Dog.bg Форуми : За или против купирането

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против купирането Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 30 June 2007 - 10:40 AM

Цитат

А вие питали ли сте вашите любимци как искат да изглеждат? Дали пък няма повече да им харесва без уши и опашка?
И не е същото сравнение за рязане на крака и ръце при хората-те се използват. На кучето за какво са му нужни ушите или опашката, да хване лъжицата да се нахрни?
Face, съгласна съм с теб, трябва да се спазват законите...въпреки, че в България това е поредният бездействащ закон.

Не ме интересува заглавието на темата какво е -по всеки въпрос има винаги за и против по простата причина ,че всеки си има различна ценностна система,възприятия и пречупва нещата през собствената си призма.
На въпроса ти дали сме се питали кучетата ни какво искат-аз лично не знам какво иска моето -ти знаеш ли дали Лексис се харесва със или без уши.Аз мисля ,че като си го завела да му ги купират не си го питал а си го завела защото ти така си преценила.Относно това за какво са му на кучето уши и опашка ще ти отговоря ,че щом не знаеш е редно да попрочетеш малко по въпроса ,а ако пак не намериш отговора му с удоволствие ще ти обясня. А бездействащи закони ще има докато има хора които умуват върху тях,не ги зачитат и си правят каквото намерят за добре.И докато има лекари които за някой лев са съгласни да направят чудеса от храброст независимо ,че е забранено.От мен по темата толкова .Както е писала mil малко по-напред в темата -не ми се водят безсмислени спорове ама хич,още повече ,че никъде не прочетох разумни доводи по въпроса освен ,че някои хора са решили че след като кучето е тяхна собственост могат да си правят с него каквото си поискат.Просто спрете да се правите на вездесъщи,защото не сте.Дори да нямаше закон които да го забранява лично аз при мисълта какви страдания ще причиня на съществото което обожавам не бих го направила никога ако ще да е доберман приличащ на прилеп защото е с уши,ротвайлер с опашка и каквото още се сетите.Аз го обичам заради това което е ,а не заради начина по които изглежда w)

#102 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 11:26 AM

За жалост в нашата страна се въвеждат и тепърва ще има нови и безсмислени закони, които почти никой не спазва, няма и да спазва.
Не е това пътя към Европа ...

По темата - аз съм против всякакви хирургически интервенции с естетична, модна или друга цел - купиране на уши и опашки, премахване на нокти, да не говорим за изгъзици като обеци и пиърсинги.
( Също съм против кастрирането на кучета и котки от мъжки пол )

Не заради закона, а защото считам тези действия за нехуманни и противоестествени към животните, които нямат право на избор, нито на мнение ...
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#103 Потребителят е офлайн   Northerner Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 02:40 PM

Цитат

За жалост в нашата страна се въвеждат и тепърва ще има нови и безсмислени закони, които почти никой не спазва, няма и да спазва.

По темата - аз съм против всякакви хирургически интервенции с естетична, модна или друга цел - купиране на уши и опашки, премахване на нокти, да не говорим за изгъзици като обеци и пиърсинги.

Не заради закона, а защото считам тези действия за нехуманни и противоестествени към животните, които нямат право на избор, нито на мнение ...

1super bravoS 1super bravoS 1super !!!
User's Signature

Siberian husky - a dog who find the way to my heart

#104 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 June 2007 - 05:04 PM

Цитат

Мислех си да спра да чета и да пиша в тази тема ,която заприлича на "Кой е по по най изперкал".Без извинение и не е конкретно към някого.
Но няма да подмина това със Закона.По една единствена причина - вярвам ,че единственият начин нещата с животните да бъдат вкарани в поносими граници е точно Законността и Контролът за спазването му.И яки санкции при обратното.Защото ми е писнало и така съм се нагледала на гадости, че отдавна не разчитам на морала на двуногите!На всичките - от стопаните до лекарите.(И защото така са се разпищолили всички те ,че ми се иска поне на 90 % от имащите кучета да им ги изземат и после на тях самите да им пробват примерно - стояне с дни по балконите на слънце или на синжир 1 метър в задния двор, или да им резнат тъпите уши до черепа, или да ги пуснат в ринга да се бият до смърт, или да раждат през месеци, или да ги хранят с кокоши крака и кости с леб, или да ги карат да пикаят в банята само, или да ги тъпчат докато затлъстеят и едва ходят, или да си бършат ръцете в тях дай лапа , да ги изоставят когато остареят или когото просто отиват на море или забременяват, или на ги водят на поредният едва завършил доктор ,с 5 мазни зацапани шишета по рафта, който главно цеди анални жлези без нужда и другото е да ги блъска с кортизони и когато не се справи да казва - ми не издържа операцията, щото е старо ...и какво още да пиша до утре...)
Законът, който забранява купирането не е безмислен.И ще се наложи да го спазваме всички.А за пътя към Европа - не знам дали е това, но там отдавна е забранено .На който не му харесва има избор - отива да живее другаде - например в Далечния изток или си отнася санкциите.
А за кастрирането на мъжки кучета и котки - ми викам да ги оставим както ги е създала природата - да се размножават пъти годишно.Ако не искаме - няма да ги кастрираме и ще ги оставим да се мъчат - да преодоляват там нагона си и хормоните си мноо важно.Сега и това да мислим - мъчили се ...Щото е противоестествено да кастрираме ,но не е противоестествено да вървим срещу нагона ,като ги възпираме от размножаване.Разликата между човека и животните била викат в овладяването на нагона.....
И понеже ма верно ми писна да чета за зоополиции - ще вметна ,че в Бг му се вика НВМС и тази служба има функциите на това, дето го гледате по ТВ-тата.Но за съжаление тя е хакана догоре с закостенели дърти номенклатурчици и не бачка.И такава е много удобна на политиците, които я подхранват, както и тя тях- главно с граничните си взимания.И всички ние я търпим.
Сори за отклонението.И викам дали да не отвори темичка Хуманно морално отношение към кучетата - ще е мноо яко май... n)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#105 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 09:48 PM

Да приемем, че аз съм най-изперкалата, щом така ви харесва, ок
не е нужно да навлизаме в подробности ...

Както казах аз съм против хирургическите интервенции от всякакъв род, освен налагащите се по здравословни причини.

Против боевете съм, малтретирането на животните, както и против ловуване от типа http://www.dog-ejdan.com/

Против съм отглеждането на диви животни за домашни любимци, както и за циркови атракции.

Относно кастрирането позицията ми е пределно ясна - мъжките кучета не се разгонват и не раждат, нагонът си го има, но може да бъде успешно контролиран и без хирургическа намеса при домашните животни.

Относно законите в нашата страна - не съм казала нищо конкретно за
този закон, одобрявам го, но беззаконие и хаос цари навсякъде, други хора дърпат конците, а ние сме само едни пионки в голямата игра...

Много години ще са нужни, за да се променят нещата ...

Дали ще доживея да видя България като една Швейцария.... много се съмнявам...
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#106 Потребителят е офлайн   ristis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 10:59 PM

Аз пък намирам за недопустимо в един форум, в който влизат и деца, "гурута", да ни обесняват на дълго и на широко менталните и физически способности на човешки раси, сравнявайки ги с животни!

Мигновен БАН за фашистите! Модераторите - спите!

#107 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 30 June 2007 - 11:34 PM

Отдавна тази тема не я бях прочитала и ви се чудя на разсъжденията на някой oleeee
Инче, искам да ти кажа , че обрязването си има съвсем тънък подтекст. Под прикритието на религията е въведено една много правилна за географската си ширина манипулация. И ако не са били обрязвани смъртността при момченцата е щала да бъди в пъти повече. Под формата на религиозни забрани , а сега под формата на закони се задължават и глупаците да постъпят правилно!!!!!!!
Уши и опашки е абсолютно безмислено да се купират освен при особени обстоятелства.
Ако едно ловно куче редовно си наранява опашката по време на ЛОВ , то естествено , че е добре да му се купира . Но куче от същата порода да му се реже опашката ,а цял живот да си се излежава по диваните - НЕ !!!!!
А колкото до негрите - това са хора , които са изтърпяли ужасни неща и са запазили силата си и стават все по-силни - мога само да им завидя и да им пожелая да са все по-силни.
Оставете ги тези опашки и уши на мира , де .

#108 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 02 July 2007 - 12:10 AM

Цитат

Уши и опашки е абсолютно безмислено да се купират освен при особени обстоятелства.
Ако едно ловно куче редовно си наранява опашката по време на ЛОВ , то естествено , че е добре да му се купира . Но куче от същата порода да му се реже опашката ,а цял живот да си се излежава по диваните - НЕ !!!!!

