Бяло Швейцарско Овчарско Куче
Публикувано: 09 November 2010 - 10:16 AM
klintan66, в 04 November 2010 - 06:53 PM, написа:
Тои е като фотомодел .
Ето още ..
До всички - къде спят вашит ,как ги поддържате бели ?
ПРЕКРАСЕН Е! Да ти е жив и здрав и много да те радва.
Поздрави на всички тук от нас със Зевс!

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
Публикувано: 15 November 2010 - 11:28 PM

Публикувано: 16 November 2010 - 12:08 PM
Публикувано: 17 November 2010 - 07:37 PM
Мен не ме натоварваш .
Собствениците на тези кучета са малко а тези дето четат и им се пише още по-малко .
От любопитство и аз попитах същото но ...
Поддържа се горе долу лесно . Зависи от обичта ти към кучето .Ако го оставиш вън сигурно ще се цапа повече .
Ако е вътре от косми няма да се отървеш .
Моя се мие като котка .
Аз му мия ушите отвътре с влажна гъба .
Реша го през 3-4 дни . Космите са в изобилие .
Като е мокро времето се цапа . Прибираш се и го сушиш доколкото те трае с хавлия ..
Но освен умно и хубаво куче ще биеш и много на очи ...
Аз почнах да се страхувам да не го откраднат .
Онзи ден ни срещна председател на една киноложка организация и съдия и за моя радост извън регламента оценката беше 6.
Без забележки .
Т.е. препоръчвам zampa di - Черна гора. Кучета ще има скоро ,макар от друг баща .
Публикувано: 10 December 2010 - 12:21 PM
Понеже бях жестоко набеден, че не ми се занимава да отговарям, ще се опитам да ви опровергая!

Как подържам козината му бяла:
Честно казано никак. Яде си гранули, фенери и това е. Миналата година по време на смяната на козината му бях взел добавки, за да му подсиля имунитета и да не пожълтее толкова. Уви тази година не съм му давал нищо и резулатът е на лице. Той по принцип не е снежно бял, а с кремави отенаци.

За разходките и лошото време:
Тука управия няма. Трябват си дълги разходки, по възможност с натоварване( задължително пускане от верижката, хвърляне на предмети, трениране на команди...). Все пак те са си като немски овчарки и си искат своето. На нас ни се събират на ден задължително 2 часа разходка- сутрин и вечер по 1. Някой път и повече.

Бай дъ уей klintan , разкрит си!

Тука се свениш да качиш 2 снимки на красавеца, а иначе си имаш друга тема пълна със снимки. Шегичка разбира се!

Сега малко снимки, че скоро не съм качвал, поради ред причини... Днес между-то навършва 1 година и 9 месеца!

Ето и една снимка от миналата Нова година, да видите колко по-бял беше.

А тези са специално за теб klintan , да ни видиш на 9 месеца и това лято, като почти развит мъжкар!

Хайде чао от мен! Надявам се снимките да ви харесат поне малко и чакам вашите такива!

Публикувано: 12 December 2010 - 01:26 AM
Жълт ,бял ....няма значение ....ние към нашия така се привързахме ,че и на точки да стане все тая ...
Тоя моя ,нали само аз го извеждам и постоянно върви по мен ...
Иначе ЛГ9 къде е този район /и град/ дето го разхождаш ? Имаш условия ...то алеи , поляни ,борове ...
Публикувано: 12 December 2010 - 01:05 PM

Разкажи нещо за Кайро. Изчетох ти темата в др сайт. Какво става с возенето и държанието му с др кучета?
Публикувано: 12 December 2010 - 01:27 PM
Публикувано: 17 December 2010 - 12:29 AM
Кайро,
е повече от послушен . Даже ми е странно малко .
Приятел е с всички . Всеки който дойде у нас е веднага е приятел . На улицата същата работа .
Не е изръмжал нито веднъж . Вътре е с нас постоянно ... Много е забавен . Доволен съм .
Има си изградени навици ...например сутрин понеже с котарака ги държа в кухнята и няма как да го видя ,че иска да излезе ,
почва да побутва щората ..тя подрънква , аз става и отварям ...Този номер го научи от котарака ..
Има си дюшек ...спи по гръб

Ходи до мен отвързан ...следва ме дори и да искам да се скрия ...
С кола започна да се вози по 1-2-3 км .
Първия сняг го побърка няма прибиране

Дружелюбен и мил ...въобще... пич !
Публикувано: 20 December 2010 - 12:56 PM
предстои ни и разресване след къпането, ама не веднага... след 2-3 дни ни предстои преколедно третиране с адвантикс и поставяне на нова противопаразитна каишка килтикс... все неособено приятни за прасчо неща, но той си знае, че трябва и се примирява...
иначе... и юки лудува навън в снега, въпреки че тук е малко и започна да става кално и гадно...

Публикувано: 21 December 2010 - 01:58 PM