Чихуа-подобно търси дом Дава се за осиновяване
Публикувано: 02 August 2013 - 03:23 PM
И как можете без да познавате кучето да прецените, че му трябвало малко повече индивидуално внимание, също не разбрах.
Продължавам да смятам, че на кучето му трябва опитен човек, който да го научи на това, какви са правилата и що е то нормално поведение.
Знам за един подобен случай на дребнинко кученце, станало истински дзвер, хапещ всички наред около себе си, който след известен престой при Галя (Галядогс) тръгна по верния път. Това разбира се, не означава, че ако след това попадне пак при хора без отношение, той няма да се върне към стария тип поведение...
Успех на кучо, ясно, че той не е виновен с нищо.
Публикувано: 02 August 2013 - 03:47 PM
И аз много разчитах на Галя, но от бившите осиновители които са в Пловдив не знам да са се обърнали към нея. Бившата стопанка твърди че по техни думи Галя щяла да се върне?/да се заеме? с тях чак октомври.
Нищо не схванах в тази мътна Индия, единствено разбрах че не желаят кучето щото не ги устройвало.
Давайте едно рамо. Ако имате познати възрастни хора с опит в отглеждане на вредни дребосъци - пишете, моля ви.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 02 August 2013 - 10:30 PM
Просто на това кученце му трябва терпелив стопанин,не може да се променят неща за един месец.Неразбирам само настояща стопанка че реши да го розкара,та това куче няма касмет със стопани. То е ясно че няма да стане от него душичка добричка.,но да стане посигурно в себе си ,това ще е голям напредък.Осознавам че нямам условия за това кученце при мен ,само по тая причина че територия в къщи розделена между две котки,едвам ще това кученце да има някакъв шанс,наймного те да му извадят очи.Хора трябва да пръценяват възможностите си а не да го взимат защото не продавасе а подарявасе.Ако беше някой го взел не далече от мойто местоживеене ,щях да помогна на хора да го социализират.Но това куче не трябва да бъде там където деца,то не става за гушкане,поне не на този етап.Неговата агресия трябва да се игнорира.Не вярвам че то напада и хапа,хапа че някой го опитва да взима на ръце или да посега на нещо негово.Та и това е поправимо ,но само с терпение и любов,и опит естественно.
А по вопроса защо приценявам така без да видях куче,просто занимавахсе серйозно с дресура на кучета и знам едно-това куче иска да пази себе си ,и стопанина.Всяко куче има нужда от стопанин,този мъник няма този касмет.Кучета преданни създания,той все пак мисли за стопани хора които го предадоха,и всекий друг за него враг.Той объркан и се страхува.Всичко покрай него голямо и плашещо.
А към стопаните си също ли агресивно??? То че те го розкарват защото той не ги устройва,много тъпо ми звучи.Какво значи неустройва???
Утре друго куче няма да ги устрои.
Публикувано: 02 August 2013 - 10:43 PM
ira67, в 02 August 2013 - 10:30 PM, написа:
С това съм абсолютно съгласна!
Фурия, по-добре да се намери точния човек - това според мен не трябва да са възрастни хора, както пишеш по-горе (приемам го, като пенсионери), а зрели хора с опит. Хора, които ще са предупредени какво прави кучето, как се държи и да си направят сметката, че ги чака работа. Въпросът не е да се даде на първия поискал го. Проблемът е да се намери човек, който ще има подход, време и търпение, за да "се сприятели" с това куче.
Самото куче е объркано от първата си стопанка, после идва и стресът с новия дом, после обратно при старата стопанка. Ако още веднъж попадне в неподходящи ръце, със сигурност ще откачи тотално. Подбирай внимателно следващия. Нали акцента е да се намери постоянен дом, а не временно решение.
От сърце пожелавам положителен развой на нещата!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 02 August 2013 - 10:49 PM

Публикувано: 02 August 2013 - 10:57 PM
ѝ право да изземе кучето тя има,достаточно да има свидетели да докажат че кучето е нейно.Има право и да ви съди. Ако се взима кучето от нея,до заедно с паспорта и расписка че тя го предаде сама на друго лице.Не бих взела от нея куче без расписка или сключен някакъв договор.
Публикувано: 02 August 2013 - 10:59 PM
Furia_S, в 02 August 2013 - 10:49 PM, написа:
На твое място, ако исках да помогна - търся дом, казвам на хората за проблемите и предисторията на кучето и въобще няма да се занимавам повече с нея, след осиновяването му. Новите собственици веднага кастрация, чипиране, регистрация в общината и адиос на старата собственичка.
Другият вариант е най-лесен - слагам точка и приключвам темата.
Решението е само твое.

Публикувано: 02 August 2013 - 11:16 PM
dmm
Абсолютно сте прави в преценката си, и из стигнах до там. Обаче има шанс за това кутре все още, ако попадне в добри ръце и новите стопани го измъкнат, той ще се отърве от тези хора.
dmm Не искам тъпо да я зарежа тази история... Просто трябва да му намерим на куч нормален стопанин, който няма да го върне. А теса малко, то е ясно.

Публикувано: 02 August 2013 - 11:29 PM

Публикувано: 02 August 2013 - 11:49 PM
То и до нас имаше много кучета, на които им намерихме дом, но това е уникален случай: хем чихиподобно, хем лашкано, хем никой не го ще.
Момчета и момичета, то е най-лесно да игнорирам това животно. Дреме ми - голяма работа, някоя съседка тям го давала за осиновяване била.Аха......
Но ако има някакъв шанс цялата ситуация да се преобърне и да остане в полза на този помияр Анди.......Ще съм ви изключително благодарна.

Публикувано: 04 August 2013 - 05:06 PM
Furia_S, в 02 August 2013 - 11:49 PM, написа:
Това породоподобно не стига, че не е видяло нищо добро досега, ами и допълнително ли трябва да го очерняш?! Не му помагаш така.
П.п. Сега да не ми напомниш, че на твоето чау-подобно му викаш крокодил ....

Публикувано: 04 August 2013 - 06:27 PM

Публикувано: 04 August 2013 - 08:49 PM
Furia_S, в 02 August 2013 - 07:47 AM, написа:

Продадено е като чихуа от "едни хора", разбира се че е просто дребно същество, минало покрай чихи, но дайте да му търсим сериозни хора, ако е възможно.
Интересувам се от кучето за мое приятелско семейство.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 04 August 2013 - 08:58 PM
agalina, в 04 August 2013 - 06:49 PM, написа:
Furia_S, в 02 August 2013 - 07:47 AM, написа:

Продадено е като чихуа от "едни хора", разбира се че е просто дребно същество, минало покрай чихи, но дайте да му търсим сериозни хора, ако е възможно.
Интересувам се от кучето за мое приятелско семейство.
Моля те, помагай. Кутрето е разхайтено, невъзпитано но няма вина - оказа се че стопанката е премълчала някои факти около проблемите му - на около 1 година, стопанската се зае да гледа внучето си и под предлог за "алергии" му намери приемно семейство, което го предаде на друго приемно семейство, и после на трето, последно приемно семейство бе от Пловдив. Животното е в паника и хапе, около три кг или малко повече тегло. При последния ни разговор със стопанката тя спомена че ако не се намерят хора, които го гледат добре, ще си го остави, но не вярвам в това - след половин година пак ще изникне нещо и пак ще му се търси дом.
Да пускам ли на личен ГСМ-то й?

Публикувано: 04 August 2013 - 10:28 PM
Furia_S, в 04 August 2013 - 06:27 PM, написа:
Никакво теле под вола не търся, нито пък изпадам в хистерии. Тук става въпрос за отношение от твоя страна! Наричай твоя Лео както си искаш. Аз няма да ти кажа как наричам моята, защото епитетите са в зависимост от ситуацията, но нито твоето и нито моето куче в случая имат значение, защото не търсят нов дом, нали?! Тук става дума за същество в нужда от нов дом, който всички искаме да е постоянен + човек с разбиране към случилото му се и нужния подход, така ли е?!
Но да, сбърках ...За момент забравих, че хората говорят така, както усещат нещата и не трябва да обръщам внимание на човек, който приема всичко около себе си за клоака. Светът е различен за всеки - за мен Анди е породоподобен, за теб ще си е помияр. Защо да се сърдя на теб и определенията ти за него!? Надявам се, сега да не започнеш да ме обвиняваш или убеждаваш, че той е такъв както го виждаш ти и аз съм от тези, със "сиропираните приказки" и нищо не разбирам.
Цитат
Хубаво не предупредила, а ти не попита ли за поведението на кучето, специфики, недостатъци, преди да му пуснеш темата? Ако не си, не вини нея за твоите пропуски!

Публикувано: 05 August 2013 - 07:39 AM
Боя се че тя дори и да си го остави сега след време пак ще й хрумне нещо и ще го бяви пак за осиновяване, но животното ще бъде вече объркано и паникьосано тотално.

Публикувано: 05 August 2013 - 10:29 AM
Значи дом не му се търси на всяка цена. По-скоро се търси човекЪТ!!!
Случаят е доста оплетен и ще е цяло чудо да се развият добре нещата. Но пък нищо не се знае .... надежда винаги има

Успех! Дано късметът е с вас!