Публикувано: 20 April 2007 - 11:47 AM
Ще се опитам да отговоря на поставените въпроси от Taki и да направя някои коментари върху вижданията му относно развитието на БККБ!
Понеже дълите цитати във форума не са позволени затова ще карам подред:
- относно анонсите - намираш ги за "общите тралала" - това ми звучи доста несериозно от твоя страна и смятам, че след като толкова важни точки от работата на клуба ти считаш за маловажни няма начин на този етап да ги обсъждаме с теб. Това е част от основата върху която се гради съществуването на клуба и никой не бива да я омаловажава.
- "За какъв авторитет иде реч ..." - имах впредвид, че е много по достоверно да се съберем и да обсъдим важните въпроси свързани с клуба, отколкото да си пишем тук двамата с теб. Всички знаем, че виртуалните контакти понякога са криворазбрани и се стига до недоразумения, които после се чудим как да изгладим или просто не се изглаждат.
- информираност - няма човек, който да се е обърнал към клуба/за сега на посочения е-майл или телефони/ и да не му е отговорено на зададения от него въпрос или въпроси!
- относно "...е да се пропагандира, информира и защитават интересите им...." - може би, тук е мястото да кажа, че пропагандата е отживелица и на мен не ми допада, естествено това не значи, че другите членове на клуба трябва да мислят като мен. Аз смятам, че едно обединяване на хора с общи интереси трябва да се крепи единствено и само на факта, че искаме да допринесем за популяризирането и правилното развитие на нашите бигълчета. А как ще го направим, т.е. по кои теми от тази част ще се работи - ще могат да предлагат всички заинтересувани. Аз лично залагам на рекламата, но тя за сега се бави.
- "...да бъде спечелен за каузата" - това ми звучи като предизборна агитация - ами не, аз не мисля, че се налага да се вербува някой за да стане член на клуба! Всеки, който иска да го направи трябва да е убеден, че има желанието и силите да спомогне по някакъв начин.
- "..Собственика трябва да бъде грабнат от идеята..." - идеята е една - да покажем, че породата бигъл се развива във всички аспекти и в България. Бигълът трябва да бъде неразделна част от голямото киноложко общество на страната ни.
- " Според мен точно тука е мястото където трява на дълго и нашироко да се агитира" - съгласна съм с теб и ти благодаря за това, че повдигна този въпрос!
- "..ОК - кои са тези членове и каде се срещат " - "махленските сбирки"/този израз не ми звучи любезно, но ще ти отговоря/ ги провеждаме в София и членуващите от В. Търново и Пловдив си правят труда да дойдат до сбирката, останалите са от София. Списъка на членовете на клуба няма да ти напиша, мисля, че е достатъчно да спомена, че бройката им е 21 човека, кой с куче кой без! l)
Накрая искам да кажа, че клубните кучета на БККБ за сега са девет, но за съжаление само един човек от тях е участник в този форум. Ако той реши ще се включи в темата и може да разкаже с какво и как му е помогнал БККБ!
Понеже пост-а ми стана много дълъг, ще ви разкажа за "ползите" от членство в БККБ в някой следващ! wink