Бигъл
Публикувано: 10 January 2009 - 01:06 PM
Публикувано: 10 January 2009 - 01:07 PM
Публикувано: 10 January 2009 - 01:29 PM
Цитат
Не е доказано,че е така ако не искаш недей.
Публикувано: 10 January 2009 - 02:36 PM
Ще ми се да вярвам, че 'напълняването след кастрация е мит', но е странно защо 95% от кастрираните кучета които съм виждал имат този проблем. А и защо след кастрация се изписва специален хранителен режим (доживот) ?
Чудно ми е и защо се изтъква като полза това, че кучето няма да се разболее от разни болести? Ако искате куче, което няма да развъждате, защо тогава не си вземете мъжко такова? До колкото ми е известно, риска от проблеми с половата система при мъжките некастрирани кучета не е така голям (не зависи от това дали са се размножавали).
Тези органи влияят на производството на хормони! Защо никога не сте срещали случай, в който доктор предписва на човек да си отстрани хипофизната жлеза, за да не развие рак?
Не съм ЗА бездомните кучета и свръхпопулацията. Но ако вие сте се сдобили с куче, значи сте поели тази отговорност. Не е нужно да осакатявате животното, само защото не можете да го опазите по друг начин! Има прекалено много бездомни кучета, които чакат някой да се погрижи за тях, за да решавате проблема, като кастрирате вашият домашен любимец.
Публикувано: 10 January 2009 - 03:08 PM
Цитат
Знаеш какво представлява родослвието, нали. То гарантира произхода на кученцето да речем 4 поколения назад и един вид доказва, че то наистина принадлежи към дадена порода. Идеята да се размножават само на кучета с родословие е да се запази така обичаната от нас порода бигъл (и всяка една порода). (Тук искам да отбележа, че с това изказване не искам с нищо да обидя или 'омаловажа' кучетата без родословие (забелязала съм че хората се засягат на тази тема и лесно стават конфликти)) 'щото иначе кученцето може само да прилича на бигълче а децата му може да приличат на.. нещо друго.. особено ако тати е .. нещо друго.. ;)
Бе незнам, от къде се появи в мен тази съпричастност към кинологията, ама....

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 10 January 2009 - 06:19 PM
Хрумна ми нещо, че ще е забавно да качим снимки 'преди' и 'сега' и да видим колко са се променили наще диванета за малкото (или повечко) време, докато са с нас :blink: Как мислите?
Нека започна :
2 месеца и половина (примерно...)

5 месеца

3 месеца

5 месеца

Публикувано: 10 January 2009 - 10:55 PM
Height: Dogs 14-16 inches (36-41cm) Bitches 13-15 inches (33-38cm)
There are two height classes, 13-15 inches (33-38cm) and under 13 inches (33cm).
Weight: Dogs 22-25 pounds (10-11kg) Bitches 20-23 pounds (9-10kg)
Публикувано: 11 January 2009 - 02:10 PM
Ще се опитаме да се покажем, пък ако нещо не стане работата предварително се извиняваме. :)

Публикувано: 11 January 2009 - 09:02 PM
А Софи е прекрасна! Добре дошли и на вас :))))
Да пишете редовно за белите на вашите бигълчета!

Публикувано: 12 January 2009 - 12:18 PM
Снимките ви от 'преди' и 'сега' са страшно интересни, двете дами от снимките са станали големи красавици, да го видим нашият бебешор как ще се развие. В началото само главичката му беше кафява, а сега кафявото избива и отстрани на крачетата и отзад на дупето и опашката.
С Фреди пращаме много целувки на какичките и батковци бигълчета :wub: и обещаваме, че ще пишем.