Dog.bg Форуми : За или против купирането

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против купирането Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   обичам-кучетата Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2007 - 12:48 AM

АЗ СЪМ ЗА КУПИРАНЕТО НА УШИ И ОПАШКИ!!!
примерно при доберманите е задължително си направо,инче ако е с ущи и опашка е като хрътка,неква улична мивка
при доготата,корсотата,договете та се използвали за лов на едър дивеч(глигани,мечки,вълци,пуми и ягуари) при тях това е трябвало за да бъдат избегнати сериозна нараниявания,за да изглеждат строги и страшни
при породите при който се купират ушите и опашките спред мен трябва,инече като видиш на пътя доберман с уши и опашка направо ти идва да се спукаш от смех ;)
User's Signature

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума

#62 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 01:00 AM

Мило ще напомня отново, че темата е безсмислена:
По ЗАКОН купирането е забранено.
Естетично, неестетично и т.н.... свиквайте с уши и опашки.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#63 Потребителят е офлайн   обичам-кучетата Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 01:09 AM

Цитат

к'во ще свиквам,винаги мойте кучета ще бъдат с купирани уши и опашки,инече всичката хубост на едно куче утива на вятъра заради некви стандарти
User's Signature

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума

#64 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 01:11 AM

Точно така-със,без неможе!Това си е закон!След време ще можем само да гледаме снимките от компа на любимите си породи,където са с купирани уши,опашки и ще се радваме и ще ги възхваляваме колко велики са били.... b) Ама така е във всички държави в Европа!(Ще трябва да свикваме)

#65 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 06 January 2007 - 01:23 AM

А кое ще им е великото като се отреже част от ушите или опашката? Та нали така се заличават евентуални недостатъци при животните. Например при цверг пинчера се смята за недостатък ако се изправят ушите и се купират. Да ама сега се вижда ,че някой представители на породата си изправят ушите сами и ето ,че така се улеснява точното определяне на кучето дали е в стандарта. Така ще се види и постава на опашката и ще е най -точно според мен. Не се палете толкова ,че ще режете като луди. И да знаете ,че като се реши да ви друснат яка глобичка......е тогава и ние ще се посмеем.

#66 Потребителят е офлайн   Eli_i_Beti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 06:36 PM

Аз взех моята Бети със купирана опашка.Ушите и бяха станали много криви и ги рязахме.Сега съжалявам,защото не ги изправи s) Е,сега сме с едно ухо обърнато назад(без оправяне),а другото си е надолу.После в друга клиника ни предложиха друга операция,но не пожелах.Аз вече свикнах да е с ухото назад. bl) Съвет:Ако не сте сигурни че ущите или опашката на кучето ви,няма да станат такива каквито искате да са,не правете нищо с тях.По-добре изкривено малко отколкото много.

#67 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 January 2007 - 11:14 PM

Чл. 177. (1) Забранява се:
1. извършването на следните хирургически интервенции на животни компаньони:
а) рязане на опашка;
б) рязане на уши;
в) изрязване на гласни струни;
г) отстраняване на нокти и зъби;
2. отглеждането и развъждането на животни компаньони за добив на месо и кожи от тях;
3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;
4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.
(2) Интервенциите по ал. 1, т. 1 се допускат по изключение по преценка на ветеринарен лекар.

Ако това важи в момента (извинявам се за невежеството си), то мога да кажа само, че никакъв закон нямаме ! Или по точно, хем имаме закон за забрана, хем е и оставена "вратичка" за тези които искат да купират. Точка 3 и 4 пък въобще няма да ги коментирам....няма смисъл. Ако има някой който ги спазва на 100% да каже. r)

#68 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2007 - 12:33 AM

Цитат

Цитат

к'во ще свиквам,винаги мойте кучета ще бъдат с купирани уши и опашки,инече всичката хубост на едно куче утива на вятъра заради некви стандарти

Ти по-добре вземи си смени ника , че звучи много тъпо на фона на думите ти.

#69 Потребителят е офлайн   algona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2007 - 12:11 PM

Чета и не вярвам на ушите си b). Какви ловувания, какви мечки, леопарди, пуми и язовци?Аз, като логично и хуманно мислещ човек, никога не бих си осакатила кучето. Именно това осакатяване обичам-кучетата, е далеч от стандарта. Не знам кой дава правото да решавате, че "мойто куче ще изглежда като мелез с тия уши, я дайте скалпела"....
AxeL-Amstaff, мислиш, че кучето ти "малко се е поизмъчило", като е скъсало конците и се е наложило отново да го кастриш като цепеница за камината? Малко, а?А не е ли по- добре изобщо да не си го подлагал на подобна интервенция?
И не е ли, приятели мои, проява на снобизъм това купиране? Веднага обяснявам защо- защото имате сладък стаф, на който не са му купирани ушите. Обичате си го, прекрасно куче, слуша като за изпит, гушка си влажния нос в ухото ви, гордеете се колко е интелигентен....Съседа ви от петия етаж също има стаф..с отрязани уши. Той НЕ го използва за лов, нито за гонка, нито изобщо стафът се е бил с разни улични кучета, но ...ушите му са отрязани. Срещате се и реакцията от негова страна е буен смях и въпрос" Що, бе , комши, не си му резнал ушите, глей къв помиар е така" .Ден по- късно , вие вече гледате на кучето си с други очи. Защо?
Изчетох темата. Цялата. И освен човешкото оправдание" ще си режа части от тялото на кучето, защото така ми харесва повече" , не намерих нито една смислена причина да си осакатявате животните.
Добре, че няма стандарт хората да са с по една ръка, че тогава не знам с какви очи ще гледате на децата си. И ще посегнете ли, само защото "така съм свикнал да ги гледам, смешно ми е като го гледам с две ръце.". Хайде стига толкова дивашки изпълнения. cl)

#70 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2007 - 12:33 PM

хибаво бе...аз едно не разбрах..... кога "мили" хорица сега като тръгнете да си копувате добермани,немски догове,сао...или там всичките породи които са "по-красиви" без ушички и опашки....та кога ще ги заведете да полувуват малко(да речем за понеделник 2 мечки,за сряда 3 пуми,и петък за отмора 4 вълка)...разбирате ли ей така аджаба за кеф....вместо разходка b) l) b) b) l) l) Това,че преди са го правилиза доброто на животинките...СЕГА ЗА КАКВО bl) a) a) няма смисъл....и е безмислено според мен...: "ама те така са по-красиви","ама инъче приличат на пумияри" NNN
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 10 January 2007 - 08:33 AM

Така е прави сте, ама не съвсем

Когато се кастрират бездомни кучета и котки в Бг-то, понеже операциите са безплатни /за тези които са ги отвели/ те се удостоверяват от ветовете с рязане на върха на ухото. По простичко казано ОТРЯЗАНА част от УХО СЕ РАВНЯВА НА КИНТИ. "Е те това е кофти работа", както казваше едно другарче.
bgflag ИМА МНОГО ПО ХУМАННИ МЕТОДИ ЗА УСВОЯВАНЕ НА ПАРИЧНИЯ ПОТОК bgflag И

#72 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 08:43 AM

Изоставаш от модните течения, вече им слагат гумено маркерче в ухото... b)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#73 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 January 2007 - 09:58 AM

Добре го каза за връхчето на ухото при бездомните кастрирани.Когато започна това дело през 2000 година, всички се събраха и се чудеха как аджеба да става - каква трайна маркировка да се направи ,та да личи отдалече ,че кучето е кастрирано.Пък като започнаха едни предложение- то на бяха татута, каишки, даже един искаше да се боядисволи с некви бои...Понеже целта беше да се вижда отдалече, без да се пипа кучето от ловците на общинското предприятие - защото иначе прибиране и трепане и оправдания ,че не се вижда маркировката .Мнозинството реши ,че е по-добре да се резне ъгълчето на ухото ,но кучетата за живеят после- така беше в онези времена ,когато трепеха по 300 кучета на ден в София минимум.
Нищо общо с усвояване на паричен поток.Тогава работеше главно немския кастрационен център - кастрацията там се прави пред студенти - те подготвят животното като забръсват корема и стоят с него докато подейства упойката ,после пък гледат операцията и се учат.Е как да режат ухото без да кастрират - без упойка ли - че да лъжат хората и усвояват средства?А и при лекарите, които работят по проглами и операциита се заплащат от организациите- те са 3ма университетски преподаватели- нито един от тях няма да упоява ,за да отреже ухото без да кастрира, нито ще реже ухо без упойка. А и отрязано уше не удостоверява дето казваш операцията - удостоверява я издаден вет паспорт връчен на човек ,който поема кучето като го обезпаразитява и ваксинира запред.Верно - забранено е от закона и трябва да се промени- но при бездомните трябваше да се избира- живи и неразмножаващи се с отрязано връхче на ухото или неживи или раждащи докато ги вземат за трепане.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#74 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 02:09 AM

Темата сама по себе си е БЕЗМИСЛЕНА,НО всеки си има право на мнение и решение по даден въпрос/проблем.
Според мен дали ще си купираш част от кучето си е лично твоя работа!Щ'то като съм си давал аз парите за това куче не вервам,че някой друг ще ми каже РЕЖИ или НЕ РЕЖИ,ще направя каквото си пойскам и честно да си кажа слабо ме вълнуват и законите,и спецовете които филосовстват...тъй като аз на никого не казвам направи си това направи си онова с кучето!
И за хората който казват като искате е'ди к'ви си уши работета в-у селекцията... ми просто да кажем че селекцията е в друга насока не в ушите на кучето а примерно в др. качества....все едно некой ще вземе куче с изправени уши който няма да купира без качества за съответната порода или куче с качества чиито ушета ще купира?! АБЕ АРЕ БЕГАЙ НА ДОЛУ БЕ!

#75 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 June 2007 - 08:45 AM

Цитат

Щ'то като съм си давал аз парите за това куче не вервам,че някой друг ще ми каже РЕЖИ или НЕ РЕЖИ,ще направя каквото си пойскам и честно да си кажа слабо ме вълнуват и законите,и спецовете които филосовстват...

Ми ,приятелю ,като си толко знаещ и самодостатъчен ,що тогава четеш и пишеш в дискусии?
Значи купирането е забранено.И дано доживеем времето, когато ветовете, дето нарушават закона си го получат.И да ви отказват да режат части от животните ви, щото ще им отнемат лицензчето за практикуване.Но с това може да стане само и единствено като изринат цялата НВМС и като се появи ,вероятно свише ,воля да се започне контрол върху всичко свързано с животните .Или ние стопаните да го поискаме.
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 02:20 PM

Цитат

Цитат

Щ'то  като съм си давал аз парите за това куче не вервам,че някой друг ще ми каже РЕЖИ или НЕ РЕЖИ,ще направя каквото си пойскам и честно да си кажа слабо ме вълнуват и законите,и спецовете които филосовстват...

Ми ,приятелю ,като си толко знаещ и самодостатъчен ,що тогава четеш и пишеш в дискусии?
Значи купирането е забранено.И дано доживеем времето, когато ветовете, дето нарушават закона си го получат.И да ви отказват да режат части от животните ви, щото ще им отнемат лицензчето за практикуване.Но с това може да стане само и единствено като изринат цялата НВМС и като се появи ,вероятно свише ,воля да се започне контрол върху всичко свързано с животните .Или ние стопаните да го поискаме.

като да се намирам на работа,изказвам мнение нали т'фа е идеята по тези форуми.Да го поискат собствениците ха та нали точно собствениците си карат кучето при вета.Който каквото иска си прави пък според мен и така трябва да бъде пък и като гледам в близките години така и ще си бъде.
Кучетата лаят кервана си върви.

#77 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 06:27 PM

Абсолютно против сьм !
Разглеждате нещата за кучешките уши и опашки ,а какво ще кажете за някой
"малоумни" собственици на котки , които им премахват ноктите на предните лапи ,нали се сещате защо??? NNN
Наскоро даже чух обяснение , че ги махали защото ги боляли иначе лапичките , а пьк котката щяла да пьтува за Испания и там не ги приемали с нокти
Пьлна лудница!
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   ARS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 06:36 PM

Не мога да си кривя душата, някои породи, които съм свикнал да виждам с купирани уши, ми е трудно да ги възприема отначало с уши и с опашки. :) Но като цяло съм против рязането на уши и опашки и на каквито и да било части от телата на животните. :) 1super

#79 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 June 2007 - 08:57 PM

[quote] [quote name='agalina' date='Jun 27 2007, 08:45 AM'] Да го поискат собствениците ха та нали точно собствениците си карат кучето при вета.Който каквото иска си прави пък според мен и така трябва да бъде пък и като гледам в близките години така и ще си бъде.
Кучетата лаят кервана си върви. [/quote]
Имах предвид собствениците да поискат контрол и спазване на закона - тоест да натискат чиновниците да спазват задълженията си.Иначе няма да стане.И кервана ще си върви...
Та понеже стана дума за нокти и прочее - ето какво ми разправя една позната.Тя поставя пиърсинг.Идва при нея мъж с пит бул и казва - искам да му сложите обеци по ушите и то няколко.Мацката се обърнала към кучето и го попитала - искаш ли обеци ,а Стопанинът му ядосан и казал -Ми АЗ искам ,то е куче.Тя отговорила, че ще му постави на песа обеци, когото той сам я помоли.Онзи си отишъл бесен.Разбира се - до другия кабинет, където им дреме - ще взимат кинти.Та ей такава аналогия ми много хареса и мисля е по темата. ;)
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   mihaella77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 11:26 PM

Цитат

Да го поискат собствениците ха та нали точно собствениците си карат кучето при вета.Който каквото иска си прави пък според мен и така трябва да бъде пък и като гледам в близките години така и ще си бъде.
Кучетата лаят кервана си върви.
Имах предвид собствениците да поискат контрол и спазване на закона - тоест  да натискат чиновниците да спазват задълженията си.Иначе няма да стане.И кервана ще си върви...
Та понеже стана дума за нокти и прочее - ето какво ми разправя една позната.Тя поставя пиърсинг.Идва при нея мъж с пит бул и казва - искам да му сложите обеци  по ушите и то няколко.Мацката се обърнала към кучето и го попитала - искаш ли обеци ,а Стопанинът му ядосан и казал -Ми АЗ  искам ,то е куче.Тя отговорила, че ще му постави на песа обеци, когото той  сам я помоли.Онзи си отишъл бесен.Разбира се - до другия кабинет, където им дреме - ще взимат кинти.Та ей такава аналогия ми много хареса и мисля е по темата.  ;)

Да.... имаме познат дого с обеци... или поне една... другата отиде с част от ухото.. хм, няма да коментирам... утре и на пъпна херния някои може да реши да сложи украшение... n)

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни