината да е изядено някакво яйце, така и това странно ухапване. И къде според този доктор е ухапано кучето? По врата ли? И това ми е странно, въпрки, че не знам невестулките колко нависоко могат да скачат ама може и да е възможно.
Цитат
Яде като от време на време изквичава.
Да не би да има заседнало нещо в гърлото му? Кокал или нещо друго?
Абе, що не вземете да заведете кучето при друг вет?
Публикувано: 24 September 2006 - 06:19 PM
Току що се връщам от там--сложих му прясно мляко с малко хляб--изяде го.Пак държи главата като схванат--но може да го е страх от яката.Напоих бинта пак с реванол поне до утре да стои.
Бабите ме питат дали е имало кръв по него--НЕ нямаше.
Разкъсано място --НЕ няма.
И вече съм савсем ошашавена-кво да мисля bl)
Само този вет ходи по домовете--другия дава консултации по тел.
За яйцата--беха към 11 бройки.Къщата не е моя само имам ключове от нея.Не исках да ги пипам тия яйца--сега ме е яд.
Публикувано: 24 September 2006 - 06:51 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 24 September 2006 - 06:51 PM
Проверявайте за гана или отивай при някоя баба да му бае.
Ау, много се извинявам ,че се повторих с предният пост ,но заедно сме писали. Сори.
Публикувано: 24 September 2006 - 10:15 PM
Продължавам да си мисля, че проблема е в гърлото. Това, че не сте видели нищо там, не означава, че проблема не е някъде по-надълбоко и не може да се види с просто око. Това че седи с опънат врат, периодично изскимтява като се храни - ето го разковничето.
Цитат
Ами защото гладен не се стои, а тази попарка която му даваш е мекичка и най-лесно тя би минала през засегнатото място.
Потърси друг вет. Дори и този който дава консултации по телефона. Като му опишеш симптомите може човека да сложи една по-свястна диагноза, защото за мен тая с ухапването е твърде несериозна и смешна.
Дори, ако смяташ че изчезналото яйце има връзка със случая, потърси отговор дали яйцето не е заседнало някъде, а не че кучето страда от някаква магия. b)
Публикувано: 25 September 2006 - 08:48 AM
Вет каза че към обяд ще мине да го види---пак ще му отворя устата но незнам ако има нещо навътре как ще го вадим?
Пак се наяде--хляб- ориз и телешко.
Определено по малко го боли---ии му дадох половин аналгин bl)
Не мислете за яйцето--снощи полях Бобчо обилно със светена вода b) ся остава и попа да докарам worthy
Мисля си--ако има нещо в гърлото не трябва ли да пени--в смисъл да отделя повече слюнка и да се лигави?
Публикувано: 25 September 2006 - 05:12 PM
Публикувано: 25 September 2006 - 06:45 PM
Мисля че утре вече ще е напълно излекуван b)
Вет ми се скара за яденето--забрани да го храна по 4 пъти на ден s) много му се радвах как лапа.
Благодаря на всички w)
Публикувано: 25 September 2006 - 06:54 PM
Цитат
Мисля че утре вече ще е напълно излекуван b)
Вет ми се скара за яденето--забрани да го храна по 4 пъти на ден s) много му се радвах как лапа.
Благодаря на всички w)
d) Супер d)
Публикувано: 25 September 2006 - 09:30 PM
Публикувано: 25 September 2006 - 09:46 PM
Цитат
Кучки ли преследваше? b)

Публикувано: 26 September 2006 - 08:12 AM
Публикувано: 26 September 2006 - 09:47 AM
Цитат
Абе и аз така помислих, ама реших да питам. Тогава проблема не е сексуален, а доминантен. Така както женско куче се качва на женско и мъжко на мъжко, с цел да покаже превъзходство, така го правят и с хората. Така че трябва да имаш това предвид и да вземеш "мерски" - кучо се опитва да ти се налага и да се прави на големия шеф. Забрани му това абсолютно ясно и категорично и помисли за други случаи, в които кучето ти се налага.