Бигъл
Публикувано: 28 September 2007 - 09:30 PM
ей много време загубих да открия как се пише в новия форум...
Много сме добре с Фреди. Честито на кайо за Мончо - рожденния ден. Да е жив и здрав да расте и хубавее и щурее. За малката новоприета в семейството на мончо... на всички нови ис стари бигъли...
Мърфинката... каде си разбойническо куче - хубавеж, готин, бащичко. И той 22 кила.. като Фредката...
Много поздрави на всички от нас Фреди, Панета и Семейство..
п.п. Много работа имам...
Публикувано: 28 September 2007 - 10:36 PM
Отдавна не сме се появявали, но на сбирката най-после ще дойдем.
малко снимки от първото море на Адор
поздрави!
Прикачени файлове
-
IMG_0042.JPG (165.82K)
Брой сваляния: 44 -
IMG_0042.JPG_thumb (559.83K)
Брой сваляния: 37 -
IMG_0050.JPG (84.5K)
Брой сваляния: 40 -
IMG_0050.JPG_thumb (241.74K)
Брой сваляния: 25 -
IMG_0140.JPG (97.84K)
Брой сваляния: 43 -
IMG_0140.JPG_thumb (412.25K)
Брой сваляния: 25 -
IMG_0200.JPG (66.35K)
Брой сваляния: 238
Публикувано: 29 September 2007 - 11:35 PM

Какво мислите? :-*
Иии сега да питам - Дара има 5то пръстче и на задните и на предните крака ,това какво значи?! :-
Edit - Намерих още снимки на дългокосмести бигълчета.Явно има много такива ???
И още...
Публикувано: 29 September 2007 - 11:53 PM
djokova, ужасно ми е симпатичен подписа ти. :)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 September 2007 - 10:57 AM
Цитат
djokova, ужасно ми е симпатичен подписа ти. :)
Аааа ,мерси! ;)
М/у др. помня ,че ти беше питала за 5тото пръстче при бигълите.Е добре ,ама никъде не го пише това!Нито в стандарта ,нито в доп. инфо ,или поне аз не намерих...
И дори и да го пише...какво се прави?Аз смятах да водя Дара на експертно оценки ,ами значи няма смисъл щом е извън стандарта...ох,не знам вече ,я някой от по опитните да каже.
Например char ,защото мисля ,че Чар също имаше 5то пръстче на задните крачета и Kayo ,че според мен най-разбира от бигъли (лично мнение).
Поздрави!
Карина & хъркаща Дара
Публикувано: 30 September 2007 - 12:57 PM
Цитат
И дори и да го пише...какво се прави?Аз смятах да водя Дара на експертно оценки ,ами значи няма смисъл щом е извън стандарта...ох,не знам вече ,я някой от по опитните да каже.
Карина & хъркаща Дара
По принцип, ако се роди бигълче с пети пръст на задните крака, към третия ден след раждането пръстчето се маха.
Това не е дефект / не би трябвало да влияе на експертната оценка /, но се прави защото се предполага, че бигълът ще ходи на лов и тичайки по поля, горички и храсталаци ще има опастност да си нарани тези пръстчета и да създаде допълнителен здравословен проблем.
Това е, което аз знам по този въпрос! :)
Публикувано: 30 September 2007 - 01:10 PM
Цитат
Това не е дефект / не би трябвало да влияе на експертната оценка /, но се прави защото се предполага, че бигълът ще ходи на лов и тичайки по поля, горички и храсталаци ще има опастност да си нарани тези пръстчета и да създаде допълнителен здравословен проблем.
Това е, което аз знам по този въпрос! :)
Мерси много!Успокоих се ;)
Ъммм и още въпроси...как се записва куч на експертна оценка? :)
Питам ,та да знам иии какво се показва като документ?
Кога се провежда експертната оценка?
Казаха ми ,че куч седи повече време в стойка ,докато го "оценят"...освен стойка - бягане и после!?Само това?!Супер ,ако е така!
Второ- Дара е настинала ,ОЩЕ , опикава всичко и постоянно...ох! :-[ ???
Публикувано: 30 September 2007 - 04:05 PM
Публикувано: 01 October 2007 - 12:34 PM
Цитат
Да ,мерси.
Само една поправка - трябва да получи две отлични оценки при различни съдии.
Еми....ноември идва ,а също и пловдивския CACIB ,тааа....Дарке стягай се :P
Публикувано: 01 October 2007 - 04:26 PM
Цитат
За женските се допуска до минимум мн. добър!
Публикувано: 01 October 2007 - 09:56 PM
А може ли 1 Мн.доб и 1 Отличен?? ::)
Публикувано: 01 October 2007 - 10:30 PM

:-*

Публикувано: 02 October 2007 - 01:19 AM
Петтият пръст трябва да се махне. Бе може да изръся много голяма глупост, ама да видим. Май самият нокът си расте и може да се забие в пръстчето и е болезнено и неприятно. Но както казах, може би това е пълна глупост родена от фантазията ми.
Така или иначе на последък ми е малко трудно да определя какво зная със сигурност и какво си измислям без да искам.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 02 October 2007 - 12:45 PM
Цитат
Петтият пръст трябва да се махне. Бе може да изръся много голяма глупост, ама да видим. Май самият нокът си расте и може да се забие в пръстчето и е болезнено и неприятно. Но както казах, може би това е пълна глупост родена от фантазията ми.
Така или иначе на последък ми е малко трудно да определя какво зная със сигурност и какво си измислям без да искам.
Ми на мен ми казаха ,че няма проблем.Ииии се налага отстраняване ,само ако кучето е ловно - да не пострада лапичката по време на лова,иначе можело на експертна... ::)
Публикувано: 02 October 2007 - 03:11 PM
Цитат
Леле, ама Биги много е пораснала, тя на колко стана вече?
distan ти наистина нещо ни позабрави и не си ни разказвал отдавна за нея!
Публикувано: 02 October 2007 - 06:58 PM
Публикувано: 03 October 2007 - 03:27 PM
Днес се прибирам и гледам цялта къща с надолу главата! :-
Дара намерила отнякъде торба с гипс и го е разсипала.Изчистих уж ,ама сега вуни ужасно на пишо и гипс ::) парвюмирах и се оправи ,ама много бавно.С проветряване и тн и тн...
Кажете какво да правя.А с какво да ароматизирам?
Публикувано: 06 October 2007 - 08:50 AM
Цитат
Ами аз чистя с М-р Прорър - синия и доста добре се обезмирисява! Е, отворила съм и един ароматизатор на Turtle Wax и така се справям.
По едно време и ние го бяхме закъсали с Мончо - толково много пишкаше в къщи, че у нас смърдеше на тоалетна.
Но вече порасна и почти не прави такива бели, сега малката Ра докато стане време да я извеждаме пишка на памперси,
но понякога не ги уцелва, ама общо взето не мирише така къщата.