Dog.bg Форуми : Трудно решение със старо куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудно решение със старо куче Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2013 - 02:42 PM

въшкарници от улицата?????? Видя се кой е въшкарник тук!

Баси наглеца...

#62 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 April 2013 - 02:45 PM

Боже,Боже слез и си прибери версиите!
Язък за животното!
Върви си търси внимание някъде другаде!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2013 - 02:48 PM

Извинявай,след като не си съгласен куч да живее в двор гледай го в апартамента.Не ми го побира главата как ти хрумна,че след като на теб след 13 г не ти трепва сърцето да го разкараш някой друг трябва да се наеме да съсипва апартамента си и да слугува на твоето куче,за да ти е чиста съвестта.
С тези проблеми най -доброто за куч е да живее на двор естествено имайки всички удобства.
За въшкарниците по-добре да го игнорирам.....
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#64 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2013 - 03:09 PM

Показване на мнениетоdgb, в 13 April 2013 - 12:33 PM, написа:

Явно се опитвате да манипулирате думите ми.
Не ми се били давали пари за подготовката. Наистина ли някой болен мозък тук си мисли, че ще пестя пари за някаква си ваксина и чип при положение, че има кой да го вземе. ShiBumi_GirL, не ми излизай с тия номера за да ми се правиш на голяма светица и благодетел. Ясно ти беше от самото начало, че кучето няма да дойде при теб и сега се опитваш да печелиш точки в очите на наивници.
Още от самото начало казах, че не искам да го давам в приют защото така се мъчи. Ако исках да се отърва по лесния начин досега да съм го дал хиляди пъти. Зная че много от вас за собствено успокоение са способни да продължават нечия агония с години. Е аз няма да го дам да се мъчи на открито заедно с някакви въшкарници от улицата. Затова и не съм го оставил в приют. Няма и да го пратя да се друса и в някой бус до Англия, затворен в клетка.

Тази арогантност в тона Ви е повече от неуместна! Ако на хората тук не им пукаше за кучето, повтарям и дебело подчертавам за кучето, не за Вас, предполагам щяхте да прочетете много неща за себе си, които, дори и да минат добрия тон, биха били адски на място! Вашето нахалство наистина премина много граници! А и ShiBumi_GirL е от достатъчно дълго време във форума, за да няма нужда тепърва да печели точки пред когото и да е!
И да, болни мозъци сме, но поне сме достатъчно човечни и отговорни да си носим отговорността, произлизаща от вземането на куче - гледаме си ги и не се опитваме да ги умъртвим или сбутаме на някой друг, когато стане трудно ... Дай Боже всекиму такова мозъчно заболяване, защото то говори за ЧОВЕЧНОСТ у хората...
Надявам се да се намери най-доброто решение за кучето, защото то, горкото, не е попаднало на човек ...
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2013 - 04:11 PM

Грам не ме обиждат думите на лицемери, за които е нормално да се живее във всекидневно чистене на кучешки лайна а всичко различно от това не е мъжествено. Ясно им е че само те и още няколко други са единствените, които си гледат животните до самия край а всички останали тихо и кротко без много шум намират лесния начин.
Плюйте на воля, сякаш заради агресията на някой фанатизиран кучкар ще тръгна още днес да си убивам кучето.

#66 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2013 - 04:25 PM

Дано, дано успееш да вземеш кучето Шибуми. Нямам думи, за мен това не само, че не е стопанин, но не е и Човек...

#67 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2013 - 05:39 PM

Ако за вас кучето е просто куче,то за мен то е част от семейството!
Съжалявам ако аз съм от грешната страна!
Съжалявам и че има толкова хора,които са на отсрещната.........

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2013 - 12:01 PM

След като не те интересуват думи на лицемери като нас , какво изобщо търсиш тук ? Започвам да говоря грубо и не спазвам добрия тон защото коментарите, които изчетох от твоя страна не ти правят чест . Твоята работа е хем нъц, хем тръц , престани да хленчиш и вместо да обвиняваш другите намери правилния начин за кучето ти така, че то да изживее спокойно остатъка от живота си при Шибуми ще му бъде най-добре !
А , и още един съвет от мен - никога повече не си вземай да гледаш куче !

#69 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2013 - 01:16 PM

Започвам да се съмнявам дали въобще историята е истинска или е пак онзи потребител дето си измисля историйки и да си убива времето и да разбунва духове.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 April 2013 - 01:34 PM

ShiBumi_GirL
Най-лошото в случая е че историята е абсолютно истинска - дори да не е конкретно на този автор, но като цяло е истинска.... И не е единствена. Просто на човека му трябва някакво извинение пред себе си най-вече, макар че вътрешно усеща че не постъпва редно спрямо животното, за това първо обяснява, после се оплаква, а после идва фазата на отрицанието и изпада в гняв срещу тези които не го подкрепят и го обвиняват в безотговорност, като им закача етикети - лицемери, ментално увредени и т.н.

