Бигъл
Публикувано: 05 March 2007 - 01:13 PM
Публикувано: 05 March 2007 - 01:39 PM
Хубаво е, че твоят Чар се е излекувал, за съжаление с много от кученцата купени от такива места се случва непоправимото.
Ще чакаме снимки и още разкази за твоето бигълче!
п.п. Искам да те помоля само, да пишеш на кирилица. w)
Публикувано: 05 March 2007 - 03:43 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1173102200.jpg (19.94K)
Брой сваляния: 100
Публикувано: 05 March 2007 - 04:26 PM
Пишеш, че от магазина са ти дали всички документи за кучо - това означава ли, че имаш pedigree export? Питам, защото ако е така ще можеш да участваш в изложби! Би било хубаво на изложбите да има повече бигъли!
п.п Моля те смалявай размера на снимките, че така се разтегля много темата!
paneta, благодаря за поздравленията! wink
Публикувано: 07 March 2007 - 11:36 AM
В момента с моя Чарли излизаме на разходки, но той упорито отказва да пишка навън. Държа го по 2,5-3 часа в парка, той стиска упорито и като го прибера се изпишква. Пробвах номера с "вестника", но той го прескача..
Така сме вече близо 15 дни. Започвам да се притеснявам..
Публикувано: 07 March 2007 - 11:36 AM
Половото съотношение към момента на бигълите е 95% към 5% в полза на мъжките представители! /говоря за нашата страна и за тези, които са се обявили в нет-а/ Защо ли е така?! Някой има ли представа защо се предпочитат мъжките пред женските кученца от породата? Вие какво мислите?
char кажи кога е родено твоето кученце?
Публикувано: 07 March 2007 - 11:51 AM
Публикувано: 07 March 2007 - 12:38 PM
Цитат
много се извинявам че се намесвам във вашата тема ,но къде точно пише или е казано че женското куче трябва да ражда и при това редовно bl) bl) bl)
мнението на лекарите тук
Публикувано: 07 March 2007 - 12:49 PM
Yolka изказва своето мнение с което и аз не съм съгласна, но тя може би просто така е чула или някой и е изтъкнал тези погрешни аргументи.
Според мен, това че женското куче е разгонено два пъти в годината е много по-малко зло, отколкото да се мъчиш да удържаш всеки път /а това се случва доста по-често от два пъти/ мъжкото си куче при наличието на разгонени кучки в парка. И да не говорим за това, че по този начин е много вероятно и да загубиш своя любимец в цялата тази гонка.
Публикувано: 07 March 2007 - 02:45 PM
А по темата за женските кучета,наитина незнам защо ги оставяме на заден план.Мъжките много по-често се разгонват от женските и тогава са много опасни,защото пуснеш ли го хващане няма.
П.П. Днес го водих на лекар,че оченцето му е зачервено,казаха ми че е в отлично здраве,но да го храня по-малко,бил затлъстял,а тази порода е склонна към затлъстяване,ама как да му откажа-с тия очета като погледне.... r) Поздрави за сега
Публикувано: 07 March 2007 - 03:29 PM
Публикувано: 08 March 2007 - 12:57 AM
Относно пишкането бъдете спокойни. Рей препикаваше вкъщи до 8 -я си месец b)
Относно мъжко или женско куче бих казала, че аз предпочитам мъжкарите, защото мисля, че са по-лесни за гледане, въпреки, че си имат собствено мнение. Освен това мъжките екземпляри според мен за по-красиви. На трето място бих споделила, че съм имала женско куче и беше голяма проклетница, та в заключение ще запея :"Рей е най-красив и добър на света, а и умен и чаровен" w) bravoS cheers b)

allure&Jack Ray
Публикувано: 08 March 2007 - 07:53 AM
ДАЛИ действително се закачат и разраняват е вече друг въпрос. Имах навремето кавказка "с пръсти", която за трите години на живота си (почина от инсулт...) не е успяла да си ги разрани. Познавам и хъски "с пръсти", което поне досега не си е нанесло някаква травма... А при някои породи наличието на ДВА такива пръста (т.е. двойни) е породен белег и, доколкото на мен ми е известно, тези кучета не си откъсват пръстите при търчане ;) Поне бриарката у нас няма този навик.
Отстраняването на пръстите се прави в първите един-два дни след раждането, докато костичките са още меки и процедурата не е болезнена. На 2-3 месечна възраст това си е вече голяма операция, с бавно зарастваща рана... нещо като да се купира опашка на по-сериозна възраст.
Общо-взето дали ще ги махнете или не преценявате вие. Ако стръчат, наистина се разраняват и т.н. вероятно ще се наложи. Все пак бигълчетата са късокосмести и пръстчето не е защитено дори от козинка, тъй че при тях може би наистина ще пречи.

Публикувано: 08 March 2007 - 09:58 AM

Dushko dobrodushko