Dog.bg Форуми : Странно поведение.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Странно поведение. Ако може някои да ме посъветва .... Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2013 - 04:49 PM

Здравейте .....Надявам се на няколко съвета защото имам малко проблеми.Имам НОК на 2 години и 3 месеца и е женска.От какво съм я взел кучето винаги е било пуснато и не е правило бели.... в началото имаше малък проблем с двора и цветята обаче закратко и от тогава до сега никакви проблеми.Преди 4 дни ставам сутринта и какво да видя една огромна дупка в двора и когато кучето ме видя че съм забелязал се сви и лекичко лекичко престъпваше към мен и притеснена.И отидох до дупката и тя още повече се притесни и се обърна и тръгна към клетката аз я привиках обаче и запазих спокойствиеКазах 'не така" и посочих пясъка тя го подушии и пак и казах "не така и тръгнах".На другия ден същата история самоче леко повиших тон и я тупнах леко с единия пръст по нослето и пак и казах не така ..... следващия ден нямаше инциденти но днес сутринта ставам и дупката още по-голяма ... кучеето се притесни и направо тръгна към клетката и аз я викнах едвам едвам дойде но дойде отидох при дупката и пак така и казах "не така и я тупнах по нослето' тя се обърна и пак тръгна и аз се изправих и повиших тон тя се разтрепери и отиде в клетката ... тогава затворих клетката и се повиших още повече тона и тя трепереше .... Не ми пука за двора или за дупките но просто баба ми само ми мрънка и иска да затварям кучето вечер а аз неискам да я затварям просто до сега е биила пусната и сега изведнъж .... На втория ден бях намерил 2 кърлежа и си помислих че може да е от тях ... защото съм чувал че ако кучето се търка в пръст то е заради тезипаразити и и взех едни капки които се слагат на холката и напръсках двора и на следващия ден няма проблеми ... да ама днес същото незнам как да постъпя .... да я затварям вечер или мога да намеря решение на проблема ... Мислих си дали не и е скучно ама незнам аз я разхождам всеки ден и понякога не само по веднъж ..... Някой ако може да ми обясни какво може да има защото немога да я разбера ... ! И без това съм направил тема искам да питам и друго кучето ми е мн умно и знае доста неща (не се хваля) и го водя пуснато по улиците с команда "до мен ' имахме проблеми с кучетата и котките ноо кучетата вече не ги отразяваме ии остават котките .... Когато видим котка задължително сядаме и чакаме котката да тръгне или върви до мен и просто подминаваме котката с няколко повторения на командата "до мен или не" .. Да обаче някой път вижда котката и направо тръгва след нея (когато е пусната да обикаля наволя) викна един път нищи и като свирна тя се спира на половината път ... в случая трябва ли да поздравя кучето защото е малко двусмислено .... Браво за това че я гони или браво затова че се върна и се чудя как трябва как е правилно да постъпя в ситуацията ..... Когато сме с приятели е много развълнувана и не и се слуша мн мн и трудно върви до мен това мисля че с времето ще отмине защото тази команда я знаем от кратко време иии си мисля че ще свикне .... моля ако някой може да ми помогне ще съм благодарен !!!

#2 Потребителят е офлайн   sisaria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2013 - 10:52 AM

Здравейте,
за да научите кучето на правилното нещо, е необходимо в момента в който прави белята, да я спрете и тогава да и покажете, че това в момента не е правилно. По отношение на копаенето в двора, тази порода, подобно на други обичат да разкопават. Мисля, че трудно ще я отучите от този вече създаден навик. Според мен варианта в този случай е пълно физическо изтощение на кучето (увеличете времетраенето на разходката, включете упражнения), за да може вечер да е уморено и да спи, вместо да копае. Помислете и за някакви играчки. Кожените кокали, а може и постоянни (каучукови), които да гризе цяла вечер, мисля че също са добро решение.

Пожелавам ви успех.

#3 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2013 - 09:36 PM

Просто е топло и кучета в жега копаят.незнам какво му толково че се чудиш. Повече дворни кучета го правят,естественно поведение на куче. Остави една от дубки която тя хареса и надявайсе че ще се ограничи с нея,ако не се ограничи-да сиди в клетка,нищо не можеш да направиш,не става дума за воспитание а за инстинкт. Като не ти харесва това ,купи си патица ,например ,тя ще започне да сере навсякъде а ние ще дискутираме- ЗАЩО????

#4 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2013 - 10:23 AM

Ммм да. Кучетата копаят. Особено дворните. Не можеш да решиш изцяло проблема, но можеш да ограничиш последствията. Ще споделя собствен опит. Едно място в края на двора е определено за копаене и куча си копае без никой да се кара. Ако я видим, че рови на друго място команда "не". Това се практикува още от ранна възраст. Няма 100 % гаранция за успех, защото въпреки това имам 1-2 малки дупки в двора, но поне щетите не са големи. Естествено, когато няма никой на двора да наблюдава и да се скара, нямаш гаранция, че няма да копае. Но с течение на времето разбират за какво става дума и инцидентите са по-рядко. Както писаха в предишни коментари - изтощението на кучето също върши работа. Разходки, игра и т.н. Сега тепърва ще става топло и кучовците още повече искат да копаят - разкопаната дупка е приятно хладна за лежане. Увери се, че в двора има достатъчно сенчести места през целия ден, където кучо да се излежава, за да не търси хладни дупки.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2013 - 10:53 AM

Бях чела някъде из форума,че са пробвали да заровят балон и кучето когато почне да копае там (там защото виждат че е копано и кой ли знае какво някои е скрил там) го спуква, стряска се и спира с копането. Незнам дали да го препоръчам, да ви кажа, просто споделям какво съм чела. Иначе дам копаят към по хладно и на плажа така и в двора :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 May 2013 - 12:33 PM

Ха, да, може да се зарови и устройство с лопата, задействана с пружина - като го разкопае кучето и шааат по главата и ще спре да копае.

#7 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2013 - 01:10 PM

Няма нужда от заравяне на лопатата. Зимаш си я на рамо и се шматкаш невинно по двора. И кат го видиш, че почне да копа - прааас м/у рогата. Да се внимава, да се не потроши лопатата, все пак сапът е от дърво...

Иначе сериозно, копат си псетата и това е. Ако искаш да предпазиш нещо, я овошка, я друго, го ограждаш. И си затваряш очите за безобидните дупки. И чакаш да му мине музата.

#8 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 28 May 2013 - 07:39 AM

Аз също съм на мнение ,че го прави от не достатъчно изразходена енергиа.Виждал съм куче,което живее вътре и прави големи поразий именно по тази причина.Дупки в паркета,изкопани бутони на лаптоп и др.Саветвам те да и изцеждаш хубаво енергиата и тогава да се учите на редом.И намери и някво занимание за двора.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни