малка Немска овчарка
Публикувано: 03 July 2013 - 07:29 AM
Публикувано: 03 July 2013 - 07:54 AM
След няколко дни ще свикне и би трябвало да спре.
Моето куче беше на почти два месеца като го взех, вечер го оставяхме в дневната и също скимтя първите няколко дни, след това свикна и гък не съм чула.
По цял ден ли е на терасата или само вечер?
Публикувано: 09 August 2013 - 09:37 PM

ПП: Извинявай! Само да добавя, че можеш да го извеждаш едва след 3-те ваксини, които се бият на кучето. Последната е след 3-тия месец и 15 дни по късно можеш да го развеждаш.
Поздравления за мъника! Да ти е жив и здрав!
#4 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 09 August 2013 - 10:25 PM
Първата ви грешка е, че сте си взели кученцето прекалено малко.
За да се извърши нормална и пълноценна социализация на кучето е необходимо до около 56-ия – 60-ия ден най малко да живее заедно с майка си и връстниците си. Освен това, активното млекоотделяне при майката е до 45-ия ден с постепенно затихване. Това ще рече, че кученцето трябва да е захранено от собственика на майката (развъдчика) и да е вече достатъчно социализирано към него.
Раздялата за малкото кученце е тежка и изключитело стресираща. Новият собственик е този, който има задължението да създаде максимален социален комфорт на малкото животно. Това ще рече на първо място – кученцето трябва да живее със стопанина си, а не в изолация.
Да, вярно е, че то ще скимти, скимти и ще млъкне. Но не защото ще е свикнало, а защото ще се е примирило със съдбата си. Това отново навежда на мисълта, че кучето ще е в стрес, който ще носи след себе си всички по-нататъшни последици.
Кучето трябва да е колкото може повече време с вас и с други хора. Кучето трябва от най-ранна възраст да се извежда (забравете тези глупости за втора ваксина, трета ваксина и незнам с още колко воксини). То трябва да се среща с различни хора и животни в различни ситуации, с различини предмети, шумови дразнители, препатствия (за които да му помагате да преодолява) и т.н.
Кучето ви от самото попадане в дом ви трябва да води пълноценен социален живот. Темата е дълга, важна и вие би трябвало предварително да сте с подготвили за това, че ще притежавате куче, а не да търсите и питате, когато то вече е факт във вашия дом.
Публикувано: 09 August 2013 - 11:21 PM
Публикувано: 10 August 2013 - 12:12 AM
Zartosht, в 09 August 2013 - 10:25 PM, написа:
Първата ви грешка е, че сте си взели кученцето прекалено малко.
За да се извърши нормална и пълноценна социализация на кучето е необходимо до около 56-ия – 60-ия ден най малко да живее заедно с майка си и връстниците си. Освен това, активното млекоотделяне при майката е до 45-ия ден с постепенно затихване. Това ще рече, че кученцето трябва да е захранено от собственика на майката (развъдчика) и да е вече достатъчно социализирано към него.
Раздялата за малкото кученце е тежка и изключитело стресираща. Новият собственик е този, който има задължението да създаде максимален социален комфорт на малкото животно. Това ще рече на първо място – кученцето трябва да живее със стопанина си, а не в изолация.
Да, вярно е, че то ще скимти, скимти и ще млъкне. Но не защото ще е свикнало, а защото ще се е примирило със съдбата си. Това отново навежда на мисълта, че кучето ще е в стрес, който ще носи след себе си всички по-нататъшни последици.
Кучето трябва да е колкото може повече време с вас и с други хора. Кучето трябва от най-ранна възраст да се извежда (забравете тези глупости за втора ваксина, трета ваксина и незнам с още колко воксини). То трябва да се среща с различни хора и животни в различни ситуации, с различини предмети, шумови дразнители, препатствия (за които да му помагате да преодолява) и т.н.
Кучето ви от самото попадане в дом ви трябва да води пълноценен социален живот. Темата е дълга, важна и вие би трябвало предварително да сте с подготвили за това, че ще притежавате куче, а не да търсите и питате, когато то вече е факт във вашия дом.
Имаш едничка грешка

Грешка №1 - Не трябва кученцето да се извежда в най-ранна възраст. Това е пагубно за малките кутрета и има възможност да хванат бяс, гана и какви ли не противни болести. После кученцето може и да оздравее от някои от тях , но с трайни последствия, дори може и непоправими.
И да добавя нещо. Наистина ако това кученце ще бъде гледано на тераса не е добра идея да го задържаш. Прибирай го вътре в легълце, вземи му играчки и му се радвай минимум 5 часа на ден.
#7 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 10 August 2013 - 07:32 AM

Нямам грешка, защото си зная урока и не се осланям на глупостите, написани от дилетанти по форумите.
Основните заболявания, типични за кучетата в нашата държава и за които основно се провеждат ваксини са Лептоспироза, Парвовироза, Бяс и Гана.
Лептоспирозата се причинява от бактерия, която живее свободно на всякъде около нас, включително и в анаеробни (без въздух) условия.
Бесът, Ганата и Парвовирозата се причиняват от вируси. Те също са постоянно около нас и основният механизъм да се предотврати тяхното действие и силната имунна система на човека или животното.
Така че няма механизъм, който да унищожи това, което не се унищожава.
Едно малко отклонение, на което ти опитай да си отговориш.
Последните ваксинации при човека, за да се завърши целият им курс, продължават до към 15-тата година от живота. Интересно, защо лекарите съветват новородилите майки веднага да извеждат децата си навън. По силата на нелогичната логика би трябвало тези деца до своята 15 годишна възраст да стоят в стерилната среда на жилището си, ако въобще една естествена среда може да се нарече „стерилна”.
Да, кученцата трябва да се ваксинират, особено, ако са във високо заразен район – там където има епидемия от съответното вирусно заболяване или риска за попадане в среда на заразени наистина е реален.
Въпросът е, че нещата се разглеждат едностранчиво – чисто механистично, без да с отчита състоянието на нервно-психическата система на кучето и фактът, че именно от първите опити на социализиране, докъм 4-ия месц нервните процеси са най-бурни, мозъкът нараства най-активно, съответните центрове се развиват и е необходимо да се „запълнят” със съответната информация.
Е, и как ще стане това с едно интензивно растящо животно, затворено между четири стени, без никакви контакти, без никакви сблъсъци с реалностите, които впоследствие за него ще бъдат стресиращи, а някои от тях въобще няма да може да възприеме ?!
Така че не подскачай нервно, ами чети и търси без да се вслушваш във всяка една „гениалност”, надраскана от кого ли не в някой кучешки форум.
#9 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 10 August 2013 - 08:33 AM

Колко съм нормален, не зная, но виждайки реакциите ти и четейки коментарите ти - определено поне в тази област съм доста по-нормален от тебе.
Много добре зная как се заразяват животните от Бяс (виж - за гана би трябвало да попрочетеш малко повече).
И тъй като бясът се предава само и единствено по кръвен път или чрез лигавицата на животното, което става само и единствено при ухапване или попадне на вируса в гостоприемника (но в кръвоносната система, а не в храносмилателната), това прави ваксинирането още по-безсмислено за кучета, които се отглеждат в нормална, "цивилизована" среда. Ваксинирането против бяс има логика основно при кучетата, използвани за ловуване, за кучетата, взети и осиновени от улицата или за такива, които са изложени на контакти със скитащи кучета - най-вече в селските райони, където набезите от вълци и чакали са често срещано явление.
#11 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 14 August 2013 - 10:58 PM
matiu55, в 14 August 2013 - 12:18 PM, написа:

Това не е отговор по същество с доказателствени контрааргументи, а реакция на самонадеян пубертет.
Публикувано: 14 August 2013 - 11:34 PM
Публикувано: 14 August 2013 - 11:35 PM

"... и така си тече битието
и се раждат съвременни нрави.
Всеки върши по нещо,което
всъщност никак не може да прави..."
За какво да те слушаме, Оууууу ? Че не знаеш как да се държиш с хората ли , или да четем инфантилните ти мнения?
Като си наясно , опровергай човека "тъничко" ...
PS. Към Админ : защо не въведете някакъв критерий ? Поне да се доказва основно образование...

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
#15 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 18 August 2013 - 04:36 PM
Публикувано: 04 September 2013 - 11:57 AM

Само че тои знае какво говори.И вместо да се замисли те и поразровите кадето ще намери те потвърждение.Вие се нахвърля те срещу него.

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции Липсваш ми момиченце никога няма да те забравя спи спокойно и ме чакай пак ще се срещнем. Няма я вече малката принцеса ДЖУДИ 05.06.2005-07.01.2013г"Истинската любов няма Happy End, защото тя никога не свършва!!!! .Аз никога няма да я забравя.Защото тя беше моето куче.
Аз не успях да съм нейния човек ...