Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2621 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 December 2008 - 03:30 PM

Цитат

Призовавам повече потребители, да имат смелостта да изказват позицията си.
Хубаво нещо е смелостта. За мен обаче по този повод във вашия пост липсва името на развъдника и името на купеното за 1500 евро куче.
Когато се споменат и такива данни, понякога излизат неочаквани неща.

В темата за джак ръселите една жена упорито твърдеше, че кучето й е от развъдник. Покара се малко с нас по същия начин и накрая пусна линк към сайта с родителите на кучето. От там, дори за неразбиращи като мен, стана ясно, че това не е развъдник. Жената, развъдила кучетата сама пише, че е просто любител със сайт. Кучетата нямат родословие, нямат изследвания.
Та думата "развъдник' вече е в устата на всеки. За това е хубаво, особено когато има пробелм да се говори с имена.

п.п. KarmaPolice, в грешка сте. Раждането по никакъв начин не прави едно куче по-здраво.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2622 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2008 - 06:08 PM

Цитат

Защо обаче понякога не коментирате?

Цитат

Здравейте, Днес Пак ходихме с Ейра на вет да и бият инжекция за гъбичките, казаха че има губички с краста едновременно  :'( :'( :'(

Цитат

Незнам от къде го е хванала, но малкото петънце на главичката което споменах го бях  забелязала още преди да я извеждаме....

Цитат

Ейра не е от магазин, както и да е, незнам дали е била болна когато съм я взела, вярно че когато се осъмних за пръв път някъкво 'плешиво' петънце още не я извеждах, но знам ли... а и не съм чула другите кученца да са болни....

Защо не коментирахте случаят, който цитирам? Случайно не сте го прочели, или какво..? Или може би не Ви е удобно да го правите, защото така ще рухне непоклатимата Ви идея и борба за разбиване на търговската мрежа с животни?

Човек е хубаво да коментира тема, когато е запознат с нея!
Ако въпросът е дали в развъдника има заболели кучета от микроспория и/или краста, то отговорът е не, няма такива.
Качена снимка

На 15/16.11.2008г. се проведе CACIB София,
съдиите Antonio Di Lorenzo /IТ/ и Georgi Hristozov, /BG/
дали пък нямаше да забележат, ако бяха болни кучетата!

Цитат

Направих си труда да изчета доста от постовете, защото и моят син сега задава въпроси и не искам да дискриминира или да изказва мения, които още не разбира. Позволявам си  и аз да спомена съмнителните неща, които правят впечатление на невежите. Въпросното кученце, взето от развъдника е болно от краста с гъбички. Горепосоченият развъдник е много тайнствен и сдобиването с кученце от там става по някакви неведоми пътища. Майката на кученцата, доколкото разбрах,след активно търсене на кученце, не е жива. Споменати са поне 2 рожденни дати на малките/собствениците не знаят кога са родени кученцата им/. Мистерия.
Или не?!. Само не казвайте, че инфото на един лицензиран развъдник относно кученцата трябва да е толкова потайно и ние невежите да се чудиме!
Призовавам повече потребители, да имат смелостта да изказват позицията си. Всички ние да запазваме културния тон. Поздрави.

Когато децата растът със сигурност изказват мнения, които са дочули и не разбират. По тревожното е, когато чуеш мнението на родителите им, че могат да отглеждат кученце на балкон ограден със саксии, за да не им руши къщата. Не знам кой би им дал/продал кученце. /имам още три примера за планирано, добросъвестно отглеждане на кученца, но няма да се впускам в подробности./Само искам да спомена, че когато исках да взема бигъл от развъдник в Австрия ми бяха зададени 34 въпроса и едва след като отговорих, те ми обясниха дали съм подходящия човек, който да си купи бигълче от техния развъдник.
Хората се сърдят и не могат да проумеят защо пък точно те да не могат да вземат кученцето.
Тайнствения развъдник за дълго ще остане такъв, особенно след смъртта на два бигъла в него. /за "невежите" бигълите бяха отровени/ Правилно сте разбрала за майката-бигъл, но не сте разбрала, че умряха и няколко от малките кученца. А относно мистерията с двете рожденни дати - не мисля, че трябва точно вас да информирам, но щом питате - кучилата бяха две и радоста ни беше голяма, но за съжаление трая твърде кратко.
Адресите на двата развъдника към БККБ ги няма в I-net пространството и няма да бъдат публикувани въпреки вашата позиция.
Силно се надявам, сега вашия син да се почувства по-запознат с темата и да не се измъчва с допълнителни въпроси!!!
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2623 Потребителят е офлайн   grand_champion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 06:51 PM

