Dog.bg Форуми : За или против купирането

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против купирането Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   ARS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2007 - 12:04 AM

[quote] [quote name='Broker' date='Jun 27 2007, 02:20 PM'] [quote name='agalina' date='Jun 27 2007, 08:45 AM'] Да го поискат собствениците ха та нали точно собствениците си карат кучето при вета.Който каквото иска си прави пък според мен и така трябва да бъде пък и като гледам в близките години така и ще си бъде.
Кучетата лаят кервана си върви. [/QUOTE]
Имах предвид собствениците да поискат контрол и спазване на закона - тоест да натискат чиновниците да спазват задълженията си.Иначе няма да стане.И кервана ще си върви...
Та понеже стана дума за нокти и прочее - ето какво ми разправя една позната.Тя поставя пиърсинг.Идва при нея мъж с пит бул и казва - искам да му сложите обеци по ушите и то няколко.Мацката се обърнала към кучето и го попитала - искаш ли обеци ,а Стопанинът му ядосан и казал -Ми АЗ искам ,то е куче.Тя отговорила, че ще му постави на песа обеци, когото той сам я помоли.Онзи си отишъл бесен.Разбира се - до другия кабинет, където им дреме - ще взимат кинти.Та ей такава аналогия ми много хареса и мисля е по темата. ;) [/quote]
Гледах филм за кучетата в Япония, то същия ужас...прически,обеци...ужас., а там е мода. bl)

#82 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 June 2007 - 12:23 AM

Понеже името на форума е "Да пазим и развиваме породите", може би трябва да си зададем въпроса - а трябва ли да се прави това ? Трябва ли да очовечаваме кучето ? Трябва ли и нужно ли е то да бъде моден аксесоар ? Не мисля.

Моля, пишете по темата. Тя е "За или против купирането".

#83 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 07:03 AM

Аз съм против купирането, защото това се явява по някакъв начин коригиране на естественото природно състояние на кучетата - ако е наистина необходимо и оправдано то нали с методите на селекцията и естественото развитие на породите досега е щяло да се раждат такива - вида на породите ще е естествено такъв. Друг е въпросът, че от достатъчно дълго време се прави и дори куче от една порода купирано и некупирано трудно би се възприело изглежда донякъде смешновато...
Глупаво е според мен да се твърди й че това не причинява неудоства и болки на животните... bash
User's Signature

Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 07:05 AM

Забравих само до споделя, че според мен наистина това трябва да бъде законово регламентирано и наистина да се прави само по медицински съображения, естетическите и модни такива следва да се забранят...
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   no_name Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 12:11 PM

Мисля че всеки човек трябва да има право сам да решава какво да прави с кучето си а не някой да решава вместо него със забрани.Щом на някой не му харесва това да не го прави и готово.Аз имам боксер мислих да му режа опашката но се отказах това си е мое решение и точка(ако бях решил обратното не мисля че трябва да ми се забранява).Не се купира от вчера значи щом човека го е измислил не пречи толкова много на кучето.

п.п Кажете ми маля какви последствия може да има за кучето ако му се купира опашката или ушите(не е ироничен въпрос наистина искам да знам)?

#86 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 June 2007 - 12:26 PM

Цитат

п.п Кажете ми маля какви последствия може да има за кучето ако му се купира опашката или ушите(не е ироничен въпрос наистина искам да знам)?

Какви последствия ще има за теб ако ти се купират ушите???

#87 Потребителят е офлайн   no_name Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 12:30 PM

Цитат

Цитат

Какви последствия ще има за теб ако ти се купират ушите???

На мене ако ми ги резнат ще изглеждам мнооого зле и няма да мога да нася очила.Но има много породи кучета които изглеждат много добре без тях.Попитах сериозно защо е това отношение нали тук всеки може да си изкаже мнението.

#88 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2007 - 12:35 PM

no name Хубаво никой не може да ти забрани да купираш ушите или опашката на кучо /нямам намерение да дискутирам повече въпроса.за мен самият факт че е забранено по закон е достатъчен/.Замисли се над факта че може доктора да не се справи блестящо със задачата и така да ги купира че да обезобрази кучо.Никой не е застахован от подобно нещо и после какво.Ти ще си го гледаш в този вид.На кучо не му дреме ,а на теб?А някой от вас замисля ли се че след купирането може да има усложенения-кучо да скъса конците,да получи възпаление и куп други неща.Тази тема е нещо от типа на полемиката за пластичните операции-за или против.Само че тук идва огромната разлика ,че тогава вземаш решението сам за себе си и си носиш отговорност за последствията.А в случая с купирането вземаш решение за друг без да знаеш неговото мнение по въпроса.И в крайна сметка защо след като природата е създала едно същество ние трябва да преценяваме дали така с уши и опашка му е добре или не.Така се е родило,значи така трябва да си бъде.Всички обичате кучетата си като членове на семейството ,защо тогава искате да причинявате подобно нещо на любимите си същества.Mil го каза много точно аз аз малко ще го перефразирам-Преди на направиш нещо на някого помисли как ще се почувстваш ако ти го направят на теб.

#89 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2007 - 12:44 PM

Това, че всеки може да си изкаже мнението, не значи, че всяко мнение е смислено. Ето например - на Брокер и твоето са ... да ги наречем нежно "ограничени". Те не се споделят с цел дискусия, а с цел да се заяви "шси прайм квот си искам!". Ясно, разбрахме ви - правете си каквото си искате.
Щом не е достатъчно ясно, че има:
А/ Закон, който да забранява естетическото купиране;
Б/ Стандарти, които да забраняват естетическото купиране;
В/ Морал, който да забранява естетическото купиране;
то аз не знам какво още може да ви се каже освен - "дерзайте, юнаци". Малко ли сте ни умниците по форуми и полянки, че на всеки трябва да му се обръща специално внимание... Хайде чао, отивам да отрежа носа на сина си, нали си е мой, мога да правя с него каквото си поискам.
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   no_name Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 01:07 PM

цтцтцт браво бе хора.Мисля че не ме разбрахте за някой неща като например че аз няма да режа нищо.
insult щом моето мнение не е еднакво с твоето значи е ограничено ок твое право е да мислиш за мене квото си искаш и извинявай че те накарах да ми обърнеш внимание.Другото което искам да кажа е че аз несъм казал "ше си праим квото си искам".

На последак ми прави впечатление че тука в този форум който не е на мнението на модераторите и на тези който разбират повече веднага е нападан и леко му се намеква че не е на тяхното ниво и да спре да спори.

Щом темата е за или против значи е нормално да има хора който са ЗА

п.пИзвинявам се че се отплеснах от темата

#91 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2007 - 01:22 PM

Момент! Никой не ти забранява да говориш. Аз само ти казвам, че говориш глупости. И ако си "за" купирането - то нека да чуем твоите аргументи. Даже мога да ти помогна и да ти предложа няколко аргумента, от които да си избереш:
-всяка операция крие риск, затова е просто необходимо да се правят още две ненужни;
-кучетата с неотрязани уши не изглеждат достатъчно страшни;
-кучетата не страдат от суетност, че да търсят определен вид;
-с отрязани уши кучето чува по-лошо;
-отрязаната опашка пречи на кучето да "съобщава" на другите кучета настроението си;
-в зле отрязаните високо поставени уши вали дъжд и т.н...

И струва ми се, че казваш тъкмо "шси праим квот си искам", когато казваш - закон или не, аз си харесвам кучето с рязани уши, то си е мое, аз решавам. Този закон е измислен именно защото човечеството е достигнало до идеята, че е нехуманно чрез хирургическа интервенция да се постигат естетически ефекти при същества, които не могат сами да кажат какво искат. Казваш - ми то се прави отдавна. Да, също така в Китай допреди 150 години жените са пристягали краката си в мънички обувчици и са си трошали костите редовно, за де се харесват на мъжете с малките си стъпала. Изобщо много неща са се случвали в миналото. Негрите са били роби, а жените не са имали право да гласуват...

Не си плямпам току-тъй, само за да се опитам да те засегна или да се направя на важна. Но е отчайващо, че пир толкова много писаници отново се появяват хора, които да не разбират откъде идва забраната за купиране и защо има смисъл. Дори ще ти го кажа така - и на мен не ми харесва доберман с уши. Така, както не можех да възприема ротвайлер с опашка. Но знам, че е правилно и скоро ще свикна да ги виждам така.
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   no_name Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 01:51 PM

Аз ако бях твърдо за купирането отдавна да бях резнал ушите и опшката на моето куче.Казваш говоря глупости естествено че е така сигорен съм че няма как да те обедя в оратното затова се сагласявам с тебе.Ще обясна по друг начин какво исках да кажа.Значи да премем че няма такъв закон отиваш при ветеринаря казваш искам това и това той ти обяснява,че ако отреже опашката има опасност да се скъсат шевовете в последствие,да се възпали,да се получат много усложнения,кучето ще се чуства зле и т.н.Мисля че по този начин много повече хора биха се отказали от колкото да има закон който го забранява.

Мисля че с моя първи пост в тази тема доста ви провокирах.Постоянно се пишеше че е забранено че щом природата така е решила не трябва да се прави и т.н.Което няма да спре никой който е решил да купира някаква час от кучето си.

п.п Дано този път ме разберете правилно

#93 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 29 June 2007 - 02:06 PM

insult, мисля, че се впрягаш прекалено много.
no_name влезе във форума и писа съвсем нормално, без желанието да проворкира никого, а всички го нападате като хиени-мърша. Еми не е правилно и това.
no_name, нека ти отговоря на въпроса. Ако купираш опашката...може да се получат възпаления, болката е неизбежна за кучето,иначе самата липса на опашка, не мисля, че би пречила на кучето.
Ако отрежеш ушите пак важи същото за болката и възпалението...и конците и тн. Все пак цялата тази история е едно мъчение за кучето. Първо го бодът, след това заспива на непознато място, при непознат чичко с бяла престилка, след това се събужда и мнооого го болят ушичките, на всичкото отгоре му е лошо, все едно е изпило 2 литра водка. Болката ще продължи докато не зарастнат раните, след 10тина дни има още едно голямо мъчение, на което моето кученце много плака-махането на конците, което също не е безболезнено. После кученце си търси ушичките, но ще свикне. После идва неприятният момент, когато вали дъжд или иска да плува кученце-тогава влиза вода в ушичките. Мисля, че т отговорих достатъчно подробно.
Аз лично обаче не съм против тези неща. Ами Ротвайлера си е Ротвайлер, онова черното куче без опашката....както и догото си е дого-без уши.

===============================================

Ти ня плямпаш, ти се опитваш да си наложиш мнението над другите. И щом нечие мнение е различно от твоето, то не е правилно, не е смислено и тн. И това, че на теб така ти се виждат чуждите,различни от твоето мнения, не значи, че са такива.

Предупреждение! Моля, дръжте се нормално и културно и без обиди на расова или етническа основа.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#94 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 June 2007 - 02:19 PM

In4eto а защо пък трябва твоето да е правилното.insult си е изложила нейните аргументи по начина по ,които тя се изразява.Аз да ти кажа ли нещо за факта ,че си обяснила процедурата с купирането като за полуидиоти-с чичо доктор,изпитата водка и не знам си още какво.А за изказването ти за негрите даже нямам думи-по голяма простотия през живота си не бях чела. Като не ти харесва не го прави също е едно много добро умозаключение.Харесва или не по този върпос е приет закон регламнтиращ това обществено отношение.
Фактите са си факти има закон че това е забранено и точка по въпроса .Всякакви умувания по темата са безпредметни,особени от хора като вас които се имат за специалисти и занимаващи се с кинология и т.н.
Нали ходиш и на изложби в чужбина.Откакто е приет закона да си видяла куче с купирани уши и опашка.И какво дого с уши и ротвайлер с опашка не са кучета ли ?
А диалог с хора като вас е просто безмислен.

#95 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2007 - 02:49 PM

Аз съжалявам в момента че купирах ушите на моето дого. Действах прибързано и най-вече защото нямах почти никакви познания за породата. Мнението ми се промени, едва когато изчетох няколко книжки и доста материали от статии и списания. Вече знам достатъчно, за да направя своя избор, е може би не колкото някои експерти тук. Не може всички да са професори, трябва да има и хамали "...малко ум,много способности..." Само да не чуят негрите...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#96 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2007 - 02:53 PM

Интересно как ще направи своят разумен избор животинчето, което ще се купира - това да не е като да порасне човек и да реши за себе си дали да е вегатерианец или не... b) b) b)
Добре, че не се налага да правя това на Цезар.... r) r) r)
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2007 - 02:55 PM

Странно животно е човека, днес решава едно утре друго. Сега е решил, че рязането на уши и опашки е много лошо, утре ще реши друго, и все за хубаво го прави. Не трябвало да се режат заради визия, не било правил, но е по-правилно да правят груминг, триминг. Ей така за да е по-УБАВО, да ми сложим 1-2 флакона лак, или подобни неща. l) l) l) - това е хуманно. Според едни е по-хуманно на едни кучета да се режат топки, според други не е. l) l) За един лова е спорт, за други лова е убийство. r) r) r)
Лова с кучета е спорт и е правилно нещо, боя с кучета е лошо нещо, според други, не. Все противоположности, да се чудиш кое е по-правилно и кой е по-прав. И така хиляди примери.
По темата е казано много, едни са за други за против. Общо взето харесва не харесва, закона е такъв и докато е в сила, ще трябва да се съобразяване с него. r)

#98 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 June 2007 - 02:56 PM

Цитат

------.
Относно това, че жените са си чупили краката-ами тяхна си работа. На теб ако не ти харесва не го прави.
Ти ня плямпаш, ти се опитваш да си наложиш мнението над другите.

Извинетееее, моляяяя ,да не би да говорим тук на танганайтски ??
Темата е смислово безумна.Insult го каза супер, че има:
1.Закон, който забранява естетическито остраняване на части от тялото на кучетата,
2.Стандарти ,които го забраняват,
3.МОРАЛ ,с който това е несъвместимо.
К`ви роби са ви кучетата и за какво си пишем тук bl) bl)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#99 Потребителят е офлайн   no_name Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 10:04 AM

misheto7 казваш има закон точка по въпроса,ок има закон но щом има и подобна тема "За или против купирането" примирете се че ще има и хора който са за.
Като толкова не ви харесва това борете се за премахването на тази тема и готово в противен случай само си късате нервите като четете тук.
Face описа най-точно как стоят нещата bravoS
На In4et0 мога само да благодаря за подкрепата 1super

#100 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 30 June 2007 - 10:15 AM

Дааам, агалина е права всъщност.
misheto7, разликата между мен и insult е, че аз не си налагам мнението, аз просто го пиша. На мен ми е все тая какво мисли тя, ядосвам се, на това, че си налага мнението. В крайна сметка темата е За или Против, тоест ще има и от двете страни.
А вашите идоли Американците? Знаете ли, че те издигат в култ обрязването? И то не е по желание на децата, но го правят, както и обеците при малките момиченца, те също не са по желание, а забранено ли е?
misheto7, да в чужбина има кучета с купирани уши и опашка и продължават да го правят, въпреки забраните.
А вие питали ли сте вашите любимци как искат да изглеждат? Дали пък няма повече да им харесва без уши и опашка?
И не е същото сравнение за рязане на крака и ръце при хората-те се използват. На кучето за какво са му нужни ушите или опашката, да хване лъжицата да се нахрни?
Face, съгласна съм с теб, трябва да се спазват законите...въпреки, че в България това е поредният бездействащ закон. Някои закони просто са неизпълними тук. За това няма и зоополиция. Такава ни е държавата относно закона. И наистина има много още неща, които също не са по-хуманни от купирането, но не са забранени.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни