Цитат
А това,че не пишкали където спят,изобщо не е вярно или поне не важи докато са малки.Поне при нас беше така в началото.
Незнам, аз така съм чела, даже във връзка с ползването или неползването на клетка съм чувала че било полезно, защото кучетата имали инстинкт да пазят чисто, там където спят, и като го научиш да спи в клетка, то малко по малко се приучавало да си задържа физиологичните нужди, точно за да не си цапа (разбира се клетката не трябва да е толкова голяма, че да може да пишка в единия край и да спи в другия.... Не че ползваме клетката де.... Иначе е нормално малките кученца да не могат да се въздържат. Относно спрея... незнам дали има мн ефект... ние бяхме зели такъв, ама не ми е направило впечатление много да бяга. Иначе това че ако и мирише на пишкано пак ще пишка там... Сменяй чаршафите, ако можеш запери и матрака и напръскай с нещо силно миришещо, пробвай да не переш напишкания чаршаф, ами да го сложиш някъде, където си решила да я приучиш да пишка, така миризмата ще я привлича и следващия път би трябвало да иде там. разбира се идеята да ти ползва чаршафа за тоалетна надали те привлича... намери нещо.... напишкан от нея парцал или постелка, не го пери и и го сложи в банята или в някой ъгъл и пробвай да я приучиш на това мятсто...