Цитат

А относно мистерията с двете рожденни дати - не мисля, че трябва точно вас да информирам, но щом питате - кучилата бяха две и радоста ни беше голяма, но за съжаление трая твърде кратко.
Адресите на двата развъдника към БККБ ги няма в I-net пространството и няма да бъдат публикувани въпреки вашата позиция.
Силно се надявам, сега вашия син да се почувства по-запознат с темата и да не се измъчва с допълнителни въпроси!!!

Следя темата почти ежедневно! И в мен се задават много въпроси! Ок, разбирам , че има причини да не може човек да се свърже с този развъдник. Но както се споменава по-горе дайте да си говориме по-конкретно с точни имена!
Този линк:
http://www.bglov.com...t...=155&st=120
Две от кученцата са писалите във форума вече Оскар и Ейра! Лично съм говорил с единия собственик! И знам това са кучетата!! Иииии тук пише , че са родени на 27.07.2008г
Хората са мислели, че са родени на друга дата. И така. Задавам конкретен въпрос и моля без уклончиви извъртания! Кога са родени Оскар и Ейра? Какво е станало с тяхната майка? Отровена ли е била или е умряла при раждане?
Имам ли право да знам поне нещо за този развъдник?
То как да не отиде човек да си купи от магазина....

#2624 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 07:10 PM

То забавничко и при вас Сани  ;) Нищият се същите неща като при другите. И едни и същи компетентини за всички породи и всички развъдници.  B)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2625 Потребителят е офлайн   atwoord Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 08:03 PM

1.Майката би могла да предаде краста на кученцата си, дори и да няма никаква сиптоматика на болестта и текущото и клинично състояние да е здрава. Изписано е доста по темата и мисля, че е излишно да цитирам нечий пост.
2.На приложената снимка смятам, че майката я няма, а и все пак уточнихме, че е починала.
3.Не е необходимо бащата да е болен, за да предаде това на кученцата.
4.Не е задължително всички кученца  да се разболеят. На някои от тях имунитета ще се справи по-добре и ще изгради антитела.

#2626 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 09:07 PM

Цитат

Следя темата почти ежедневно! И в мен се задават много въпроси! Ок, разбирам , че има причини да не може човек да се свърже с този развъдник. Но както се споменава по-горе дайте да си говориме по-конкретно с точни имена!
Този линк:
http://www.bglov.com...t...=155&st=120
Две от кученцата са писалите във форума вече Оскар и Ейра! Лично съм говорил с единия собственик! И знам това са кучетата!! Иииии тук пише , че са родени на 27.07.2008г
Хората са мислели, че са родени на друга дата. И така. Задавам конкретен въпрос и моля без уклончиви извъртания! Кога са родени Оскар и Ейра? Какво е станало с тяхната майка? Отровена ли е била или е умряла при раждане?
Имам ли право да знам поне нещо за този развъдник?
То как да не отиде човек да си купи от магазина....

На част от въпросите отговарям веднага-сега имам време!
Разбира се, че са те! Оскар, Ейра и Джак са родени на 27.07.2008г. Не знам как хората ще мислят, че са родени на друга дата. Майка им умря, беше отровена. Какво е това "нещо", което искаш да знаеш за развъдника? Какви "точни имена" те интересуват? Не разбирам какво е това следствие дето го водиш, но ти сигурно ще ми кажеш накрая, за какво става дума!

Цитат

1.Майката би могла да предаде краста на кученцата си, дори и да няма никаква сиптоматика на болестта и текущото и клинично състояние да е здрава. Изписано е доста по темата и мисля, че е излишно да цитирам нечий пост.
2.На приложената снимка смятам, че майката я няма, а и все пак уточнихме, че е починала.
3.Не е необходимо бащата да е болен, за да предаде това на кученцата.
4.Не е задължително всички кученца  да се разболеят. На някои от тях имунитета ще се справи по-добре и ще изгради антитела.

Може би си прав atwoord етиологията на тези заболявания не ми е позната. Разбира се, че на снимката я няма майката, аз имах предвид, че останалите кучета са живяли заедно с тях и за това трябваше да ги провери вет. лекар.
User's Signature

Beagle

#2627 Потребителят е офлайн   grand_champion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 10:12 PM

Цитат

Здравейте и от нас с Оскар!!! Днес бебето пораства с един месец и вече сме на 3 :))))

Цитат

родена е на 6 август ;)

Благодаря за отговора! Просто ми е станно как собственицие и на Ейра и на Оскар са се объркали, че кучетата им са родени на 6 август.

#2628 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 10:56 PM

Да, наистина странно!
Всъщност аз никога не съм говорила с тях, но ще направя опит да променя това в най-скоро време.

Цитат

Следя темата почти ежедневно! И в мен се задават много въпроси!

Да не би grand_champion ти да си този на който отказах да дам Джак?
Би ли се представил!
User's Signature

Beagle

#2629 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 01:27 AM

ооо.. каква стана тя.....
Искам само да кажа ... вече и аз не съм сигурна защо съм запомнила дата 06 август..... но чвно съм сбъркала.... просто точността на тази дата така или иначе не беше най-важното нещо за мен тогава.. мислих повече за кученцето....
Също така по повод постовете ми за 'болестта' на Ейра, аз по никакъв начин не обвинявам никой за това..... гъбичките и крастата могат да се прихванат от всякъде..... Ако някой го интересува Ейра се оправя.... състоянието и така или иначе не беше толкова сериозно ... Всъшност май вече не искам да говоря за това.... Малко не ми е приятно да ми обсъждат кучето като стока......

ПП
За да няма объркване - за развъдника на Ейра само добри неща бих казала. Смятам също, че кучетата не  са стока, развъдчиците не са длъжни да дават информация на всеки, а ако предценят, че могат да ви поверят кученце, ще ви дадът и информация, не е притеснявайте..... !!!
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2630 Потребителят е офлайн   grand_champion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 08:56 AM

Ти си сбъркала със 6 август, стопаните на Оскар и те сбъркали с 6 август. И ние всички ви вярваме.А аз съм отчаян човечец, на който са отказали кученце. Е, да бях стигнал до там да се свържа с някой, че да ми откажат после!
Толкова всичко звучи фалшиво. Жалко.

#2631 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 11:10 AM

Да бе! Фалшиво си е ... сега виждам че са ме преметнали! То не било куче а тротинетка! Може ли такова нещо!!!! А в рекламата куче пишеше...  :o

ПП
И защо изобщо коментирате въпросния развъдник и се чувствате излъган... доколкото разбирам никой (от този развъдник) не се е опитал да ви "пробута" "фалшиво" кученце.... Това че неможете да намерите връзка с хората говори още повече че явно не си предлагат кученцата наляво и надясно и да лъжат хората,,,..... аз от друга страна мога да се свържа с тях по всяко време..... и то май така и трябва...
Ако кучето ви е от магазин... ходете си търсете инфо, съвети, подкрепа при нужда от тях!!
(с нищо не искам да обидя кученцето ви)
User's Signature

#2632 Потребителят е офлайн   Linu6a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2008 - 01:39 PM

Нека и аз се включа :)
Бих Ви помолила да говорите/пишете при наличието на факти /както казвате че е редно/и да не си противоречите като използвате само догатки!!!
След като сте убеден/на в това, че нещо  не е както трябва - Моля, потърсете нужните инстанции и деистваите!
Аз лично съм разбрала това което ме интересува относно произхода на Оскар!!!
Успех и Ви черпя  с по една целувка  :wub: понеже днес имам РД :yahoo:

#2633 Потребителят е офлайн   grand_champion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 04:34 PM

Цитат

Бих Ви помолила да говорите/пишете при наличието на факти /както казвате че е редно/и да не си противоречите като използвате само догатки!!!

