Dog.bg Форуми : За или против купирането

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против купирането Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 September 2006 - 04:11 PM

Цитат

На мен лично ризен с дълги уши и опашка ми се струва невероятно грозен, а това ми е много любима порода. Доберман с опашка и уши си е пумияра пред блока.
Агалина, а твоето куче с рязани уши ли е или само така изглежда?

Е Агалинка се е вразумила, и в това няма нищо лошо, по-добре късно от колкото никога, вземете пример от нея bravoS .

#22 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2006 - 04:21 PM

при Догото например ушите се режат, за да не може противника му да ги разкъса
същото е и при сао, корсо,боксер...
Ушите са богато кръвоснабдени и едно по-сериозно нараняване там е съпроводено с висока загуба на кръв
нищо не е случайно, нима според теб само за красота и респект се режат ушите?

#23 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2006 - 04:25 PM

една и съща порода, коренно различно излъчване

Прикачени файлове

#24 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2006 - 04:27 PM

Въпрос на избор

Прикачени файлове

• Прикачен файл  kutya3.jpg (33.36K)
    Брой сваляния: 314

#25 Потребителят е офлайн   Spezial^PiTBuLL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2006 - 07:23 PM

Против Уши рулз опашки рулз 1super 1super

#26 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2006 - 11:35 PM

Действително всичко е въпрос на вкус и избор. И до голяма степен на навика да виждаш дадена порода с даден "вид". Да не забравяме, че едно време са купирали и ушите на далматинците... отдавна, но е факт.
Ето ви порода, на която не сте толкова "свикнали".
1. Бриар - с уши и без уши (Анджи и Ейнджъл Шаги Каситерит)
Качена снимка
Кое е по-симпатично?
Качена снимка
Може би това?
Или пък това?
Качена снимка

Сериозно казано, радетел съм на анти-купирането (на уши специално) от безкрайно много години. Бях една от първите във Варна, която поведе по улиците догове с уши и все още съм доволна от избора си...
Факт е обаче, че всичките ми кучила кавказчета са били с купирани още в първия ден след раждането уши и за този си избор също не съм съжалявала.
Виж, опашките са друго нещо. Отне ми много време да свикна с трагичната гледка "роти с опашка" и все още лея горчиви сълзи за най-прелестната... черта във външния им вид: способността да въртят бясно чуканчето с все цялото си дупе. Нещо, което е непостижимо с дългата опашка. Същото се отнася за боксери, добермани... за мен това от най-ранните ми години е било едва ли не същината на чара на тези породи.
Много ме радва и фактът, че днес черната териерка Вовка е с "фабрично" отрязана опашка и също е способна диво да я фъца-врътка w) - прелестно упражнение, което дългата опашка не може да изпълни... И ми е много жал, че например нейното потомство (да е жива и здрава!) също няма да го умее това фъцапашкане...
НО и това е въпрос на привикване. След няколко години, когато гледката на безопашат боксер, рот или доберман ще е изключителна рядкост, кой ще се замисля?
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#27 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 September 2006 - 08:46 AM

Цитат

Цитат

На мен лично ризен с дълги уши и опашка ми се струва невероятно грозен, а това ми е много любима порода. Доберман с опашка и уши си е пумияра пред блока.
Агалина, а твоето куче с рязани уши ли е или само така изглежда?

Е Агалинка се е вразумила, и в това няма нищо лошо, по-добре късно от колкото никога, вземете пример от нея bravoS .

Да - така е!Някои търпят развитие...
Кучето от аватара ми е с купирани уши.
Тогава даже беше трудно да се намерят нормално съхранява ваксини , в София имаше 2-3 ма ветове добри , какво остава да ми каже някой, че е безумие да режа части от кучето си ...Кучето от аватара ми ще бъде винаги в сърцето ми, докато дишам!И ако не му бяха рязани ушите - щеше да е същото!Защото обичах духа му- лоялността, безстрашността ,решителността , силата му да успява , артистичността, интелигентността ,самочувствието на Победител - към всичко ,с което се заемеше!И с клепнали уши - щеше да е същият!
Ако преди 15 години имах сегашният си опит и знания - много неща не бих направила.Затова и пишем тук - та повече хора да имат възможност да научат какво е добре и какво не.Защото сме грешили и защото сме извървяли голяма част от пътя...

п.п. redy , никът ми е agalina - не ми е име и не съм ти "агалинка".Ще те замоля за 3-ти път да спреш с неуважителното си отношение.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#28 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2006 - 08:58 AM

Цитат

Ушите са богато кръвоснабдени и едно по-сериозно нараняване там е съпроводено с висока загуба на кръв

Е това изказване е върха на глупоста b) , кой е този противник само не разбрах на догото , корсото и т.н. oleeee .
Поне да беше споменал само АПБТ , макар , че пак изказването ти пак би било лишено от смисъл.
Пак казвам като сте некомпетентни не се изказвайте!

#29 Потребителят е офлайн   metlichina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 September 2006 - 10:40 AM

джуджанка, ако си била на клубната изложба на шнауцерите на 23.09, щеше да видиш ризени с уши и опашка, които са много красиви, просто не сме свикнали да ги гледаме така, може да видиш и снимките от изложбата, въпреки че на живо са по-хубави.

#30 Потребителят е офлайн   impres91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2006 - 08:11 PM

Deistvitelno, ako uschite i opaschkata sa pravilni, kuchetata izglegdat otlichno.
Estestveno gubi se ot predischnoto im izlachvane, no vse pak ne giveem edno vreme a v nastoiasteto i triabva da se saobraziavame s tova. Celta ni e da pravim bebeta s pravilni uschi i opaschki, za da izglegdat dobre, zastoto giveem sega! d) 1super w)
User's Signature

Качена снимка; Качена снимка
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 29 September 2006 - 08:42 PM

Цитат

QUOTE (POWERPUFF @ Sep 28 2006, 04:21 PM)

Е това изказване е върха на глупоста  , кой е този противник само не разбрах на догото , корсото и т.н.  .
Поне да беше споменал само АПБТ , макар , че пак изказването ти пак би било лишено от смисъл.

Извинения за намесата миналата година учасвах в дискусията, сега не желая

REDY, ЧУВАЛИСИ КВИЧЕНЕТО НА КУЧЕ КОЕТО Е ЗАХАПАНО ЗА УХОТО d)

КАКТО КАЗВА "ЦАРЯ "ВЕРВАЙ МИ УЖАСНО Е , ТА СИГУРНО ИМА СМИСЪЛ ДА СЕ НАЛОЖИ КУПИРАНЕТО ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ ПОРОДИ С НЯКАКВИ ОПРЕДЕЛЕНИ РАБОТНИ КАЧЕСТВА. И Т.Н d)

#32 Потребителят е офлайн   impres91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2006 - 08:56 PM

Цитат

Zasto izobsto uschite triabva da sa zahapani!? Ne moge da si kontrolirate givotnite?
Do kolkoto znam pri rabotnite izpitania kuchetata ne se hapiat po uschite ili dori po-skoro izobsto ne se hapiat, ili barkam!?
User's Signature

Качена снимка; Качена снимка
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2006 - 09:15 PM

Цитат

Zasto izobsto uschite triabva da sa zahapani!? Ne moge da si kontrolirate givotnite

Малко абстрактен пример
Представи си че теб и твоето куче ги срещне "кметски " пес, който не е в настроение той хапе където докопа, как ще го контролираш ..

Измества се темата..

Сентенцията на диалога, който Мил Ви публикува е че закона определя кучетата, като "компаныони", тези които се отглеждат и развъждат, като служебни кучета не са предмет на обсъждане, поради простата причина че не са за компания....... а за работа....

#34 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2006 - 10:39 PM

Цитат

Цитат

Е това изказване е върха на глупоста  , кой е този противник само не разбрах на догото , корсото и т.н.  .

КАКТО КАЗВА "ЦАРЯ "ВЕРВАЙ МИ УЖАСНО Е , ТА СИГУРНО ИМА СМИСЪЛ ДА СЕ НАЛОЖИ КУПИРАНЕТО ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ ПОРОДИ С НЯКАКВИ ОПРЕДЕЛЕНИ РАБОТНИ КАЧЕСТВА. И Т.Н d)

Както казах не пишете глупости когато сте некомпетентни a) !
И ти я ми кажи какви уши , какви захапвания и какви работни породи бълнуваш?
Ако ми отговориш на този въпрос можем да продължим да дискутираме!
Чакам с нетърпение отговора ти, пък човек винаги може да научи нещо ново wink .

#35 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2006 - 10:52 AM

redy,
не разбрах към кого е въпроса
не "бълнувам " за никакви уши и захапвания , но явно за теб е трудно или невъзможно да провеждаш нормален разговор с "некомпетентни"хора а само си държиш на своето, на мен ми е интересно и желанието ми е да да се получи дискусия, да се споделят мнения, спорове дори да има, но виждам , че ти вече за втори път казваш "Както казах не пишете глупости когато сте некомпетентни " и явно желанието ти е тук да пишат само хора, които са на нивото на твоята компетентност
нали темата е ЗА и ПРОТИВ- трябвало е да я кръстиш "ПРОТИВ ТЕЗИ, КОИТО СА ЗА"

аз не се опитвам да убедя никого, че ушите и опашката трябва задължително да се режат - казвам го за трети път, че според мен дали да реже или не е въпрос на избор на собственика на кучето
ако не знаеш защо хората режат уши и опашки при определени породи - вземи прочети малко история и предназначение на тези породи - тъкмо ще разбереш с какви противници е трябвало да влизат в двубой, догото, корсото, боксера, САО, немския дог , ловните териери....и АПБТ щом държиш
а за да пазим и развиваме породите, това според мен означава, че тези породи все още трябва да могат да вършат тази работа - дори по-ефективно отколкото преди 50 години да речем
Daroteka,
не знаех,че закона визира само кучетата компаньони, съжалявам за объркването
Поздрави

#36 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2006 - 11:48 AM

Разбирам тази дискусия да се развиваше в комисия която работи по закона, а тук само се чешат езиците, на всичкото отгоре коментираме и предлагаме разни неща дето никой няма да ги чуе. Законът е закон и е задължителен за всички. Ще има описани изключения, ако се налага ще се търси тълкувание от юристи, но няма смисъл да коментираме и да плюем нещо което не зависи от нас - може да се опитаме да зависи от нас - има си петиции, срещи с комисии и т.н. Иначе си е несериозна работа, писане за да си запълним времето и да си кажем мнението, то и това не е лошо, но практически резултат няма да има..........
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#37 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2006 - 12:50 PM

в спора се ражда истината BEER BEER

#38 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2006 - 08:34 PM

Цитат

QUOTE (daroteka @ Sep 29 2006, 08:42 PM)

REDY, ЧУВАЛИСИ КВИЧЕНЕТО НА КУЧЕ КОЕТО Е ЗАХАПАНО ЗА УХОТО 

КАКТО КАЗВА "ЦАРЯ "ВЕРВАЙ МИ УЖАСНО Е , ТА СИГУРНО ИМА СМИСЪЛ ДА СЕ НАЛОЖИ КУПИРАНЕТО ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ ПОРОДИ С НЯКАКВИ ОПРЕДЕЛЕНИ РАБОТНИ КАЧЕСТВА. И Т.Н 

Както казах не пишете глупости когато сте некомпетентни  !
И ти я ми кажи какви уши , какви захапвания и какви работни породи бълнуваш?
Ако ми отговориш на този въпрос можем да продължим да дискутираме!
Чакам с нетърпение отговора ти, пък човек винаги може да научи нещо ново  .

Леле какво ...... не казано нищо за работни породи незнам откъде си ги измисляте, няма дискусия поради простата причина че сте литерати и не може да разберете че този закон е писан за КУЧЕ КОМПАНИЯ ,До тук спирам ако има проблемно мнение може на лични

#39 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2006 - 08:42 PM

аз съм за но за мен си , който както му харесва . примерно аз купирах вече ушите на моето куче .съжалявам малко само защото той си разчеса едното и си скаса шевоте и наново опойки работи и честно казано кучето се поизмачи. сега чакам да зарастнат и да махаме конците.

недейте да се карате е хора по закон е забранено но пак да не забравяме че живеем в България
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 September 2006 - 08:44 PM

Лелеее - направо не е истина...Бе какви компаньони, какви захапвания... oleeee
Рязането на части от тялото на кучетата ,без да има медицинска причина за това, е ЗАБРАНЕНО! Беше так и в стария ЗВМД от 1998 год - така е и подновената му версия , в сила от м-май 2006.
Тази дискусия е ненужна.Край .Навсъкъде е така.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (29 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни