Публикувано: 22 April 2007 - 06:57 AM
Char, а бе я се заведете на лекар, това раните да меришат, не е хубаво. Може да се наложат антибиотици... защо ти е да рискуваш!!! Пожелавам ви да оздравявате бързо!
Taki, без да искам да те засягам, постовете ти звучат, да чудесно е че има бигъл клуб, работете още да видим какво ще направите. Кайо полага досега много усилия, които доколкото мога да преценя, ги полага в свободното си време. Ако ти имаш някакви конструктивни идеи се свържи с клуба и си ги изложи. Да се критикува общо, не води до никъде. Сигурна съм, че ако искаш да вложиш някакви усилия в развитието на клуба, ще бъдеш допуснат ;) .
Колкото до пропагандата и агитацията, не мисля, че хората имат нужда от такава. Хората имащи бигъли, си го взимат бебе и израстват с него, взимат си родословие и постепенно се учат какво значи това и какви възможности се отварят от този факт. Това е процес, не даденост.
Ние с Мърфи нямаме родословие, защото целта ни беше да си вземем домашен любимец, нищо повече. Сега благодарение на Кайо, знаем, че бихме могли да отидем на комисия, която да разреши или не по-нататъшно развъждане на Мърфи. Това ни интересуваше, такава информация и получихме. От агитация нямахме нужда!
Искам да кажа, че дори Мърфи да имаше родословие, едва ли щяхме да ходим по изложби и т.н., просто не ни е приоритет. Кой знае, можеше и да участваме в клуба, ама това сега не стои като цел пред нас.
Повечето хора с бигъли нямат родословие за любимците си, и честно се съмнявам колко услиля биха искали да положат за набавянето им.
И много повече ми харесва да си показваме любимците във форума, отколкото да обсъждаме клубни дела...., които сигурно се обсъждат на събрания, клубни срещи и т.н.
Досега това беше форум с изключително мил тон, без нападки и това ще е единственото ми изказване "по същество". Продължавам с изключително "лигавите" изказвания за това какви бонбонки са милите ни бигълчета и как само ти се иска да ги мачкаш и целуваш.
cheers Айде наздраве!