Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#1321 Потребителят е офлайн   Taki Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2007 - 09:25 PM

Не искам да остана погрешно разбран но изложените анонси са точно тези , за който споделих "общите тралала".
Всичко е О.К. - клуба е новоучреден, сайта е в процес на разработка и т.н. , но немога да разбера едно нещо. За какъв авторитет иде реч и как да присъства човек на такова събрание като няма никаква иформация!
Не се заяждам но аз специялно имам малко по-друго виждане по вапроса. Според мен за да може такъв клуб да се развива и обединява собствениците на тези кучета е да се пропагандира, информира и защитават интересите им. Това имах в предвид като попитах.
Всеки собственик за да участва в този клуб трябва да бъде спечелен за каузата - така си мисля аз. Иначе всичките тези термини - учредители, събрания и т.н. ми звучат много посткомунистически и мен лично не ме грабват от пръв поглед. Собственика трябва да бъде грабнат от идеята, но за да стане това той трябва да бъде запознат.
Според мен точно тука е мястото кадето трява на дълго и нашироко да се агитира, да се обяснява за ползата от клуба и възможностите, който дава той на всеки собственик на такова куче.

Хайде стига толкова от мен. Нека и дриги участници на форума да изкажат мнение по въпроса. Нали все пак е ФОРУМ.

Наздраве и лека вечер. cheers

#1322 Потребителят е офлайн   sladyr4eto_tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 08:41 AM

Клубът е скоро създаден, лека по лека ще почне да се равива от добро към по-добро.Тоест той вече започнал да се развива идеално, членвете се срещат постоянно имат сайт, прекрасни кучета.
Всеки намира плюсовете и минусите от това да е член на дадена организация, но да си член на клуб в повечето случаи носи позитиви, било то информация за породата, за развъдници от които може да си закупите кученце, за съвети относно развъдната дейнос за много неща които късаят порадата.
Клубни изложби , нови родословни бебоци, козметика...

Аз съм на мнеие че koay прави всичко по силите си и че клубът на тези клепоухчовци се развива супер, а не само тя,всеки гледа да допринесе за каузата.Брово бигъли bravoS bravoS w) 1super
User's Signature

TOTALLY ADDICTED KENNEL
*Колкото Повече Опознавам Хората, Толкова Повече Обиквам Кучето си*
тел. +359 878 292 441 ; e-mail: totally.addicted.kennel@gmail.com

Facebook
Панделки

#1323 Потребителят е офлайн   Taki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 10:19 AM

Цитат

Клубът е скоро създаден, лека по лека ще почне да се равива от добро към по-добро.Тоест той вече започнал да се развива идеално, членвете се срещат постоянно имат сайт, прекрасни кучета.
Всеки намира плюсовете и минусите от това да е член на дадена организация, но да си член на клуб в повечето случаи носи позитиви, било то информация за породата, за развъдници от които може да си закупите кученце, за съвети относно развъдната дейнос за много неща които късаят порадата.
Клубни изложби , нови родословни бебоци, козметика...

Аз съм на мнеие че koay прави всичко по силите си и че клубът на тези клепоухчовци се развива супер, а не само тя,всеки гледа да допринесе за каузата.Брово бигъли  bravoS  bravoS  w)  1super

Че клуба е нов е ясно. Аз това и съм написал. Че се работи е ОК - точно това ме интересува, в каква посока се работи. Сайт все още няма, прави се - тука си в грешка "мила ми Венетке". Членовете се срещат ОК - кои са тези членове и каде се срещат - или става въпрос за махленски збирки на 3-4 човека с любимците си в София. Щото името на клуба звучи различно. Тука пишат хора от Пловдив, Варна, Бургас и други градове в страната. Как човек попаднал на форума ще разбере за съществуването на клуба и ще посика да стане член. От каде ще получи иформациа за какво става въпрос. А за да може всеки да прецени съответните плюсове и минуси "мила ми Венетке" - трябва да бъде информиран wink .

Идеята и реализацията и са едно. Сега е важно как ще се развие. Как ще се популязира и обедени собствениците в една общност. cheers

#1324 Потребителят е офлайн   char Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 11:15 AM

Айде Честито и от нас с Чар!Много се радваме за реализацията.
Bags незнам дали си чел предишните страници,на и аз бях писала за петото (или първото)пръсче на задните лапи.Този понеделник ходих да му го отстранят с пълна опойка,абе изобщо си беше цяла операция,обаче сега започнах да съжалявам,защото хайвана го боли,постоянно си лиже раните,а те се отвориха.Моя ветеринар кажа,че нямало проблем,да ама започнаха да миришат много гадно.Най-вероятно после ще го заведа до него да го види,че започвам да се притеснявам да не му загноят крачетата-като нищо не разбирам съм пълна паника,може и от мухата слон да направя,но да съм спокона ще отида.Та мисълта ми е по-добре да не се махат,създаваш си главоболие и болка на животинчето.По-късно ще пиша как е минало.

#1325 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 11:47 AM

Ще се опитам да отговоря на поставените въпроси от Taki и да направя някои коментари върху вижданията му относно развитието на БККБ!
Понеже дълите цитати във форума не са позволени затова ще карам подред:
- относно анонсите - намираш ги за "общите тралала" - това ми звучи доста несериозно от твоя страна и смятам, че след като толкова важни точки от работата на клуба ти считаш за маловажни няма начин на този етап да ги обсъждаме с теб. Това е част от основата върху която се гради съществуването на клуба и никой не бива да я омаловажава.
- "За какъв авторитет иде реч ..." - имах впредвид, че е много по достоверно да се съберем и да обсъдим важните въпроси свързани с клуба, отколкото да си пишем тук двамата с теб. Всички знаем, че виртуалните контакти понякога са криворазбрани и се стига до недоразумения, които после се чудим как да изгладим или просто не се изглаждат.
- информираност - няма човек, който да се е обърнал към клуба/за сега на посочения е-майл или телефони/ и да не му е отговорено на зададения от него въпрос или въпроси!
- относно "...е да се пропагандира, информира и защитават интересите им...." - може би, тук е мястото да кажа, че пропагандата е отживелица и на мен не ми допада, естествено това не значи, че другите членове на клуба трябва да мислят като мен. Аз смятам, че едно обединяване на хора с общи интереси трябва да се крепи единствено и само на факта, че искаме да допринесем за популяризирането и правилното развитие на нашите бигълчета. А как ще го направим, т.е. по кои теми от тази част ще се работи - ще могат да предлагат всички заинтересувани. Аз лично залагам на рекламата, но тя за сега се бави.
- "...да бъде спечелен за каузата" - това ми звучи като предизборна агитация - ами не, аз не мисля, че се налага да се вербува някой за да стане член на клуба! Всеки, който иска да го направи трябва да е убеден, че има желанието и силите да спомогне по някакъв начин.
- "..Собственика трябва да бъде грабнат от идеята..." - идеята е една - да покажем, че породата бигъл се развива във всички аспекти и в България. Бигълът трябва да бъде неразделна част от голямото киноложко общество на страната ни.
- " Според мен точно тука е мястото където трява на дълго и нашироко да се агитира" - съгласна съм с теб и ти благодаря за това, че повдигна този въпрос!
- "..ОК - кои са тези членове и каде се срещат " - "махленските сбирки"/този израз не ми звучи любезно, но ще ти отговоря/ ги провеждаме в София и членуващите от В. Търново и Пловдив си правят труда да дойдат до сбирката, останалите са от София. Списъка на членовете на клуба няма да ти напиша, мисля, че е достатъчно да спомена, че бройката им е 21 човека, кой с куче кой без! l)
Накрая искам да кажа, че клубните кучета на БККБ за сега са девет, но за съжаление само един човек от тях е участник в този форум. Ако той реши ще се включи в темата и може да разкаже с какво и как му е помогнал БККБ!

Понеже пост-а ми стана много дълъг, ще ви разкажа за "ползите" от членство в БККБ в някой следващ! wink
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#1326 Потребителят е офлайн   sladyr4eto_tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 12:26 PM

Цитат

Нека и дриги участници на форума да изкажат мнение по въпроса. Нали все пак е ФОРУМ.

Мсиля че мога да чета правилно това което Сте написал.
И аджеба като си изказах мнението,защо бях нападната от Вас?
Или просто така рабирам този ироничен израз"мила ми Венетке"? bl)
Мсиля че човек който по някакъв начин изисква сериозно отношение и сериозни отговори на въпроси(които аз не съм опоменала, а просто съм споделила мнението за клуба на тази очерователна за мен порода)Трябва да се отнася по сериозно с мненията и постовете на други"мили ми господине"...
Аз приключвам тази тема опитах се да изкажа мнения но явно нетрябваше...
УСПЕХ бигълчета 1super
User's Signature

TOTALLY ADDICTED KENNEL

Facebook
Панделки

#1327 Потребителят е офлайн   char Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 12:39 PM

Не обичам да се меся в такива спорове,но напълно подкрепям KAYO,съгласна съм с всичко написано от нея и пожелавам за напред да продължава да се бори така усърдно с това,което е започнала да върши.Много успехи от тук нататък!!! 1super

#1328 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 08:05 PM

Благодаря за пожеланията!
А сега да ви кажа, че вече Монти нощно време не пишка в къщи! /7 мес./ Това е голям нпредък за нас, от една седмица вече издържа нощем и сутрин към 7 сме навън! Чета и по другите теми във форума и май излиза, че е доста индивидуално. За през деня още не мога да се похваля, като се прибера от работа задължително заварвам една или две локвички! Иначе купчинките си ги прави навън!
Беличките не спират, тази дръжка на шкафа много му пречи! l)

Прикачени файлове

User's Signature

Beagle

#1329 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 10:11 PM

d) r) Здравейте и от мен.Не знам за мен ли ставаше дума за това че клуба ми е помогнал и има необходимост от него .За мен си струва и -то доста бързо клубът набира скорост-за сравнение има други който не са така развити и не се подкрепят-и всичко благодарение на KAYO-за което лично Благодаря! 1super А дали трябва агитации и там разни това си зависи от ЧОВЕКА .Доколко има желание и любов към дадена порода-но и готовност да помога за развитието и селекцията .Именно това е КИНОЛОЖКИ клуб.

Прикачени файлове

#1330 Потребителят е офлайн   sladyr4eto_tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2007 - 10:22 AM

d)

Прикачени файлове

User's Signature

TOTALLY ADDICTED KENNEL

Facebook
Панделки

#1331 Потребителят е офлайн   sladyr4eto_tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2007 - 11:00 AM

d)

Прикачени файлове

User's Signature

TOTALLY ADDICTED KENNEL

Facebook
Панделки

#1332 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2007 - 05:08 PM

d) r) bravoS Първата рисунка ми харесаБраво Теди!!! super best

#1333 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2007 - 06:57 AM

Char, а бе я се заведете на лекар, това раните да меришат, не е хубаво. Може да се наложат антибиотици... защо ти е да рискуваш!!! Пожелавам ви да оздравявате бързо!

Taki, без да искам да те засягам, постовете ти звучат, да чудесно е че има бигъл клуб, работете още да видим какво ще направите. Кайо полага досега много усилия, които доколкото мога да преценя, ги полага в свободното си време. Ако ти имаш някакви конструктивни идеи се свържи с клуба и си ги изложи. Да се критикува общо, не води до никъде. Сигурна съм, че ако искаш да вложиш някакви усилия в развитието на клуба, ще бъдеш допуснат ;) .

Колкото до пропагандата и агитацията, не мисля, че хората имат нужда от такава. Хората имащи бигъли, си го взимат бебе и израстват с него, взимат си родословие и постепенно се учат какво значи това и какви възможности се отварят от този факт. Това е процес, не даденост.

Ние с Мърфи нямаме родословие, защото целта ни беше да си вземем домашен любимец, нищо повече. Сега благодарение на Кайо, знаем, че бихме могли да отидем на комисия, която да разреши или не по-нататъшно развъждане на Мърфи. Това ни интересуваше, такава информация и получихме. От агитация нямахме нужда!

Искам да кажа, че дори Мърфи да имаше родословие, едва ли щяхме да ходим по изложби и т.н., просто не ни е приоритет. Кой знае, можеше и да участваме в клуба, ама това сега не стои като цел пред нас.

Повечето хора с бигъли нямат родословие за любимците си, и честно се съмнявам колко услиля биха искали да положат за набавянето им.
И много повече ми харесва да си показваме любимците във форума, отколкото да обсъждаме клубни дела...., които сигурно се обсъждат на събрания, клубни срещи и т.н.

Досега това беше форум с изключително мил тон, без нападки и това ще е единственото ми изказване "по същество". Продължавам с изключително "лигавите" изказвания за това какви бонбонки са милите ни бигълчета и как само ти се иска да ги мачкаш и целуваш.

cheers Айде наздраве!

#1334 Потребителят е офлайн   Taki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 10:08 AM

Ще се опитам да бъда съвсем кратък и максимално ясен. Надявам се този път да бъда правилно разбран.
Да започна от това, че това е форум и той служи за обсъждания и изказване на мнения.
Хайде сега прочетете ми попстовете внимателно и ще забележите, че не съм критикувал никой (най-малко Кайо - даже я похвалих за положените усилия), а съм изказвал мнение и съм задавал въпроси. Това, че човек има малко по-различни виждания от вашите не значи че критикува или напада някой. Излиза че има достатънко обидчиви съфорумисти.
Специялно за "sladyr4eto_tedi", незнам как си с БГ киното но:
израза "мила ми Венетке" е от един прекрасен БГ филм, койото много харесвам. Използвам го защото ме кефи страхотно, много е цветущ и не го намирам за обиден. Ако това те е обидило - съжелявам.

По отношение на БККБ. Незнам защо се хващате точно за думите ми. Те носят някъклъв смисъл и ако самата дума не ви звучи добре заменете я със синоним.

- не ви харесва " пропаганда и агитация", ама я се замислете че това си е вид реклама. А доколко разбрах рекламата се бави - само отбелязвам не критикувам. Нали се нуждае от реклама този клуб.
- "общите тралата" имах превид точно анонсите които изложи Кайо. Разбира се, че това са важни неща и аз не ги подценявам - но за мен са ясни и звестни. Ще дам пример - преди доста време бях съучредител на мото клуб. Със съдебна регистрациа и всичко каквото се изисква от закона. Имаше си устав програма и т.н. Нормално в програмата беше записано - "популяризирането и развитието на мото спорта" и още подобни. Това са "общите тралала". Затова зададох този въпрос . Както съм написал и ако прочетете внимателно в поста ми съм казал "какво реално се прави". С каква точно активност и с какви точно действиа от страна на членовете на клуба и учредителите му се постигат изложените от Кайо анонси. Това попитах но никой не ми отговори.

За мен това е лесния начин за комуникация. Мен ме интересува какво точно се случва в този клуб. Искам да знам как точно с какви действия се изпълняват точно тези "общи тралала" Извинявам се но за мен е важно. Аз трява да преценя за себе и да се убедя предварително от ползата да измина 1000 км. 8 часа път за да присъствам лице в лице. Нямам нищо против сбирките и т.н. койото правите в София. За съжеление нямам толкова свободно време, за да мога да грабна кучето си и да отида на разходка в София - ако всичко всършва само с това. Заова се интересувам и исках да бъда информиран, на което ми отговорихте - "Мога да дам само някои анонси, но нищо повече!" Ако е трябвало с тези въпроси да се обърна на посочения мейл - грешката е моя. Но за мен беше по-лесно да попитам тука като по този начин ще се информират о всички които четата форум.

Хайде сега със здраве... поздрави от морето.

#1335 Потребителят е офлайн   sladyr4eto_tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 11:15 AM

Явно наистина не съм разбрала нещата по този начин, затова съжелявам.
Просто в интернет пространството нещата не винаги се разбират такива каквито са 1super
Поздрави и от нас на морето b)
User's Signature

TOTALLY ADDICTED KENNEL

Facebook
Панделки

#1336 Потребителят е офлайн   Taki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 01:30 PM

Не теди просто в наща мила татковина все гледаме накриво и се мръщим. Не обичаме и не толерираме друго мнение освен собственото ни, което е вярнотото - кофти. Нямам предвид никой конкретно, такива са ми наблюденията от ежедневието. Трябва да се научим да бъдем по-мили, внимателни и усмихнати най-вече.

Айде стига, че това е една друга тема и няма нищо обшо с кучетата. cheers

#1337 Потребителят е офлайн   mihaelka4432 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 05:07 PM

интересува ме горе-долу колко е на височина бийгъла

#1338 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 07:49 PM

Според американския стандарт 13 - 15 инча /33-38 см/
Според стандарта на FCI-Standard N° 161 / 24. 07. 2000 / GB : 13 - 16 инча /33-40 см/
User's Signature

Beagle

#1339 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 07:52 PM

Опа, мирно, слушай мойта команда!
Забранявам да се дърлите! Това е правило ЕДНО!
Ако продължавате - вижте правило 1.

Ей, Морето... да свалиш тениската, която лично съм осигурил да бъде напечатана, ЯСНО! хлъц. cheers

Да живее сичкото Бигъл! хлъц, BEER

Аре, хлъц...
И умната, че утре е работен ден, хлъц... BEER cheers victoryVVV

#1340 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 08:17 PM

Тъй вярно paneta !
Нещо занемарихме снимките! l) Днес беше чудесен ден, някой няма ли да ни зарадва?!

Прикачени файлове

User's Signature

Beagle

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »