Dog.bg Форуми : Трудно решение със старо куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудно решение със старо куче Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2013 - 09:02 PM

Зная, че подобни теми се посрещат на нож и не ме се иска да навлизаме в някакви задълбочени дискусии за и против евтаназията. Нямам желание да споря с никой, така че моля да спестите упреците.
Кучето ми е на 13 години и 6 месеца, боксер. Повечето боксери не доживяват 10 години но моя явно е решил да бие всички рекорди. Има дни, в които си мисля, че може да изкара до 20. Шегувах се, че ще ме надживее и вече започвам да се плаша, че наистина може да се случи, въпреки че съм на 30 :)
Много изтърпях покрай него но последните 1-2 години положението вече е нетърпимо за мен и единственото спасение виждам в евтаназията. Големия проблем сега е, че понякога почти ежедневно и дори по няколко пъти се изхожда вкъщи, където си поиска. Още по дразнещото е, че не дава сигнал и ако не го усетя по поведението, ще си си го свърши буквално зад гърба ми. Принудих се да му оставя и стаята си, има си и цяло легло, на което да спи (човешко) а той взе, че и върху него си ги свърши няколко пъти. Струва ми се супер ненормално за куче, което все още си ходи и се храни да си ги върши в собственото легло. Гледам други кучета доживели до тази възраст са истински развалини а на моя даже и зъбите му не са изпадали. По принцип никога не му давам кокали но днес репих да го пробвам и дъртака си ги схруска като солети. Не, че няма старчески проблеми, краката го болят а задните понякога изтърват, има и други проблеми но примерно преди 1-2 години беше доста по-зле отколкото е сега. В един момент беше стигнал до положение, в което мислех, че вече си заминава и реших да не му слагам и ваксината. Той взе, че не само не се влоши ами започна да се оправя, дори проблеми, които имаше от младини затихнаха и изчезнаха сякаш от това, че не го ваксинирам. Сега си имам едно старо, напикаващо се и неваксинирано от 2 години куче, което всеки ден аха да го приспя.
Може да ви звучи жестоко обаче вече не издържам. Имам чувството, че половината ми живот е минал в чистене на косми и бърсане на повърнато и опикано. Не мога да мръдна никъде за повече от ден, никой не иска да стъпи у нас, на всичкото отгоре съм и алергичен и се обривам от него. Страшно бреме ми е но как да закарам до клиниката на собствен ход куче, което все още си ходи дори понякога бяга. Когато е добре може да мине и километри на разходка, храни се и не просто се храни ами постоянно иска да яде. Не искам да го описвам като куче в цветущо здраве но като знам колко пъти съм го спасявал от хлапак, готвил съм специални храни, хранил съм го в устата.... въобще не съм си представял, че ще ги доживее тези години и то в такова състояние.
Въпреки, че няма да ми липсва особено не мога да се реша. Месеци наред отлагам и си търся извинение. Твърдо бях решил за вчера и намерих извинение този път в дъжда. Днес просто закъснеях сякаш нарочно. Утре сигурно пак не ще си намеря извинение.
Тук правя някакъв последен опит да чуя и друго мнение защото всички около мен от години ми повтарят "няма ли да го махнеш това куче", "живо ли е още" и "ти си луд". Явно наистина съм луд тъй като сме се превърнали в слуга на животно, към което така и не успях да се привържа особено. Просто не се получи връзката между нас. Предния ми боксер не доживя и 3 години и въпреки сериозните си недъзи и това, че и на него бях болногледач през цялото време, трудно преживях загубата и много ми липсваше. С този е друго. Още от самото начало си имахме проблеми с него, просто си беше супер див но по някакъв забавен начин. Знаете ги какви са щури боксерите, сега умножете по 5, това е той. В началото наистина беше забавно, белите и щурото поведение те разсмиват но в един момент осъзнахме, че не е податлив на възпитание и се принудихме ние да се пригодим на поведението му. Винаги сме се шегували с него - безумно глупав и неземно красив, освен за команди свързани с ядене друго така и не научи. Ще кажете, че грешката е в мен но той и пътя до вкъщи, по който минаваме всеки ден през тези 13 години успя да запомни чак към десетата си година а на мен ми се струваше голямо постижение. За сметка на това е добряк и може би това е причината да не съм взел трудното решение. В това куче няма грам злоба а единствената агресия, която е показвал е към куче и то след като бяха го нападнали и наплашили. Поради това не го пускам и с други кучета. Не съм срещал друго куче, което да толкова да обича всички. Изпадаше в истерия, когато идват гости до степен такава, че се налагаше поне двама да го държим докато успеем да го вържем а той в повечето случай се напикаваше в буквалния смисъл от радост. Излишно е да ви казвам какво ставаше, когато види деца....сякаш получава епилептичен припадък докато си е в съзнание (той си има и някаква форма на епилепсия).
Незнам защо го изписах всичко това, просто си изливам болката или тайно се надявам, че някой ще поиска да се грижи за него макар да осъзнавам, че човек трябва да бъде по-луд и от мен за да вземе куче изживяващо последните си години. Поради тази причина не го водя и в приюта въпреки, че получих такива съвети. Притеснявам се, че ще го измъчат, ще стои на студено а той е свикнал на меко и топло да спи. Ако някой го вземе от там без да е наясно с проблемите му може да го изхвърли и на улицата, което ми се струва още по-жестоко.

#2 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 April 2013 - 09:27 PM

Друже, преразгледай храненето му да не ти повръща и му прегледай простата. Стареещите кучета не се превръщат задължително в бреме, ако ги храниш правилно и заведеш на лекар навреме. Да, пикае, изпуска се - прегледай го за простатата, една операция може да ти свърши работа. Ми повръща - може да не го храниш правилно? Моя змей е на 10 години, ако му дам храна на големи парчета ще я погълне и после ще я повърне. Защото зъбите го болят, виждам го, нали му бъркам в устата и виждам как кучешките са изтъркани вече...

И не си луд, друже...според мен си напълно нормален. Докато едно куче има шанс да доживее дните си в уют и любов без да е измъчено от болка, защо да не ги изживее така? Ако знаеш за някаква диагноза без надежда за лекуване и животното се мъчи от болка - тогава евтаназията е оправдана, но ако кучето ти просто се напикава старчески и повръща от неправилно подбрана храна и няма диагноза, то въпроса е друг. Тук опираме до твое лично неудобство, а не до диагнозата на кучето, нали?

Лично съм ЗА евтаназията, но само когато кучето се мъчи и няма надежда, а не защото старото куче ми причини неудобства.
Помисли, друже.
Разбирам те и ти съчуствам. Всеки ден виждам край нас една немска овчарка в инвалидна количка за кучета, задните й лапи не действат. Така че...Помисли, приятелю, ако твоят пес просто застарява и не е фатално неизлечимо болен, то може просто да му преразгледаш рациона и да го заведеш на лекар стова напикаване?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 April 2013 - 09:39 PM

Не мога да разбера хора като Вас.
Какво означава няма да ми липсва особено кучето?Как гледате 13 год животно и искате да се отървете от него?
Като не може да се задържа с ходенето по нужда купете му памперси и му ги слагайте.Кучето надали го прави щото му е кеф да го прави където свари!
Като решихте ,че ще умира ама разбира се как ще дадем разход от 40лв за ваксина,ама то си живее вече прекрасно 2 год неваксинирано :zz_020:
Боксерите са изключително умни кучета и факта,че на нищо не сте го научили говори само лошо за Вас,а не за кучето.Няма глупави кучета,а само некадърни стопани.
Спомнете си онази старата прказка за дядото и боклука-пожелавам Ви и на Вас да се случи ,като остареете да Ви изоставят в старчески дом или направо да Ви сложат инжекцията,ама Вие ходите и ядете е един разход по-малко.
Имам почти 14год корги и единствено състояние съпроводено с болки и мъчение за животното би породило в главата ми думата евтаназия.
Стъпвали ли сте в приют някога? Сигурно не сте,защото ''приютите'' у нас са пълен ад за животните,а тези старите,домашните умират от глад,премръзнали и мокри тихичко в някой ъгъл.Нещастни и предадени в края на своя път от човека,за който през годините са давали всичко от себе си!
Силно презирам хора като вас готови да разкарат кучето щото вече не им е кеф и трябва сега да се грижат най-много за кучето,а са готови да го захвърлят като непотребна вещ!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 April 2013 - 09:53 PM

Напикаването е по-малката болка, по-големия и миризлив проблем е, че и другата нужда си я прави и при това по-често. Вчера в 4 сутринта съм бърсал отново и то едно много рядко а по принцип ако не бъде изкаран до към 6-7 сутринта и смятай купчината е стоварена. Писна ми сутрин да се събуждам от тая смрад и да бърша опикано и осрано.
Някакво спасение намерих да го храня с препечени филийки вместо със суха храна, така по-често издържа до разходката а ако се изтърве не мирише толкова. Но това не е решение пък и много отслабва.
Повръщането си го има от малък, диагнозите са гастрит колит и т.н. то малко ли чорапи и други боклуци е изгълтал та да е наред със стомаха. Години му готвех ориз, пиле, моркови. Оказа се, че сухата храна е много по-добро решение. Но спасение няма а нямам никакво намерение да давам повече пари по лекари, пътека съм правил до ветеринарите, стига толкова. За по няколко дни на определени периоди оповръща целия апартамент придружено с неспирно близане на всичко, до което се докопа и мляскане, което може да изкара всеки от равновесие. Бия му деган, бусколизин .....
Да не казвам какви газове има, добре че няма пушачи тук.
Мечтая си за деня, в който ще изхвърля всички мебели вмирисани и набити с косми или направо ще продам апартамента.

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 09 April 2013 - 09:39 PM, написа:

Силно презирам хора като вас готови да разкарат кучето щото вече не им е кеф и трябва сега да се грижат най-много за кучето,а са готови да го захвърлят като непотребна вещ!!!

Силно ме била презирала. Ей такива като теб най-много ги обичам но нямам никакво намерение да влизам в спорове понеже ти знам начина на мислене. Сигурно и кучешкия живот цениш повече от човешкия.

Цитат

Няма глупави кучета,а само некадърни стопани.

Интелекта при хората на едно ниво ли е? А психичните проблеми (не говоря за твоите)? или кучетата не могат да бъдат засегнати от такива.
Тема за размисъл ти давам, не зная дали го умееш. Не ми отговаряй, просто помисли над това.

#5 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 April 2013 - 09:54 PM

Шибуми,
Не го нападай... Така най-много ще го накараш да се откаже от кучето си.

dgb

Слагай му памперси, има такива кучешки, ако това е единственото притеснение - слагаш памперси и после махаш, увиваш ги в една торбичка найлонова и бам в боклука, нищо няма да мирише у вас. И чисти повече, за какви косми ми разправяш? Чисти, не чакай да ти дойде в къщи Мистър Пропър от реклама.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2013 - 10:10 PM

С каква храна се храни кучето?
Ако повръща може от гастрит да сте я докарали до панкреатит.
Едното ми куче повръща ако не яде специална храна.
Идете да го прегледат.Не знам при мъжките,но предполагам,че и при тях може да се получи инконтиненция,а за нея има мисля хормонални препарати,които помагат.
Бусколизина за какво му го давате?
Посъветвай се дали няма да е добре да му даваш по една таблетка мезим 30 мин преди храна.На моя му помага.
Купи си една парочистачка-не са толкова скъпи.Дезинфекцират и премахват миризмата.
Реши го по често навън за да пада излишната козина и му вземи някакви добавки за козината.Най евтиния вариант,за който се сещам сега е Беафар топ 10 витаминчета.180таблетки са вътре ще му стигнат за дълъг период.

Ти не искаш помощ,а си търсиш извинения да разкараш кучето щото видиш ли колко ти е трудно.
Аз пък виждам твоя начин на мислене и ми е дошло до гуша от такива като тебе затова в приютите е пълно с изоставени кучета и то възрастни.Ей ти АРС от днес и все кучета след 8год.Когато се налага да си до кучето и да го гледаш,тогава става болка и бреме.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2013 - 10:17 PM

dgb
Друже, не се ядосвай, просто от едната крайност си попаднал в другата))) До сега до теб имаше хора, които те съветваха да се отървеш от кучето си, а сега си попаднал на хората които ти казват че старо куче ако няма сериозна диагноза не заслужава инжекция или приют.
Преразгледай рациона вярно, слагай му памперси щом се изпуска и чистИ повече - може да смърди на куче заради неправилно хранене и то за това се изпуска, повръща и пръцка. Виж простата как е, някои мъжкари на дърти години се изпускат, една операция решава този проблем. С по-сериозно хранене за дърти кучета и с повече чистене никой няма да ти прави забележки.

Преобмисли го, приятелю, всички минаваме рано или късно по този път.
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   моли-и-аз Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2013 - 11:13 PM

Моля ви,не го приспивайте! Щом не се мъчи си е убийство за мен.
Не го евтанизирайте! Все още има добри хора и вярвам,че някой ще се отзове да го вземе.
Няма да ви съдя,вие си знаете. Направете му албум във фейсбук и тема тук.
Ще разпространяваме.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2013 - 06:25 AM

Мисля, че моли-и-аз е напълно права ... Може би най-доброто решение е да се опитате да му намерите дом, където да бъде обичан за времето, което му остава ... Не го приспивайте - няма да е честно спрямо него, спрямо кучето, което, въпреки че не сте го обичали особено през целия му живот, Ви е било предано и Вие сте бил всичко за него. Помислете, Вие също ще остареете ... Надали искате децата Ви да обмислят вариант да Ви приспят, само защото сте се превърнал в бреме за тях ... Никой не си избира старостта...
Аз имам ДРТ-подобно - щуро, та щуро, та и с резервни батерии ... Това е порода, която пръска косми целогодишно ... Непрекъснато измисля какви ли не дивотии ... Понякога повръща ... И понякога ми иде да крещя ... Но това си е моето хахо - онова, което дойде у дома ми мъничко, с две свенали очета ... моето слънце, което ближе сълзите ми, когато плача, докато не ме усмихне, моят щурчо, който ме посреща всеки божи ден, все едно светът му започва отначало с моето прибиране! Сега е почти на 5 години..., но имам чувството, че цял един живот няма да ми стигне с него ... Не се заблуждавайте, че Вашето старче няма да Ви липсва ... Не добавяйте и тежестта на вината, че Вие сте го убил ...
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2013 - 07:35 AM

Знаете ли, много ми е странно как всички тук се държат, все едно никога не са имали "несполучливо" куче. Да, може и да не сте имали, като се замисля. В повечето случаи първото и/или единствено куче е сполучливо (иначе човек не го задържа). Малко е офтопик, но емоцията, пардон, частичната липса на емоция на човека си е съвсем в реда на нещата...
Има кучета, които "не ти отиват". Не залепват в душата. Не са "твоето" куче. Всъщност са учудващо много на брой. Учудващо много хора си ги гледат дори, изпитват някаква лека привързаност към тях и си мислят, че ТОВА е единственото чувство към куче. И им се отварят очите единствено когато вземат друго куче и то е "правилното"... Или пък гледат кучето година-две-три и го махат/продават/подаряват/пращат на село и т.н., защото не изпитват емоцията. Има хора, които и за 2-3-5 кучета не намират "своето", не откриват горещото чувство, че "няма да ти стигне един живот с това куче" ( :rc_036: katetol!)
Просто рядко се споменават такива кучета или рядко се споменава за липсата на чувства към тях. А човекът си има проблем - той не е горещо привързан къв това куче-замяна на предишното му и това в пъти усложнява живота с него в момент, когато е станал непоносим...
Тъпо сравнение е, но я си представете, че гледате роднина с инсулт, парализирана на леглото, с всичките прелести. А сега си помислете: ако това е обичан, близък на сърцето човек... и ако е омразен, нелюбим роднина (например тъщата...) - на кого може да посветите безропотно 5 години ежедневен ад?
Искрено пожелавам: никога и на никого да не се пада "неправилно" куче - или, ако се падне, да имате и имаме сили да го пуснем и да намерим други собственици за него, а не да живеем неудовлетворително заедно и да се понасяме взаимно.
---
Обратно на темата: това куче не е за евтаназия. То има някакъв СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ. И просто не си е намерило правилния ветеринар. Очевидно няма и да го намери, ако собственикът му не се стегне да му го потърси.
dgb, понякога емоцията се усеща СЛЕД като изгубиш нещо. Хората даже казват, че това е мерилото за любов - колко силно ти липсва другият. Това е куче, изкарало 13 години с теб, въпреки всичките си недостатъци. В момента си мислиш колко ти е гадно с него. Когато го изгубиш и осъзнаеш, че ужасно ти липсва... ще е малко късно.
Опитай още малко: заведи го на свестен ветеринар. Прегледай простатата - има огромна вероятност това да е причината за проблема. Направи кръвни изследвания. Изследвания на урина... на изпражнения (копропроба)
НЕ е нормално възрастно куче да има газове, да се нааква вкъщи и т.н. Решението на проблема може да се окаже идиотски просто. Просто е нужен ветеринар, който е по-сериозен специалист и разполага с повече оборудване. Не квартално кабинетче за ваксини.

#11 Потребителят е офлайн   sim0nka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2013 - 09:04 PM

Не го давай! То 13 години е живяло с теб, ако сега го подариш, сигурно ще умре от мъка. Дължиш му поне спокойни старини......
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   icko_blicko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2013 - 08:22 AM

Здравей,
защо не опиташ с по-чести разходки за да не се изпуска. Имаме 13 годишна кокерка която също има някакъв проблем и се изпуска. Докторите казаха че явно вече и е по-трудно да се стиска и препоръчаха по чести разходки и ако това не коригира проблема лечение. Прави го неволево това изпускане. Преди проблема я извеждахме сутрин към 7 часа и вечер около 18:30-19:00 ч. След препоръката на доктора започнахме да я изеждаме вечер към 17 ч. и след това около 22:30 ч. и проблема се реши. Следи го и колко вода пие и после колко пишка за да можеш да прецениш кога е удачно да го изведеш и ще успееш да си решиш проблема и без лекар предполагам само с разходки. Обясниха че е добре да се извежда по едно и също време през деня. И с повръщане имахме проблеми. Ветеринаря ни препоръча да и даваме храна която не дразни стомаха известно време и да намалим малко дажбата и с това също решихме проблема (гранули нестават, някаква консерва препоръча и пастетчета без подправки). И нашето диване все още има зъби но и даваме храната на дребни парчета за да избегнем повръщане ако глътне някое недосдъвкано. Понеже е възрастен като му увеличиш броя на разходките може пък да му намалиш малко времето за да не се преуморява. За падащите косми няма да коментирам защото Кокерката определено пуска много повече :) Възрастното куче е доста по лесно за гледане защото не изисква толкова игри и продължителни разходки понеже се уморява бързо но удоволствието да можеш да кажеш " Това е моето куче което е на 13 години и все още е в отлична форма защото аз съм добър стопанин" е огромно. Това че иска да спи в твоето легло е може би желание за внимание. Нашата ми се сърди ако като се прибера не и обръна внимание :be_107: а тя все пак иска да я погаля и да и кажа здравей. Мисля че ще се справиш и ще останеш доволен от себеси и кучето :) Поздрави!

#13 Потребителят е офлайн   castaneda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2013 - 11:21 AM

Shifter - Браво! Чудесен отговор, без лицемерие и преструвки.

Кучето ми е почти на 9 години и колкото и да е жизнена и енергична, знам, че след някоя и друга година и аз ще се озова пред подобна дилема. При самата мисъл очите ми се насълзяват и не мисля, че бих взела лесно подобно решение. Дори не си мисля за трудностите, неволното изпускане, ходенето по ветеринари и т.н. Мисля си само, че я обичам страшно много и ще ми липсва адски. Ще направя всичко възможно за да е близо до мен дори и само за ден-два повече! Този човек просто не си обича истински кучето- "взели" са се и с течение на времето не са си допаднали. Случва се често и при хората, затова нека не го съдим. А акането може да бъде и начин, кучето да привлече вниманието на стопанина ( със сигурност събужда някаква реакция, дори и негативна). Когато съм много заета с нещо, моята кучка започва да се напъва ( и успява) да повръща.

#14 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2013 - 06:13 PM

Благодаря за съветите, които давате, но оставането не е вариант. Съвсем скоро гледането му ще е още по-голям проблем. Все пак заради написаното тук ще забавя няколко дни нещата за да пробвам ако се появи някой кандидат да го гледа.
Каквото и да съм чудовище в очите ви, смятам че съм направил много повече за това куче, от други в това положение и сигурно влизам в единия процент, които не биха се отървали от него още преди много години. Въпреки, че всички тук сте на една позиция предполагам сте наясно, че влизате в графата много под 1%, които са толкова всеотдайни и готови да жертват всичкото си време, енергия и средства за домашния любимец. Признавам си аз не съм от тези хора, въпреки че по едно време бях но след като мина време и се случиха доста неща с близки хора, които ми отвориха очите и осъзнах, че има далеч по-важни неща. Като се замисля в района, в който живея не се сещам за толкова старо куче а като цяло броя на кучетата силно се редуцира и сега те се броя на пръсти...едва ли всички са умрели от старост.
Варианта памперси тотално отпада, това е лудост. За операция също не може да се мисли.

Качвам малко снимки с надеждата да се да се намери човек имащ желание да го гледа в последните му месеци и години. и дано с този човек е по-щастлив, защото с мен очевидно не е. Сега просто се измъчваме взаимно, дори присъствието му ме изнервя и го гоня постоянно в неговата си вече стая. Тази сутрин пак ме събуди с този звук, от който вече сънувам кошмари. За поредна сутрин бърша по тъмно в коридора, та ми се събират 4 часа сън и освен него и всички други са ми криви. Това не може да продължава, постоянно да съм на тръни и денем и нощем, да се ослушвам за стъпките му и да скачам при всеки подозрителен звук. Животното не е виновно и ми е гадно, че в такива моменти е получавал няколко сериозни ритника. Нямаше да ме е толкова яд ако поне даваше сигнал, че иска разходка а не да става от леглото и да се изпикава в коридора. Сигурно 3 изкарвания на ден и едно хранене ще решат проблема но това с изкарването няма как да се случи а за храненето значи на стари години тотално да му се промени режима, на който е свикнал след като цял живот храната му не се прибира през деня и той си я дояжда до вечерта. Няма какво да обсъждаме режими, нищо няма да се промени.
Ще помоля тези, които се разчувствани от случката и виждайки миловидната му муцунка, да не реагират емоционално защото това си е сериозна отговорност и ако някой реши да го взима трябва да е наясно с какво се захваща. Ако има сериозен желаещ, който сметне, че е необходимо мога да му направя ваксината и ако е необходима някоя друга процедура....това, за което се сещам е, че 2 от зърната му доста наедряха и това вече доста го дразни та вероятно ще се наложи да се отрежат.

Показване на мнениетоshifter, в 10 April 2013 - 07:35 AM, написа:

НЕ е нормално възрастно куче да има газове

Не просто е нормално но това си влиза в характеристиките на боксера, наред с лигите и другите му недостатъци, от които няма спасение. А космите наистина са си кошмар и от това няма спасение също. Яко бяха дълги щях да щастлив а тия малки остри гадинки са навсякъде и са забодени така, че нямат махане. Минаваш два пъти дневно с мопа и на следващия ден всичко е посипано.

Ето ги и снимките

Снимките са малко лоши, щракнах го с телефона докато го разхождах вчера но така и не пожела да погледне към мен, явно много ме мрази вече :). Утре може да направя някои други но и на тези се вижда достатъчно. Доста е охърбавял след последната си кризичка та сега го захранвам. Все пак за да се види и в лице направих една в импровизираното му легло, което се надявам да не опикае защото вече ми свършиха и постелките и възглавници.
Между другото опашката му не е купирана, така си е роден а половината му поколение също се родиха така. Не знам до колко е разпростанен този "генен дефект" при боксерите, който им спестява доста страдания.

Забравих една много важна подробност, в Бургас сме.

#15 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2013 - 06:33 PM

.....Няколко СЕРИОЗНИ ритника.. :( Кофти..Много.Вие не си търсите извинение да не го приспите,както казахте,а да го приспите,поне според мен...Един съвет-опитайте да се свържете с Animal Rescue Sofia-Богров.Но пък сте в Бургас...Жестоко е да ги препоръчвам,когато знам как изнемогват,но дължите му и този шанс,опитайте там...Задължително и във фейсбук-разпространявайте снимки и там.И не давайте няколко дена-ще се намери някой,имайте жал към животното и търпение...
А за космите..Никога,ама никога не си и помисляйте да си взимате голдън,например.Понеже знам от първа ръка за какво става въпрос с тях-два пъти на ден сериозно чистене,бърсане на прах проветряване,за да бъде обстановката нормална,а не 90% косми...Но сериозно чистене,както казаха..

#16 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Pets, Nature, History and ect.

Публикувано: 11 April 2013 - 06:58 PM

Горкият боксер, не е случил със стопанин.

#17 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 April 2013 - 07:08 PM

Имам чувството, че човека си има други проблеми, а както знаем проблемите трябва да се решават, та все от някъде трябва да се започне...ми най-лесно е да махнем кучето.
Да ви е минавало през ума, че животното най-вероятно страда от старческа деменция и част от проблемите, които ви създава се дължат на това? Не, че не е можело да вземете мерки по-рано, ама що да се хабите.

Единственото, което ми хрумва - проверете в частния приют в Бургас дали срещу някакво заплащане (ама на вас и пари не ви се дават) няма да го приемат да изживее оставащите му дни.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#18 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2013 - 07:36 PM

Показване на мнениетоbutci, в 11 April 2013 - 07:08 PM, написа:

Да ви е минавало през ума, че животното най-вероятно страда от старческа деменция и част от проблемите, които ви създава се дължат на това? Не, че не е можело да вземете мерки по-рано, ама що да се хабите.

Ти с всичкия ли си ? Освен по ветеринари трябва да тръгнеш и по хуманни лекари но не за кучето....

Без да се заяждам започвам да се убеждавам, че доста хора със сериозни ментални увреждания търсят утеха в отглеждането на животно.
Хайде такива ако не могат да се от полза поне да не вредят.
Съвсем на риалити го обърнахте. Телевизията и социалните мрежи май идват в повече.

#19 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2013 - 07:45 PM

Сериозно-ако наистина,както казвате,проблемите му позволяват да води сравнително добър живот,без болка,то тогава опитайте да му намерите вариант.Фейсбук-снимка,историята,молба за разпространяване.Разкажете и в боксерския форум-любители на породата могат да помогнат...Ако имате възможност да го докарате до София-ARS,макар да звучи нелепо...или знаете добра организация за защита на животни в Бургас-дайте му този шанс...Опитвайте..

#20 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2013 - 07:55 PM

Аз ще взема кучето ако му поемеш транспорта!
Не заслужава да стои нито миг повече при такъв...хм ..човек.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни