Бигъл
Публикувано: 29 May 2007 - 09:01 AM
Мерси за мненията за кастрацията. Изглежда така, че Мърфи ще премине през тази процедура най-вероятно есента, ако не се кротне.
Миналата седмица него го блъсна кола на бул. България. Слава богу нищо му няма, но това си е чист късмет.
Значи, отиваме на кучешко училище при Хилтън. Аз паркирам, отварям багажника, посягам към повода му....
Но гадтта с нисък старт от багажника се юрва право към булеварда. С периферното си зрение виждам как една жена с лабрадор пресича по средата на улицата NNN . Успях само един път да му изкрещя името и после спирачки, Мърфи беше ударен по крачето, излетя като гумена топка, летя около 2 метра и се пльосна на платното. Добре че не стана верижна катастрофа, нали там карат много бързо. След което кученце стана, квичейки на три крака дотърча обратно, скочи в багажника и почна да трепери.
Аз затворих багажника и веднага на ветеринарен лекар (всичко трая около 1 мин), щях да умра на място. Като се сетя стомаха ми прави още лупинзи.
Ветеринарите го прегледаха, биха му едно болкуоспокуяващо, казаха, че му няма нищо и ние обратно на кучешко училище. Там той се съвзе и даже накрая на часа си игра с кучетата w) . Но през цялото време душеше тревата и се опитваше да се отрие в нея, явно е била разгонена кучка.
Публикувано: 30 May 2007 - 05:59 PM
Цитат
Мерси за мненията за кастрацията. Изглежда така, че Мърфи ще премине през тази процедура най-вероятно есента, ако не се кротне.
Миналата седмица него го блъсна кола на бул. България. Слава богу нищо му няма, но това си е чист късмет.
Значи, отиваме на кучешко училище при Хилтън. Аз паркирам, отварям багажника, посягам към повода му....
Но гадтта с нисък старт от багажника се юрва право към булеварда. С периферното си зрение виждам как една жена с лабрадор пресича по средата на улицата NNN . Успях само един път да му изкрещя името и после спирачки, Мърфи беше ударен по крачето, излетя като гумена топка, летя около 2 метра и се пльосна на платното. Добре че не стана верижна катастрофа, нали там карат много бързо. След което кученце стана, квичейки на три крака дотърча обратно, скочи в багажника и почна да трепери.
Аз затворих багажника и веднага на ветеринарен лекар (всичко трая около 1 мин), щях да умра на място. Като се сетя стомаха ми прави още лупинзи.
Ветеринарите го прегледаха, биха му едно болкуоспокуяващо, казаха, че му няма нищо и ние обратно на кучешко училище. Там той се съвзе и даже накрая на часа си игра с кучетата w) . Но през цялото време душеше тревата и се опитваше да се отрие в нея, явно е била разгонена кучка.
Ех Мърфи, Мърфи... Голям късмет си извадил. Радвам се, че е добре. Малко ми е терсене за кастрацията, ама вие си знаете най-добре. Иначе мисля, че най-големия ни страх за БИГЪЛА са: удар от кола; да го откраднат и поради прословутата си лакомия да изяде отрова. Искрено се радвам, че Мърфинката е ОК. Поздрави на всички и да му се радвате много на разбойника. Не му се сърдете, на татко си прилича. bravoS drink
поздрави най-сърдечни, Фреди, Панета и Семейство.
Публикувано: 02 June 2007 - 01:59 PM
Публикувано: 03 June 2007 - 03:17 PM
Прикачени файлове
-
IMG053.JPG (21.95K)
Брой сваляния: 78
Публикувано: 03 June 2007 - 06:37 PM
На днешната разходка видях Макс и Мърфи!
Макс, който отдавна не ни се е показвал тук е станал голям хубавец - пораснал е малчугана, а Мърфи командореше всички на полянката! bravoS
Прикачени файлове
-
03062007301.jpg (72.94K)
Брой сваляния: 70
Публикувано: 04 June 2007 - 10:49 AM
Имам нужда от няколко съвета и се обръщам към Вас, защото имате опит с тзи порода.
Преди един месец колито ми почина след тежко боледуване, преди него имах друго мъжко коли. Много харесвам бигълчетата, но все повече хора ми обясняват колко палави били и как им разбили къщите. Вярно ли е че не се поддават на възпитание и че не могат да стоят сами без да разрушат нещо?
Аз искам женско кученце, може би те са по-спокойни?
Публикувано: 04 June 2007 - 03:21 PM
Разликата между коли и бигъл наистита е голяма - става дума за характера им! /Аз съм имала и женско коли, което ми го откраднаха, когато то стана на 2 год./ Бигълите наистина са палави, но в никакъв случай твърдението, че не се поддават на възпитание не е вярно. Може би, по-точно казано е, че се възпитават по-дълго! Иначе те възприемат много лесно, но въпроса е дали ще искат да направят това, което им кажеш, защото те са си със собствено мнение! l) Например, ако бигъла е надушил някаква следа, можеш да си крещиш цял ден по него, но той ....има по-важна работа от тази да те слуша тебе! Тука е тънката нишка - да го накараш, освен да те чуе и да изпълни това което му казваш. Ако имаш достатъчно време да се занимаваш с него, може и да се справиш! Аз сега имам три бигъла, но с Монти срещам големи затруднения - страшно вироглав е, и още не мога да кажа, че съм се преборила с него. А вече е на 8 месеца!
Моето мнение е, че определено женските бигълчета се гледат по-лесно. Най-добре е според мен като си търсиш женско бигълче да прегледаш родословието на кучето - гледай да няма много прародители с титли от ловни изпитания /въпреки, че обикновенно се търси обратното/, че нали знаеш - гена си е ген! d)
И.... все пак спокоен бигъл няма - или поне аз не съм чувала за такъв!
Публикувано: 05 June 2007 - 06:14 AM
Предварително благодаря за вашите отговори.
Публикувано: 05 June 2007 - 11:04 AM
Публикувано: 05 June 2007 - 04:14 PM
Кучето не може да стои дълго в нея, а като излезе навън сигурно ще има желание да си отмъсти и ще направи два пъти повече бели :)
И все пак вярно ли е че бигълчето не търпи да стои само вкъщи?
Публикувано: 05 June 2007 - 05:39 PM
Тези с нагръдника с от по одавна.
http://www.snimka.bg...album_id=140651
Прикачени файлове
-
e_DSC_9097.jpg (47.77K)
Брой сваляния: 76

The Only Thing To Fear Is Running Out Of Beer[br][br]Макс..
Публикувано: 05 June 2007 - 09:10 PM
Малко снимки и на Адор. Вече е на 4 месеца та и отгоре.
Имаме и доста клипове, обаче имаме затруднения с кач1ванету в youtube
Прикачени файлове
-
photos_005.jpg (0байта)
Брой сваляния: 84
Публикувано: 05 June 2007 - 09:14 PM
Прикачени файлове
-
photos_017.jpg (66.05K)
Брой сваляния: 73
Публикувано: 05 June 2007 - 09:15 PM
Прикачени файлове
-
otkradnatoto_ot_hladilnika.jpg (64.79K)
Брой сваляния: 73
Публикувано: 05 June 2007 - 09:16 PM
Прикачени файлове
-
photos_023.jpg (56.03K)
Брой сваляния: 88
Публикувано: 05 June 2007 - 09:18 PM
Прикачени файлове
-
photos_001.jpg (61.99K)
Брой сваляния: 88
Публикувано: 05 June 2007 - 09:19 PM
Прикачени файлове
-
photos_030.jpg (58.87K)
Брой сваляния: 83
Публикувано: 05 June 2007 - 09:20 PM
Как сте успяли да го снимате така момчето?!?! l)