Ancheto Поздравления.
Най накрая да прочета мнение на малко по широкоскроен човек , отразяващо едновременно причини за и против копирането ( и то доста обективни)
Точно ясно и по темата!!!
Има най различни породи всяка създадена със своето си предназначение, и е малко нереално да се слагат всички под общ знаменател когато се разисква даден проблем. Породата която ме интересува мен специално е Дого , и ще спомена само за нея защото познанията които имам ( не съм специалист) са именно за нея.
Дого Аржентино е порода създадена предимно за лов. А по време на лов ( особенно в този който тя участва) инцидентите са често срещани и едно от уязвимите места са ушите . Те лесно могат да бъдат разкъсани ухапани и така нататък а мястото е наситено с доста нервни окончания и кръвоносни съдове и е болезнено за кучето !
А след такива инциденти е наложително да бъдат извършени нужните интервенции, което също е допълнителна доза болка ! Защо след като може да бъдат отстранени по голямата част от ушите и риска да бъде сведен до минимум това да не бъде направено? Мисля че по този начин се спестяват и доста болки на кучето. Логично е когато площа е по малка и рискът да бъде засегнато ухото също намалява( не може нещо което го няма да бъде разкъсано или отхапано)
А както каза Ancheto за тези които се излежават по диваните ( ползвани за домашни любимци) и тези които се водят по изложби за тях копирането според мен е излишно и неоправдано .
За други породи не мога да коментирам. Не съм компетентен а и нямам желание!

п.с искам само да помоля хората които ще започнат да коментират части от поста ми , първо да го прочетат 2-3 пъти да го асимилират и да се помъчат да разберат гледната точка от която аз пиша.
Благодаря ви предварително wink
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#109 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 July 2007 - 08:20 AM

Сега забелязах че на две места в поста си съм използвал неправилно думата " Купиране". Моля да бъда извинен.
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#110 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 08:36 AM

Съгласен съм с всичко, което е писано за Доготата, звучи доста логично, само че въпроса е кога за последно е използвано Дого за лов.... b) b) b)
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2007 - 08:44 AM

Цитат

Съгласен съм с всичко, което е писано за Доготата, звучи доста логично, само че въпроса е кога за последно е използвано Дого за лов.... b) b) b)

За протокола:
Догото и днес се ползва за лов, аз знам няколко, такива кучета, без да съм привърженик на лова. По думите на техните собственици, те са много доволни от кучетата си.

#112 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 July 2007 - 09:12 AM

Цитат

Виждам че Face ти е отговорил на въпроса.В момента даже има клубно кучило , майката на което се използва активно за лов. Ако имаш желание можеш да посетиш специалката ни и по точно "Теста на диво прасе"веднага след нея ! Тя е на 22.07
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#113 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 July 2007 - 02:28 PM

Искам да допълня нещо към по горния си пост. Понеже виждам че думата хуманност доста често присъства в постовете против " купирането"
Отново говоря само и единствено за породата която ми е на сърцето. Според мен купирането на ушите при дого е повлияно точно от желанието на стопаните да спестят някои от мъките на своите любимци и вместо да ги шият всеки път това да бъде направено еднократно. Знам че много от вас ще кажат " Че пък какви са тия стопани дето си пускат кучетата на лов и знаят че вероятноста любимците им да не се върнат живи е реална , и едновременно с това им пука дали ще изпитват по малко болка при евентуален инцидент . Ами "такива са" най обикновенни хора. Просто мислят и чувстват по малко по различен начин. Любовта им към техните любимци не е по слаба от любовта която вие изпитвате към домашните си любимци !
Може би не звуча достатъчно убедително , но някои неща е трудно да се обяснят с думи. Всеки отговаря сам за себе си. Аз знам много добре какво чувствам когато изляза с догото си в гората. Тръпката е огромна , и никой не би ме спрял да продължа да го правя. wink
п.с Не е нужно да се отрича всичко което неможем да разберем и проумеем.
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#114 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 02 July 2007 - 02:46 PM

Добре де, мисля,че някои хора прекалено много се впрягат по темата. Мише, как не те интересува заглавието на темата? Малко странно... Не се заяждам, но нали заглавието в темата е най-важното за да започнеш да пишеш...
Ancheto, съгласна съм с написаното от теб, няма да се отклонявам от темата за обрязването...нито за негрите,макар, че много ми се иска да напиша някои неща, но модераторите ще ми се разсърдят, а и не е по темата както написах.
Много противоречия срещам в някои мнения, в други просто желание да се наложи мнение. Всъщност аз написах мисля вече, че нямам против за купирането, но не бих се опитала да си налагам мнението. Много ми харесва как MistressLinda се включи в темата. Написа без да се налага,ч е е против. Ами добре, как така тя/той може да изкаже нормално мнение, а някои други потребители трябва да си налагат своето. Добре не се ли замисляте, че не всички мислят като вас и има и други мнения...собствени, лични... Защо аз трябва да се съобразявам с вас? Защо моето е некомпетентно а вашите са? Защо съм изперкала? Всеки човек, всяка личност има собствено мнение и пълно право да го изразява докато сме в свободна държава. Аз ще си изразявам мнението колкото и да ви дразни. Аз не се дразня от вашите мнения, защото се замислям. Те са си ваши мнения, гледате различно на нещата...Защо не опитате и вие?
Защо не опитате да кротнете малко "тонът" и да дискутираме по-спокойно? Отнася се за всички пишещи в темата, независимо на какво мнение са.
И да напиша относно изложбените догота - там също се налага понякога да бъдат купирани ушите, ако има по-големи петна и някакво петно на главата (две петна не се допускат), както и прекалено много петна там или други такива причини.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#115 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2007 - 02:54 PM

Има една единствена причина да не ме интересува заглавието на темата е и тя е ,че колкото и "за" и "против" да има по този въпрос има ЗАКОН ,които го забранява.Така ,че дали ще си налага някой мнението или не е все тая.Надявам се да съм се изразила достатъчно ясно.
Инче ти също се налагаш ,но тъй като всеки има различен изказ звучи по различен начин wink .

#116 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 July 2007 - 02:58 PM

Той и Хитлер е имал мнение, че даже си го е приложил доста нагледно. Без да се съобразява с останалите хора и тяхното мнение. Дали обаче е бил прав? И дали това, което е правил е било хуманно? Или изобщо е донесло някаква полза на човешкия род? Всички ще се съгласите, че не е. Та има разлика между това да имаш мнение и да го прилагаш. Повечето тук освен, че имат мнение са го и приложили върху същества, които не са искали /или поне ние незнаем дали са искали/ да им го приложат. Едно е да решаваш каква храна да яде кучето ти, съвсем друго дали част от него да не бъде отрязана.

Сега моето лично мнение, без да го налагам. Имам кокер с опашка. И мисля, че животните са много по-красиви, завършени и грациозни така, както природата ги е създала. Да, вярно е, че кучето ми и без лов си навехна опашката, но по същия начин можеше да си навехне и главата или крака, ама никой не реже глави и крака, защото има опастност да се навехнат. Отделно аз лично съм против ловуването, боя, и т.н. експлоатация на кучетата, нищо, че в някои случаи това им харесва. Пак си ми е лично мнение. И пак аз мисля, че което и да е куче /дого, рот, кокер, боксер и т.н./ не е по-красиво с отрязана част от него. Да не говорим, че все си мисля, че кучето комуникира и чрез опашката, но на нас това не ни е много понятно, щото ние можем да пишем и говорим. Общо взето не виждам смисъла да се режат уши и опашки.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#117 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2007 - 03:05 PM

Имало закон l)

Интервенциите по ал. 1, т. 1 се допускат по изключение по преценка на ветеринарен лекар.

Е на някой хора ветеринарите са преценили, че трябва да се копират ушите.

Закона е спазен.

#118 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2007 - 03:14 PM

Ми да давайте си пари на ветеринарните лекари за да им променяте вътрешното убеждение и си свиркайте ouu .
Dogo няма закон които да не може да се изтълкува разширително и да се заобиколи ,ама надали с тая цел се приемат.
bravoS на Ancheto.Успя да го каже най-точно.
Даже не знам защо изобщо се дискутира тоя въпрос като няма никакъв смисъл.Нито тези "за " ще станат против ,нито обратното.
Хайде със здраве ,че само се изнервям като чета някои постове/да не цитирам потребители/ n)

#119 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2007 - 03:22 PM

Според мен тази точка която написах е точно с тази цел написана, за да може всеки сам да решава, или както ти каза "да се заобиколи закона". И след 20 години в България, ще има кучета с отрязани уши и опашки. И дори закона да бъде променен пак се намират начини.

Ще си купя куче, ще му отрежа ушите и ако някой иска да ме глоби за това, ще кажа, че така сам го намерил на улицата и сам го прибрал вкъщи, пак аиде после да ходят да доказват, че не е така.

П.п. Това е само пример.

#120 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 July 2007 - 04:14 PM

Против купирането съм!!! Но даже с това си убеждение ми беше трудно да се сдобия с бебе кане корсо с некупирана опашка, въпреки че беше резервирано още преди осъществяване на връзката n) и се наложи да направя компромис - не успях в това начинание. Опашката е купирана, но за това пък за ушите само аз си решавам - така че остават естествени.
Всъщност в обозримо бъдеще развъдникът от който е бебето също спира да купира, което за мен е успех! Жалко, че ние не сварихме "модата" n)

Купирането оправдавам само по здравословни причини, естетическите за мен не са хич основателни. Самата представа да приспя кучето си-бебе и то с цел да му отрежат нещо безпричинно, със знанието че може и да не се събуди - в жертва на моята воля - е ужасяващо.

Според мен освен действащ закон е нужно и хората, които подхранват подобни тенденции (развъдници, изложители, фенове на породата) да пропагандират кучета в естественото им състояние, с всичките им израстъци!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема