Dog.bg Форуми : За или против купирането

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против купирането Оцени темата: -----

#181 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 October 2009 - 01:35 PM

Рязането на опашките не е ли забранено???

Много са сладки, да са ви живи и здрави! smile.gif
User's Signature

#182 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 October 2009 - 07:06 PM

Защо са им купирани ушите и опашките?
User's Signature

Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 07:48 PM

Цитат(Nickey @ Oct 8 2009, 08:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Това е което питах и аз, но... wa_048.gif
User's Signature

#184 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 08:38 PM

Цитат(goldroks @ Oct 8 2009, 05:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>

В стандрта приет от FCI е написано , затова са купирани rc_036.gif по стандарт ще рече.....

#185 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 08:41 PM

Цитат(sladur @ Oct 8 2009, 09:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>

В стандрта приет от FCI е написано , затова са купирани rc_036.gif по стандарт ще рече.....

Да но тъй като вече това е забранено, мисля че стандартът в този си вид може да направи "компромис". И не е само при САО. За пример: Немски дог, ротвайлер, Ам. стафф...
User's Signature

#186 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 08:55 PM

Цитат(goldroks @ Oct 8 2009, 07:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(sladur @ Oct 8 2009, 09:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Да но тъй като вече това е забранено, мисля че стандартът в този си вид може да направи "компромис". И не е само при САО. За пример: Немски дог, ротвайлер, Ам. стафф...

Пиша грамотно и нека се разбира така от грамотните. Има разлика между порода "РАБОТНА" и шоу.САО не е куче за изложбения ринг ab_041.gif работно е ea_103.gif сиреч има заложени характеристики за определена функция ......нещо като девиза на американските полицаи "да служи и защитава" re_037.gif

#187 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 09:09 PM

Да но тъй като вече това е забранено, мисля че стандартът в този си вид може да направи "компромис".

целта ни е да съхраним една от малкото работни породи такава каквато е била преди столетия.В тази си дейност не мисля ,че може да се правят някакви компромиси...стандарта на породата е точно за това,да изведе в норми определени качества,характеристики,анатомични белези и т.н. именно,за да запази дадената порода.Всяка промяна би довела след себе си нови промени и в крайна сметка се получава едно отклоняване от правия път rc_036.gif
User's Signature

По онова,което виждам,съдя за онова,което е скрито.По това,което е било,преценявам онова ,което ще бъде...
удзъ

#188 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 07:37 AM

Цитат(spasov @ Oct 8 2009, 08:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да но тъй като вече това е забранено, мисля че стандартът в този си вид може да направи "компромис".

целта ни е да съхраним една от малкото работни породи такава каквато е била преди столетия.В тази си дейност не мисля ,че може да се правят някакви компромиси...стандарта на породата е точно за това,да изведе в норми определени качества,характеристики,анатомични белези и т.н. именно,за да запази дадената порода.Всяка промяна би довела след себе си нови промени и в крайна сметка се получава едно отклоняване от правия път rc_036.gif

Разбирайки Ви правилно, бих искал драги Господине, да допълня и следното промяната може би означава създаването на нова порода rc_036.gif , и остава въпроса на дневен ред НИЕ ЖЕЛАЕМ ЛИ ТОВА. ea_103.gif

Като се видим на някоя конференция с надслов "Съхранение на породата" може и да ме почерпите.. ab_041.gif

#189 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 07:50 AM

разбира се ba_025.gif beer.gif

цитат от стандарта на породата
Уши.

Небольшие, треугольной формы, висячие на хряще, низкопосаженные. Основание раковины небольшое. Купируются.

Хвост.

Высокопосаженный, широкий в основании, длинный, опущенныйвниз, серповидной формы или свернутый в нижней трети кольцом.Купируются в первые дни после рождения.
User's Signature

По онова,което виждам,съдя за онова,което е скрито.По това,което е било,преценявам онова ,което ще бъде...
удзъ

#190 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2009 - 07:16 PM

Закон за защита на животните (в сила от 31.01.2008г.)
...
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
...
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;
...

Закон за ветеринарномедицинската дейност (в сила от 02.05.2006г.)
Глава седма.
ЗАЩИТА И ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ

Раздел VI.
Животни компаньони и кучета за служебни, ловни и други цели
...
Чл. 177. (1) Забранява се:
1. извършването на следните хирургически интервенции на животни компаньони:
а) рязане на опашка;
б) рязане на уши;

Очаквам да кажете името си и да коментирате!
User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 08:03 PM

Не виждам как това купиране ще подобри и некупирането ще развали гените на кучето. То или ги има или ги няма. Нито купираните уши и опашка го правят САО нито обратното го прави нещо различно от САО af_089.gif

Малко оплетено стана... надявам се ме разбрахте!
User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 08:10 PM

Цитат(Nickey @ Oct 9 2009, 05:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Закон за защита на животните (в сила от 31.01.2008г.)
...
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
...
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;
...

Закон за ветеринарномедицинската дейност (в сила от 02.05.2006г.)
Глава седма.
ЗАЩИТА И ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ

Раздел VI.
...
Чл. 177. (1) Забранява се:
1. извършването на следните хирургически интервенции на животни компаньони:
а) рязане на опашка;
б) рязане на уши;

Очаквам да кажете името си и да коментирате!

А какво трябва да коментираме, в закона е и написано, че ВЕТ който извърши такава интервенция се наказва с глоба от еди колко си лева. af_089.gif не собственик ae_085.gif

Обикновенно като ще да цитираш нещо първо го прочети внимателно ae_085.gif и тогава започвай да правиш изявления ea_103.gif

Цитат
извършването на следните хирургически интервенции на животни компаньони:

Вземи и се оплачи в FCI и им кажи да сменят стандарта да направят САО от работна порода такава за компания rc_036.gif , или пък опитай в парламента ни, ама им напиши на законодателите, че не трябва ловните кучета да лижат кръвта. ae_085.gif и че трябва да оставят брака с опашка. r_181.gif

#193 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2009 - 09:08 AM

името ми е написано...а коментара съм го направил по-горе,няма смисъл да се повтарям.
User's Signature

удзъ

#194 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2009 - 12:41 PM

FCI e просто организация, тя не е висшестояща по отношение на законите в една държава. И аз ако иска мога да си направя клуб, в чиито правила да пише, че всеки член трябва да убие по един човек... ама това пак ще бъде незаконно.

За sladur:
9. "Животни-компаньони" са животни, които се отглеждат в домакинството или от интерес към животното, доколкото става въпрос за домашни животни или опитомени животни от разред месоядни, гризачи, зайцеподобни, папагалови, чинкови, гълъбови и животни от клас Риби.
...

Освен това прочетохте ли името на раздела в ЗВМД?

Това, че кучето е "работно" не означава, че не е животно-компаньон.

Да, ветеринарният лекар трябва да бъде санкциониран, а тъй като според българското законодателство, това действие се счита за проява на жестокост- собственикът също.

Г-н Спасов, щом считате, че сте в правото си, няма да имате нищо против да ми кажете трите си имена и адрес, нали? Може и на лично съобщение.
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2009 - 04:50 PM

не се притеснявам да ви дам и името си и адреса,просто считам ,че е безсмислено...
Едва ли нещо ще промени вижданията и разбиранията ми за породата.САО е уникална порода куче,не знам дали Ви е известно но в Туркмения,страната от където излизат най-видните представители,породата е обявена за национално богатство и това национално богатство се съхранява,селектира и развива по гореспоменатият стандарт.
Похвално е че нашите политици покрай многото неща които свършиха,народа цъфти и процъфтява...взели ,че се направили на модерни и приели поредният изкопиран от някъде закон.Ако не се лъжа в Германия забраниха купирането на ушите и опашките още преди 10-тина години.Интересен е друг факт,че напоследък видни германски кинолози са силно разтревожени за състоянието на легендарните техни породи-немска овчарка например...състоянието на породата като работна.Какво е тревожното?Ами установява се че тези кучета все повече и повече губят от качествата си на работни кучета и на практика се налага да се започва от начало.
Да се върна на средноазиатската овчарка,куче селектирано от векове както от природата,така и от човека с една единствена цел да служи на човека в не лекия му път и борба за оцеляване.Не мисля ,че ще ме разберете...просто допира до тези животни наистина ми показа колко много сме изгубили с намесата си в вечните закони на природата,променяйки това или онова.Че кой съм аз да променям и модифицирам тези кучета,естествения подбор,суровите условия на живот и непрестаните битки с хищниците са изваяли тези изключително интелигентни животни,формирали са психиката им,физиката,устойчивостта на болка,глад,студ...Тези кучета наистина са едно богатство запазено и пренесено през вековете и което не смятам аз да съм човека който ще промени.
User's Signature

удзъ

#196 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2009 - 08:20 PM

[quote]Това, че кучето е "работно" не означава, че не е животно-компаньон.[/quote

] О. боже ud_009.gif

Когато Вие, Достолепна ми напишете как се казва любимата на ОВЧАРЯ, ще Ви отговоря най смислено на всички въпроси wb_052.gif rc_036.gif

В останалото време не разводнявайте темата на Г-на Спасов ea_103.gif

#197 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2009 - 10:17 PM

Цитат(spasov @ Oct 10 2009, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Че кой съм аз да променям и модифицирам тези кучета,естествения подбор,суровите условия на живот и непрестаните битки с хищниците са изваяли тези изключително интелигентни животни,формирали са психиката им,физиката,устойчивостта на болка,глад,студ...

Точно така, кой сте вие, че да ги модифицирате?
А кой сте и за да нарушавате два действащи закона просто защото искате?

Бихте ли ми обяснили къде точно естественият подбор е решил да се без опашки и уши?

Нека друг прецени дали името и адреса Ви са безмислени, аз ги очаквам...

sladur,
Аз въпроси на Вас не задавам.
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2009 - 10:32 PM

Цитат(Nickey @ Oct 10 2009, 11:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(spasov @ Oct 10 2009, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Че кой съм аз да променям и модифицирам тези кучета,естествения подбор,суровите условия на живот и непрестаните битки с хищниците са изваяли тези изключително интелигентни животни,формирали са психиката им,физиката,устойчивостта на болка,глад,студ...

Точно така, кой сте вие, че да ги модифицирате?
А кой сте и за да нарушавате два действащи закона просто защото искате?

Бихте ли ми обяснили къде точно естественият подбор е решил да се без опашки и уши?

Нека друг прецени дали името и адреса Ви са безмислени, аз ги очаквам...

sladur,
Аз въпроси на Вас не задавам.

ами девойче ако държите толкова да се запознаем напишете си вашите,аз за себе си съм преценил ,че е безсмислено ...мразя да се повтарям и не ме вълнува кой какво ще преценява...разбирате ли ме.Ако наистина имате неистовото желание да се срещнете с мен ще Ви се сбъдне желанието,бъдете сигурна. smile.gif
а Вие коя сте? smile.gif
User's Signature

удзъ

#199 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2009 - 10:45 PM

Нямам нищо против да Ви дам данните си, при положение че не върша нищо нередно. С удоволствие ще Ви ги кажа когато получа Вашите.
Аз не съм никоя, но Вие сте закононарушител. Нямам никакво желание да се срещам с Вас, а да подам жалба срещу Вас. Щом сте толкова убеден, че сте в правото си, дайте ми данните си.

PS Или поне ми дайте данните на лекаря, който е извършил процедурата. Виждам, че не Ви се дават Вашите.
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2009 - 10:58 PM

Не смятам,че си заслужава да Ви обръщам повече внимание,ако обичате не ми пълнете темата с глупости.
Доколкото съм запознат с правната система в Република България в сила е "презумпцията за невинност",което преведено на обикновен език ще рече невинен до доказване на противното.
А Вие млада госпожичке или госпожа/простете не Ви познавам/ ме клалифицирахте като закононарушител,престъпник.За което се предполага,че имате необходимите доказаталства и свидетели...иначе би могло да се изтълкува като умишлено оповестени факти,не отговарящи на истината и имащи за цел да ме злепоставят пред обществото.С една дума си е чиста клевета,от която аз понасям морални и материални щети.
Не бих искал да навлизам в дебати и дискусий,които според мен са най-меко казано безсмислени.Приятна вечер! smile.gif
User's Signature

удзъ

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема