Dog.bg Форуми : Грижи за кучето след кастрация

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Грижи за кучето след кастрация

#21 Потребителят е офлайн   dakelche5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2008 - 10:25 PM

Моята дакелка не понася дрехи...незнам дали няма да се опита да я махне..Иначе с яката е ужасно..
User's Signature

Вани и Лори

#22 Потребителят е офлайн   dakelche5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 10:44 PM

Искам да Ви попитам за съвет.Както разбрахте кучето ми е с яка...но е доста твърда и неудобна.Опира се в земята,тя не може да се движи с нея.Питах се дали има някъде да се продават яки,които са по мекички.Видях че има в интернет,но са америк.сайтове.Тази е пластмасова...:(
User's Signature

Вани и Лори

#23 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 01:27 PM

:blink: Здравейте! И моята Одри е кастрирана. Нямаше яка, а ръкав от фанелка с четири дупки. Не спарва, не може да го махне и е удобно за самото кученце. Препоръчвам го. Бързо възстановяване!  :wub:
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#24 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 November 2008 - 02:38 PM

Аз уж щях да кастрирам Зита преди два месеца, но се разгони ден преди датата при лекаря и и се размина. Сега пък се разколебавам... Страх ме е от операцията, не друго. Въпросът ми е -ако кастрацията се направи с т.нар. вътрешен шев, налага ли се носене на медицинска яка? Миналата година заведох за кастрация котката на майка ми -нямаше нужда от яка -нито се е близала, нито махаха конци после. При кучетата как стоят нещата, някой знае ли?
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 10 November 2008 - 03:03 PM

Цитат

...................Страх ме е от операцията, не друго. Въпросът ми е -ако кастрацията се направи с т.нар. вътрешен шев, налага ли се носене на медицинска яка? Миналата година заведох за кастрация котката на майка ми -нямаше нужда от яка -нито се е близала, нито махаха конци после.

Когато кастрирахме Герда /първа кастрация на женско животна за мен/ щях да умра от притеснение. Всичко мина страхотно! Е шева беше страшен, тази маймуна се облиза веднага като се съвзе, не ни позволи да я мажем, а и не се наложи. Само не й давахме да си играят и да скачат. Конците след 10 дена, всичко мина ок.

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 November 2008 - 03:32 PM

Цитат

Аз уж щях да кастрирам Зита преди два месеца, но се разгони ден преди датата при лекаря и и се размина. Сега пък се разколебавам... Страх ме е от операцията, не друго. Въпросът ми е -ако кастрацията се направи с т.нар. вътрешен шев, налага ли се носене на медицинска яка? Миналата година заведох за кастрация котката на майка ми -нямаше нужда от яка -нито се е близала, нито махаха конци после. При кучетата как стоят нещата, някой знае ли?
Няма нужда от яка, спестяваш си и едно ходене за махане на конците. Всички бездомници са с резорбируеми конци и вътрешен шев. Инцидент е някой шев да се отвори, а се пускат на улицата почти веднага.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#27 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 10 November 2008 - 06:13 PM

Мерси много! Като събера кураж за операцията ще е с вътрешен шев.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   dakelche5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 09:10 PM

Цитат

Мерси много! Като събера кураж за операцията ще е с вътрешен шев.
Не се притеснявай!Аз също бях много разтревожена,но всичко мина ок.Сега е също толкова дива както преди операцията.Мога да ти препоръчам лекар в Красна поляна.късмет!
User's Signature

Вани и Лори

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни