Бяло Швейцарско Овчарско Куче
Публикувано: 27 September 2010 - 08:55 PM
klintan66, в 15 September 2010 - 10:16 PM, написа:
Годинките му натежават май ...
Предполагам ,че е много обичан .За толкова години заедно сигурно имате много преживявания ...
Благодаря ти! Натежават, няма как прсто, сили ни не останаха, но спомени много.. ;]]
Ехх.. групата ли запостя или се заблуждавам, къде са всичи горди притежатели на белите сладури ?

Никога не режи онова, което можеш да развържеш!
Публикувано: 28 September 2010 - 11:12 PM
незнам дали ме разбрахте ,
в смисъл къде да го запиша така ,че да се знае кои сме, къде сме ,от къде сме дошли !
Дали има други като нас ,колко сме ?
После ако имаме поколение кой ще ни даде родсловие и т.н.?
Публикувано: 03 October 2010 - 08:41 PM
Надявам се че купона продължава дори и без мен, но аз вече съм щастлив собственик на един много сладък самоед на име Зевс, но няма да натоварвам "вашият" форум с нашия любимец, който не е от тази порода. Пиша Ви защото както казах ви чувствам близки след толкова много време заедно, а и във форума за самоеди мога категорично да заявя е пълно само със някакви надути пуяци които не знам за какви се мислят. Но пиша дори и не за моя пухчо, а за съвет. Та проблема е следният: Имам много близка приятелка, която има много голямо куче кръстоска някаква между голямо куче и още по голямо такова хихихи та този сладак голям кучо, който е на 1 година ако не се лъжа някъде има голям проблем. Когато нещо гръмне било то гръмотевица, фоерверк или каквото и гърмящо да е нещо той замръзва на едно място и започва да трепери като лист и след това е трудно да го преместиш на една педя разтояние. Моля ви дайте съвет как да се справи с това, защото се е подлудила. Да не говорим че покрай коледа и нова година кучо не излиза с дни навън и нито ходи до тоалетна нито яде от ужаса от пиратките. Благодаря ви предварително.

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
Публикувано: 03 October 2010 - 09:04 PM
бях чела преди време за някакви каишки, които с помощта на не знам какви вечества помагат за спокойствието на куч.. може би биха могли да са полезни.. също така консултация с вет.. ако проблемът е наистина сериозен, може точно в периода около нова година, вет да прецени и да предпише някакви успокоителни...
едит: а относно самоедчето.. предполагам развъдчика ти е обяснил, но все пак.... важно е с какво го храниш, за да не се получи оцветяване на козината..
откакто взех прасчо (неизвестна порода, но доста бял поне когато го взех) и се храним главно със суха храна дарлинг, чапи, педигри и тн -- пожълтя.. във самоедския форум също е ставало въпрос за пожълтяване след хранене с определени храни.. така че.. имай го предвид..

Публикувано: 03 October 2010 - 10:24 PM
Не искам да ви занимавам, но поговорихме доста за моя стар дядо, макар че никак не е бял, за което ви благодаря, и реших да сподела, че вчера - 02,10, той беше приспан, след като получи удар преди 2 дни..
E, 17 годишната овчарка вече я няма, надявам се сега да е на по-добро място. ;((
flamme_froide, в 03 October 2010 - 08:46 PM, написа:
Надявам се че купона продължава дори и без мен, но аз вече съм щастлив собственик на един много сладък самоед на име Зевс, но няма да натоварвам "вашият" форум с нашия любимец, който не е от тази порода. Пиша Ви защото както казах ви чувствам близки след толкова много време заедно, а и във форума за самоеди мога категорично да заявя е пълно само със някакви надути пуяци които не знам за какви се мислят. Но пиша дори и не за моя пухчо, а за съвет. Та проблема е следният: Имам много близка приятелка, която има много голямо куче кръстоска някаква между голямо куче и още по голямо такова хихихи та този сладак голям кучо, който е на 1 година ако не се лъжа някъде има голям проблем. Когато нещо гръмне било то гръмотевица, фоерверк или каквото и гърмящо да е нещо той замръзва на едно място и започва да трепери като лист и след това е трудно да го преместиш на една педя разтояние. Моля ви дайте съвет как да се справи с това, защото се е подлудила. Да не говорим че покрай коледа и нова година кучо не излиза с дни навън и нито ходи до тоалетна нито яде от ужаса от пиратките. Благодаря ви предварително.
Flamme_froide, честито ти другарче. Ще се радвам, ако качеш 1-2 снимки да го видим, и без това скоро не сме виждали бял красавец във форума.
Относно проблема на приятелката ти: нека да опита варианта да се мятат пиратки в делечината, доката тя стои до кучето и му говори, след няколко повторения нека гърмежите се приближават по малко, докато кучето свикне с този звук. Разбира се, трябва търпение, защото няма да стане още първия ден. Не знам дали ще подейста, след като кучето е твърде наплашено, но нека да опита. По този начин мойто момиче свикна и вече само новогодишната нощ ни плаши. Надявам се да съм помогнала.

Никога не режи онова, което можеш да развържеш!
Публикувано: 03 October 2010 - 10:49 PM
Относно проблема на другото куче,вижда ми се доста сериозен и със сигурност такъв,че да не се предприемат съвети и тактики от хора любители,а да се заведе на треньор!

Публикувано: 04 October 2010 - 08:22 AM
fire_bow, в 03 October 2010 - 10:29 PM, написа:
Не искам да ви занимавам, но поговорихме доста за моя стар дядо, макар че никак не е бял, за което ви благодаря, и реших да сподела, че вчера - 02,10, той беше приспан, след като получи удар преди 2 дни..
E, 17 годишната овчарка вече я няма, надявам се сега да е на по-добро място. ;((
Flamme_froide, честито ти другарче. Ще се радвам, ако качеш 1-2 снимки да го видим, и без това скоро не сме виждали бял красавец във форума.
Относно проблема на приятелката ти: нека да опита варианта да се мятат пиратки в делечината, доката тя стои до кучето и му говори, след няколко повторения нека гърмежите се приближават по малко, докато кучето свикне с този звук. Разбира се, трябва търпение, защото няма да стане още първия ден. Не знам дали ще подейста, след като кучето е твърде наплашено, но нека да опита. По този начин мойто момиче свикна и вече само новогодишната нощ ни плаши. Надявам се да съм помогнала.
Безкрайно съжалявам за кучо много тъжно, но живота е такъв и ние които оставаме трябва да го доживяваме.
ОК ще удовлетворя това любопитство като предварително се извинявам

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
Публикувано: 04 October 2010 - 08:23 AM
sin_zaek, в 03 October 2010 - 09:09 PM, написа:
откакто взех прасчо (неизвестна порода, но доста бял поне когато го взех) и се храним главно със суха храна дарлинг, чапи, педигри и тн -- пожълтя.. във самоедския форум също е ставало въпрос за пожълтяване след хранене с определени храни.. така че.. имай го предвид..
Благодаря за съвета имаме го предвид и се съобразяваме с всички изисквания, затова сме безкрайно белички, а да си призная и лилав да стане пак ще си го обичам и ще си е моя кучо

Публикувано: 12 October 2010 - 09:22 AM

Публикувано: 15 October 2010 - 11:16 AM
до скоро го хранех почти само с гранули от най ,най -марките .
От преди месец и нещо започнах да му давам и по малко варен ориз с телешко ,варени яйца ,черен и бял хляб .
Сега му давам и месото ,което остава от нас .
Варя му и пилешки субпродукти .
Оказа се ,че обича разнообразието ,колкото и по форумите да го отричат .
Сега е на 9,5 месеца . Расте и изглежда добре .35 кг е .
Мен ме интересува какви са по характер Вашите кучета .Възможно най подробно описано .
Какви навици имат . Кога спят и къде -вън или вътре ?
Как се отнасят с членовете на семейството ,с деца с възрастни ?
Какво ги забавлява ,какво ги плаши ?
Публикувано: 19 October 2010 - 08:09 PM

Публикувано: 31 October 2010 - 07:11 PM

Публикувано: 02 November 2010 - 02:31 PM