- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
От къде мога да си взема МИНИ чихуахуа ??
Публикувано: 03 May 2013 - 06:29 PM
Публикувано: 03 May 2013 - 06:42 PM
не подкрепям никого, а отговарям на зададения въпрос къде какво може да бъде намерено.
Иначе много често се случва и от развъдник, кученцето да не е съвсем породисто - това вече зависи от развъдника, защото и такива има много. Веднага мога да дам пример: Развъдник Рая, близо до Пловдив. Всъщност това си е борса, само че навсякъде фигурира, като развъдник. Човек чете, заблуждава се...че отива в развъдник и си купува куче, което след 5 месеца се превръща в пухкава и красива лисица :)
Има риск навсякъде според мен и пак ще се повторя, всичко е до късмет.
Публикувано: 03 May 2013 - 06:46 PM
Няма как от развъднник ''кученцето да не е съвсем породисто''.
Всяко кученце от легитимен развъдник идва с легитимно родословие,удостоверяващо,че кученцето е от дадената порода.
Купуването на кучета от зоомагазини,борси,прекупвачи,търгаши е ''на късмет'',а не това от развъдник!
Публикувано: 03 May 2013 - 08:51 PM
Предполагам знаете, колко е лесно да се напише какъвто и да е документ в България. Не казвам нищо лошо за развъдниците. Вероятно това е мястото откъдето човек трябва да се насочи, в търсене на куче, но повечето зоомагазини купуват кученцата, които продават именно от развъдници, след което ги продават на по-висока цена и ако ги гледат добре, преди това, хубаво, ако не....започват заболяванията.
Просто искам да кажа, че в нашата държавица всичко е възможно, както и издаване на документ, че кучето е с поставени всички имунизации, а то не е, така и родословен такъв и всичко останало.
ПП: Пояснявам, че не слагам под общ знаменател непременно всички развъдници, просто казвам, че е често срещана практика, дори и в тях.
Публикувано: 03 May 2013 - 09:01 PM
Всяко родословие може да бъде проверено много бързо дали е фалшиво в клуба о породата в племенната книга.
Правете разлика между истински легитимен развъдник,а не размножвач!
Поздрави

Публикувано: 04 May 2013 - 10:43 AM
sisaria, в 03 May 2013 - 06:42 PM, написа:
не подкрепям никого, а отговарям на зададения въпрос къде какво може да бъде намерено.
Иначе много често се случва и от развъдник, кученцето да не е съвсем породисто - това вече зависи от развъдника, защото и такива има много. Веднага мога да дам пример: Развъдник Рая, близо до Пловдив. Всъщност това си е борса, само че навсякъде фигурира, като развъдник. Човек чете, заблуждава се...че отива в развъдник и си купува куче, което след 5 месеца се превръща в пухкава и красива лисица :)
Има риск навсякъде според мен и пак ще се повторя, всичко е до късмет.
Благодаря много на всички за отговорите. Днес точно се обадих и на този развъдник Рая и цената, която ми казаха беше 800лв, а на др места по 1500 и затова се зачудих дали там работата е сигурна и дали наистина кученцата са породисти.
Публикувано: 04 May 2013 - 11:00 AM
Публикувано: 07 May 2013 - 09:10 AM

Публикувано: 08 May 2013 - 12:15 AM
Публикувано: 11 September 2013 - 10:26 AM
много четох по темата .Айра е от два месеца при мен много игрива и забавна ,досега не сме боледували .
Имам само един проблем не ми дава да я пипам ,да я вземам и т.н крие се под дивана ,това ще се промени ли през времето или не след 10 дни става на 5 месеца и е тежка 0.900 гр и 19 см -дължина
колко мога да очаквам да порасне и тежи?
Благодаря ви предварително !!!
Публикувано: 11 September 2013 - 04:53 PM
Като много сте изчела как пък не прочетохте 5 поста на горе какво сме изписали?
Може и да се промени,може и да не се промени.Кученцето кой знае в какви условия е отглеждано за да е такова страхливо и стресирано.
Със сигурност не е отгледано в домашна среда.
#16 Guest_navar_*
Публикувано: 29 September 2013 - 11:17 AM
знам че е много модерно да се подмятат уникално дребни гадинки от породите чихуа,йорк и померан..но ,моля ви не си мислете че има мини версия на породите-стандарта е един и същ,просто има развъдници които ползват дребни животни за разплод,но няма гаранция че от дребни родители ще се роди кучило,което ще бъде от дребни кученца...генетика,майка..и природа..има си клуб ,има и развъдници в близки държави,има и домашно произведени кучета...но няма МИНИ чихуа
Публикувано: 13 October 2013 - 04:40 PM
Публикувано: 13 October 2013 - 10:05 PM
И да всяко куче заслужава дом и любов,но с покупката мислите,че спасявате душичка,а всъщност истината е съвсем друга спонсорирате въденето на още и още нещастничета.
Докато има търсене ще има и предлагане....
Публикувано: 20 October 2013 - 12:59 AM

Зад забавната картинка прозира реалността, която е точно такава - прекаленото търсене на минита ще унищожи породата...
Публикувано: 20 October 2013 - 09:52 PM
Ancheto, в 20 October 2013 - 12:59 AM, написа:

Зад забавната картинка прозира реалността, която е точно такава - прекаленото търсене на минита ще унищожи породата...
Хахах :) ужас! Ама хората наистина нямат представа какво искат. Моята като беше малка умирах от страх да не се нарани от най-малкото нещо! Представям си какъв ужас е да вардиш една шепа куче през целия му живот. А днес в кучешкото училище някой ми разказа за пореднито "мини" кученце от борса, починало от генетично заболяване :(
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »