Препоръчайте суха храна без птиче месо и глутен!
Публикувано: 09 May 2013 - 10:15 PM

Публикувано: 09 May 2013 - 10:29 PM
Публикувано: 09 May 2013 - 10:39 PM
Оптима е испанска храна среден клас.Между другото супер премиума на фирмата, която произвежда Оптима се казва Имаджин - като съдържание е с 40% прясно месо, 25% дехидратирано месо и 5% хидролизирано месо - http://visan.es/inde...Itemid=&lang=en
Цитат
Съдържание: прясно пилешко месо (повече от 30%), ориз, пилешки meal, пилешка мазнина, царевица, бирена мая, царевичен глутен, цвеклова каша, хидролизиран пилешки дроб, рибен meal, картофен протеин, ленено семе, сол, яйца, рибено масло и т.н.
На пръв поглед всичко изглежда добре. Искам да уточня че формата "meal" означава примерно смлени пилешки части с кости и т.н. и преработени до формата на протеинов прах, който се нарича meal. Прясното пилешко месо съдържа около 70% вода, така че като се сложи в екструдера, накрая имаме 7-8% материал от прясно пилешко месо. В случая втората и третата съставка са доминиращите във формулата, в случая ориз и пилешки протеин на прах.
Притеснява ме този компонент - fish meal, защото може да е консервиран с етоксиквин, бутил хидроксианизол или бутил хидрокситолуен. Това са канцерогенни консерванти, които доказано причиняват рак, бъбречни и чернодробно проблеми. Кой има нужда от повече информация да потърси в гугъл. Желателно е рибеното брашно да е консервирано с натурални консерванти - токофероли, вит. С и Е. Как да разберем това??? Ами гледаме срока на годност на храната. Ако е 1 година, то значи е консервирана с натурални антиоксиданти. Ако е 2 години - честито, вие тровите вашето куче системно.
Наличието на царевичен глутен и цвеклова каша също не ме радва, това са филъри, като глутена е потенциален алерген.
Разликата между Imagine и Optima е в количеството прясно месо. В Imagine то е 30%, в Optima - 20%. Но както споменах, в това месо има 70% вода, така че накрая в гранулата не остава кой знае колко и доминиращите съставки, от които са направени храните са ориз, царевица, ечемик.
Нямам доказателства, че фирмата слага етоксиквин, бутил хидроксианизол и бутил хидрокситолуен в храните си!!! Но това не пречи на доставчика им на рибено брашно да е сложил такъв консервант преди брашното да стигне до фабриката. Европейските правила забраняват слагането на такива консерванти в човешките храни и има минимални дози, които са допустими. За кучешките храни допустимите дози са 300 пъти повече от човешките!!! Умни хора сте, правете си добре сметката за какво си давате парите.
Не съм хранила с нея,това по горе е цитат на друг потребител.
Според мен изобщо не може да се сравнява с Акана или Ориджен.
Пусни запитване в темата на храните Ориджен и Акана там вярвам,че ще могат да ти дадат добър съвет и да ти помогнат

http://forum.dog.bg/...a/page__st__380
Публикувано: 10 May 2013 - 04:21 PM
Аз храних една година с Royal Canin Maxi Junior, като отскоро минах на Real Petfood Dog Maintenance, датска, води се висок клас. Храната е с масло от сьомга. Не бих могла да Ви дам съвет, Вие си преценявате, но храната е с прекрасни отзиви и без да бъде комерсиална. Бих могла да Ви препоръчам Sensitive серията, която е за алергични кучета. Пускам малко инфо за храната, на Ваше разположение съм при интерес за координати.
Real Petfood Dog Sensitive /храна за кучета против появата на алергии/ - 10 кг.
Описание:
The Real серия храни за домашни любимци е пълноценна храна за животни, която осигурява балансирана диета за котки и кучета с различно ниво на активност. The Real серията храна за домашни любимци е направена от най – добрите качествени продукти с висока биологична стойност. Протеинови източници, като яйца, риба и зеленчуци, заедно с мазнина / масло от риба, зеленчуци и растения са в основата на серията. Real серията е разработена в сътрудничество с ветеринарни лекари и водещи животновъди и в съответствие с най-новите изследвания и международни стандарти (AAFCO).
Dog Sensitive е супер премиум храна за израстнали кучета с нормално ниво на активност. Храната е подходяща както за малки, така и големи породи кучета.
Dog Sensitive е специално адаптирана за чувствителни кучета, които показват признаци на алергични реакции към кучешки храни, произведени от най-често използваните източници на протеин и въглехидрати. Dog Sensitive е създаден с първокласни протеини от агнешко месо. Без съдържание на глутен. Dog Sensitive не съдържа зърнени продукти. Използвани са грах и картофи, като източници на въглехидрати.
Състав: агнешко месо, грах, картофи, ленено семе, рапично масло, риба, бирена мая, яйца, цикория, моркови, лецитин, минерали, метионин и лизин. Таблицата дава преглед на съдържанието, което прави Real Petfood Dog Sensitive първокласна храна за кучета.
Състав:
Енергийност(400 ккал): 1671 кДж
Суров протеин: 25 %; Сурови мазнини: 16 %; Сурови влакнини: 4 %; Пепел: 8,5 %; Калций: 1,7 %; Фосфор: 1,3 %; Калий: 0,6 %;
Натрий: 0,6 %; Магнезий: 0,15 %; Витамин А: 1500; Витамин D3: 150; Витамин Е: 20 мг.; Витамин В1: 0,8 мг.; Витамин В2: 0,6 мг.;
Витамин В6: 5 мг.; Витамин В12: 0,003 мг.; D-пантотенова киселина: 1,5 мг.; Фолинова киселина: 0,1 мг.; Биотин: 0,06 мг.; Ниацин: 2 мг.; Холин хлорид: 120 мг.; Витамин С 3,5 мг.; Желязо 15 мг.; Мед 1 мг.; Цинк 15 мг.; Йод 0,2 мг.; Селен 0,015 мг.; Манган 1 мг.;
Кобалт 0,1 мг.; Омега 3 0,80 гр; Омега 6 2,00 гр.
Ще се опитам да прикача снимка на чувала, надявам се модераторите не биха имали нищо против.

The more I know about people, the better I like my dog. - Mark Twain.
Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам кучето си. - Марк Твен
Публикувано: 11 May 2013 - 01:25 PM
В.Павлов, в 09 May 2013 - 10:13 PM, написа:
Моля препоръчайте ми храна за моят Джак Ръсел Териер на 1 година и 6 месеца, която да не съдържа птиче месо и глутен. Става въпрос за куче с хранителна алергия!
Благодаря предварително!
Здравейте!
Аз храня с ACANA Ranchlands Dog -храна само с червени меса и много съм доволна .Няма пилешко и глутен не виждам в състава. СЪСТАВ
Обезкостено говеждо месо, брашно от агнешко месо, брашно от херинга, цели картофи, грах, говежди дроб, олио от херинга, обезкостено месо от бизон, обезкостено агнешко месо, сушена на слънце алфалфа, брашно от сьомга, агнешки дроб, грахови фибри, тиква, спанак, ряпа, домати, моркови, цели ябълки, келп, червени боровинки, сини боровинки, плодове от хвойна, корен от цикория, корен от женско биле, корен от ангелика, сминдух, невен, сладък копър, листа от мента, лайка, лавандула, лятна чубрица, розмарин, плюс премиум витамини и минерали.
Публикувано: 14 June 2013 - 05:02 PM
Flawless, в 14 June 2013 - 08:14 AM, написа:
Храната е много хубава, но не е съвсем без птичи продукти.
Цитат
Обезкостено агнешко месо, брашно от агнешко месо, брашно от сьомга, брашно от херинга, цели картофи, грах, пилешка мазнина, сладки картофи, обезкостена писия, сушена на слънце алфалфа, натурален вкус на агнешко, обезкостено патешко месо, цели яйца, тиква, спанак, ряпа, домати, моркови, цели ябълки, органичен келп, червени боровинки, сини боровинки, плодове от хвойна, касис, корен от цикория, корен от женско биле, корен от ангелика, сминдух, невен, сладък копър, лайка, лавандула, лятна чубрица, розмарин, плюс премиум витамини и минерали.
Публикувано: 14 June 2013 - 09:27 PM
Цитат
Pacific Stream with Smoked Salmon
Ingredients
Salmon, ocean fish meal, sweet potatoes, potatoes, canola oil, salmon meal, smoked salmon, potato fiber, natural flavor, salt, choline chloride, dried chicory root, tomatoes, blueberries, raspberries, yucca schidigera extract, dried Enterococcus faecium fermentation product, dried Lactobacillus acidophilus fermentation product, dried Lactobacillus casei fermentation product, dried Lactobacillus plantarum fermentation product, dried Trichoderma longibrachiatum fermentation extract, vitamin E supplement, iron proteinate, zinc proteinate, copper proteinate, ferrous sulfate, zinc sulfate, copper sulfate, potassium iodide, thiamine mononitrate (vitamin B1), manganese proteinate, manganous oxide, ascorbic acid, vitamin A supplement, biotin, niacin, calcium pantothenate, manganese sulfate, sodium selenite, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, riboflavin (vitamin B2), vitamin D supplement, folic acid.
Цитат
Sierra Mountain with Roasted Lamb
Ingredients
Lamb, lamb meal, sweet potatoes, potatoes, peas, canola oil, pea protein, roasted lamb, tomato pomace, natural flavor, salt, choline chloride, mixed tocopherols (a preservative), dried chicory root, taurine, tomatoes, blueberries, raspberries, yucca schidigera extract, dried Enterococcus faecium fermentation product, dried Lactobacillus acidophilus fermentation product, dried Lactobacillus casei fermentation product, dried Lactobacillus plantarum fermentation product, dried Trichoderma longibrachiatum fermentation extract, vitamin E supplement, iron proteinate, zinc proteinate, copper proteinate, ferrous sulfate, zinc sulfate, copper sulfate, potassium iodide, thiamine mononitrate (vitamin B1), manganese proteinate, manganous oxide, ascorbic acid, vitamin A supplement, biotin, niacin, calcium pantothenate, manganese sulfate, sodium selenite, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, riboflavin (vitamin B2), vitamin D supplement, folic acid.
За Pacific Stream with Smoked Salmon мога да кажа само хубави неща, лично я изпробвам в момента. От около две седмици храня с нея, вместо с храната, с която обикновено храня. Препоръчаха ми я, заради ужасната смяна на козина, която преживяваме в момента. Скубането намаля, но ще се наложи да потърпим още малко, докато приключи. На всичко останало също му се отразява добре, поне аз съм доволна, а и той доста я хареса. По принцип той яде пилешко и зърнени храни, няма проблем с тях или поне така си мислим. Има някакви неизяснени проблеми със стомаха, които не знаем от какво се причиняват - като малък повръщаше, често се запича или разстройва. Намерила съм си храна, която му с отразява изключително добре на стомаха и червата, но и от тази съм много доволна за сега. Дори обмислям да го прехвърля само на тази храна, но още не е минал месец и не мога да преценя.

Публикувано: 14 June 2013 - 10:18 PM
Според мен ще е добре да пробвате с някоя храна с риба. Не съм хранила с Taste of the Wild, но съм чувала само добри отзиви и състава ми изглежда чудесно. Acana Pacifica dog също не съдържа птичи продукти, с нея имам опит и е повече от добър. Има и Orijen 6 fish.
Исках да кажа, че рибата се отразява много добре на козината и на мен това ми прави много силно впечатление. Поне при моето куче имаше огромна разлика, та, струва ми се, че рибата е добър избор и може да опитате.

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 15 June 2013 - 12:13 PM