Здравейте .....Надявам се на няколко съвета защото имам малко проблеми.Имам НОК на 2 години и 3 месеца и е женска.От какво съм я взел кучето винаги е било пуснато и не е правило бели.... в началото имаше малък проблем с двора и цветята обаче закратко и от тогава до сега никакви проблеми.Преди 4 дни ставам сутринта и какво да видя една огромна дупка в двора и когато кучето ме видя че съм забелязал се сви и лекичко лекичко престъпваше към мен и притеснена.И отидох до дупката и тя още повече се притесни и се обърна и тръгна към клетката аз я привиках обаче и запазих спокойствиеКазах 'не така" и посочих пясъка тя го подушии и пак и казах "не така и тръгнах".На другия ден същата история самоче леко повиших тон и я тупнах леко с единия пръст по нослето и пак и казах не така ..... следващия ден нямаше инциденти но днес сутринта ставам и дупката още по-голяма ... кучеето се притесни и направо тръгна към клетката и аз я викнах едвам едвам дойде но дойде отидох при дупката и пак така и казах "не така и я тупнах по нослето' тя се обърна и пак тръгна и аз се изправих и повиших тон тя се разтрепери и отиде в клетката ... тогава затворих клетката и се повиших още повече тона и тя трепереше .... Не ми пука за двора или за дупките но просто баба ми само ми мрънка и иска да затварям кучето вечер а аз неискам да я затварям просто до сега е биила пусната и сега изведнъж .... На втория ден бях намерил 2 кърлежа и си помислих че може да е от тях ... защото съм чувал че ако кучето се търка в пръст то е заради тезипаразити и и взех едни капки които се слагат на холката и напръсках двора и на следващия ден няма проблеми ... да ама днес същото незнам как да постъпя .... да я затварям вечер или мога да намеря решение на проблема ... Мислих си дали не и е скучно ама незнам аз я разхождам всеки ден и понякога не само по веднъж ..... Някой ако може да ми обясни какво може да има защото немога да я разбера ... ! И без това съм направил тема искам да питам и друго кучето ми е мн умно и знае доста неща (не се хваля) и го водя пуснато по улиците с команда "до мен ' имахме проблеми с кучетата и котките ноо кучетата вече не ги отразяваме ии остават котките .... Когато видим котка задължително сядаме и чакаме котката да тръгне или върви до мен и просто подминаваме котката с няколко повторения на командата "до мен или не" .. Да обаче някой път вижда котката и направо тръгва след нея (когато е пусната да обикаля наволя) викна един път нищи и като свирна тя се спира на половината път ... в случая трябва ли да поздравя кучето защото е малко двусмислено .... Браво за това че я гони или браво затова че се върна и се чудя как трябва как е правилно да постъпя в ситуацията ..... Когато сме с приятели е много развълнувана и не и се слуша мн мн и трудно върви до мен това мисля че с времето ще отмине защото тази команда я знаем от кратко време иии си мисля че ще свикне .... моля ако някой може да ми помогне ще съм благодарен !!!
Странно поведение. Ако може някои да ме посъветва ....
Публикувано: 04 May 2013 - 10:52 AM
Здравейте,
за да научите кучето на правилното нещо, е необходимо в момента в който прави белята, да я спрете и тогава да и покажете, че това в момента не е правилно. По отношение на копаенето в двора, тази порода, подобно на други обичат да разкопават. Мисля, че трудно ще я отучите от този вече създаден навик. Според мен варианта в този случай е пълно физическо изтощение на кучето (увеличете времетраенето на разходката, включете упражнения), за да може вечер да е уморено и да спи, вместо да копае. Помислете и за някакви играчки. Кожените кокали, а може и постоянни (каучукови), които да гризе цяла вечер, мисля че също са добро решение.
Пожелавам ви успех.
за да научите кучето на правилното нещо, е необходимо в момента в който прави белята, да я спрете и тогава да и покажете, че това в момента не е правилно. По отношение на копаенето в двора, тази порода, подобно на други обичат да разкопават. Мисля, че трудно ще я отучите от този вече създаден навик. Според мен варианта в този случай е пълно физическо изтощение на кучето (увеличете времетраенето на разходката, включете упражнения), за да може вечер да е уморено и да спи, вместо да копае. Помислете и за някакви играчки. Кожените кокали, а може и постоянни (каучукови), които да гризе цяла вечер, мисля че също са добро решение.
Пожелавам ви успех.
Публикувано: 04 May 2013 - 09:36 PM
Просто е топло и кучета в жега копаят.незнам какво му толково че се чудиш. Повече дворни кучета го правят,естественно поведение на куче. Остави една от дубки която тя хареса и надявайсе че ще се ограничи с нея,ако не се ограничи-да сиди в клетка,нищо не можеш да направиш,не става дума за воспитание а за инстинкт. Като не ти харесва това ,купи си патица ,например ,тя ще започне да сере навсякъде а ние ще дискутираме- ЗАЩО????
Публикувано: 10 May 2013 - 10:23 AM
Ммм да. Кучетата копаят. Особено дворните. Не можеш да решиш изцяло проблема, но можеш да ограничиш последствията. Ще споделя собствен опит. Едно място в края на двора е определено за копаене и куча си копае без никой да се кара. Ако я видим, че рови на друго място команда "не". Това се практикува още от ранна възраст. Няма 100 % гаранция за успех, защото въпреки това имам 1-2 малки дупки в двора, но поне щетите не са големи. Естествено, когато няма никой на двора да наблюдава и да се скара, нямаш гаранция, че няма да копае. Но с течение на времето разбират за какво става дума и инцидентите са по-рядко. Както писаха в предишни коментари - изтощението на кучето също върши работа. Разходки, игра и т.н. Сега тепърва ще става топло и кучовците още повече искат да копаят - разкопаната дупка е приятно хладна за лежане. Увери се, че в двора има достатъчно сенчести места през целия ден, където кучо да се излежава, за да не търси хладни дупки.
Публикувано: 10 May 2013 - 10:53 AM
Бях чела някъде из форума,че са пробвали да заровят балон и кучето когато почне да копае там (там защото виждат че е копано и кой ли знае какво някои е скрил там) го спуква, стряска се и спира с копането. Незнам дали да го препоръчам, да ви кажа, просто споделям какво съм чела. Иначе дам копаят към по хладно и на плажа така и в двора :)

Публикувано: 10 May 2013 - 01:10 PM
Няма нужда от заравяне на лопатата. Зимаш си я на рамо и се шматкаш невинно по двора. И кат го видиш, че почне да копа - прааас м/у рогата. Да се внимава, да се не потроши лопатата, все пак сапът е от дърво...
Иначе сериозно, копат си псетата и това е. Ако искаш да предпазиш нещо, я овошка, я друго, го ограждаш. И си затваряш очите за безобидните дупки. И чакаш да му мине музата.
Иначе сериозно, копат си псетата и това е. Ако искаш да предпазиш нещо, я овошка, я друго, го ограждаш. И си затваряш очите за безобидните дупки. И чакаш да му мине музата.
Публикувано: 28 May 2013 - 07:39 AM
Аз също съм на мнение ,че го прави от не достатъчно изразходена енергиа.Виждал съм куче,което живее вътре и прави големи поразий именно по тази причина.Дупки в паркета,изкопани бутони на лаптоп и др.Саветвам те да и изцеждаш хубаво енергиата и тогава да се учите на редом.И намери и някво занимание за двора.
Страница 1 от 1