Dog.bg Форуми : За или против купирането

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против купирането Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 02 July 2007 - 11:05 PM

Хората си правят пластични операции поради естетически причини, но операциите не са забранени. На някой хора носовете им са големи, вършат им работа ... ама си правят операция r) Сега естествено някой хора, ще кажат "Ама то кучето не ти казва какво иска и какво не" Да то кучето не ни казва с каква храна иска да го храним със суха или натурална, ама ние избираме с какво да го храним. Избираме уж най-доброто за него. Е за някой хора най-доброто е кучето му да е с купирани уши за други не е така. Въпрос на избор е. И аз като съм бил малък не сам искал много неща, но майка ми и баща ми са вземали решенията, без да ме питат какво искам и какво не. r)

#122 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 July 2007 - 11:27 PM

И какво са ти отрязали, което и да искаш не можеш да си върнеш? Както казах по-горе има разлика между избора с каква храна да храним и дали да отрежем част от живо същество. ибора далеч не е един и същ. Защото в единия случай кучето ще получава храна, каквото и да изберем за него и тя няма да липсва. В другия случай обаче ще му липсва част от него и тя определено няма да бъде върната при нужда.
Защо човека е решил, че като може да го направи това е правилно? Според мен не е! Опитвам си да си представя какво щеше да е ако ние хората не можехме да говорим, а кучетата взимаха решение вместо нас. Дали носа ми щеше да си е на мястото? А краката? А ръцете? Замисляли ли сте се какво щеше да е в обратния случай?
От всички доводи изтъкнати досега аз не виждам един правилен аргумент ЗА. Никой досега не можа да ме убеди, че кокера например трябва е без опашка. Защо? По каква причина? Какъв е смисъла на цялото това кървене и изпадане в упойки?
Моето куче по други причини е било упоявано и бога ми никога не бих го причинила това на никое здраво същество. Повечето от вас надали са виждали как точно кучето излиза от упойка. Виждали са замаяността след това. Самото излизане от упойка /около 30-40 мин/ е ужасно! И на най-бясния пес бездомен не бих го причинила, камо ли на мое собствено куче. Това състояние е просто ужасно и за самото куче и за хората, гледащи го отстрани и неможещи нищо да направят. И вие, които сте ЗА купирането можете да твърдите, че обичате кучетата си и им причинявате това състояние умишлено? Нещо не вярвам.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#123 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 July 2007 - 12:08 AM

Уж нищо не са ми отрязали (който не вярва може да провери l) ) Принципа е същия дали е хранене или купиране никой не пита кучето си, а сам решава какво да прави и всеки си мисли, че това е най-доброто. Не се упоява всеки ден и да се реже всеки ден по нещо от кучето прави се 1 път. Защо се прави ? На човека му е по симпатично кучето му да е с купирани уши + че има и хора които си мислят че е задължително да се прави, понеже никъде не са виждали "доберман с уши и опашка". Да и ако си разменим ролите най- вероятно ще ходим и ние без уши. И стига с тея сравнения с ръце и крака, лапи и глава. Ама дайте и да не ги кастрираме животинките, а да измислим нещо друго тогава.

Ахааааа да знаете всички които имате кучета с купирани уши, опашка или и двете ВИЕ НЕ ОБИЧАТЕ КУЧЕТАТА СИ. И НЕ СЕ ОПИТВАИТЕ ДА СПОРИТЕ НЕ ГИ ОБИЧАТЕ ЯСНО ЛИ ВИ Е И .

#124 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 06:02 AM

Според мен, не е възможно чак да се твърди, че тези които купират не обичат любимците си, но по скоро трабва да се разбере, че едно е да се прави по медицински причини друго по "естетически"...доколкото аз съм запознат за това и се върви към промяна на стандартите за определени породи - доберман, дого и др. с премахване на изискванията за купиране именно с оглед на хуманноста и непричиняването на болка на животното...Аз не бих могъл са си представя, че ще направя подобно нещо на Цезар b)
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 03 July 2007 - 10:24 AM

Цитат

От всички доводи изтъкнати досега аз не виждам един правилен аргумент ЗА.

Ти сигурна ли си че си прочела всички постове( и то внимателно)?
Има хора като мен и Ancheto които са посочили при какви условия са съгласни с купирането и при какви не. Пак повтарям има много породи и да се слагат всички под общ знаменател когато става въпрос за нещо конкретно не е много обективно!
И не се опитвай да пробутваш номера с Обичта

Цитат

И вие, които сте ЗА купирането можете да твърдите, че обичате кучетата си и им причинявате това състояние умишлено? Нещо не вярвам.

Същото важи и за нас хората . Не може да се слагат всички под общ знаменател, едни чувстват нещата по един начин други по друг ( различни сме) и това според мен е напълно нормално. И на мен примерно ми е много странно и непонятно отношението на някои стопани към домашните си любимци. Например прекалено глезене и лигавене от рода на " На мама то миличкото и започват едни целувки и едно глезене и лигавене , още малко и на масата до тях ще ги сложат да ядат от една чиния" Но това че аз не ги разбирам не ми дава право да ги съдя нали така?
Това си е техния избор. Но ми е обидно когато такива хора започнат да твърдят че останалите не били " Обичали" досатъчно своите любимци!
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#126 Потребителят е офлайн   no_name Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 10:35 AM

Защо хората който искат да копират опашката или ушите на кучета та си за да изглежда то по хубаво(според тях) да са садисти?samotnata защо не мислиш че това за тях е правилен аргумент?И защо мислиш че ако го направят значи обичат кучето си по малко?Това че сравнявате рязането на опашка с рязането на крак,ръка,глава и т.н.не мисля че е одачно сравнение.
Вече хората на който не им харесва няква част от тях имат възможност да я променят, и дори да я премахнат.Те го правят за да изглеждат по добре да се чувстват по добре.Да,търпят болка но явно за да го направят има защо.Това означава ли че пластичните хирурзи и хората който го искат са някви изроди и садисти.Не,не мисля.
Сега можеби ще кажете да но човека може да решава сам,а кучето неда така е но щом не може кучето да реши само значи някой трябва да реши вместо него.Сега някой ще кажене може никой да решава това има си законок така е но аз не обсъждам закона има го и това е.

#127 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 July 2007 - 11:06 AM

Не съм казала, че хората, решили да купират не обичат кучетата си и че са садисти, не ми приписвайте неизказани думи. Казах, че мен лично ме съмнява. Никой от вас не каза виждал ли е как куче излиза от упойка веднага след събуждане? ЗНачи май не сте? Отидете в някоя клиника и помолете да ви покажат как изглежда куче, излизащо от упойка. Не става дума за болката, тя е най-малкото, което кучето лесно преживява. Става дума за ужасът през който минава кучето, когато се събужда на непознато място,с непознати хора, миришещо гадно, нищо не вижда и адски го боли. Това причиняват искащите да купират на бебета, на здрави животни, на красиви животни....защо? Да, прочетох всички постове, май не съм подчертала, че говоря за купиране само заради красотата. В крайни случаи когато наистина се налага и няма друг изход съм съгласна с купирането. Но да причиниш такова нещо на невинното си куче, само защото на теб ти е щукнало, че така то би изглеждало по-хубаво /което не е сигурно даже/ пак казвам не го приемам. И пак ще подчертая, че купирането няма нищо общо с даването на храна. АМа след като не можахте да изтъкнете един свестен довод ЗА, ще си говорите едно и също като развалени плочи.
Дого, мнението ти стана ясно много отдавна, както и моето. И докато не ми извадите качетсвен аргумент ЗА /което никой не може да направи/ моето мнение няма да се промени, нито спрямо купирането, нито спрямо хората, които купират. Аз имам право да имам мнение и то е такова. За мен хора, които причиняват такива неща на кучетата си мислят първо за себе си /че кучето им ще изглежда добре и те ще са доволни/ и после за кучетата си /които ще изживеят един АД при купирането/ което по свой начин означава, че ги обичат по-малко. Пак казвам това е мое мнение, може и да не е така. Но досега никой не ме е убедил в обратното. А и не си правете труда, няма да успеете.
User's Signature

#128 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 12:12 PM

samotnata,
само да вметна, че опашките се купират на 3 дневна възраст, /без упойка от която да излизат кучетата/ когато нервните окончания не са все още чуствителни и зараства по едно и също време с раничката от пъпчето. Т. е аргумента за причинения АД на кучето в този случай не важи.
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 July 2007 - 12:18 PM

В този случай не, но за ушите на дога например важи. Имах приятелка, чието семейство си взе догче. На 3 месеца го упоиха, купираха му ушите, после му слагаха някакви марлички, някакви картончета да ги изправи, после раничките набраха, после пак в упойка за да оправят шевовете и да почистят и т.н. В този случай важи довода с Ад-ът, нали? При това на 3 месечно бебе. Иначе здраво. Пък аз лично не мога да си представя, че на 3 дена като се купира опашката бебетата не ги боли. Без упойка си представям какво им е.
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 12:24 PM

За ушите си права.
А това, че нещо не можеш да си го представиш не е аргумент.
Аз лично не мога да разбера майки които пробиват ушичките на бебетата си момиченца непроходили още, нито мюсюлманите и евреите обрязващи момченцата си на 5-6 годишна възраст. Да ги съдя, особенно вторите не мога, защото нито съм навътре в религията нито в другите им разбирания.
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 July 2007 - 12:41 PM

Моя аргумент не е, че не си го представям. Моите аргументи са съвсем други. Но съм съгласна и за споменатите майки, евреи и т.н. И за такива неща съм против, но просто темата не е за тях. Темата е за купирането и аз в нея казвам защо съм против. Освен, че в закона е казано, че не трябва да се прави, което както вече разбрахме на никой не прави впечатление. В крайна сметка всякакви такива мешаници за мен са неприемливи, както да речем строгите нашийници. Аз предпочитам да дам пари за да си обуча кучето качествено и то да ме слуша и да не се дърпа, отколкото да се разхождаме по улицата със шиповете навътре и аз да викам "Иначе не мога да се справя с него". Все въпрос на лично виждане.
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 12:45 PM

samotnata,
за строгите нашийници те поддържам също...но това не също толкова в темата, колкото и другите неща.
Какво ще кажеш за аргумент - действащ стандарт на породата?!?
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 July 2007 - 12:50 PM

За мен това не е аргумент. За мен кучето е първо приятел и после изложбен модел. Ако някой ме задължи да купирам част от кучето си, защото иначе няма да ми разрешат да го покажа на изложба няма да го водя на изложби. А не влезе ли тия години забрана за всякакви купирани уши и опашки по ринговете? Нали затова толкова често вече виждам рот-ове с опашки, догове с уши? За мен аргумент за купиране е само по здравословни причини, но не, че сме платили на лекаря да напише, че е имало такива, а наистина да ги е имало.
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 12:54 PM

Таз плоскост е много изтъркана - за тези които си обичат кучетата просто защото са кучетата и извергите които се съобразяват с изложбите, къпят, сушат, стрижат, поставят в стойки и така на татък кучетата си....
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 12:56 PM

А съм дотук по тази тема, не е нужно да ми отговаряте.
User's Signature

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 July 2007 - 01:37 PM

Цитат

Ако някой ме задължи да купирам част от кучето си, защото иначе няма да ми разрешат да го покажа на изложба няма да го водя на изложби.

Имам един въпрос към теб .
Какво е за теб Кинологията ?

п.с извинявам се предварително за отклонението от темата.
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#137 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 July 2007 - 01:41 PM

Моето виждане за кинологията като такава няма нищо общо с темата обсъждана тук. Кучетата като такива могат да са перфектни и без да се реже част от тях. Кучетата могат да посещават изложби и да бъдат оценявани техните екстериорни черти и без да се реже нещо от тях. Кучетата могат да раждат и "произвеждат" също толкова перфектни кучета за подобряване на породата и без да се реже нещо от тях.
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 July 2007 - 01:57 PM

Цитат

Моето виждане за кинологията като такава няма нищо общо с темата обсъждана тук. Кучетата като такива могат да са перфектни и без да се реже част от тях. Кучетата могат да посещават изложби и да бъдат оценявани техните екстериорни черти и без да се реже нещо от тях. Кучетата могат да раждат и "произвеждат" също толкова перфектни кучета за подобряване на породата и без да се реже нещо от тях.

Да де , ама със стандартите какво правим тогава?
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#139 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 July 2007 - 02:05 PM

Променяме стандартите, не кучетата ;)

П.п. Мисля, че това започна да прилича малко на чат и смятам да го прекратя. Нито аз ще те убедя в моето мнение, нито някой друг мен в неговото. Излишно е да задръстваме форума с едни и същи неща. Съгласен?
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 03:48 PM

Когато едно дого е работно куче, то ушите му трябва да бъдат купирани, както споменава spuni с цел да се избегнат наранявания по време на лов. Но повечето кучета в България живеят в градска среда и срещата им с диви животни е била само пред телевизора.
Мое мнение е че кучето до някаква степен олицетворява и допълва характера на собственика си. Именно това определя предпочитанието ни към дадена породна група.
В наши дни агресията лъха отвсякъде. Има я в модата - облеклата стават все по екстравагантни и предизвикателни. Налага се и в автомобилостроенето и архитектурата. Предпочитат се формите излъчващи мощ и сигурност. Та тази тенденция хвърля ръка и върху част от домашните любимци.
Всеобщо е мнението на улицата че куче с рязани уши е лошо и се ползва за битки. Не е ли именно това целта на купираните уши, да всяваме респект у хората, да правим впечатление у всички които преминават мигом на другия тротоар. Дали ако кучето го нямаше някой би ни забелязал? Може би чрез животното понякога искаме да покажем какви искаме да бъдем и ние самите.
Решенията на всеки стопанин относно визията и начина на живот на домашния му любимец са безприкословни. Никой няма да убеди другия в противното. Но нека всеки който има смелост си отговори, сам на себе си, защо го прави?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема