Здравейте стопани на кучета.Живея в голям град ,имам хъски и трябва да се разхожда и да играе.Но за жалост в нашия град,а съм сигурна ,че и в почти цяла България няма определени места ,къде да играят кучетата ни.Ще ви споделя проблема си.Водим си кучетата на тренировачния стадион в града.Но имаме големи неприятности с охранителите на стадиона .Тук трябва да кажа ,че централния стадион е на общината както и футболния отбор на града.Тренировъчния се използва много рядко от футболистите .Вечер пускаме там кучетата си да поиграят,да потичат ,но ни викат полиция и ни гонят.На същия терен влизат коне и други животни дори и тяхното куче ,но нашите не се ползват с това право.Кучетата ни са ваксинирани ,обезпаразитени вътрешно и външно и са здрави и добри кучета.Плаща ме си таксите им в общината , а нямаме място където да ги пуснем да играят.Има един парк до нас ,но и там неможе понеже има поставени фитнес уреди и деца и възрастни спортуват.Стават свади и кавги само как не се е стигнало до саморазправа.Искам да споделя ,че охранат на стадиона си намираше хиляди различни причини :1-че кучетата отъпквали тревата,тук искам да попитам-тези кучета по 20-30 килограма колко ще отъпчат тая трева ? а футболистите по 78-80 кг. няма ,деца от квартала се събират и играят,те няма ли да я отъпкта?2-кучетата са се изхождали на терена -това не е вярно защото преди да ги вкараме в стадиона те са свършили своите физиологични нужди ,а там само играят .3-че на стадиона играят деца,а нима нашите кучета не живеят в семейства с деца.Трябва ли да се стигне до нежелани инциденти ,за да се реши въпроса с домашните кучета?!Общината ни казва ,че тези терени са общински .Как да разбираме това като отговор?Надявам се да ми дадете някаква алтернатива ,защото вече ние нямаме.Благодаря за вниманието.
Кучето ми навън да играе.
Публикувано: 13 April 2013 - 10:41 AM
За кой град става въпрос?
По принцип всяка община има задължението, при регистриране на Вашия домашен любимец /а и не само при регистрация, де/, да Ви предостави информация за определените места за разхождане на кучета във Вашия град и микрорайон.
Винаги можете да пуснете писмено запитване, пък нека Ви отговорят пак в писмен вид, че на територията на общината няма определени такива места. Тогава би следвало да имате право да си разхождате кучетата на удобни за Вас места. Е, общата забрана за разхождане в училища и детски градини предполагам ще си важи и тогава.
За стадионите предполагам, че всичко зависи от собствеността и регламента за ползване на спортния обект. Няма логика обаче да се допускат коне, а да не се допускат кучета.
Винаги можете културно да се извините на повикания полицейски екип, да им обясните, че не сте запознати с нормативната уредба, която Ви забранява да си пускате там кучето и да ги помолите да Ви запознаят с нея /любезния тон е много важен, ако започнете да се заяждате, няма да постигнете много/, като Ви посочат и мястото във Вашия град, където няма да попаднете под ударите на закон или наредба, ако си пуснете свободно кучето.
По-нататъшните Ви действия ще се определят според отговорите от едната и другата институции ... За съжаление нещата с отглеждането на домашни любимци толкова се изопачиха в последно време, че се превърнаха в една грозна ежедневна игра на котка и мишка ...
По принцип всяка община има задължението, при регистриране на Вашия домашен любимец /а и не само при регистрация, де/, да Ви предостави информация за определените места за разхождане на кучета във Вашия град и микрорайон.
Винаги можете да пуснете писмено запитване, пък нека Ви отговорят пак в писмен вид, че на територията на общината няма определени такива места. Тогава би следвало да имате право да си разхождате кучетата на удобни за Вас места. Е, общата забрана за разхождане в училища и детски градини предполагам ще си важи и тогава.
За стадионите предполагам, че всичко зависи от собствеността и регламента за ползване на спортния обект. Няма логика обаче да се допускат коне, а да не се допускат кучета.
Винаги можете културно да се извините на повикания полицейски екип, да им обясните, че не сте запознати с нормативната уредба, която Ви забранява да си пускате там кучето и да ги помолите да Ви запознаят с нея /любезния тон е много важен, ако започнете да се заяждате, няма да постигнете много/, като Ви посочат и мястото във Вашия град, където няма да попаднете под ударите на закон или наредба, ако си пуснете свободно кучето.
По-нататъшните Ви действия ще се определят според отговорите от едната и другата институции ... За съжаление нещата с отглеждането на домашни любимци толкова се изопачиха в последно време, че се превърнаха в една грозна ежедневна игра на котка и мишка ...
Публикувано: 14 April 2013 - 01:44 AM
Здравейте.Знам ,че е така с всички домашни животни ,но аз в понедленик ще отида при кмета и ще поискам терен за кучетата ни.Тези животни имат права и задължения и както ние ги спазваме така и отговорниците на града да ги спазват.Благодаря Ви за казаните думи .Полицайте бяха внимателни и с разбиране.
Публикувано: 09 May 2013 - 09:16 AM
Разбирам, че сте от малък град. Ами няма ли поляни имам предвид по закон доколкото си спомням нямат право да стъпват на детски площадки и спортни съоръжения...В големите градове е много по-зле, но пък не ги водим на стадиона,аз лично мисля че на някоя поляна ще им е ок, не разбирам защо точно там сте харесали...Не се заяждам,просто виждам така нещата! От София съм и тук е малко пренаселено,ама се измисля някакъв начин в парка има мнооого деца, но пък в едната част има поляна и за кучетата..измислете си нещо друго, там е за спорт...За това дали са се изходили и да са го направили не означава,че пак няма да клекнат, така че просто се наблюдават :) Успех
А за конете абсурд да се поддържа тревна площ и да се разхождат коне, ако има конно състезание е друг въпрос,а не на паш!
А за конете абсурд да се поддържа тревна площ и да се разхождат коне, ако има конно състезание е друг въпрос,а не на паш!

Страница 1 от 1