Бигъл
Публикувано: 01 March 2006 - 03:09 PM
И дано Баба Марта не се сърди много този месец l)
Прикачени файлове
-
img.phtml.jpg (42.72K)
Брой сваляния: 250
Публикувано: 01 March 2006 - 03:20 PM
Голям Сечко цял ден ходи, скита по калове, по студове, сняг го вали, вятър го духа и вечер се върне капнал от умора. Седне да си почине, хапне си, пийне си, каквото му е редът, че чашка, че двенки, че килце, че две - изпил си бъчвата с виното.
Малък Сечко - и той като брата си. По реките ходи, леда чупи, снега топи, порои отправя, горите чисти, гнезда за скорците готви, цял ден ходи нагоре-надоле, умори се, върне се вечер, хапне си, пийне си. Ха чашка, ха още една, че килце, че две - и той си изпил виното.
Тръгнат двамата братя на сватба, на кръщавка илн някъде на гости и умират от срам, че нямат вино.
А пък бъчвата на баба Марта си стои в зимника непобутната - пълна-пълненичка.
Няма какво! Двамата братя решили да изпият вино-то на сестра си. Решили и го сторили. Днес тоя точне, утре оня точне - и виното се свършило.
Дошла баба Марта, запретнала ръкави, разшетала се да среща пролетта, както е прилично. Шетала, шетала, уморила се, седнала да си почине. Рекла да похапне, сетила се за винцето и рекла да си пийне.
Като отишла при бъчвата - що да види. В нея не останало ни капка. Дъгите й се разсъхнали, обръчите й се разслабили.
Разбрала баба Марта, че е ограбена от братята си, разсърдила се, разфучала се, леле-мале - насреща й се не излиза! Фучала, бесняла, клела, викала, па седнала, та заплакала. Сълзи реки потекли от очите й.
Плакала, плакала, най-после се утешила.
- Ех, ако са го изпили, моите братя са го изпили, не са чужди хора я - казала тя и се засмяла.
Утешила се, но все пак й било мъчно и обидно, останала без винце и че братята я излъгали.
И всеки път, кога си спомни за това, тя се сърди и плаче, но ядът бързо й минава и тя пак се засмива.
Прикачени файлове
-
9980.gif (14.14K)
Брой сваляния: 233
Публикувано: 01 March 2006 - 05:00 PM
та Честит Баба Марта на всички с пожелание за много здраве и щастие super best днес бях събудена от рано от майка ми ,която се бореше с Крис да му сложи някква мартеница а той беше така възмутен ,че после сляд като разбра че ням да мине номера да я свали доиде и ми открадна една дреха д я размотава в хола ..будилник не ми е нужен но пък сега според мене изглежда супер сладко

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 02 March 2006 - 06:36 PM
Цитат
та Честит Баба Марта на всички с пожелание за много здраве и щастие super best днес бях събудена от рано от майка ми ,която се бореше с Крис да му сложи някква мартеница а той беше така възмутен ,че после сляд като разбра че ням да мине номера да я свали доиде и ми открадна една дреха д я размотава в хола ..будилник не ми е нужен но пък сега според мене изглежда супер сладко

Много хубав кучо имаш w)
Публикувано: 02 March 2006 - 11:11 PM
Цитат
пускам тук една снимчица на магарето Рей, който преди малко ми скъса единия ръкав на блузата. Отрязах го с ножицата и сега съм с един къс и един дълъг ръкав. bl)
Трябваше да понамаля снимката r)
Прикачени файлове
-
ray_gleda_umno.jpg (31.75K)
Брой сваляния: 275

allure&Jack Ray
Публикувано: 03 March 2006 - 01:45 AM
Само дето и днес нещо не ядем както трябва , дано всичко не се повтори отново.
Ама Рей вестник ли чете super best .
Прикачени файлове
-
PIC00588.JPG (55.77K)
Брой сваляния: 287
Публикувано: 03 March 2006 - 10:00 AM
Аз още съм като попарена от преживяването предната вечер. Бяхме в морската градина и като всяка вечер се разхождахме с Оззи . Той един час тичаше и си играеше с кученца и като решихме да си тръгваме , мъжа ми го извика да дойде за да му сложи повода . Обаче познайте какво стана , ами той побягна в обратна посока при което го изгубихме от полезрението си. Час и 40 минути сме обикаляли като луди из морската градина да го търсим , що рев ударих не искам да се сещам . Вървя и си мисля че някой го е откраднал , просто потъна в дън земя s) . И точно когато вече бюхме решили да си ходим , понеже освен всичко и валеше нон стоп , бяхме протизнали до кости , го виждам този заблудения да тича към мен радостен bl) . На същото място където последно го видяхме , там се и върна . Обаче какво да ви кажа , просто ни скаси живота това куче . Аз толкова се бях отчаяла . И после беше наказан и яде шамарчета и малко след това пак си го гушкахме говедцета b) . Така да ни изплаши , ужас направо .
Та така сме ние , гоним се из Бургас.
Днес ще го снимам и аз ще кача актуална снимка на бандита с дългите уши bravoS .
Поздрави
Нели и Оззи

Dushko dobrodushko
Публикувано: 03 March 2006 - 10:10 AM
Иначе, Ози, един съвет от мен. Мисля , че е рано да го пускате без повод. Белята ще стане веднъж s) Аз моя куч го пусках няколко пъти, но се убедих, че ме прави на луда и ходи,където си реши. Да ти кажа честно не смея още да го пускам тук из квартала, още повече , че има и цели глутници кучета и почти по време на всяко излизане трябва да го браня. Оня ден подгони местния любовник на квартала-помияра Чарли и аз след тях тичам като шантава през 4 блока. bl) Откачих да не го изгубя и оттогава се зарекох докато не му дойде акъла (след 8-мия месец по думите на един ловец) да не го пускам в незаградени пространства. Моят вет. ме предупреди, че ако някой намери ловджийско куче никога няма да го върне.
Наскоро срещнах един ловец, който ми каза, че биглите гонели прасета(глигани) и сърнички чат-пат b) super best

allure&Jack Ray
Публикувано: 03 March 2006 - 11:49 AM
Цитат
Цитат

Много хубав кучо имаш w)
благодаря ти и твоито е голямо сладурче майка ми особено е вманиачена фенка на тзи порода и тя праща много поздрави

Публикувано: 03 March 2006 - 11:58 AM
Цитат
Иначе, Ози, един съвет от мен. Мисля , че е рано да го пускате без повод. Белята ще стане веднъж s) Аз моя куч го пусках няколко пъти, но се убедих, че ме прави на луда и ходи,където си реши. Да ти кажа честно не смея още да го пускам тук из квартала, още повече , че има и цели глутници кучета и почти по време на всяко излизане трябва да го браня. Оня ден подгони местния любовник на квартала-помияра Чарли и аз след тях тичам като шантава през 4 блока. bl) Откачих да не го изгубя и оттогава се зарекох докато не му дойде акъла (след 8-мия месец по думите на един ловец) да не го пускам в незаградени пространства. Моят вет. ме предупреди, че ако някой намери ловджийско куче никога няма да го върне.
Наскоро срещнах един ловец, който ми каза, че биглите гонели прасета(глигани) и сърнички чат-пат b) super best
Здравейте Приятели Ози, Рей,
много сте готини. А и на нашата любимка БИГИ, ама сте я издокарали, красавица.
Седим си в къщи, четем Вашите приключения с Ози и Рей и се смеем на глас със Съпругата.
Първо: да знаете много трябва да си пазите бигълите. Преди много време Ви писах за това и какви са супер ловци. Затова много се крадат. Действително ако се изгуби, няма шанс да Ви го върнат.
А за хойкането - да знаете в природата на мъжките е да си хойкат. Това го знаете без да ви трябва да четете книги. Трябва много да внимавате, когато има разгонени женски, независимо от породата. Женските са по-мирни.
Бигъла става малко по-мирен след година и половина. Повтарям да намерите начин да го дресирате. Рей даже ти бях писал май къде в София щах да водя Фреди.
Иначе са много своенравни и най-важното е, че се връщат там където са изчезнали. То е и разбираемо.
Иначе Фреди, когато беше на 1,5 години се изгуби. 3 дена го нема.
На третия ден си дойде пред в къщи. Целия беше изпояден от битка с други бездомни кучета. Най-вероятно беше избягал заради женска и после се е бил с глутницата.
имаше над 50 ухапвания. Счупени 2 зъба и какво да Ви кажа.
Една седмица само го извеждах да си върши основните нужди. Но после, пак старата песен на нов глас. Затова трябва да се държи из-късо и да се дресират. Всеки ден трябва да ги дресирате, штото много са хитри. Занемариш ли дисциплината и те хоп, изчезват и си правят квото си искат.
поздрави от нас с Фреди.
Публикувано: 03 March 2006 - 12:03 PM

Публикувано: 03 March 2006 - 12:12 PM
Цитат
Цункай го от нас
Здрати Бигинце,
сетих се нещо за теб. Понеже Ви предстои да излизате. Аз когато изкарвах Фреди за сефте, водих го по график, първо 10 мин., после 15 мин. и така, докато стигне 1 час на разходка, т.е. 1 сутрин и 1 час вечер.
трябва много да внимаваш според мен сега, коагто е била болна и ако времето е лошо не я изкарвай. Изчакай да се пооправи времето и почни тогава с излизанията. нищо няма да и стане.
А после пък през април започва периода с кърлежите, така че ще трябва да се приготвите и за това. ама това е далече още.
поздрави за сега от нас на Бигито.
Публикувано: 03 March 2006 - 01:49 PM
Цитат
може ли някой да ми каже как качвате снимките?
мерси предварително.
аз лично имам албум в photobucket.com и там като качиш снимките то ти дава самият код или ако го имаш качен някъде другаде===>[ img] link [ /img]
аиде чакаме снимки super best а да ако не искаш албум пробваи направо в tinypics.com даже автоматично ти ги смалява

Вход

Горе
Цитиране +