За или против купирането
Публикувано: 06 January 2007 - 12:48 AM
примерно при доберманите е задължително си направо,инче ако е с ущи и опашка е като хрътка,неква улична мивка
при доготата,корсотата,договете та се използвали за лов на едър дивеч(глигани,мечки,вълци,пуми и ягуари) при тях това е трябвало за да бъдат избегнати сериозна нараниявания,за да изглеждат строги и страшни
при породите при който се купират ушите и опашките спред мен трябва,инече като видиш на пътя доберман с уши и опашка направо ти идва да се спукаш от смех ;)

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума
Публикувано: 06 January 2007 - 01:09 AM
Цитат
По ЗАКОН купирането е забранено.
Естетично, неестетично и т.н.... свиквайте с уши и опашки.
к'во ще свиквам,винаги мойте кучета ще бъдат с купирани уши и опашки,инече всичката хубост на едно куче утива на вятъра заради некви стандарти

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума
Публикувано: 06 January 2007 - 01:11 AM
Публикувано: 06 January 2007 - 01:23 AM
Публикувано: 08 January 2007 - 06:36 PM
Публикувано: 08 January 2007 - 11:14 PM
1. извършването на следните хирургически интервенции на животни компаньони:
а) рязане на опашка;
б) рязане на уши;
в) изрязване на гласни струни;
г) отстраняване на нокти и зъби;
2. отглеждането и развъждането на животни компаньони за добив на месо и кожи от тях;
3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;
4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.
(2) Интервенциите по ал. 1, т. 1 се допускат по изключение по преценка на ветеринарен лекар.
Ако това важи в момента (извинявам се за невежеството си), то мога да кажа само, че никакъв закон нямаме ! Или по точно, хем имаме закон за забрана, хем е и оставена "вратичка" за тези които искат да купират. Точка 3 и 4 пък въобще няма да ги коментирам....няма смисъл. Ако има някой който ги спазва на 100% да каже. r)
Публикувано: 09 January 2007 - 12:33 AM
Цитат
Цитат
По ЗАКОН купирането е забранено.
Естетично, неестетично и т.н.... свиквайте с уши и опашки.
к'во ще свиквам,винаги мойте кучета ще бъдат с купирани уши и опашки,инече всичката хубост на едно куче утива на вятъра заради некви стандарти
Ти по-добре вземи си смени ника , че звучи много тъпо на фона на думите ти.
Публикувано: 09 January 2007 - 12:11 PM
AxeL-Amstaff, мислиш, че кучето ти "малко се е поизмъчило", като е скъсало конците и се е наложило отново да го кастриш като цепеница за камината? Малко, а?А не е ли по- добре изобщо да не си го подлагал на подобна интервенция?
И не е ли, приятели мои, проява на снобизъм това купиране? Веднага обяснявам защо- защото имате сладък стаф, на който не са му купирани ушите. Обичате си го, прекрасно куче, слуша като за изпит, гушка си влажния нос в ухото ви, гордеете се колко е интелигентен....Съседа ви от петия етаж също има стаф..с отрязани уши. Той НЕ го използва за лов, нито за гонка, нито изобщо стафът се е бил с разни улични кучета, но ...ушите му са отрязани. Срещате се и реакцията от негова страна е буен смях и въпрос" Що, бе , комши, не си му резнал ушите, глей къв помиар е така" .Ден по- късно , вие вече гледате на кучето си с други очи. Защо?
Изчетох темата. Цялата. И освен човешкото оправдание" ще си режа части от тялото на кучето, защото така ми харесва повече" , не намерих нито една смислена причина да си осакатявате животните.
Добре, че няма стандарт хората да са с по една ръка, че тогава не знам с какви очи ще гледате на децата си. И ще посегнете ли, само защото "така съм свикнал да ги гледам, смешно ми е като го гледам с две ръце.". Хайде стига толкова дивашки изпълнения. cl)
Публикувано: 09 January 2007 - 12:33 PM

Публикувано: 10 January 2007 - 08:33 AM
Когато се кастрират бездомни кучета и котки в Бг-то, понеже операциите са безплатни /за тези които са ги отвели/ те се удостоверяват от ветовете с рязане на върха на ухото. По простичко казано ОТРЯЗАНА част от УХО СЕ РАВНЯВА НА КИНТИ. "Е те това е кофти работа", както казваше едно другарче.
bgflag ИМА МНОГО ПО ХУМАННИ МЕТОДИ ЗА УСВОЯВАНЕ НА ПАРИЧНИЯ ПОТОК bgflag И
Публикувано: 10 January 2007 - 09:58 AM
Нищо общо с усвояване на паричен поток.Тогава работеше главно немския кастрационен център - кастрацията там се прави пред студенти - те подготвят животното като забръсват корема и стоят с него докато подейства упойката ,после пък гледат операцията и се учат.Е как да режат ухото без да кастрират - без упойка ли - че да лъжат хората и усвояват средства?А и при лекарите, които работят по проглами и операциита се заплащат от организациите- те са 3ма университетски преподаватели- нито един от тях няма да упоява ,за да отреже ухото без да кастрира, нито ще реже ухо без упойка. А и отрязано уше не удостоверява дето казваш операцията - удостоверява я издаден вет паспорт връчен на човек ,който поема кучето като го обезпаразитява и ваксинира запред.Верно - забранено е от закона и трябва да се промени- но при бездомните трябваше да се избира- живи и неразмножаващи се с отрязано връхче на ухото или неживи или раждащи докато ги вземат за трепане.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 27 June 2007 - 02:09 AM
Според мен дали ще си купираш част от кучето си е лично твоя работа!Щ'то като съм си давал аз парите за това куче не вервам,че някой друг ще ми каже РЕЖИ или НЕ РЕЖИ,ще направя каквото си пойскам и честно да си кажа слабо ме вълнуват и законите,и спецовете които филосовстват...тъй като аз на никого не казвам направи си това направи си онова с кучето!
И за хората който казват като искате е'ди к'ви си уши работета в-у селекцията... ми просто да кажем че селекцията е в друга насока не в ушите на кучето а примерно в др. качества....все едно некой ще вземе куче с изправени уши който няма да купира без качества за съответната порода или куче с качества чиито ушета ще купира?! АБЕ АРЕ БЕГАЙ НА ДОЛУ БЕ!
Публикувано: 27 June 2007 - 08:45 AM
Цитат
Ми ,приятелю ,като си толко знаещ и самодостатъчен ,що тогава четеш и пишеш в дискусии?
Значи купирането е забранено.И дано доживеем времето, когато ветовете, дето нарушават закона си го получат.И да ви отказват да режат части от животните ви, щото ще им отнемат лицензчето за практикуване.Но с това може да стане само и единствено като изринат цялата НВМС и като се появи ,вероятно свише ,воля да се започне контрол върху всичко свързано с животните .Или ние стопаните да го поискаме.

Публикувано: 27 June 2007 - 02:20 PM
Цитат
Цитат
Ми ,приятелю ,като си толко знаещ и самодостатъчен ,що тогава четеш и пишеш в дискусии?
Значи купирането е забранено.И дано доживеем времето, когато ветовете, дето нарушават закона си го получат.И да ви отказват да режат части от животните ви, щото ще им отнемат лицензчето за практикуване.Но с това може да стане само и единствено като изринат цялата НВМС и като се появи ,вероятно свише ,воля да се започне контрол върху всичко свързано с животните .Или ние стопаните да го поискаме.
като да се намирам на работа,изказвам мнение нали т'фа е идеята по тези форуми.Да го поискат собствениците ха та нали точно собствениците си карат кучето при вета.Който каквото иска си прави пък според мен и така трябва да бъде пък и като гледам в близките години така и ще си бъде.
Кучетата лаят кервана си върви.
Публикувано: 27 June 2007 - 06:27 PM
Разглеждате нещата за кучешките уши и опашки ,а какво ще кажете за някой
"малоумни" собственици на котки , които им премахват ноктите на предните лапи ,нали се сещате защо??? NNN
Наскоро даже чух обяснение , че ги махали защото ги боляли иначе лапичките , а пьк котката щяла да пьтува за Испания и там не ги приемали с нокти
Пьлна лудница!
Публикувано: 27 June 2007 - 06:36 PM
Публикувано: 27 June 2007 - 08:57 PM
Кучетата лаят кервана си върви. [/quote]
Имах предвид собствениците да поискат контрол и спазване на закона - тоест да натискат чиновниците да спазват задълженията си.Иначе няма да стане.И кервана ще си върви...
Та понеже стана дума за нокти и прочее - ето какво ми разправя една позната.Тя поставя пиърсинг.Идва при нея мъж с пит бул и казва - искам да му сложите обеци по ушите и то няколко.Мацката се обърнала към кучето и го попитала - искаш ли обеци ,а Стопанинът му ядосан и казал -Ми АЗ искам ,то е куче.Тя отговорила, че ще му постави на песа обеци, когото той сам я помоли.Онзи си отишъл бесен.Разбира се - до другия кабинет, където им дреме - ще взимат кинти.Та ей такава аналогия ми много хареса и мисля е по темата. ;)

Публикувано: 27 June 2007 - 11:26 PM
Цитат
Кучетата лаят кервана си върви.
Имах предвид собствениците да поискат контрол и спазване на закона - тоест да натискат чиновниците да спазват задълженията си.Иначе няма да стане.И кервана ще си върви...
Та понеже стана дума за нокти и прочее - ето какво ми разправя една позната.Тя поставя пиърсинг.Идва при нея мъж с пит бул и казва - искам да му сложите обеци по ушите и то няколко.Мацката се обърнала към кучето и го попитала - искаш ли обеци ,а Стопанинът му ядосан и казал -Ми АЗ искам ,то е куче.Тя отговорила, че ще му постави на песа обеци, когото той сам я помоли.Онзи си отишъл бесен.Разбира се - до другия кабинет, където им дреме - ще взимат кинти.Та ей такава аналогия ми много хареса и мисля е по темата. ;)
Да.... имаме познат дого с обеци... или поне една... другата отиде с част от ухото.. хм, няма да коментирам... утре и на пъпна херния някои може да реши да сложи украшение... n)