Бяло Швейцарско Овчарско Куче
Публикувано: 05 August 2010 - 08:30 PM
В момента е на 7 месеца и до скоро беше по-скоро плах и винаги като срещаше друго куче беше дружелюбен . Оставяше се на всички да го боричкат и побеждават , макар само на игра. Цялата махала от деца почти всяка вечер са в къщи. Може и заради тях да е станал така добър .Не знам. Умира за пуснат маркуч .Топки ,въжета , гумени играчки ...дайте ги на нас.
Вчера срещнахме две кучета ,водени от стопаните им ,заедно. Лабрадор и питбул . И двете на по около 2 години .
Кайро се държа точно като охрана . Лай ,сериозен и много здраво дърпане . Насочено към питбула .
До сега към друго куче така не се е държал.
Не съм гледал друго куче но съм сигурен ,че тези са от топ 5 на породите .
Не е доминантен ,даже мисля ,че го е малко страх от мен но жена ми със сигурност не я слуша .
Имам и котарак ,който е много боен и на никой не се дава, включително на Кайро .
А тук има ли женски представители на породата ?
Освен Алба която е на морето .
Публикувано: 07 August 2010 - 05:36 PM

Благодаря на LG, че ми каза да погледна в темата!

klintan66, в 03 August 2010 - 03:33 PM, написа:
От 4 месеца имам представител на тази порода . Сега е точно на 7 .Това е първото ми куче .
Уникално възприемчив , с благ характер за свои , с подозрителен за чужди ...Разбира думи като - почивка ,не сега , разходка , внимавай ,лай , стой,пази се ,остави ме ...без да е учен .
Отделно - седни ,редом ,легни , донеси ...с много малко обучение .
Не мога да сравня от опит но ми се струва ,че е малко по-културен от немската овчарка ако въобще може да се употреби този термин .
Здравейте, чудесен избор на порода! Добре дошли!

klintan66, в 03 August 2010 - 04:06 PM, написа:
Една от причините да избера породата е ....Нерон

Тук мога само да се усмихвам!

Гледам за развъдника, че е сравнително нов. Кайро трябва да е от първото кучило на развъдника?

Blue Eyes, в 03 August 2010 - 06:00 PM, написа:
Случайно попаднах на темата, но ме заинтригува достатъчно че да си направя регистрация
Аз не мога да се похваля че имам такова куче за съжаление, понеже не успях да си намеря, въпреки че от 2 години си търся и много исках да имам, за това си взех обикновена немска овчарка, казва се Мира и е на малко повече от 3 месеца / родена 23.04.2010 г/
Аз също съм от Бургас, наскоро видях Нерон около х.ЦУРК, до конната база и..... направо ми останаха очите - малко е да кажа че се влюбих във външния вид. наистина нищо не може да се сравни с белия цвят при овчарките - нито традиционния / черно и жълто/, нито чисто -черния. Досега бях виждал само един път такова куче и то от 10-15 м разстояние , но отдалече си личеше че не е лайка или друга порода с бяла козина
сега съжалявам че избързах с Мира , трябваше да потърся още
Някой ако знае от къде в България може да се закупи такова малко кученце , нека ми пише
оставям и скайп xeon_7140 и моб.тел. 0876 214 714
казвам се Живко , 32 г
Здравейте и на вас!

Относно цвета, така е, белите овчарки са си немски овчарки, само дето са бели.

Когато са искали да регистрират породата не са разрешили тя да бъде "бяла немска овчарка", понеже са я отхвърляли изцяло като такава, не са искали да имат нищо общо с белия цвят. От тук идва регистрираното име на породата "бяла швейцарска овчарка". Швейцарска, защото първите записани бели овчарки, се намирали в Швейцария.
Относно изкарване на родословие... Кученцата получават родословие до определена възраст от около 2-месечни от своите развъдчици. Т.е.- кученцето ви или има родословие или няма... Не може да ви скимне да му извадите и да го направите.

Мечо е голям красавец, много му харесвам лъвската грива. Моят също има, но от строгия нашийник, който му го слагам от време на време, му се е накъсала козината и съвсем се е загубила тази грива...

Та такам... Романче... Аз по тях си падам...

Публикувано: 07 August 2010 - 06:59 PM
flamme_froide, в 19 July 2010 - 11:03 PM, написа:
Какво става?Някакво развитие?

Това с гривата ми е познато.Зимата носи някъде 2 месеца строг нащийник и се получи същата работа...За сметка на това,сега си го водя с бебешката кожена каишка.Малко смешно,но факт.

ПС:Живеем точно до полицията и всеки ден минавам с кучето от там.Таа днес един полицай,дал приятелски съвет на брат ми да му купиме намордник на кучето(отдавна сме го решили) и да отидем до общината да го регистрираме.Как е положението при вас?Някакви подобни случки?
Публикувано: 07 August 2010 - 09:07 PM
момичета и момчета !
До преди малко си играхме с маркуча . Страшно се забавлява да тича по струята и да бъде поливан ...
Сега заспа изтощен .
Няма тайна за цената . 600Е .
От Пазарджик сме .
Много исках да си взема черна нок и бях намерил ,но в последния момент завихме към бяла .
Така и така е голям поне да е по -привлекателен . Не ми се искаше като го разхождам хората да го заобикалят .
Сега пък всички го закачат.
Първата бяла нок ,която видях беше Чара е собственика беше споменат от Лизата в темата ..Петьо ...ако не греша .
После търсене .....и нямаше ....и после Нерон на клипче - не слуша , после Алба ,Арес...
И така от миналата година ,та чак сега май месец .
Тук се вижка какво става като е сам
а на другата е на мястото си
Публикувано: 11 August 2010 - 08:49 AM
LG9, в 07 August 2010 - 07:04 PM, написа:
Здравейте на всички,
Дам явно докато съм се прибирал от едно и от друго място тук темичката доста се е поразвила. Добре дошли на новите ни мембъри. Ето малко развитие и по моя въпрос и за да не ви карам да ровите назад да кажа, че бяхме в чакане на котилото в Сърбия при това 2 котила дори. Амииииии не знам дали ще се изненадате ако ви кажа, че ей на така първата "мама" пометна в последния момент, а за втората цените станаха 1500 евро. Чудя се дали тези хора ни имат за идиоти, не знам. Аз обаче си мисля, че първоначалната цена от 600 евро беше хвърлена ей така за зарибявка за да видят моята реакция и когато отговорих почти мигновено ОК няма проблем изведнъж мамата пометна и цената за второто котило рязко нарастна. Аз обаче не се връзвам на тези щуротии и дори да си призная съм леко раздразнен. Белгийците поне го даваха на 1200 евро и бяха серьозни, договор ми пратиха и т.н. Както и да е скръцнах със зъби на младежа и му казах, че е меко казано некоректен според мен, при което получих "любезни" извинения и предложение да ме свърже сс човека, собственик на въпросния развъдник в Черна гора. Речено сторено, всичките като по учебник си имат профили във фейсбук. Писах му разбира се и той ми отговори веднага че чака "кучило", но не обича да говори преди да има кучетата, защото да не пометнела мамата. Та отново съм "метнат" на изчакване и цената за сега не се коментира, но предполагам, че е обменено инфо между двамата развъдчици и едва ли ще е под 1000 евро, но както казват руснаците паживьом, увидем.
Междувременно докато бях 15 дни на почивка по варненския регион много често попадах на хъски, които са много красиви (аз и преди имах силни колебания да си взема такова куче). Та ще остана на "изчакване" още известно време, докато си оправя новата къщурка и след това ще предприема по-решителни и крути мерки па ако ще и те да са свързани с промяна на породата за съжаление разбира се.

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
Публикувано: 11 August 2010 - 11:08 PM
Вярно ,че сега са на 7 месеца но още по-добре ,тъкмо ще са отгледани и ваксинирани и няма да трепериш за рахит и др. болести ?
http://www.zampadi.com/zampa/news.html
Публикувано: 12 August 2010 - 12:04 AM

Публикувано: 12 August 2010 - 12:15 AM
klintan66, в 05 August 2010 - 08:35 PM, написа:
Кайро се държа точно като охрана . Лай ,сериозен и много здраво дърпане . Насочено към питбула .
Не му позволявай да се държи по този начин и винаги пресичай такова поведение.Сега е на 7м и тепърва започва да си усеща силата.Най-ключовия момент е периода между 10-12м.Тогава узряват и почват да се правят на мъже.Говоря ти от опит.При нас се развиха нещата по същия начин и сега не понася 90% от мъжките кучета.
Не е доминантен ,даже мисля ,че го е малко страх от мен но жена ми със сигурност не я слуша .
Непуслушанието също може да е вид доминантност.Един вид липса на респект.Направи всичко възможно да покажеш на кучето,че трябва да уважава всички членове на семейството.Кучето трябва да е на последно място в йерархията иначе като порасне може да започне да доминира "по-нисшите".
При всяко нежелано поведение корекция!В това е разковничето.ДОРИ И ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ НЕЩА!И ПОСТОЯНСТВО!Аз го разбрах това много късно и продължавам да си осъзнавам грешките.
Надявам се с нещо да съм помогнал.

