За или против купирането
Публикувано: 28 June 2007 - 12:04 AM
Кучетата лаят кервана си върви. [/QUOTE]
Имах предвид собствениците да поискат контрол и спазване на закона - тоест да натискат чиновниците да спазват задълженията си.Иначе няма да стане.И кервана ще си върви...
Та понеже стана дума за нокти и прочее - ето какво ми разправя една позната.Тя поставя пиърсинг.Идва при нея мъж с пит бул и казва - искам да му сложите обеци по ушите и то няколко.Мацката се обърнала към кучето и го попитала - искаш ли обеци ,а Стопанинът му ядосан и казал -Ми АЗ искам ,то е куче.Тя отговорила, че ще му постави на песа обеци, когото той сам я помоли.Онзи си отишъл бесен.Разбира се - до другия кабинет, където им дреме - ще взимат кинти.Та ей такава аналогия ми много хареса и мисля е по темата. ;) [/quote]
Гледах филм за кучетата в Япония, то същия ужас...прически,обеци...ужас., а там е мода. bl)
Публикувано: 28 June 2007 - 12:23 AM
Моля, пишете по темата. Тя е "За или против купирането".
Публикувано: 28 June 2007 - 07:03 AM
Глупаво е според мен да се твърди й че това не причинява неудоства и болки на животните... bash
Публикувано: 28 June 2007 - 12:11 PM
п.п Кажете ми маля какви последствия може да има за кучето ако му се купира опашката или ушите(не е ироничен въпрос наистина искам да знам)?
Публикувано: 28 June 2007 - 12:30 PM
Цитат
Цитат
Какви последствия ще има за теб ако ти се купират ушите???
На мене ако ми ги резнат ще изглеждам мнооого зле и няма да мога да нася очила.Но има много породи кучета които изглеждат много добре без тях.Попитах сериозно защо е това отношение нали тук всеки може да си изкаже мнението.
Публикувано: 28 June 2007 - 12:35 PM
Публикувано: 28 June 2007 - 12:44 PM
Щом не е достатъчно ясно, че има:
А/ Закон, който да забранява естетическото купиране;
Б/ Стандарти, които да забраняват естетическото купиране;
В/ Морал, който да забранява естетическото купиране;
то аз не знам какво още може да ви се каже освен - "дерзайте, юнаци". Малко ли сте ни умниците по форуми и полянки, че на всеки трябва да му се обръща специално внимание... Хайде чао, отивам да отрежа носа на сина си, нали си е мой, мога да правя с него каквото си поискам.
Публикувано: 28 June 2007 - 01:07 PM
insult щом моето мнение не е еднакво с твоето значи е ограничено ок твое право е да мислиш за мене квото си искаш и извинявай че те накарах да ми обърнеш внимание.Другото което искам да кажа е че аз несъм казал "ше си праим квото си искам".
На последак ми прави впечатление че тука в този форум който не е на мнението на модераторите и на тези който разбират повече веднага е нападан и леко му се намеква че не е на тяхното ниво и да спре да спори.
Щом темата е за или против значи е нормално да има хора който са ЗА
п.пИзвинявам се че се отплеснах от темата
Публикувано: 28 June 2007 - 01:22 PM
-всяка операция крие риск, затова е просто необходимо да се правят още две ненужни;
-кучетата с неотрязани уши не изглеждат достатъчно страшни;
-кучетата не страдат от суетност, че да търсят определен вид;
-с отрязани уши кучето чува по-лошо;
-отрязаната опашка пречи на кучето да "съобщава" на другите кучета настроението си;
-в зле отрязаните високо поставени уши вали дъжд и т.н...
И струва ми се, че казваш тъкмо "шси праим квот си искам", когато казваш - закон или не, аз си харесвам кучето с рязани уши, то си е мое, аз решавам. Този закон е измислен именно защото човечеството е достигнало до идеята, че е нехуманно чрез хирургическа интервенция да се постигат естетически ефекти при същества, които не могат сами да кажат какво искат. Казваш - ми то се прави отдавна. Да, също така в Китай допреди 150 години жените са пристягали краката си в мънички обувчици и са си трошали костите редовно, за де се харесват на мъжете с малките си стъпала. Изобщо много неща са се случвали в миналото. Негрите са били роби, а жените не са имали право да гласуват...
Не си плямпам току-тъй, само за да се опитам да те засегна или да се направя на важна. Но е отчайващо, че пир толкова много писаници отново се появяват хора, които да не разбират откъде идва забраната за купиране и защо има смисъл. Дори ще ти го кажа така - и на мен не ми харесва доберман с уши. Така, както не можех да възприема ротвайлер с опашка. Но знам, че е правилно и скоро ще свикна да ги виждам така.
Публикувано: 28 June 2007 - 01:51 PM
Мисля че с моя първи пост в тази тема доста ви провокирах.Постоянно се пишеше че е забранено че щом природата така е решила не трябва да се прави и т.н.Което няма да спре никой който е решил да купира някаква час от кучето си.
п.п Дано този път ме разберете правилно
Публикувано: 29 June 2007 - 02:06 PM
no_name влезе във форума и писа съвсем нормално, без желанието да проворкира никого, а всички го нападате като хиени-мърша. Еми не е правилно и това.
no_name, нека ти отговоря на въпроса. Ако купираш опашката...може да се получат възпаления, болката е неизбежна за кучето,иначе самата липса на опашка, не мисля, че би пречила на кучето.
Ако отрежеш ушите пак важи същото за болката и възпалението...и конците и тн. Все пак цялата тази история е едно мъчение за кучето. Първо го бодът, след това заспива на непознато място, при непознат чичко с бяла престилка, след това се събужда и мнооого го болят ушичките, на всичкото отгоре му е лошо, все едно е изпило 2 литра водка. Болката ще продължи докато не зарастнат раните, след 10тина дни има още едно голямо мъчение, на което моето кученце много плака-махането на конците, което също не е безболезнено. После кученце си търси ушичките, но ще свикне. После идва неприятният момент, когато вали дъжд или иска да плува кученце-тогава влиза вода в ушичките. Мисля, че т отговорих достатъчно подробно.
Аз лично обаче не съм против тези неща. Ами Ротвайлера си е Ротвайлер, онова черното куче без опашката....както и догото си е дого-без уши.
===============================================
Ти ня плямпаш, ти се опитваш да си наложиш мнението над другите. И щом нечие мнение е различно от твоето, то не е правилно, не е смислено и тн. И това, че на теб така ти се виждат чуждите,различни от твоето мнения, не значи, че са такива.
Предупреждение! Моля, дръжте се нормално и културно и без обиди на расова или етническа основа.

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 29 June 2007 - 02:19 PM
Фактите са си факти има закон че това е забранено и точка по въпроса .Всякакви умувания по темата са безпредметни,особени от хора като вас които се имат за специалисти и занимаващи се с кинология и т.н.
Нали ходиш и на изложби в чужбина.Откакто е приет закона да си видяла куче с купирани уши и опашка.И какво дого с уши и ротвайлер с опашка не са кучета ли ?
А диалог с хора като вас е просто безмислен.
Публикувано: 29 June 2007 - 02:49 PM

www.infidance.com
Публикувано: 29 June 2007 - 02:55 PM
Лова с кучета е спорт и е правилно нещо, боя с кучета е лошо нещо, според други, не. Все противоположности, да се чудиш кое е по-правилно и кой е по-прав. И така хиляди примери.
По темата е казано много, едни са за други за против. Общо взето харесва не харесва, закона е такъв и докато е в сила, ще трябва да се съобразяване с него. r)
Публикувано: 29 June 2007 - 02:56 PM
Цитат
Относно това, че жените са си чупили краката-ами тяхна си работа. На теб ако не ти харесва не го прави.
Ти ня плямпаш, ти се опитваш да си наложиш мнението над другите.
Извинетееее, моляяяя ,да не би да говорим тук на танганайтски ??
Темата е смислово безумна.Insult го каза супер, че има:
1.Закон, който забранява естетическито остраняване на части от тялото на кучетата,
2.Стандарти ,които го забраняват,
3.МОРАЛ ,с който това е несъвместимо.
К`ви роби са ви кучетата и за какво си пишем тук bl) bl)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 June 2007 - 10:04 AM
Като толкова не ви харесва това борете се за премахването на тази тема и готово в противен случай само си късате нервите като четете тук.
Face описа най-точно как стоят нещата bravoS
На In4et0 мога само да благодаря за подкрепата 1super
Публикувано: 30 June 2007 - 10:15 AM
misheto7, разликата между мен и insult е, че аз не си налагам мнението, аз просто го пиша. На мен ми е все тая какво мисли тя, ядосвам се, на това, че си налага мнението. В крайна сметка темата е За или Против, тоест ще има и от двете страни.
А вашите идоли Американците? Знаете ли, че те издигат в култ обрязването? И то не е по желание на децата, но го правят, както и обеците при малките момиченца, те също не са по желание, а забранено ли е?
misheto7, да в чужбина има кучета с купирани уши и опашка и продължават да го правят, въпреки забраните.
А вие питали ли сте вашите любимци как искат да изглеждат? Дали пък няма повече да им харесва без уши и опашка?
И не е същото сравнение за рязане на крака и ръце при хората-те се използват. На кучето за какво са му нужни ушите или опашката, да хване лъжицата да се нахрни?
Face, съгласна съм с теб, трябва да се спазват законите...въпреки, че в България това е поредният бездействащ закон. Някои закони просто са неизпълними тук. За това няма и зоополиция. Такава ни е държавата относно закона. И наистина има много още неща, които също не са по-хуманни от купирането, но не са забранени.

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