Бигъл
Публикувано: 13 November 2007 - 12:28 AM
У нас също е голяма лудница - вечно нещо е изядено, малката Ра изяде кабела на телефона осем пъти, свали част от тапетите в коридора, изяде ръба на табуреткатаи какво ли не още и това само за един месец откакто е в нас. Мончо пък прави други пакости - скача като заек по всички мебели и ако го оставя сам в хола победоносно се качва на масата и застава като статуя, докато не влезна да го видя и да му се скарам. Абе....бигъли! :wub: Правят ме дива и щтастлива! :rolleyes: Но и аз така по цял ден след работа съм с парцала, най-вече заради Ра. Та сега съм решила проблема така - когато няма никой в къщи, а то е за три часа малката Ра стои в бокса на Монти, а Монти е в коридора - така горе долу овладявам положението.
assaassa Монти е роден на 25.09.2006, а Рабия на 30.07.2007г.
Публикувано: 13 November 2007 - 03:55 PM
Публикувано: 13 November 2007 - 07:58 PM
Цитат
ще се проведе първата клубна изложба на кучета от породата бигъл!
Съдия: г-н Иван Димитров
Заявки за участие можете да изпратите на e-mail: bkkbeagle@gmail.com
Ще се приемат и заявки за експертни оценки!!!
официален спонсор на клубната изложба:

И да ви кажа мястото и часът на провеждане на изложбата:
15.30ч. - регистрация
16.00ч. - започва клубната изложба
в баскетболната зала на Стадион Локомотив
Публикувано: 17 November 2007 - 01:46 AM
Наш Дарчо болен. :'(
Кашля тука и хрупа антибиотици...шашка ме ,та по цяла нощ не спя.
Crystalline,такъв виц "кротък бигъл" - няма. Аз бях много очудена когато ,преди около 2 месеца оставих Дара сама за цял ден ,а после нямаше никакви щети.. ,но сега и за час ще събори апартамента ,добре че ще се местим ,та поне там ще е обезопасено.
Но въпреки всичко досега не е имало кой знае какви поражения по мебелите и общо дома ,засега:
- вече нямаме цветя (изяде растенията,омаца къщата с пръст ,изгриза саксиите)
- дивана - цепна го ( не се знае дали е нейна вината...)
- разсипа торба гипс и я "разми" из цялта къща - имаше и на дивана ,масата до дивана, масата за хранене,телевизора ,нявсякъде.
- учебниците ми - в момента си поръчвам нови ,защото старите са на парчета
- снимки - изяде 3 албума ,спасихме 1 ,2 - починаха.
- тетрадки - скъсани
- купите за ядене - не сме ги сменили още ,защото чакаме да се преместим ,но все пак сегашните са нагризани яко.
- обувки - самоо малко е нагризала на майка ми едни
- дрехи - обожава чорапи
- очила и ленти да коса - не остават живи
Мии само това са най-съществените неща ,другото е просто събаряне от равтовете.
Е успех на всички на изложбите и у дома със зверовете.
Поздрави! :blink:
П.П. - Crystalline, вашият бигъл откъде е? От България ли? И ако да - кой град?Магазин,развъдник....
Питам ,защото може да сме роднини по кучешка линия... ;D (издирвам братчетата и сестричетата на моята Дара)
П.П.2 - Bags ,Char какво стана с разходките по бигълски?
Публикувано: 17 November 2007 - 10:57 AM
djokova Взех го от Бургас. Аз съм от тук и случайно попаднах на обява. Под носа ми щяха да го вземат, но аз успях и си го запазих. :yahoo: Жената има една женска Кари и гледат още един бигъл и ги забрали и напраили поколение. Рон най вероятно е наследил лудостта на майка си, защото като го видях за първи пат, Кари го мяташе от единия край на стаята в другия и се уплаших че докато успея да го взема няма да е жив. Но той е оцелял и в един и същи ден го взех аз, а едно друго момиче сестра му. Сега хърка оттатъка под климатика на топло и това е може би единственото време на спокойствие у нас...
Публикувано: 17 November 2007 - 01:20 PM
Ами при нас пакостите са много ,защото ни предстои преместване ииии всичко е по кашони в момента ,таа затова Дарката поразчиства ;D B)
Цяла нощ кашля и само като я взема при мен са спи ,чак тогава заспива ,май и е студено ,ама нали преместихме климатика на другото място...не питайте как се бутахме двете на дивана в хола ,уж на топло. ;D
Айде да се местим вече ,че там поне ще сме с 3-4 климатика и дето легне все ще е топло.
Ми и мен ме заплашваха наще ,че ще ми я махнат ако прави бели ,но все още си е тук ,защото аз си изчиствам преди те да са видяли за какво става въпрос.
Баща ми е най-против да имаме куче ,нооо няма да ми я махне...
Сега и двете с нея кихаме и кашляме ,болни.Дара с нова зелена жилетка да и е топло ,пия антибиотици и лежи на студено до вратата на терасата :rolleyes: :huh:
Вие какво биквити вземате на кучетата си?Аз като взема пресован кокал го свършва за 2 дена ,а едно друго куче ръфа такъв кокал 2 месеца вече.Сега съм взела един голям...и пресована топка бях взела ,с пълнеж ,твърда ,уж да я яде по-дълго време - тя я изяде за 20мин.
П.П. - Оказа се ,че не обича много ,много писукащи играчки (?!).
Айде ,лек ден. :yahoo:
Публикувано: 17 November 2007 - 02:11 PM
Публикувано: 17 November 2007 - 02:50 PM
За лакомствата, пробвали сме от много фирми но най любими са ни едни които миришат на салам и сирене, но трябва да погледна името. Навити и дълги и ги късам и той започва репертоара от команди, без а съм казала нищо. Сяда, ляга, дава двете лапи, пак става и хайде пак. Циркаджията на къщата! :yahoo:
Публикувано: 17 November 2007 - 02:57 PM
Монти е същия, като види, че взимам нещо за ядене и застана пред него, без да съм казала нищо,
той сяда и ако не му дам започва да пробва с другите научени неща! Голям майтап пада! :yahoo:
Публикувано: 17 November 2007 - 11:10 PM
Може би не сега, а един ден... - както решиш.
Преди много години аз имах куче порода коли, казваше се Джилда.
Откраднаха ми я, когато стана на две години - аз никога не се отказах да я търся.
Така и не я намерих, но ми останаха хубавите спомени с нея!
Публикувано: 18 November 2007 - 07:14 PM
Цитат
Мърфичката е болен, страшен стомашен грип го хвана - лепва направо всичко от поляната. Той клетия доста е болнав установихме и след като се закрепи ще му даваме някакви имуностимулатори, че го умориха от антибиотици това куче. От петък е като парцал, само лежи и гледа тъжно, почти нищо не яде, отслабнал е доста. Чак днеска се позакрепи и почна да дига опашка :blink:
Но до изложбата ще сме на линия, обещавам.
Здравейте на сичкото БИГЪЛ!!!
ооооооооо, Мърфичката, болен горкичкия. Много поздрави от татко Фреди и стискаме палци всичко да се оправи.
Гледам други бигъли във форума и това е добре, расте броя на най-невъзможните кучета в света. Абсолютни разбойници. Но пък за сметка на това са неустоими чаровници и без тях е много скучно.
Желаем на всички много радостни мигове, въпреки жестокото дъждовно време, но ако знаете Фреди как само препуска в локвите и калта... голям кеф.. приятна и Да живее сичкото БИГЪЛ!
Фреди, Панета и Семейство...
Публикувано: 19 November 2007 - 07:27 PM
Накрая го намерихме след 2 месеца на Хемус (ние живеехме в Дървеница) съвсем случайно.
За съжаление Рафи е бил малък като се е загубил. Сигурно някой го е прибрал. assaassa най-вероятно се грижат добре за него, опитай се да не страдаш прекалено много.
Вземи си друго куче и чакай Рафи, човек никога не знае....
Кажете нещо за изложбата. Днес на поляната казаха, че имало страшно много бигъли. Ние за съжаление не успяхме да дойдем. Но чакаме снимки.
Мърфи вече е добре и лудя на снега днес като малко паленце. Поздрави на татко Фреди. Като му гледам аватара, Мърфи много прилича на него в муцуна.... бащичко! ;D
Публикувано: 19 November 2007 - 09:59 PM
Аз бях много притеснена, защото все пак за първи път участвам в организацията на подобна изложба!
Жалко, че не дойдоха повече бигъли!
Ето резултатите и няколко снимки:
съдия: И. Димитров (Bg)
клас бебе 3-6м
Romantic Rabia Weinlinie - мн. переспективен І,
Quatro Weinlinie - мн. переспективен ІІ
Questa Weinlinie - мн. переспективен ІІІ
клас млади 9-18м
Montgomery A Million z Lonskeho leta - отличен, BJC
клас интермедия
Bonny Du Museau D'or - отличен, C.A.C
клас шампиони
Athos I Du Museau D'or - отличен, C.A.C, B.O.B
Клубен шампион за 2007 год. стана Athos I Du Museau D'or

А на следващия ден на C.A.C.I.B София - 18.11.2007г. Мончо успя да победи конкуренцията:
съдия: С. Попов

Публикувано: 19 November 2007 - 10:26 PM
Радвам се ,че има "движение" тук във форума..
Ми Дарата оздравява...да се надяваме ,че скоро ще е напълно добре ,за да излизаме да видим и ние какво е това гьол ;D
Абе аз тези дни си мислех нещо....,ама ще видим дали ще се осъществи.Узряло е като идея ,само да почна да действам... B)
Публикувано: 19 November 2007 - 11:19 PM
П.П-не ме рзбирай погрешно..рафи беше(НЕ все още е) едно от най-лъчезарните куенца които познавам и не те карам да го забравиш...Просто не знам според мен едно сладко,малко бебе ще промени много нещата... ;)

đØġō_åŗĠĕñŤìńŐţħè ßėŜţ ƒŏŗ mÊ...
Публикувано: 20 November 2007 - 10:53 AM
Публикувано: 20 November 2007 - 02:59 PM
Аз си имах куче близо десет години преди да ми го отровят съседите.
Дълго време- 3-4 години майка ми не даваше да се спомене за ново куче- беше й прекалено мъчно за старото и не искаше да минава пак през къщото.
В последствие аз започнах да живея самостоятелно и с приятеля ми си взехме куче. Водих го за три дена в къщи и майка ми така бързо се привърза и си спомно колко е хубаво да си имаме любимец, че вече е готова да си вземе ново кученце!
Найстина новото няма да замени старото, но ще ти даде любовта, вниманието и компанията каито несъмнено всеки търси в любимците си!
Ние сега се радваме на 4 месечно кученце и сме безкрайно щастливи, пожелавам го на всички! :wub: