Dog.bg Форуми : Гризането и мебелите в къщи ..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гризането и мебелите в къщи .. Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2006 - 02:48 PM

След като убедих нашите да си вземем куче .. те говорили с някакъв познат който им казал че много гризели кучетата (той сложил всички под общ знаменател) гризът мебелите.Искам да питам при наличие на играчки и грижовни стопани готови да си играят с него по всяко време възможно ли е да изгризе примерно краката на дървената ни маса?Защото ако направи някоя такава глупост щели да го махнат от вкъщи .. преодолим ли е този проблем?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#2 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 02:49 PM

възможно е.....и не само масата b) ....като се поровиш из форума ще намериш всиииииичко написано от ясно по ясно
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#3 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 03:45 PM

superfly,
кучетата гризат (а както казва един препатил приятел "някои гризат повече" b)). Невероятно е как успяват и зад гърба ти дори!
Малките кучета опикават и о...ират цялата къща, докато не успееш да ги научиш да го правят навън - при старание успехите започват към 5ия месец, но това е едва началото. Ако си се излъгал да го учиш върху вестник - удължаваш приучаването навън...
Малките кучета обожават играчки - винаги можеш да ги залъжеш с тях. Но представите им за играчки са различни от твоите. Още по-различни от тези на майка ти... Кабелите; дървения всякаква; паркетът, ако успее да го изчопли; дрехи - каквито докопа; саксиите с цветя; чехли и обувки... Огледай къщата с очи на игриво пале, което опознава света - всичко, което може да се докопа става за игра. Игра - значи гризане... Ако си мислиш, че нещо е метално и затова няма да бъде гризано - заблуждаваш се!
Всяко куче (с малки изключения за две-три породи) пускат косми. Много косми. В сезоните, когато си сменят козината - още повече косми...
Кучетата боледуват - кашлят, повръщат, получават разстройство!
Кучетата ти пречат да си четеш книгата/вестника и искат внимание, кучетата копаят дупки в стените, кучетата искат разходка в дъжда, кучетата обичат локви...
Мога да продължавам, но като начало стига.
Задачата ти е да убедиш родителите си, че когато кучето гризе е страшно не как изглежда масата, а да не е глътнало нещо опасно, да не го хване ток от кабела, да не си стовари нещо тежко на главата... ей такива неща. По-добре ги подготви, отколкото да се налага да търсите дом на нещастно пале...
Ако майка ти се притеснява само как ще успява да гледа още едно дете, проблемът е преодолим. Но ако ще изпада в амок от следа от зъби по крака на масата, ако косми по пода и докарват нервна криза и изчоплената стена я кара да посяга за валидол - промени начина си на убеждаване. Например - подготви се за всякакви изненади и помисли как би могъл да сведеш поразиите до минимум. Примерно - отиди на кучешката поляна и разпитай как са се справяли хората... Тогава няма да казваш "Кучето не гризе" (а тя знае, че това е далеч от истината), а ще можеш зряло и отговорно да кажеш "Гризе, но ако направим това и това, щр минем с минимум поразии..."
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#4 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 05:05 PM

имах проблем с гризането на мебели преди седмица.Купих 300 грама лютиви чушки натарках ги добре на всеки един дървен мебел отдолу в къщата и да чукам на дърво нищо не е почнал да дъвче от тогава , препорачвам метода,щото бях купил един спрей за 20 лв. забравих името -облиза го и почна да ги ръфа пак
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 08:42 PM

Доста интересен метод.Ще питам дядо ми за най-лютивите чушлета .. той ги яде такива постоянно.Няма да кзвам това на наще ами сам ще го направя за да не получат инфаркт .. l)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#6 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 09:04 PM

;) Само за информация - една приятелка казва - "Ууу, моето много обича люти чушки!!!" Някой беше дал съвет - горчица. Но пък има кучовци - лапат горчица... Без кренвирш. b) Все ще намериш нужното - ама ще трябват доста опити... И провали! 1super
О, сетих се - човек с опит даде акъл всичко да опакова със станиол или алуминиево фолио (продава се в магазините на ролка). Ама се вижда за какво става дума... Е, ако вашите няма да ги притесни хол, опакован със станиол - пробвай. Можеш да кажеш, че искаш да ставаш художник и вървиш по стъпките на Явашев... wink
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#7 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 10:16 PM

Цитат

;) Само за информация - една приятелка казва - "Ууу, моето много обича люти чушки!!!" Някой беше дал съвет - горчица. Но пък има кучовци - лапат горчица... Без кренвирш. b) Все ще намериш нужното - ама ще трябват доста опити... И провали! 1super
О, сетих се - човек с опит даде акъл всичко да опакова със станиол или алуминиево фолио (продава се в магазините на ролка). Ама се вижда за какво става дума... Е, ако вашите няма да ги притесни хол, опакован със станиол - пробвай. Можеш да кажеш, че искаш да ставаш художник и вървиш по стъпките на Явашев... wink

Ще пробвам с чушките първо дано се получи ако не стане и с фолиото.
Методи колкото щеш. b) Мен не ми е за столовете и масите и без това много много гости нямаме вкъщи .. да не глътне нещо само че тогава става една .. s)
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 08:12 AM

superfly наистина подготви си повечко парцали а на майка ти лексотан че да не забелязва белите на бебока b) Да ти кажа моите синове докато ме убедят да вземем нашата Сара бяха обещания тип предизборни първо много обещаваха после нищо не изпълняваха.Малко куче ще е няма да прави бели wink А пък аз нали нямах до тогава вземане даване с куче се вързах и още като я донесохме в къщи ме оставиха аз да се оправям с нея .ИЗЯДЕ кабела на интернета чехлите ръцете ни интересно защо но не ми е хапвала мебелите .
Препоръчвам ти добре да си помислиш дали ще се справиш с d) и тогава да го вземате че майка ти може да не е търпелива като мене и да го махне като и опишка килима 1super
Успех

#9 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 09:44 AM

Цитат

в момента сме студио Явашев в къщи.....все още не копае ама да видим докога....щото идеята е , че не обичат вкуса на метала а аз никак не съм убедена в това след като го заварих да ръфа телчето за стържене на тенджери b)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#10 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 10:10 AM

пробваи с лютите чушки че според мен тоя станиол ако го загризе няма да хубаво да глатне парче. вчера и в другата стая обилно мазах с чушки , нямаше ме в къщи и нищо небеше нагризал ;) мнгоо съм доволен специално аз :)))

ти хъски ли имаш?
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 10:14 AM

аз ли?.....не b) ....мойто е рядка селекция....чау и НОК b)

за саксиите пробвах първо дървени шишчета набити в пръстта. Нищо подобно....беше ги направил на клечки за зъби....3 пъти пресаждам големите саксии....сега съм ги увила в станиол и барикадирала със столове.....и понеже не може да стигнем дотам насочихме вниманието си към възглавниците и играта " направи изкуствен сняг"....досега 9 възглавници n)
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 10:25 AM

mamaZu,
Грита страшно си пада по работния стол - от онези в офисите - с метални крака на колелца (стар модел, не от новите с пластмаса...). И аз безхаберно така се отнесох в началото - те са дебели, какво може да има направи! Стреснах се, като ми казаха, че е вредно за зъбите. Взех да я гоня и тогава погледнах по-отблизо краката на стола... oleeee Та едното ребро (нали са 4 - като къщичка на кокоши крак) се държи на една трета - от около 3 см е останал ок. 1 см непрегризан... Не обичали метал!
Ама знаеш ли - пробвай да мажеш с мастика. На моята ламя мастиката изобщо не й хареса (вероятно заради миризмата на анасон)... Не пробвай с бира - ти може да си мислиш, че горчи, ама пък Грита например и е фен!
Абе, мъжът ми казва, че е като в брака - на каквото случиш... И с тъга добавя, че в наш'та къща няма такъв, дето да е злояд или да пие едната вода... wink
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip
  • Interests:непородисти кучета

Публикувано: 19 October 2006 - 10:42 AM

Чета темата, усмихвам се, защото и аз съм минала няколко пъти по този път с многото ми кученца, и разбирам, че и гризането си е до характер на кучето, както някои други черти от поведението.
Ето сега от 15 дена у нас имаме подхвърлено едно чудесно дебелаче-кученце, което гледаме като детенце, докато му търсим дом. Кръстихме я Графиня и тя напълно оправдава името си - когато загризка нещо неподходящо, е достатъчно само да кажа НЕ и да заместя предмета с някоя нейна играчка, и веднага разбира и си захапва играчката. Иначе отначало (тя сега е на около 2 месеца - съвсем мъничка) опита всичко - кабели, завивки, дрехи, но гризкаше лекичко и предпазливо и ме поглеждаше. Вярно - вдигнах и скрих всички опасни неща, но пък другата ми разбойничка (на 9 мес.) нон-стоп показва щуротии, но Графи не се включва в тях. Най-строгото, което си позволявам, е да й перна лекичко нослето с предмета, за който е по-настоятелна, и то само еднократно - повече не й е нужно, за да разбере! Така че май си е и до характер на кучето.
Единствено от удоволствието да ближе килима не я лиших l) , защото прецених, че хем няма нищо опасно, хем е на мама помощницата w)
Най-лошото, което можете да направите, е да се карате на малкото кученце за нещо повредено - то няма да ви разбере - ще помисли, че е направило нещо нередно, но няма да знае какво точно. По-добре просто поставете играчка в устата му на мястото на неподходящия предмет. И много, ама много се радвайте, че то си играе (дори като гризка) - така опознава света и съответно става по-умничко w)
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......
http://spasijivot.dog.bg/

#14 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 10:45 AM

така.....малко нагледен материал преди "опаковането" b)
забележете пръстта около саксията :))....за щастие рибата отвново нищо и няма:))

superfly не се плаши.....всичко се преживява:)

Прикачени файлове

User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 10:46 AM

s) ....уж намалих снимката....моля да я оправите , защо не стана при мен ....извинявам се отново
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 10:58 AM

ето:
http://nejnichko.com/les/1.htm

1super
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 11:09 AM

да видя спазих ли урока

май да....моля някой да изтрие предната s)

всичко е наред, предната снимка е намалена !
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 11:10 AM

браво браво bravoS
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 12:27 PM

Цитат

пробваи с лютите чушки че според мен тоя станиол ако го загризе няма да хубаво да глатне парче. вчера и в другата стая обилно мазах с чушки , нямаше ме в къщи и нищо небеше нагризал ;) мнгоо съм доволен специално аз :)))

ти хъски ли имаш?

Ами ще имам в момента само се самонаучавам за грижите към малкия. b) l)

mamaZu аз не се притеснявам .. но за майка ми незнам .. като види ъглите на дивана .. голямо шоу. l)
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 12:40 PM

superfly.....кажи и , че това е последната терапия лансирана на запад за здрави нерви b)

но наистина трябва да сте подготвени.....е поразиите ще са значително по малко , колкото по дълго има човек в къщи , когато вземете мъника..
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни