Бигъл
Публикувано: 01 May 2007 - 10:26 PM
Разбира се, че ще излизаме по полянките стига да знаем на кои.
Иначе Адорко в къщи е много див - нямаме вече тапети в коридора, проби входящият маркуч на пералнята, изяде почти кабела на кабелната ТВ, а изцяло телефонния кабел. За дивана не говоря-следва претапициране по-нататък. Най-интересното е, че когато е сам не прави бели и не дивее, а всичко това го върши когато сме си вкъщи.
Спи като Крез на дивана и върху нас когато гледаме телевизия.
Някак си обаче изобщо не мога да се ядосам заради това че громи къщата.
Най-интересно е, че навън за сега е много хрисим. В градинката даже е без каишка и не се отдалечава от нас. Радваме с е, че изпълнява и команда - "ела тук", а не бяхме сигурни, че сме я овладели, защото в къщи се разсейва.
Днес си игра с две кучета. Беше полудял. Дори се удари и му се счупи нокът.
Доста кръв тече и ни изпраши, но му мина бързо. Нали казват: мина му като на куче.
Освен това е и контактъор - непрекъснато досажда на всяко куче което срещне, а от уличните се страхува и му настръхва козината.
Научил е и някои изрази без да искаме като: "хайде да папкаш" и "къде е кокала".
С много охоте "папка". Мисля, че светът може да изяде. Щом отворим хладилника почти влиза вътре. Май обича и бира, защото го спипах да ми пие от чашата.
Много трябва да се внимава.
Направи ни впечатление че има много нежна кожа. Вчера цялото му коремче беше червено и на обриви от тревата. Не знам дали да се тревожим или ще свикне.
Ще се радваме да се срещнем някой уикенд стига да кажете къде.
до нови срещи
Публикувано: 02 May 2007 - 08:31 AM
Прикачени файлове
-
IMG040.JPG (34.78K)
Брой сваляния: 81
Публикувано: 02 May 2007 - 08:33 AM
Прикачени файлове
-
IMG020.JPG (23.64K)
Брой сваляния: 76
Публикувано: 03 May 2007 - 09:23 PM
------------------------------------------------------------------------
char не вярвам да надминете стандарта, но ако искаш, най-точна представа можеш да добиеш, ако решиш да доведеш Чар на някоя изложба и да го отсъди киноложки съдия. Понеже не се сещам от къде си, а и не помня дали съм те питала, затова ще ти напиша няколко дати в различни градове - най-скоро има изложба на 09/Май в гр.Пловдив, после в София на 10/11.05.2007, 25/26 май в гр.Пазарджик и 27/Май в гр.Асеновград.
Публикувано: 04 May 2007 - 05:42 PM
Прикачени файлове
-
Picture_040.jpg (30.24K)
Брой сваляния: 77
Публикувано: 05 May 2007 - 02:31 PM
а аз за да отсъствам от работа трябва да го заявя поне двайсетина дена по-рано.
Да ви кажа докато бяхме на морето - последния ден Мончо изяде някаква "мърша" на плажа и пи доста от морската вода, та от тогава нещо не иска да си яде гранулките, а се вижда че е гладен. Като пътувахме навръщане в колата Мончо имаше страхотно слюноотделяне, такова нещо не бях виждала и то през цялото време на пътуването. Сега хапва само сух хляб и всичко друго, но не и гранулките - няма вид на болен, същия щурчо си е, но аз се чудя защо ли е така?!
Taki, на Озко случвало ли му се е подобно нещо, след като си пийне от морската вода?
Публикувано: 07 May 2007 - 12:07 AM
Кайо, нормално е след като е хапнал неква гадост и е сръбнал от солената вода да има проблеми със стомаха. Но грижите най-вероятно са свързани с мършата, с която малкия се е нагостил. Озко като плува и играе на плажа, като всяко куче (че дори и хората понякога) се случва да си пиине солена водичка. От това получава леко разстройство, но нищо повече.
Като стана вапрос за морето да споделя от личен опит, че биглите според мен са много добри плувци. Озко с часове може да игае на любимата игра "донеси пръчката". Откача ми се ръката да хвърлям пръчки в водата.
Ще ви разкажа за едно мое премеждие с Ози:
Играеме на любимата игра и след 1 час непрестанно хвърляне сядам да си почина - но не и Ози. Малкия разбойник фиксира на 100-на метра навътре шамандура на рибари с която си маркират каде са хвърлили мрежите си. Съответно Озко плува до нея и захапва въжето за да ми я донесе. Малкия гад се опитваше да изкара шамандурата около 10-15 мин - разбирасе напълно неуспешно защото шамандурата е свързана с въже за мрежите и той плува намясто. Излишно е да споменавам, че аз през това време се дера на брега и го викам, но говедцето бе решило друго. Накрая се принудих да вляза във водата и да отида до него за да го накарам насила да пусне въжето. Е те това се казва инат.
И още нещо любопитно което научих от човек който дълго време се е занимавал с Кокери. Кокерите и Биглите имат почти еднакви уши. А тези уши дават възможност на кучето да се "гмурка". Ухото прилепя и затваря напълно ушния канал и не позволава да навлезе вода. И аз наистина мога да потвърдя това. Озко се хвърля от едни камъни във водата и съответно се потапя целия под водата без никакъв проблем.
Хайде стига толкова писания... поздрави от морето и дано нмалчугана скоро се въстанови. cheers
Публикувано: 07 May 2007 - 11:53 AM
Тука с батко Робърт е в очакване да хвърля пръчката след като съм стигнал преди тях до нея:
Прикачени файлове
-
Ozi_i_Robert.jpg (113.85K)
Брой сваляния: 92
Публикувано: 07 May 2007 - 11:58 AM
Прикачени файлове
-
vsichki_gonim_pruchkata.jpg (103.36K)
Брой сваляния: 82
Публикувано: 07 May 2007 - 12:01 PM
Прикачени файлове
-
nosim_klon.jpg (98.19K)
Брой сваляния: 76
Публикувано: 07 May 2007 - 08:49 PM
Прикачени файлове
-
na_more25.jpg (94.29K)
Брой сваляния: 68
Публикувано: 07 May 2007 - 08:50 PM
Прикачени файлове
-
na_more35.jpg (77.14K)
Брой сваляния: 67
Публикувано: 07 May 2007 - 08:55 PM
Прикачени файлове
-
na_more8.jpg (69.55K)
Брой сваляния: 72
Публикувано: 07 May 2007 - 09:33 PM
Като гледам тези морски снимки се чудя какжи ли поразии ще успее да спретне Багс на първото си летуване на моренце... Особенно като се има предвид любовта на стопаните му към къмпингите... b) Мисля, че ще има много за разказване l)
Char, с Багс сме в Пловдив. Днес пристигнахме и веднага ти даваме знак за бърза среща!!! Пиши когато имаш възможност - ще избягаме за малко през weekend-a, но после пак сме на линия! Очакваме близка среща!
Лека вечер от нас на всички бигълчета и техните стопани!
Успешна седмица! victoryVVV

Винаги мисли преди да действаш!
Публикувано: 08 May 2007 - 06:48 PM
Морето е хубаво нещо, само дето Ози го носи в къщи, що пясък съм изринала, не е истина b)

Dushko dobrodushko