Това направих! А и ти говориш различни неща, предполагам се сещаш ;D
Стига сте смятали хората за малоумни.Ок, аз съм. Но дали и всички останали в този форум?

Цитат

След като сте убеден/на в това, че нещо  не е както трябва - Моля, потърсете нужните инстанции и деистваите!

А това изказване е толкова малоумно. Това са малоумни реплики и аз се  :huh:отказвам. Май съм поредният.

Цитат

Смятам също, че кучетата не  са стока, развъдчиците не са длъжни да дават информация на всеки, а ако предценят, че могат да ви поверят кученце, ще ви дадът и информация, не е притеснявайте..... !!!

За съжаление, кучетата, които се купуват са стока. Одушевена обаче.
Това какво ще преДценят развъдчиците вече не ме интересува :yahoo:

#2634 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 05:53 PM

Оооо,......толкова дребнавост и  песимизъм се изсипа последните дни........
Форума стана като бойно поле: със или без документи......зоомагазин или развъдник
Сигурна съм, че всички те-кученцата залсужават еднакво нашата обич и са най-преданите любимци!
Ама тези следствия , които  водиш grand_champion  са вече досадни!
Надявам се следващият пост да е някоя весела история съпроводена със снимков материал!
Linu6a, Честит Рожден Ден! :->)

#2635 Потребителят е офлайн   eveto94 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 11:05 PM

Запознайте се с Шанел( Шани) :blink:
На връх Коледа принцесата ще стане точно на 3 месеца( родена е на 25-ти септември) Има двоен празник и я чакат много изненади!!!!!!!
:wub:
п.п. внесена е от сърбия и си има всички документ! Има и още едно мажко кученце което е внесено от същото място, скоро прави 9 месеца! Беше малко по-голямо бебето- на 6 месеца, като пристигна в България. Незнам дали е писало тук?!Ние сме от Банкя.
И едно въпросче, във вашите родословия не пише ли рожденната дата на бигълчетата?! Ние още не сме си получили родословието но го чакаме всеки момент!! И знам че задължително се пише кога е родено?! За нас тя е като член от семейството и даже дядо ми знае кога е родена !! ;D Най -интересното е, че аз  съм родена 4 дена по-късно, на 29-ти септември! Май че малко се поувлякох!  ;D Надявам се че ви харесва Шани!!

#2636 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 11:35 PM

Сладуранка! :wub:
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#2637 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 11:24 AM

Цитат

Запознайте се с Шанел( Шани) :blink:

Добре дошла Шани!
Нашия Монти е роден на същата дата, само дето е с няколко години по-рано!  :blink:
Родословията от Сърбия идват малко по-късно, там имат доста бюрократични формалности и за това се бавят.
Шани да не би да е od Progara?
User's Signature

Beagle

#2638 Потребителят е офлайн   bingooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 11:59 AM

Linu6a здр ти от Варна ли си ? понеже и аз сам от там и викам може да срещнем да станат приятелчета :yahoo:

#2639 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 02:11 PM

Добере дошли на новите бигълчета!  :blink: само радости да имате с тях (*за целта почнете да се радвате на здъвкани неща  ;D )

Малко снимки от нас .... ето ми с какво ме 'измамиха' ... предценете сами....
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#2640 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 02:52 PM

liberty, прекрасна е!! :->) на мен най-много ми харесва........знаеш коя снимка!! Стоите като шампиони! :yahoo:
Да се включиме и ние с ново, бодро настроение!!

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни