Dog.bg Форуми : Отново за родословията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Отново за родословията Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2006 - 10:50 AM

North_face недей да спираш да пишеш тук. И ти и Vabank сте допринесли много за развитието на сибирското хъски в България и никой няма полза от това решение. Разбрахме вече че всеки е прав за себе си. Много е лесно да пишеш без да знаеш и без да имаш доказателства за това което твърдиш. Щом целия форум(почти) не може да ги убеди (визирам Kai и Atina-Martin) че грешат тогава наистина няма смисъл да си хабим думите и клавиатурите повече.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#42 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 10:52 AM

добра дискусия се е заформила тука r)
Атина-Мартин, не се засягай лично от разминаването в разбирането и тълкуването на понятията "породно, чистопородно, чистокръвно" ит.н.
тъй като рядко пиша: имам развъдник за северни кучета: Славена фон Бранддорф и развъждам западносибирска лайка, самоед и хъски, като последната порода е в процес на преотстъпване на нов, започващ работата си развъдник. можеш да посетиш сайта ми и да се информираш подробно за дейността ми. освен тези кучета на сайта ми имам и три прибрани от улицата /изхвърлени от "многообичащи кучетата" /, които са еднакво скъпи на мен и семейството и се гледат наравно с всички останали кучета: храна, обезпаразитяване, ваксини.
едно от кучетата е МЕЛЕЗ: баща СН Норд Славена фон Бранддорф, майка без порода. кучето прилича на бащата, много хора казват, че е ЛАЙКА. за мен и останалите развъдчици и съдии е .... кученце. - много е далече от лайката.

някак непрочетени останаха думите на judge за "бялото родословие" или справката за произход на точно такива кучета, които приличат на породата, но нямат родословие /факт е, че само родословието на самото куче доказва произхода му - не качеството! тук вече е излишен спора/
тъй като от 2002 г. отговарям за изложбената дейност на клуб северни кучета - мога да те уверя, че до момента НЯМА! нито един собственик на кучка с родословна справка, който да е довел на оглед на потомството ЦЯЛОТО потомство, за да може да се каже какви отклонения от стандарта има всяко едно от тях, кое е годно да бъде допуснато в разплод и всъщност това е големия проблем. тези кучета не могат да бъдат използувани за чистопородно развъждане по тази причина!
всеки направен компромис в работата на развъдчика се отразява на бъдещите поколения неминуемо!
със сигурност ще те уверя, че не си изкарвам хляба с производство на кучета: това могат да ти потвърдят много от хората във форума, които ме познават лично, но мога да ти кажа, че си обичам кучетата, това е моето скъпоценно хоби и мога да дам за жалост много примери за некачествено, както аз го наричам "дворищно развъждане", което нанася доста вреда на породата, която и да е тя.

по-скоро ако обичаш тази порода не се сърди на развъдниците, а заповядай на изложбите /със или без куче/ там се вижда най-добре, защото разликите изпъкрат и за несвикналото око, заповядай при огледи на новородени кучила, при скачки, наблюдавай породата отблиза известно време и наистина ще се убедиш, че да си развъдчик - не е лека и приятна работа винаги, че си има своите отговорности и чар и преди всичко, мисъл, четене, безкрайно търпение.

надявам се да не съм досадила с дългите си писания

#43 Потребителят е офлайн   Atina-Martin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 11:05 AM

Сега хора чуйте ме за последен път в този спор защото колкото и пъти да го повтарям явно трудно бивам разбиран ! Това в което исках да убедя повечето тук Dog.bg го каза абсолютно същото нещо и явно от него го приехте веднага а от мен го успорвахте вече станаха 2 дни ! И Моля ви вече моля ви престанете да намесвате моето куче в спора !!! Колко пъти да обяснявам че то няма нищо общо с този спор ? Dog.bg Никъде не искам да го водя обясних вече че за мен това куче си има необходимите данни и качества освен това го казаха и редица хора чиито мнение аз уважавам а те дори не влизат в този сайт. Защо толкова време не можахте да разберете че не става въпрос за моето вашето или някое конкретно куче. Ставаше въпрос че в началото на спора имаше няколко съфорумци които слагаха всички кучета без родословие под един общ знаменател (непородисти , нечистокрувни и не хубави) , съответно всички със родословие под друг общ знаменател (всички хубави , качествени и т.н.)

ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ СЕ БОРЕХ В ТОЗИ СПОР ЗА ДА НЕ РАЗГЛЕЖДАТЕ ВСИЧКИ КУЧЕТА ПОД ЕДИН СЛУЧЕЙ !!!! това бепе всичко което се опитах да кажа а вие мили мои го превърнахте във война ! И накрая Dog.bg се намеси каза същото нещо и ви просто го приехте .... Няма да коментирам повече . КРАЙ !

#44 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 October 2006 - 11:16 AM

Цитат

ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ СЕ БОРЕХ В ТОЗИ СПОР ЗА ДА НЕ РАЗГЛЕЖДАТЕ ВСИЧКИ КУЧЕТА ПОД ЕДИН СЛУЧЕЙ !!!!

Предполагам, че искате да кажете под един знаменател. Разбира се, това ще ти го обесня - всяко едно куче е уникат. По правило сериозните развъдници не повтарят връзка. По правило дори и в една връзка между един баща и примерно сестри от едно кучило кученцата не си приличат. Кинологията не е точна наука, влияят много фактори, остава непроменена само една величина - любовта към кучето.

Дори и кучета от едно кучило не си приличат. Има разлики в екстериора, в поведението, в психиката дори, ако приемем, че тя също е наследствен фактор и влияе върху поведението на кучето. Именно за да се избегнат недостаците, се прави подброра и тук е мястото на изложбите и на работните изпитания. Но отиваме в темата за развъждане, а това е друг раздел от форума. Прочети повече там, има много интересни неща, които можеш да научиш, надявам се да ти бъде интересно. 1super

Няма войни, има общуване в интерес на кучето. Войната води само до отрицание и негативни емоции. Общуването обогатява с знания и познания, а дори и да има различни гледни точки, истината се ражда в спора и нормалното общуване между хората. 1super

#45 Потребителят е офлайн   Atina-Martin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 11:25 AM

Ами именно и аз това имах в предвид. Но някои ми извъртаха думите на 180 градуса . Други пък явно изобщо не могат да разграничат учтивата от неучтивата форма . Това е нелепото ! Колкото до мен , аз съм наясно че има много неща които незнам и които те първа ми предстои да разбирам и с удоволствие чета наляво и надясно . И ето че накрая с намесата на Dog.bg всичко се изясни и си дойде на мястото . Благодаря .

Поздрави : Марто

#46 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2006 - 11:26 AM

Ти пък от къде ги изкара тия правила ?

Цитат

По правило сериозните развъдници не повтарят връзка.

Такива правила няма. Ако този който намира смисъл във връзката реши да я повтори значи за него има смисъл, същото означава и обратното. Другото нещо нещо е че при повтарянето наедна връзка никога не се раждат едни и същи кучета.
Не знам от къде го измисляте тия правила. l)

#47 Потребителят е офлайн   Atina-Martin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 11:31 AM

А и още нещо Dog.bg моля те поясни на госпожа Виктория че няма как да съм и говорил в неучтива форма тъй като всичките ми обръщения към нея без изключение БЯХА И СА във множествено число което води само към формата "ВИЕ" . Тъй като аз няма как да и го обесня защото тя дори явно няма желанието да прочете това което съм и написал . И ме е игнорирала. Не умирам от желание да си пиша с нея тъй като самата тя е доста неучтива , но ми стана малко странно как така ме описва мен а в същото време дава нейното собствено описание . Мисля че бях ясен и точен още веднъж благодаря .

#48 Потребителят е офлайн   Kai Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 11:47 AM

Ако трябва да сме точни, майката на Кай се казва Цинемон Голдън Никол и също е от вашия развъдник( ДЪЩЕРЯ Е на Голдън Никол), а собственика й също не си е изпълнил ангажиментите към вас... Разбира се не искам да коментирам коректността на неговата постъпка, въпреки че аз лично не я одобрявам.. В момента Никол жевее в Пловдив.
А що се отняся до Кай, приемам облога и съм съгласен да го сравним с някое ваше куче и знам че ще го харесате. С това се надявам че ще прекратим спора и ще намерим нов начин на общуване.

#49 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 18 October 2006 - 12:19 PM

Цитат

Ако трябва да сме точни, майката на Кай се казва Цинемон Голдън Никол и също е от вашия развъдник( ДЪЩЕРЯ Е на Голдън Никол), а собственика й също не си е изпълнил ангажиментите към вас... Разбира се не искам да коментирам коректността на неговата постъпка, въпреки че аз лично не я одобрявам.. В момента Никол жевее в Пловдив.
А що се отняся до Кай, приемам облога и съм съгласен да го сравним с някое ваше куче и знам че ще го харесате. С това се надявам че ще прекратим спора и ще намерим нов начин на общуване.

О,Цинамон w) е майка на вашето куче...... тя е най-голяма та болка на майка ....не може да я прежали а за стопанина и brows bash както и да е дано само е добре.
А за облога b) предполагам,че това не е към мен а и аз нямам време за подобни неща. И аз се надявам да намерим общ език 1super
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#50 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 12:25 PM

Кай в момента не мислиш за кучето си а за стремежа да докажеш че "кучето ти е най най .. " както каза dog.bg всяко куче си е уникално само по себе си.И да го сравняваш с друго куче и да не го сравняваш все тая.От цялата работа нищо няма да излезе.Тъй че не се опитвай с плитките "кучето ми е по хубаво" да се опитваш да навредиш на North Face или Vabank тъй като просто не се получава .. помисли за кучето не за собствения си стремеж да покажеш че кучето ти е най-хубавото.
А можеше все пак и една негова снимка да пуснеш. b)

Надявам се сте приключили спора вече.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#51 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 October 2006 - 12:25 PM

Цитат

Цитат

Такива правила няма. Ако този който намира смисъл във връзката реши да я повтори значи за него има смисъл, същото означава и обратното. Другото нещо нещо е че при повтарянето наедна връзка никога не се раждат едни и същи кучета.

Гледам и следя различни сайтове на развъдници и не съм виждал да повтарят дадена връзка. Замислих се защо ... може би защото не виждам смисъл да се повтаря дадена връзка. Но да, не е правило, грешно съм се изразил. ouu

#52 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 12:33 PM

Еее стига вече престанете. Това което ще постна понадолу нека да е извинение към всички които са се почувствали засегнати не само от моите постове. Дано да няма сърдити.

Качена снимка

I pick the scent of the air. Fire glitters in my eyes. I watch the man. I am Wolf.

I am spirit. I am Free. I am Inuit. I am companion.

I am the quiet flow that cracks the ice. Snow covers my sight. My pads sink deep. I am Siberia.

Dawn colors my eyes. I see my kindred move along me. I smell the blood of the seal. I am Chukchi.

I walk the great snow. Stars are my heavenly companions. I carry my keeper. His bloodline is mine.

I am endurance. I am hope. I am Life. I am Alaska

I am Husky

п.п. Всичко е от тук -> http://www.siberianhuskies.net/ Невероятен сайт за нашите любимци
User's Signature

In Life only Death is certain.

#53 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 18 October 2006 - 01:42 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Гледам и следя различни сайтове на развъдници и не съм виждал да повтарят дадена връзка. Замислих се защо ... може би защото не виждам смисъл да се повтаря дадена връзка. Но да, не е правило, грешно съм се изразил. ouu

Ако връзката от първия път е била сполучлива, дори надминала очакванията на развъдчика по негово решение може да се повтори. За нашата порода знам много дубъл поколения и смятам, че част от тях според моето скромно мнение са си стрували повторението а и ако всичко е ок няма нищо лошо да се повтори дори аз се замислям за такъв дубъл след време...
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   Kai Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 03:04 PM

Цинамон или както я наричат сега-Никол е страхотно куче, много мила и нежна, сега живее в Пловдив при втори стопани които се грижат прекрасно за нея. Искрено съжалявам че е попаднала на първия си стопанин, защото са й били необходими няколко месеца за да се преодолее стреса от съжителството с него..

#55 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2006 - 09:46 PM

Цитат

и по този повод искам да кажа на всички,че си възвърнах правата на сайта Husky.start.bg и ще се радвам заедно да добавяме нови и нови линкове 1super

В такъв случай можеш да започнеш с добавянето на линкове на български развъдници за породата r) ако не се сещаш кои липсват ... да помагам oleeee
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2006 - 08:32 AM

Цитат

Цитат

и по този повод искам да кажа на всички,че си възвърнах правата на сайта Husky.start.bg и ще се радвам заедно да добавяме нови и нови линкове 1super

В такъв случай можеш да започнеш с добавянето на линкове на български развъдници за породата r) ако не се сещаш кои липсват ... да помагам oleeee

С удоволствие но в момента нямам домашен нет s) а от служебния нестава. За съжаление всички бг. сайтове бяха умишлено изкючени от жената стопанисвала сайта за 6м. n) и не само това и статиите за наследствените заболявания и т.н.....
След световното Полша ще ги оправя cheers
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   Tsvetito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 05:03 PM

Здравейте!
Отдавна не съм писала (а не съм и влизала...) в този форум. Искам и аз да изкажа моето мнение относно родословията. Както вече някои казаха, може да се види кучето и да се направи справка за бяло родословие, или каквото се води там. Което означава, че ако се намерят 2 кучета - мъжко и женско от една порода, издаде им се такова бяло родословие, тяхното поколение си има свое (с друго куче на което му е издадено бяло родословие), след това те си имат тяхно поколение (с друго/и куче с издадено бяло родословие), то последните ще са вече породисти кучето и хоп - ето ви развъдник с породисти кучета!
Така, не искам да бъда разбрана погрешно, всички сте прави в общи линии (с няколко малки неточности) според мен. Защо ли? Ами защото, какво значи породисто куче (да прочетох, наясно съм)? Друго имам предвид, да кажем някой развъдник, той от къде си е взел куче и до кое коляно му знае родословието? Да не би да са живели преди 1 000г. и да знаят, че това куче е точно от сибир и е сибирско хъски (примерно)?!? Не знаят, нали. Но понеже са го видели специалисти и са казали, че кучето е токова, значи то е такова...Тогава каква е разликата, ако по външни белези и нрав кучетата са еднакви??? Тогава, дали има документи за родословие или не си е почти без значение.
И сега се замислям, че нашетп куче, което взехме преди месец и половина, от една жена, която хъска не е с родословие, но таткото явно е, след като е бил и шампион...та като се замислям, за да го дам, да оплоди някоя женска след време (освен по красота например), доста хора няма да ги изберат за женската си, само заради едното родословие. Което значи, че трябва да го заведем за да определят, абе това хъски ли е, или прилича на такова, което за мен лично е малко глупаво.
Иначе, например съм много съгласна да се води някакъв каталог или каквото и да е на кучетата, независимо дали са с или без родословие, но да се знаят кои са му родителите, това е важно не само за родословните кучета смятам аз! Лошото е, че в България има много безмилостни и жестоки хора, които настройват децата си, а и други хора около тях, против животните. За това нещо коментар нямам - просто без думи.
Докато четох всички мнения тук в главата ми са възниквали и други мисли, но ги забравих :)
Радвам се, че има развъдници, които да "поддържат" породите, но се чудя, защо казват, че вадят от собствения си джоб ...нещо не го доумявам това. Средно статистическия българин, би си купил куче за 300, без родословие, отколкото (погледнато с просто око) същото куче за 900лв с родословие, при положение, че просто желае да има животинка до него, която да обича и тя да го обича, без да го води по изложби и т.н. (не, че не е хубаво да се видят и красавци по изложби, макар, че аз още не съм имала тази чест :( ).
Надявам се да не бъда много критикувана, но това е моето мнение, както и на много други. А че има и хора, които имат пари, купуват куче с родословие, но не се грижат да се продължи с родословието не знам какво да кажа, но ако и цените от развъдниците са като тези, които продават кученцата на кучките си - кое би предпочел българина, при положение, че фактора - цена е една и съща (една тема за размисъл, макар, че едва ли сте от вчера и това ви е ясно, но винаги според мен може да се измисли решение на даден проблем, стига да се има желание).
Поздрави!

#58 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 November 2006 - 08:16 PM

Tsvetito, с някои неща съм съгласна с други не. Само ще ти кажа, че "средно статистически" както си се изразила българинът не би си купил куче за 300 лева. Средно статистическият българин не дава пари за куче, ако му подариш такова с родословие ще бъде изключително горд и ще обяснява на всички колко е "скъпо" - за съжаление такава е действителността. Затова не се чуди, че развъдчиците харчат собствените си пари. На други места във форума е обяснено много подробно колко горе-долу ти излиза преди да започнеш да се занимаваш с развъждане, а за после да не говорим. А за вложеното време и нерви просто не отварям тема. Защото аз бих се съгласила да подаря едно от родословните си кучета, но да съм сигурна, че ще живее в дом, в който ще го обичат и ще се грижат за възпитанието му. А няма да коментирам как ми се е случвало да намеря за някой готино куче, той да даде една бала пари за него и после да се окаже, че го е оставил в задния си двор... защото било много "енергично". От емоционална гледна точка колко "ми струва" това ...
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#59 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 01:01 PM

Факт. Аз като разказвам, че съм дал 500 лева за ротвайлера ми всички ме гледат с учудване и казват, че съм луд. Можело да се намери "по-породисто от моето за 100-150 лева без проблем". Е аз казвам, че парите се дават веднъж и не ми е било проблем да ги дам.... не виждам защо да споря за това...
Същите хора твърдят естествено, че моята ротвайлерка щяла да стане много зле, защото не съм и отрязал опашката... е ходи им обяснявай, че на породистите кучета не им се реже опашката

#60 Потребителят е офлайн   mirs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 11:22 AM

Темата е наистина много интересна.Аз съм собственик на акита,която е купена от Сърбия,имам само паспорт с номер на родословие.От няколко месеца се опитвам да открия кой е адекватно ориентиран като клуб или организация ,за да извадя поне копие на родословието.Свързах се с един развъдник за хъски,които сте се сваржат с клуб ..Северни кучета",които трябва да проверят в БРФК,а те от своя страна да питат в Сърбия има ли в техният регистър под този номер такова родословие...голямо чакане сте е .super best
До тогава-акита ли съм купила или подобие на акита?
Има ли значение експертната оценка в такива случаи или просто кучето прилича на тази порода и това е!
User's Signature

Мира

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни