Бигъл
Публикувано: 22 December 2008 - 08:37 PM

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 23 December 2008 - 11:15 AM
Блу има много готина дрешка - blue :blink:
Публикувано: 23 December 2008 - 01:09 PM
Публикувано: 25 December 2008 - 10:57 AM
Нашата сладка Маги след 3 дни става на 5 месеца!!!!!
Ето и малко нейни пресни снимчици, с доста усилия успяхме да я хванем в кадър!
Приятно изкарване на празника на всички!!!!
п.с. За бигълчетата от Варна, ако имате малко свободно време, може да се организираме да съберем малчуганчетата на обща разходка!!!!
Публикувано: 25 December 2008 - 11:47 AM
И Ейра става на 5 ама след 2 дена! Та те са почти на една дата май!
Ето и малко ъпдейти от коледата (бъдни вечер де) на Ейра :)
любима снимка - "Да снимаш бигъл" (close-up) ;D
А какво донесе дядо Коледа на вашите бигли?

Публикувано: 03 January 2009 - 12:19 PM

все пак е женска де.... а и сега като питам не ми се струват чак толкова дълги вече :rolleyes:

Публикувано: 03 January 2009 - 01:23 PM
Публикувано: 03 January 2009 - 04:53 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 January 2009 - 05:48 PM
Цитат
ами аз си мисля, че женските нали са малко по 'финни' и 'стойни'... може би... някой дето разбира да каже

Публикувано: 03 January 2009 - 05:48 PM
Цитат
Това не може да отговори на въпроса ми с какво да го храня.Днес.
Публикувано: 03 January 2009 - 06:36 PM
Доколкото знам на тази възраст (2 месеца) кученцата трябва да се хранят по 4 пъти дневно... количеството на храната (ЗА МАЛКИ КУЧЕНЦА, СРЕДНА ПОРОДА-храните за малки и възрастни са различни) е обозначено на чувалите в зависимост от теглото на породата в зряла възраст (за бигъла средно 15 кг.) и възрастта в месеци на кученцето, като количеството е за 24 часа и трябва да го разделиш за четирите хранения. (за хилс беше около 180 гр за 2 месечно кученце) Ако го храниш с качествена храна, кученцето (така казват) получава всички нужни вещества и витамини от нея и няма нужда от добавки (витамини и пр.) При по малките кученца може да се накисват гранулите в мъничко топла вода за да омекнат (да ги хапват по лесно, особено ако не са ги хранили с гранули преди)
За всичко това можеш също така да се консултираш с ветеринаря ти (щом кученцето няма ваксини /а и да има/ ходенето при ветеринар е първото, което трябва да направиш), също така можеш да попиташ и в зоомагазина за храна за малки кученца (бебета) от средна по размер порода, висок клас - не навсякъде, обаче са любезни и компетентни ;)
Ако имаш въпроси може да питаш на лични, с удоволствие ще споделя скромния си опит ;)

Публикувано: 04 January 2009 - 10:44 AM
Извинете ни , че толкова дълго време бяхме зачезнали. Имахме много весели моменти с Шани, която расте с часове!!! В тази връзка скоро ще публикувам и нейни снимки! Вече излизаме и тя неможе да се начуди на снега ;D
Гледам че тука някой е питал за стандарта на бигъла. Има изписано доста по въпроса! Знам, че височината на бигъла НЕ трябва да надвишава 40 см. това е височината при холката( най-високата точка) По цял свят има тенденция вече да се търсят по-малки и компактни бигли, но всичко си зависи от вкуса!
като дължина на краката пак сиима стандарт и съотношения за които може да се почете. Краката със сигурност не е добре да са къси, но пък и не несъразмерно дълги. Снимката която искаш да ни покажеш liberty нещо не е излезнала!
Желая на всички много щастие и радости със сладурите!!!!!!! :wub: :wub: :wub: