Dog.bg Форуми : Бяло Швейцарско Овчарско Куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (37 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бяло Швейцарско Овчарско Куче

#541 Потребителят е офлайн   klintan66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2012 - 06:57 PM

Здравейте !

Отдавна не съм се разписвал в темата.

Зимата я прекарват ...отлично :ba_025:
Моя Кайро , понякога лежи на снега , понякога лежи под дъжда ...въобще - герой !
Живее отвън и съм сигурен ,че това е по-добрия вариант отколкото затворен вътре.

Вече е на две години и мога да кажа, че кучето е с невероятен характер. Много верен приятел, с много балансиран характер и много възприемчив.

Може да се научи на всичко стига да искаш.
Това което най-много ме радва е, че е много толерантен, когато става дума за игра с други кучета, но стигнели се до закачка а това става почти винаги понеже много стопани толерират кучетата си да са по-доминантни, не отстъпва а смело се доказва.
Веднага след моя команда спира и няма никакви признаци на възбуда или агресия , готов веднага за игра.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#542 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2012 - 10:23 PM

Днес стана 1 година откакто загубихме нашето любимо същество и най-добър приятел - Мечо . ;( Казвам същество, а не куче, защото в нашите очи той беше много повече от куче ... член на семейството! С ръка на сърцето мога да кажа, че той остана едно от най-щастливите, обгрижвани, умни и красиви кучета в нашия иначе не малък град. За тези почти 2 години, в които беше с нас, буквално нямаше ден или момент, в който някой от семейството да не е минал покрай него и да не го е намачкал. :) Имаше над 20 галени и индиански имена. Тези които ме познават от самото началото, знаят историята ни и как съдбата ни срещна. Това същество дойде напълно в неподходящото време, от нищото, и въпреки това ние решихме да го вземем ! В замяна той промени всички ни и ни направи по-добри и човечни хора...<br style="font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; ">ЗА това ... ще съм му вечно Благодарен! <br style="font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; ">Единствено се чудя защо толкова "чисти" същества биват наказвани по такъв суров начин ... <br style="font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; ">Почивай в мир, дива мечка! Няма да те забравим!
https://www.facebook...60940251&type=1
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#543 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 07 May 2012 - 07:06 AM

Моля ви посъветвайте ме от къде да си взема куче от порода бяло швейцарско куче! Благодаря.

#544 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 07:17 AM

Ами от Швейцария, от къде другаде :ab_041:

#545 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2012 - 07:23 AM

породата си има собствена тема... доколкото си спомням там има обсъдени и развъдници...
http://forum.dog.bg/...5/page__st__540
User's Signature

Качена снимка

#546 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2012 - 07:56 AM

Благодаря ви много за бързото включване. Ще разгледам подадената информация. Вчера ни умря кученце, което взехме преди две седмици от www.animalbg.com,от някакъв Веселин. Видях във форума, за съжаление със закъснение много хора, които са пропищели от тези. Съжалявам, че толкова късно се усетих да търся. Ние сме с четири деца, а кученцето беше пълно с глисти и заразено...въобще какво да обяснявам. Иде ми да го очистя този.

#547 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 May 2012 - 07:58 AM

За съжаление сте поредния разровил се след като вече се е опарил :dh_188:
Съжалявам за кученцето!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#548 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2012 - 10:40 AM

Гадно е деца да плачат за животно, а и ние. Просто резултат на тъпата ми самоувереност. Имах куче преди 15 години- нюфаундленд. Тогава нямаше много информация и с повече късмет някак сдтаваха нещата. Свързах се с председателя на клуба и той каза, че гаранция никой не може да ми даде. Тъжна история. Тина изглежда много красива на тази малка снимчица.

#549 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2012 - 11:29 AM

Много съжалявам, че така се е получило при Вас с кученцето. По принцип ако си търсите определена порода, свържете се наистина с клуба към БРФК за очаквани клубни кучила. Там рисковете да купите болно животинче са изключени, всеки уважаващ себе си развъдчик внимава в какво състояние продава кученцата на бъдещите им стопани. Вече наистина има риск, особено при малко кученце да почувства неразположение и да има някоя и друга болежка след като го вземете, но чак да почине....Не мислите ли поне за някаква компенсация да претендирате от борсата, продала Ви кученцето? Те вярно, че не са хладилници или телевизори, но пък са нещо още по-ценно, та не би трябвало да се бяга от отговорност.

#550 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2012 - 05:58 PM

Честно казано не ми е до компенсация. Вдигнах страшен скандал по телефона, но връзката ми е само такава- телефон. А и Варна е далеч от София. Бих искал някак да предупредя следващи наивници да не взимат кученца от този адрес. Преживяването беше кошмарно- преброих му последните три вдишвания- не преувеличавам. А беше красиво и невинно същество, което заприлича на парцал, защото десет дена се бори, без да може да хапне каквото и да е, оплескано в собствените си телесни течности. Какво да ви кажа- мъка. Но няма да се откажа. Не че съм страшно запален по тази порода- не я познавам, но в името на това кученце ще продължа с опознаването и и надявам се с приобщаване към семейството на един от тяхната банда.

#551 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2012 - 05:59 PM

***- ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТОЗИ АДРЕС!

Мод: Моля без линкове към борси за продажби на кученце.

#552 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 10:10 PM

Показване на мнениетоpetro, в 07 May 2012 - 05:06 AM, написа:

Моля ви посъветвайте ме от къде да си взема куче от порода бяло швейцарско куче! Благодаря.

Показване на мнениетоChita, в 07 May 2012 - 05:17 AM, написа:

Ами от Швейцария, от къде другаде :ab_041:

Показване на мнениетоsin_zaek, в 07 May 2012 - 05:23 AM, написа:

породата си има собствена тема... доколкото си спомням там има обсъдени и развъдници...
http://forum.dog.bg/...5/page__st__540

petro, ужасно съжалявам за това, което се е случило в дома Ви!
Преди време в постовете за Бяло Швейцарско куче, мисля, публикувах, че мога да помогна с някакви връзки в страната на произход на породата, ако има сериозно заинтересовани...Сега ми е ужасно мъчно като чета вашите постове... все едно - не съм помогнала по никакъв начин...Просто нека повече хора да прочетат и запомнят - кученцата от борсата не успяват да преживеят... в много голям процент от случаите...
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#553 Потребителят е офлайн   Kokotovic Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 May 2012 - 11:09 AM

Hello,

We have puppy to sell from my boy Bak. You have more about him here on my site http://swisswhiteshe...uniorchbak.htm. Puppy is 2 months old male, with strong bones, very dark pigmentation, with very nice character. If someone is interested can contact me on my mail kolonija_11421@yahoo.com.

This is Bak:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

And this is puppy!

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Regards

#554 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 02:23 PM

Да споделя опита си към който ме подтикна историята с кученцето. Зарових се на сериозно в повечето неща за породата. Места, развъдници, българският клуб- той все още не функционира, както разбрах. Това, което за мен стана ясно е , че който иска да има такова куче и да е сигурен, че това е то, без болести, без надледствени такива и иска да участва в развитието на породата в България и това да е официално, добре е да си приготви една сума- около 1600 лв. може и повече и да тръгне по пътя на издирването. Наистина мисля, че е важно да се внесат кучета от сериозни линии. Самата порода има варианти- различна дължина на косъма. Аз лично предпочитам късокосместите, но те са и по- редки в Европа. Моето проучване тръгна от снимките на кученцето по- горе. С доста добър баща, но така и не получих инфо за майката. Така се усъмних, а не ми се хвърляха хиляда лева ей тъй на вятъра. Така получих предложение за куче със сериозно родословие. Вече бях тръгнал по пътя на собственото си проучване и се свързах с един от големите шампиони на Балканите и Европа и то от вида който аз предпочитам. Колкото повече се ровех, толкова повече осъзнавах наивността си и най- вероятно късмета си с тъжната история с кученцето- просто от всичко което изчетох и видях, осъзнах, че най- вероятно то не е било съвсем от породата по прилика, а категорично не е и по документи. Важно е да се разбере, че действително да е от породата означава единствено да има всички необходими документи. И не от снобизъм, а от добронамерена грижа към живота на кучето- просто всички кучета които се представят като бащи и майки на клубни кучила задължително имат и на момента направени изследвания за доста болести, които биха могли да се предадат на поколението. Все още не съм навътре в детайлите, но поне това осъзнах- към взимане породисто куче трябва да се подхожда отговорно и без да се прескачат етапи, проучвания, лична подготовка. На мен много малкият опит който натрупах ми костваше едни 700-800 лв. едно издъхнало в ръцете ми кученце, сълзи, сополи и осъзнаване на собствената ми глупост. Породата е прекрасна, иска ми се в България да се разпространят и нека това да стане по отговорните принципи на сериозното планирано развъждане, съпътствано от всички документи, изследвания и допълнителни дейности.
Още едно уточнение- тази сума1600 лв. е само началото, самата цена на кученцето. От там нататък започват другите разходи. Още не съм разбрал колко ще ми излезе транспортът, както и има ли някакви такси, които трябва да се платят тук. Ами това е за сега. Велики кучета!

#555 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 02:25 PM

И още нещо важно да добавя- в България няма развъдник за Бяла швейцарска овчарка, или за Бяла немска овчарка и ако някъде видите подобна обява бъдете сигурни, че ви лъжат.

#556 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 04:58 PM

Вие сте много силни хора! :ba_025: Пожелавам ви успех с малкото бяло швейцарче! Сигурна съм, че ще успеете! Да, това е пътя, но тъй като е доста трудно, а и скъпо, повечето хора спират до първия зоомагазин или борса, което е жалко...
Проучете по-дълго, както и извън Балканите...
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#557 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2012 - 09:48 AM

Fanciful,много ти благодаря за тези думи! Аз лично не виждам в какво ни е силата. Това от което наистина имам нужда- аз лично, защото аз всъщност движа с проучването е повече информация. Също има ли някакви начини да се проверява достоверноста и важността на титли, линии и въобще повече около това как се организира планирано развитие на една порода. Има разни хора собственици на куче от някоя порода, които казват, моето е регистрирано в Германия, не знам дали тук ще го регистрирам. Какво означава това? Как тогава в България да стане официален факт присъствието на кучето. Как да се планира развъждането. Ако аз взема мъжко куче, колко още мъжки и колко женски трябват за да не се получи кръстосване на линиите? След колко поколения общи родители може да се допусне кръстосване на линиите... Ей такива неща ми се въртят в главата. И ги пиша тези неща, защото може би се подвеждам по снимката на тази бернска овчарка...това ли е породата...а четох из форума как съвсем по този път са минали хората, които развиват тази порода тук. Разбрах от форума, че вече има клубно кучило- което нали означава легитимно, и лека завист ме обхвана. Защото в какво е проблемът- ако човек иска определено куче и породата е развита в България, то лесно е- събира парите и започва, но ако няма такава порода тук...всичко започва от началото. Ей това начало ме интересува и съветници по пътечката. Много дълго стана, Благодаря отново!

#558 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 12:46 PM

Петро, писах Ви ЛС!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#559 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2012 - 10:25 AM

Да съживя малко нещата тук- С безценната помощ на fanciful напредвам в моето търсене и ограмотяване за великите кучета. Огледахме много възможности, тя ми съдейства за контакти, отпаднаха доста варианти и вече се появява някаква яснота за мен на къде да тръгна за моето куче. Мисля, че е много добре да излязат от нелегалност всички, които притежават кучета с родословия, за да се създаде възможност за някаква дейност на самият клуб, който така или иначе вече е регистриран. Около толкова породи кипи живот, правят се изложби, създават се развъдници- мисля, че целият този опит е за нас, за да го ползваме. Председател на клуба е Красимир Тодоров, има координати и мисля, че хора с много по- голям опит от моя, каквито тук има доста, трябва да се задвижат и да се заявят с някаква дейност. В края на краищата това в което се е превърнала породата по света, хубаво или лошо, е резултат от това, че някакви хора са действали и са доказвали смисъла от съществуването и. Ако не нещо сериозно, то поне да се организира някакъв събор, сбор...или както щете го наречете, където да се видим на куп- почитатели на породата и хора с кучета. Какво ще кажете по мъглявите ми възвания?

#560 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2012 - 12:17 PM

Виждам, че оставам без отговор, може би защото съм все още само почитател. Но добре е, добре е да се върви на някъде, та ако ще и едното говорене да е. За да се излезе на светло и да се огледат нещата с породата, да се опишат по някакъв начин, защото тези които са разкрили темата преди няколко години ще видят как в началото нищо не се е знаело, а сега/или до скоро/ са се появили дори противоположни възгледи за същината на породата във форума. Аз просто подтиквам да се пристъпи още една крачка- да се видим, да се опишем. До преди няма и месец считах, че нищо не знам, но сега изчетох доста, имам собствено виждане, намерения, амбиции и така да се каже на мен ми трябва средата в която да се огледам, в която бих искал да бъда с моето бъдещо куче. Защото в момента дори Клубът на бялата швейцарска овчарка има само един председател и един телефон. Няма селекционер, не кани на изложби... А тук виждам доста хора с кучета. Също така в началото е имало намерения да се създаде клуб...Добре, нали е създаден? Сега какво следва? Ми в този клуб май няма едно регистрирано куче и по юридическа логика тази порода не съществува в България...
Когато потърсих помощ хората които се отзоваха не бяха хора с кучета от породата. Беше човек, председател на клуб на друга порода и съдействието което ми оказва е пълно! Това е странно. Първият, който се включи с предложение за кученце беше сърбин, а после, след като разбрах, че ми пробутва нещо неясно, видях, че е имало и други с неприятен опит с него. Защо никой не сподели, или всички са напуснали този форум, тази тема? Какво става, как сте!?!

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни