Ще бъда бърз и кратък :)
Привет и от мен любители на кученцата и животните.
Изправен съм пред важен избор - осиновяване на кученце и понеже ще ми е за пръв път да отглеждам домашен любимец различен от риби, незнам нищо по въпроса с отглеждането на животинката, а съм супер ентусиазиран и желаещ да разбера. :) . За това се обръщам към вас, защото мисля, че няма друго място, от което да получиш наистина добър съвет в това, как да отгледаш кученце.
Става въпрос за мини пичер. Все още пола не е сигурен, но най-вероятно мъжки. На няколко месеца - все още мъниче.
Вендага след като чух, новината, че има възможност да се сдобия с едно от тези прекрасни създания, няколко въпроса изникнаха в главата ми.
Първо - понеже живея сам , може ли кучето да се оправи само, докато мен ме няма и как да му осигуря условия?
Второ- живея в малък апартамент - ще се разнасят ли неприятни миризми от кученцето, примерно както е ако имаш котка в апартамента?
Трето-Лесно ли се научава да ползва тоалетна си и може ли да се стигне до гафове?
Четвърто - На колко месеца трябва да стане за дълги разходки
Пето - Издражливо ли е , в смисъл мога ли бягам няколко километра дневно с него? :)
Това са общо взето основните ми притеснения засега. Незнам можеби пропускам нещо доста съществено или акцентирам на простични неща... Просто съм абсолютен новак в тази обалст и това са основните ми притеснения до момента :).
Очаквам отговорите и разясненията ви :).
Извинявам се, ако не съм проставил темата в правилния раздел - просто този ми се видя най- логичен.
Благодаря за отделеното време - Поздрави!
За пръв път ще си имам кученце - помощ :)
Публикувано: 18 June 2013 - 06:49 AM
1. Не съм много компетентна, но би трябвало да свикне без вас. Моето куче така и не свикна, защото майка ми е постоянно вкъщи и й е много мъчно когато някой си тръгне...
2. Ако го къпеш с хубав шампоан не би трябвало да се разнасят миризми...
3. Съдя пак от моето куче - само 1/2 пъти се е изпикавала на пода иначе постоянно ходеше в тоалетната, а за 10 дни се научихме да пикаем навън(това става с много разходки)
4. Зависи ти как ще си го обучиш. Ако го изкарваш от малък за по 30/40 минути разходка би трябвало да свикне да бяга много(не съм много сигурна).
5. За колко километра става въпрос? Мисля, че би издържало да бяга 2/3 километра стига да правиш необходимите почивки за вода :)
Дано да съм била полезна...
2. Ако го къпеш с хубав шампоан не би трябвало да се разнасят миризми...
3. Съдя пак от моето куче - само 1/2 пъти се е изпикавала на пода иначе постоянно ходеше в тоалетната, а за 10 дни се научихме да пикаем навън(това става с много разходки)
4. Зависи ти как ще си го обучиш. Ако го изкарваш от малък за по 30/40 минути разходка би трябвало да свикне да бяга много(не съм много сигурна).
5. За колко километра става въпрос? Мисля, че би издържало да бяга 2/3 километра стига да правиш необходимите почивки за вода :)
Дано да съм била полезна...
Публикувано: 18 June 2013 - 08:38 AM
Първо - понеже живея сам , може ли кучето да се оправи само, докато мен ме няма и как да му осигуря условия?
- Най-вероятно ще скимти, може би лае, най-вероятно ще се опитва да се забавлява с всичко, което му е пред очите (включително ваши вещи, кабели и т.н.)
Второ- живея в малък апартамент - ще се разнасят ли неприятни миризми от кученцето, примерно както е ако имаш котка в апартамента?
- Бебетата кученца пишкат и акат през 2/3/4 часа. Да, ще мирише, защото на тази възраст то не може да стиска повече, нито ще има човек, който да чисти веднага.
Трето-Лесно ли се научава да ползва тоалетна си и може ли да се стигне до гафове?
Зависи от подхода. Обикновено на хора, които не са гледали куче им е трудно и има гафове.
2 седмици след 3-та ваксина може да се изведе за първи път, но бягане няколко километра с бебе е повече от нежелателно.
Пето - Издражливо ли е , в смисъл мога ли бягам няколко километра дневно с него? :)
Колко километра са "няколко километра"? Дано запознати с тази порода се включат с повече инфо.
- Най-вероятно ще скимти, може би лае, най-вероятно ще се опитва да се забавлява с всичко, което му е пред очите (включително ваши вещи, кабели и т.н.)
- Бебетата кученца пишкат и акат през 2/3/4 часа. Да, ще мирише, защото на тази възраст то не може да стиска повече, нито ще има човек, който да чисти веднага.
Зависи от подхода. Обикновено на хора, които не са гледали куче им е трудно и има гафове.
2 седмици след 3-та ваксина може да се изведе за първи път, но бягане няколко километра с бебе е повече от нежелателно.
Колко километра са "няколко километра"? Дано запознати с тази порода се включат с повече инфо.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Страница 1 от 1