По-лесно е да обвиниш отсрещната страна, защото иначе излиза че ти самият си морален изрод.

Знам за случаи, когато хората евтанизират 2-годишни ЗДРАВИ животни след ухапване. Първо ги разглезват и ги качват на главите си, после като се стигне до ухапване вместо да работят с животното - водят го за смъртоносна инжекция. И на втория ден след евтаназия на предното си куче идват да се оплакват колко им е трудно и как тежко го преживяват в търсене на следващото кутре.

Безотговорност, мързел, инфантилност - това масово се среща сред така наречените стопани.

И за съжаление това е реалноста, това са истински случки.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#71 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2013 - 07:24 AM

Не случи човека на форум, ей!!!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#72 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 April 2013 - 08:26 AM

Показване на мнениетоАриел, в 15 April 2013 - 05:24 AM, написа:

Не случи човека на форум, ей!!!

Ми да. На кривата ракета космоса й е виновен.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#73 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 April 2013 - 10:35 AM

Дам, треаше у бгмамма-та да го пусне. там щеха да го "подкрепят" моментално и то по начин ,дето щеше да му пасне
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#74 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2013 - 01:24 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 April 2013 - 05:39 PM, написа:

Ако за вас кучето е просто куче,то за мен то е част от семейството!
Съжалявам ако аз съм от грешната страна!
Съжалявам и че има толкова хора,които са на отсрещната.........
:ba_025:

#75 Потребителят е офлайн   drido Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2013 - 10:36 PM

Показване на мнениетоBlackle, в 12 April 2013 - 04:11 PM, написа:

Странното в случая е че ти капризничиш прекалено много. Дори когато ти предлагат вариант, ти пак мрън-мрън. Хем не го искаш, хем не искаш и да чувстваш угризения, когато се отървеш от него.
Преди 2 месеца почина 17 годишното ми куче. Година и половина по-рано му се появи тумор на ануса. Не го оперирахме, защото всички казваха, че няма да издържи операцията (но като се върна назад смятам, че трябваше да поемем риска). Последната година той беше едно изкуфяло старче, което едвам се носеше, нямаше зъби и се изпускаше навсякъде. Но той имаше воля за живот - по време на хранене той подмладяваше с 10 години и пак беше толкова жизнен и щастлив. По това време се влоши и всички вкъщи само ходеха и подсмърчаха, защото краят беше близо. Тогава се съветвах с един приятел ветеринар и той ми каза - вземи малко куче, то ще му помогне да си отиде по-лесно. Взех една малка пекинезка, която щом го видя се залепи за него. Тя го дигаше, подканяше го за игра и по този начин го раздвижваше. Той бързо се оцефери и станаха голяма комбина. Като помня как излизат двамата и припкат един до друг. Убедена съм в това, че малката му даде втори живот. Той живя една година повече, защото направихме всичко възможно за да го задържим.
Последният месец вече спря да излиза, защото го боляха краката. Няма да споменавам колко много средства сме пръснали за разни мазила за този тумор, да не казвам, че дори съм ходила при билкар и му варях чай и го мажех с какви ли не работи, но не се отказах. Тумора не му пречеше да се изхожда и не го болеше, но миришеше ужасно, а също така си вършеше работата вкъщи, което значеше, че се чистеше през целия ден. Чак когато си отиде осъзнах колко всъщност цапаше.
И въпреки всички трудности, всички гадости, които сме изживели и изчистили не се отказахме до последния ден. Всъщност той беше зле само ден и половина (вече не можеше да става и го вдигах за да се изпикае) и когато момента настъпи всички бяхме до него и си спомняхме за всички щастливи години прекарани с него и за това, че му осигурихме достойни старини, а не го изхвърлихме, както искаш да направиш ти - и не, не ми казвай, че не искаш.
Сега както казах имам малка пекинезка, която обичам повече от всичко, но не минава и един ден , в който да не се сетя, за онази беззъба уста, която трепери от кеф, че ще яде.
Мисълта ми беше, че моето куче не се мъчеше, както и твоето и дори за миг не се замислих, че ще го изоставя, когато най-много има нужда. Седни и помисли за годините, които сте прекарали заедно и ако тези години не значат нищо за теб, то тогава трябваше отдавна да си го дал на някой, който ще го оцени.

Браво!

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни