Цитат
redy,
не разбрах към кого е въпроса
не "бълнувам " за никакви уши и захапвания , но явно за теб е трудно или невъзможно да провеждаш нормален разговор с "некомпетентни"хора а само си държиш на своето, на мен ми е интересно и желанието ми е да да се получи дискусия, да се споделят мнения, спорове дори да има, но виждам , че ти вече за втори път казваш "Както казах не пишете глупости когато сте некомпетентни " и явно желанието ти е тук да пишат само хора, които са на нивото на твоята компетентност
нали темата е ЗА и ПРОТИВ- трябвало е да я кръстиш "ПРОТИВ ТЕЗИ, КОИТО СА ЗА"
аз не се опитвам да убедя никого, че ушите и опашката трябва задължително да се режат - казвам го за трети път, че според мен дали да реже или не е въпрос на избор на собственика на кучето
ако не знаеш защо хората режат уши и опашки при определени породи - вземи прочети малко история и предназначение на тези породи - тъкмо ще разбереш с какви противници е трябвало да влизат в двубой, догото, корсото, боксера, САО, немския дог , ловните териери....и АПБТ щом държиш
[span style='color:red']а за да пазим и развиваме породите, това според мен означава, че тези породи все още трябва да могат да вършат тази работа - дори по-ефективно отколкото преди 50 години да речем[/span]Daroteka,
не знаех,че закона визира само кучетата компаньони, съжалявам за объркването
Поздрави
Пак ще кажа пишеш глупости. С какви противници влиза в двубой догото, корсото, боксера , дога,и кво беше още b) . А най-после си споменал и АПБТ, е тука вече си оцелил мишената , но не и десяката, защото точно на "работната" линия АПБТ не се режат ушите по ред причини, които не бих обяснявал тук, а само на "екстериорния" вариант са се рязали. По принцип никого досега не съм обиждал, но ти твърдиш такива абсурди, че oleeee .....
Единственото , с кето съм съгласен е оцветеното в червено angelpik
П.П. Нека и феновете на споменатите тук породи да напишат свето мнение oo