Публикувано: 12 August 2010 - 04:42 PM
klintan66, в 11 August 2010 - 11:13 PM, написа:
Вярно ,че сега са на 7 месеца но още по-добре ,тъкмо ще са отгледани и ваксинирани и няма да трепериш за рахит и др. болести ?
Здравей,
Много ти благодаря за връзката. Драснах им един мейл и чакам да видим какво ще ми отговорят и разбира се отново ще ви държа в течение. А за твоето куче ти пожелавам много много да те радва и да имаш с него само хубажи моменти и преживявания :)

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
Публикувано: 12 August 2010 - 04:43 PM
LG9, в 12 August 2010 - 12:09 AM, написа:

Аз съм меко казано онемял. Първоначално когато доста от вас изказаха противоречиви мнения относно въпросния човек аз все пак се опитах да запазя позитивната си нагласа, но очевидно имам много още да уча за човешките отношения независимо "преклонната" ми възраст

Публикувано: 12 August 2010 - 11:46 PM
LG9, в 11 August 2010 - 11:20 PM, написа:
klintan66, в 05 August 2010 - 08:35 PM, написа:
Не му позволявай да се държи по този начин и винаги пресичай такова поведение.Сега е на 7м и тепърва започва да си усеща силата.Най-ключовия момент е периода между 10-12м.Тогава узряват и почват да се правят на мъже.Говоря ти от опит.При нас се развиха нещата по същия начин и сега не понася 90% от мъжките кучета.
Непуслушанието също може да е вид доминантност.Един вид липса на респект.Направи всичко възможно да покажеш на кучето,че трябва да уважава всички членове на семейството.Кучето трябва да е на последно място в йерархията иначе като порасне може да започне да доминира "по-нисшите".
При всяко нежелано поведение корекция!В това е разковничето.ДОРИ И ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ НЕЩА!И ПОСТОЯНСТВО!Аз го разбрах това много късно и продължавам да си осъзнавам грешките.
Надявам се с нещо да съм помогнал.

Това което казваш ми е полезно ....
На аз искам малко да покаже характер ...
Винаги до сега при всички игри със всички кучета е бил все по гръб .
Хайде някое по-голямо както и да е но и на по-малки все отстъпва .
Ще опитам да го коригирам във фаза когато е поне равностоен .Ако мога ,разбира се .
Но съгласи се ,че ако видиш твоя да бяга от пинчер ...Е ,той беше на 5 месеца но все пак беше 25кг.
От мен го е страх и и ме слуша отлично .Като малък а и сега ,от време на време, хапва от акото си и веднъж го поступах .И сега едва - едва да прошепна "не " и спира ,каквото и да прави .А жена ми е много добър човек така ,че шансовете и са нищожни да го командва ...
Пред мен не смее но като ме няма се лигави ...
Не прави почти никакви бели .
Публикувано: 13 August 2010 - 09:18 AM

Публикувано: 13 August 2010 - 12:58 PM
............ цените станаха 1500 евро..................
[/quote]
Корекция грешката е моя не било 1500 а 1000 евро. 1500 били за заплождането, което те ще платят. И тъй като възникна безумен спор, че сега пък аз съм некоректен с инфото което давам се извинявам (спецялно на LG) бях ядосан и това е причината, че съм недочел и ви подвел.

Публикувано: 13 August 2010 - 01:07 PM
flamme_froide, в 12 August 2010 - 04:47 PM, написа:
klintan66, в 11 August 2010 - 11:13 PM, написа:
Здравей,
Много ти благодаря за връзката. Драснах им един мейл и чакам да видим какво ще ми отговорят и разбира се отново ще ви държа в течение. А за твоето куче ти пожелавам много много да те радва и да имаш с него само хубажи моменти и преживявания :)
Свързах се с въпросния развъдник, но вече нямат кученца (за съжаление). Бяха много любезни и се разбрахме да поддържаме контакт и когато имат (през пролетта) да ми пишат.
Благодаря Ви още веднъж.

Публикувано: 14 August 2010 - 06:23 PM
Blue Eyes, в 13 August 2010 - 06:35 PM, написа:
нито дума но аз май вече не се изненадвам от този факт.

Публикувано: 16 August 2010 - 10:31 AM
klintan66, в 12 August 2010 - 11:51 PM, написа:
Това което казваш ми е полезно ....
На аз искам малко да покаже характер ...
Винаги до сега при всички игри със всички кучета е бил все по гръб .
Хайде някое по-голямо както и да е но и на по-малки все отстъпва .
Ще опитам да го коригирам във фаза когато е поне равностоен .Ако мога ,разбира се .
Но съгласи се ,че ако видиш твоя да бяга от пинчер ...Е ,той беше на 5 месеца но все пак беше 25кг.
От мен го е страх и и ме слуша отлично .Като малък а и сега ,от време на време, хапва от акото си и веднъж го поступах .И сега едва - едва да прошепна "не " и спира ,каквото и да прави .А жена ми е много добър човек така ,че шансовете и са нищожни да го командва ...
Пред мен не смее но като ме няма се лигави ...
Не прави почти никакви бели .
Не, не, не, не!!! Не прави тази грешка да учиш кучето ти да не отстъпва !! Ще си имаш проблеми като порасне и ще молиш за съвет как да го укротиш да не се бие с другите. Той е още малък, зелен и глупав. Разбира се, че ще ляга по гръб- това им е в природата, подчинява се на по-висшите в йерархията, било то пинчер или санбернар, което си е в реда на нещата. Радвай се, че не е агресивно настроен и гледай да поддържаш това.
Като беше бебе, Нерон все беше ступван от някой батко, а той квичейки бягаше и лягаше по гръб. Като поотрасна малко, когато някой му ръмжеше или се опитваше да го набие, изнизваше се от напечената ситуация, заставаше зад мен, показваше си леко главата и казваше "грр".

Имахме една случка наскоро- отивах към конната база и го бях пуснала свободно да си щъка. Там обаче минаваха една групичка от немска овчарка, кавказва овчарка и ротвайлерче- пуснати. Без причина кавказеца се затича към Нерон и директно му скочи отгоре. С пъргави движения, се измъкна от схватката и просто продължи...

Не позволявай на кучето си да бъде агресивно. Санкционирай всеки подобен опит за това, защото ситуацията ще става все по-лоша и по-лоша, докато накрая не си държиш кучето само вързано, далеч от други себеподобни...

Също така, не бива кучето да го е страх от теб. Ти трябва да си му приятел, а не най-големият кошмар. Трябва да има йерархия, в която ти си горе. От Сиъзър Милан научих, че едно куче е първо на първо- куче, след това следва неговата порода, и чак накрая Нерон(да речем), а не обратното. Т.е.- трябва да се отнасяме с него като с куче, а не с домашна плюшена играчка.
Ние минахме през цялата тази йерархия, където Нерон стоеше най-отгоре(много много лошо

Публикувано: 16 August 2010 - 10:45 AM

Публикувано: 17 August 2010 - 11:45 AM

Следя темата от повече от година, но чак днес реших, че вече ще участвам и в писането, а не само в четенето.

Първо, искам да изкажа огромното си възхищение към вашите прекрасни кучета..
Търся си бяла овчарка от около 2 години, но след няколко месеца търсене ми стана ясно, че в БГ няма да намеря и трябва да се обърна към развъдник в чужбина, тогава честно ми се стори много разправия (не, че не е) и останах с надеждата, че в бъдеще ще успея да намеря такова пале и в БГ. Та така след две години аз само чета форуми и благородно ви завиждам. След като с огромен интерес следя случая (ако мога така да го нарека) на flamme_froide , реших в близко бъдеще и аз да тръгна по неговия път (надявам се да не е толкова труден) и да си намеря едно бяло топче. Но ще изчакам още малко, тъй като вкъщи имам две немски овчарки (нок), като мъжкия ми е набор и е на 17 години, милия вече нито вижда, нито чува, нито зъби си има, та дано не му се запуши и носа, че става тежко

Искам само да се обърна към flamme_froide и да ти кажа едно огромно БРАВО, човек ти си моя идол

Продължавайте да показвате прекрасните си любимци, за да им се радваме и все повече хора да търсят от таз порода и дай боже един ден да си имаме развъдник и тук в родната страна. НОК, бернски зененхунд, ретривър, и начело с бялата овчарка са любимите ми породи, така че давайте напред и нагоре..

Изписах много и се надявам да не съм отегчила никого.

Поздрави...

Това мнение е редактирано от fire_bow: 17 August 2010 - 11:53 AM

Никога не режи онова, което можеш да развържеш!