Улична превъзходна
Публикувано: 16 May 2009 - 12:43 PM
Публикувано: 16 May 2009 - 06:53 PM
Megian, моя Бенджи постоянно е на рамото ми (на изложбата ми казаха, че е папагал). Аз по принцип не му режа ноктите и почти няма щети, но за изложба трябва да се режат... Сега е много гадно и наистина имам белези. :( За това, че се катери по мен или е на врата ми като шал или ме изпозва за транплин, никога не съм го удрела. Другите също се катерят по мен, но той е постянно. Като ме заболи, пискам и той и другите ми писани, разбират. Не бих ги ударила за нищо на света. Пресен случай, от преди малко скарах им се, че се заиграват на катеручката (висока 2,30см) и те ми събориха стенния часовник.. :) Ама да ги бия ли? Нали те не са пострадали... Ще купим друг! Това са вещи.

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 16 May 2009 - 07:13 PM
Публикувано: 16 May 2009 - 07:25 PM
Megian, в May 16 2009, 01:43 PM, написа:
Здравей! Мерси за комплимента, Мисито е готино, но и много диво....да не ти е вкъщи
Относно ноктите, аз също не ги режа. Нито на Миси, нито на тайската. Мога смело да кажа, че въпреки това нямам проблеми с дране и точене на ноктите по мебелите. Изи е малка и е нормално да не се усеща кога прекалява с драскането и при мен беше така. Като малка Миси даже беше почнала да пише с нокти "коте" на едната ми ръка... но всичко минава с времето. Ако прекали с ноктите й се скарай и я накажи да стой сама за 10-15 мин., така ще се научи да не дере и кое е правилно и кое не. Ако не помогне и прекалява с драскането, рязането не е лоша идея.
Публикувано: 22 May 2009 - 06:43 PM
Та, така на котките ноктите се режат, чувстват се много добре с изрязани нокти. Аз го правя при дремещ дзвер, хващам едната лапа, режа спокойно и бързо. След това друга и ако е спокоен и четирите лапи обезноктявам. С нокторезачка АVON, става с всякаква. Може и ако някой го държи здраво се хваща лапата, стиска се до9като се покажат ноктите и се режат САМО връхчетата. Котките не се сърдят и съвсем скоро свикват с удобството, не си точат ноктите. В момента, в който започнат значи е време да се режат отново. Много е просто, лесно и удобно. Ако се страхувате първия път идете на ветеринар за да видите как става. Вземат по 1.5 лв на лапа за куче. За котка е по--евтино. На Еремей му ги реже чичо д-р аз се страхувам.

Публикувано: 22 May 2009 - 07:25 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 May 2009 - 09:59 PM

Публикувано: 23 May 2009 - 01:57 AM
Публикувано: 24 May 2009 - 01:26 PM
Публикувано: 14 August 2009 - 10:27 PM
Имам си един чистокръвен превъзходец на 5 години и 3 месеца и един потенциално-породист на 6 месеца
Тлъстия в любимата му поза:
Внимателно измиване ..
Тъмната ми слабост .. дреб
Лапичка
В цялата си прелест:
Двамата
Публикувано: 21 November 2009 - 11:13 PM
Публикувано: 28 July 2011 - 08:26 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/

Вход

Горе
Цитиране +