Dog.bg Форуми : Изхвърлено домашно куче търси приемен дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлено домашно куче търси приемен дом

#1 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 June 2013 - 06:04 PM

Намерено мъжко куче, на около 2 год. в Зона Б 18. Кучето се появи вчера в квартала, явно е било ударено или от кола или от човек, защото доста накуцва. Има следи от каишка на врата, предполагам, че може и в двор да е живяло. Водих го на ветеринар, има повишена температура и му давам антибиотик в момента. Ходи перфектно на повод, много е гальовно, с лъскава и мека козинка - сигурна съм, че е било домашно. Ако някой си го познае моля да пише тук в темата.
Ако е изхвърлено каквато вероятност има, ще му търся дом.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#2 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2013 - 08:50 AM

Напусках доста обяви, за сега нищо :dry: Имам кофти усещането, че никой няма да си го потърси. Но пък изглежда добре гледан, не е слаб, както казах има много хубава лъскава козина и със сигурност е било водено на разходки с повод, защото върви редом без да се противи, като ще пресичаме улицата стои и чака да тръгна първо аз. Абе много е сладък и умен! Не е и кастриран, а всички квартални кучета са кастрирани.
За съжаление не мога да го прибера, защото имам мъжко куче, което е агресивно към други мъжки.
Знам, че всички тук са препълнени с животни, но ако някой случайно има местенце за този красавец и може да предложи приемен дом... би било повече от страхотно!
Кучо все още си накуцва яко. Едно момиче ми писа, че преди 2 дни го е видяла и не е куцал, нищо чудно като е пресичал да го е бутнала някоя кола. Ветеринарят каза, че няма нищо счупено, но определено е понесал някакъв удар, защото куца едновременно с всички крачета.
Иначе днес е по-добре, хапва яко, вчера сутринта целият трепереше, дето го е валял дъжда. Някой му е направил заслон, където да си лежи. Дано поне се задържи тук, защото е сравнително безопасно.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#3 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2013 - 06:39 PM

Кучо изчезна, от сутринта го няма никакъв :dh_188:
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2013 - 01:49 PM

Красавецът се появи :be_107: Една съседка го е видяла да се скита по оживените улици в квартала и го доведе отново пред блока. Само че едно от кварталните кучета го бие и гони, предполагам затова се е махнал от тук и е тръгнал да се скита. Говорих с още една жена от съседния блок, която каза, че кучето със сигурност е изхвърлено и дори знае кои са били стопаните му. Май са заминали някъде и са го натирили. Планираме да го кастрираме идната седмица, само да се задържи тук. Много спешно му търсим приемен дом, не може да оцелее сам навън. Той е домашно куче и не знае как да се пази от лоши хора, от коли - още куца много. Страхотно куче е-възпитано, социално, гальовно.

Ако може мод да редактира заглавието на темата на "Изхвърлено домашно куче търси приемен дом". Благодаря!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2013 - 08:46 AM

Намерен е приемен дом на куч в Германия :be_107: Другата седмица чакам да се обадят от Хомео Вет, за да му запиша час за кастрация. Ще му сложат чип, ще го обезпаразитят и ваксинират срещу бяс и след 2-3 седмици може да пътува. Някой може ли да ми каже дали са нужни и други ваксини или може само с ваксина бяс да пътува до Германия? Няма да е със самолет, а с бусче.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 June 2013 - 03:20 PM

Много силно желателно е да има и годишна поливалентна ваксина, въпреки че властите се интересуват най-вече от ваксината за бяс и това да са минали поне 21 дена между поставянето и и пътуването.

#7 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2013 - 06:43 PM

Благодаря, Мечо пух! Мен ме притеснява това, че кучето е било домашно и не е ясно дали няма някакви ваксини и кога са правени. Ако му се сложи комбинираната годишна ваксина, а той вече има такава, дали може да се получи някакво усложнение?
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2013 - 10:25 PM

Показване на мнениетоКристина, в 20 June 2013 - 06:43 PM, написа:

Ако му се сложи комбинираната годишна ваксина, а той вече има такава, дали може да се получи някакво усложнение?

Мисля, че няма никакъв проблем да повторите дори и да е било ваксинирано. Поне така са ми казвали ветеринарни лекари.

#9 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2013 - 09:40 AM

Да, доколкото ми е известно няма проблем да се сложи поливалентна ваксина, дори и вече да е поставяна такава, стига да са минали поне две седмици между двете.Нещо май не обясних добре, дано ме разберете.Само питайте доктор колко време трябва да е минало от приключването на антибиотика.Успех
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#10 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2013 - 10:24 AM

А то на улицата ли ще е докато замине?
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2013 - 11:45 AM

За жалост няма къде другаде... Мислех да го взема в нас след кастрацията, но тази сутрин с моето куче се посбиха леко:( Моят иска да си играе с него, което адски ме очудва предвид факта, че не обича мъжки кучета, но този малкият му се зъби и иска да го хапе. Нямам друг вариант за сега, мисля като го кастрират другата седмица да го върна пак навън и като наближи времето да пътува да го взема за ден-два и направо от нас да го натоварим на буса, за да не стане така, че не мога да го намеря точно, когато ще трябва да замине. За щастие много хора се грижат за него, храним го, водичка си има, дебнем го къде ходи. Проблемът е, че много обикаля из квартала, навсякъде се шматка и въобще не може да се пази от колите, вчера без малко да го помете една кола, защото си излиза на улицата без да се оглежда... Преди няколко дни пък излезе на най-оживения булевард и почти спря движението, абе ужас някакъв :dh_188:
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2013 - 04:50 PM

Така на улицата не е добра идея може всичко да му се случи, а какъвто е и дребен да не го види някоя кола. По-добре, след кастрация, ако имате възможност за отделяне на двете кучета в къщи да го приберете. Домашните, макар и бивши не умеят да се пазят. Предполагам има дата за пътуване?
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#13 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2013 - 11:21 AM

Ето го и Ригсби - така го кръстихме. В момента е на кастрация в Хомео Вет. Ако всичко е наред, още събота може да пътува за Германия, стига да има място в буса. Пътуването му струва 85 евро, които доста ще се озоря сама да платя. Ако някой може да помогне дори с мъничко, нека да ми пише.... Никога не съм събирала пари за някое животно, адски ми е неудобно, но в случая се налага :dh_188:
Вижте го колко е сладък! Стигнахме си до клиниката без никакъв проблем. Миличкият умира да е сред хора, от 2-3 дни постоянно плаче навън, направо да ти скъса сърцето...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2013 - 09:13 PM

За всички, които следят темата - Ригсби ще пътува в събота със сигурност. Днес цял ден звънях по клиники и хотели къде могат да го вземат до тогава, но ударихме на камък. Накрая ми хрумна да говоря със собственика на един денонощен паркинг до нас, човекът гледа 7 бездомни кучета, та го вързахме на паркинга му. Разчистихме му място, сложихме кашони и едно чаршафче, където да си лежи, направихме навес ако завали да не се мокри... И сега си е там. Ще ходя да го разхождам и да го храня. Утре сме на ветеринар, защото кастрацията му е възпалена - направил е хематом, поне така каза докторката, която го кастрира вчера. След кастрацията цял ден е бил в клетка и се е блъскал в решетките, не знам от това ли е от какво е... но е доста подут отдолу. Иначе си е супер енергичен и не дава вид да го боли, но утре пак ще му сложат антибиотик. Стискайте палци всичко да е наред с този хайванин, че за 2 дни направо ми взе акъла. Хареса си ме за стопанка, вие и плаче постоянно, идваше пред входа да блъска по вратата, чака ме отпред или влиза във входа да ме търси, съответно съседите го гонят и ритат и ме гледат възмутително как може така да събирам бездомните "помияри"... Нямам търпение това невинно същество да се махне от тази ужасна държава и от тези ужасни хора, които нямат капка съчувствие в себе си!
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2013 - 10:13 PM

Кристина, сигурно ще е най-добре да му сложите яка на кучо, за да не може да се ближе. Всъщност най-вероятно именно така се е докарал до състоянието, в което е. Дано да стои мирен там, където е и дано по-скоро му премине възпалението и всичко да е наред!
Успех на момчето!
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 08:38 PM

Поздрави от Ригсби. Само още 1 ден го дели от по-доброто му бъдеще. Утре пак сме на вет за антибиотик, все още е подут отдолу, но като че ли е поспаднал отока.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   Didetyyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 08:57 PM

Сложете яка задължително. Когато кастрирахме Ричи от темата, и то точно във въпросната клиника, той за няколко часа си изяде конците така, че се наложи второ шиене ( заведох го в друга клиника) и сума ти антибиотици. Две седмици след това беше с яка докато всичко зарастне изцяло. А уж конците вътрешни. Не смея да се изказвам крайно, но поне можеха да ни предупредят да сложим яка, ние си знаем, че не би трябвало да има проблем, защото конци вътрешни, та нали така кастрират бездомните....

#18 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 09:25 PM

Няма за кога да се сложи яка, той пътува в събота сутринта :dh_188: Докторката не е споменавала такава опция, каза, че ще се оправи и ще спадне отока, през ден го водя да му слага антибиотик и не ми взима никакви пари дори...Изглежда много човечна. Диде, дали проблемът е в самата клиника или просто кучовците се ближат, чешат и дърпат и затова така се получава? Аз до сега мъжки животни не съм водила на кастрация, но знам, че при тях много леко минава... Сега почнах да съжалявам, че го заведох там... :( Но той не си е дърпал конците, оперираха го понеделник сутринта, беше в клетка цял ден, привечер като отидох да си го вземе беше подут и докторката каза, че се е блъскал много в клетката, близал се е и т.н.. и най-вероятно от това е направил хематом, но щяло да се разгради. Ще видим утре какво ще каже. За съжаление няма никакво време повече, пращам го така, нямам друг избор. От вторник живее вързан на паркинга в импровизирана "къща", но си е мизерия, кал и т.н... Едва го опазихме да не го пребие някой съсед, да не го блъсне пак кола, да не изчезне....
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 June 2013 - 09:29 PM

При някои мъжкари е така, да. При нас с Робин беше истинска драма цели 2 седмици докато се успокои. Все още не знам от какво точно зависи, но знам и за други мъжкари, които го изживяват много драматично.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Didetyyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 09:50 PM

Щом при вас са минали няколко дни и раната не се е отворила, предполагам, че няма как да се случи същото. Не мога да дам оценка за работата на клиниката, Ричи беше първия мъжкар, който съм кастрирала изобщо някъде. Но като му видях цъфналата рана, изобщо не си и помислих да се върнем там, предпочетох да платя и да идем при доктор, който познавам. Но от тогава си знам - по-добре с яка, макар и да не са ми казали, дори и само за всеки случай. Стискам палци всичко да е наред!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни