Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3921 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2010 - 11:49 AM

Цитат(vano @ Apr 11 2010, 06:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Малко снимки от разходката из сливенския балкан

А такаааа кой бил близо до нас smile.gif
Като гледам по снимките малкия е оценил балкана ни smile.gif къде точно ходихте?

#3922 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 03:11 PM

Цитат(Лола @ Apr 11 2010, 09:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Като гледам по снимките малкия е оценил балкана ни smile.gif къде точно ходихте?

Бяхме в града няколко дена и всеки ден в различна посока - там поне гори и скали колкото щеш smile.gif

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3923 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 04:40 PM

Цитат(vano @ Apr 11 2010, 12:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Лола @ Apr 11 2010, 09:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Бяхме в града няколко дена и всеки ден в различна посока - там поне гори и скали колкото щеш smile.gif

Жалко че не сме се засекли някъде,щеше да ми е приятно smile.gif
Наистина не можем да се оплачем от планини и гори.За съжаление вървят с много кърлежи.Незнам как е при вас хора,но сега се прибираме и е пълен кошмар.За пет часа разходка по места където няма животни,които уж разнасят кърлежи,общо се събират 12 кърлежа които открих да лазят по Лола.Миналата година бяха голяма напаст,явно и тази ще е така.

#3924 Потребителят е офлайн   desi4ok Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 07:13 PM

и при нас има доста кърлежи, явно са си напаст навсякъде smile.gif
Ние максимум сме вадили 5. До скоро бяхме с тея капчици дето се слагат на врата - фронтлайн мисля че бяха, но отскоро му сложихме каишка - killtix и за момента сякаш е по-добре. Все още нямаме намерен кърлеж.
Ето и 2 снимки от днес

#3925 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 04:43 AM

vano благодаря ти , ще прегледам информацията най - подробно , а и ще по изчета темата и ще попитам ако има и други въпроси.

В момента гледам Бигълчето на моя приятелка която е на екскурзия и направо съм влюбена .

Лола desi4ok виждам ,че пишете за кърлежите . Поне това дето съм гледала по тв и съм чела има такива кърлежи - по половин милиметър , та вие виждате ли ги с просто око ? Как стоят на козината - забити , леко стърчат ?
Много ме притеснява това , защото нямам опит пък сега го разхождам в парка ( Борисовата) по затревените площи ... Там как стоят нещата - има ли кърлежи или се пръска . Аз поне не съм виждала да има табели някакви ... Много се притеснявам с тези кърлежи всякакви съвети от опитност ще ми бъдат полезни . С една дума - помощ unsure.gif

#3926 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 06:13 AM

Пак съм аз. Забравих да кажа ,че кучето има втрит Фронтлайн - пипета . Може ли паралелно с тази пипета да купя и каишка и да напръскам кучето паралелно с пипетата и Фронда спрей ?

Ето няколко препарата за които прочетох ,че се препоръчват против паразити но на мен лично нищо не ми говорят :

Фендоната
NEOSTOMOSAN
Айкън
неоцидол

Те могат ли да се ползват паралелно с тази пипета ?
Някой ползвал ли е такива ?

#3927 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 07:21 AM

Elly* кърлежите не са чак толкова малки.Тези,които аз махам ги виждам как пълзят по козината и ги махам преди да са се забили.Когато са се забили и са се насмукали с кръв те се подуват като балонче и се усещат при погалване.Затова след всяка разходка аз лично правя много щателна проверка.Обикновенно любимите им места са зад ушите,под мишниците,но сега се сещам че първия ни кърлеж който бях видяла беше отпред на гърдите.Така че оглеждайте навсякъде.В такива моменти се радвам,че част от козината на бигълите е бяла,незнам как се оправят хората с черни кучета.
За препаратите,в момента сме на Фронтлайн,но аз лично предпочитам Адвантикс защото предпазва и от комари,които пък заразяват с дирофилариоза.И мисля да взимам и каишка,защото чувам и аз много добри отзиви.Няма проблем да има и препарат и каишка според мен.
Като казах дирофилариоза,че да питам останалите,започнахне ли да давате нещо за профилактика?Във форумите всички казват че от април до септември трябва задължително да се дава нещо,защото е наистина много страшна тази болест.Вашите ветове какво са ви казали?Ще ви помоля да споделите за да обменим информация.

#3928 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 08:37 AM

Лола благодаря ти . Ще следя дискусията с интерес :)

#3929 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 12:48 PM

Пак аз .. мале дано не ме изгоните .
При кръстоска трябва ли да съблюдавам в какви цветове са Биглите - да повечето са трицветни но някой имат черен и кафяв гръб без бяло други имат бели петна ? Това от значение ли е какво ще се получи и има ли някаква закономерност ? Трябва ли да са с едни и същи като разположение на 3те цвята ?

#3930 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 01:45 PM

Цитат(Elly* @ Apr 12 2010, 09:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Пак аз .. мале дано не ме изгоните .
При кръстоска трябва ли да съблюдавам в какви цветове са Биглите - да повечето са трицветни но някой имат черен и кафяв гръб без бяло други имат бели петна ? Това от значение ли е какво ще се получи и има ли някаква закономерност ? Трябва ли да са с едни и същи като разположение на 3те цвята ?

Ако са истински бигли не би трябвало да се притесняваш. Бигъл без бяло няма, по стандарт.

Ето от тук може да погледнеш стандарта и цветовете

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3931 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 06:52 PM

Мерси. Беше ми полезно и интересно .
Някой няма ли да каже нещо за Фронтлайн спрея ( или по-добър спрей против паразити ако има ) ? Може ли да се ползва независимо втритата пипета ( дали е Фронтлайн или Адвантикс (май така беше) ) ...
И ако може да ми препоръчате голям и добре снабден зоо магазин ?

#3932 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 07:08 PM

Цитат(Elly* @ Apr 12 2010, 03:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мерси. Беше ми полезно и интересно .
Някой няма ли да каже нещо за Фронтлайн спрея ( или по-добър спрей против паразити ако има ) ? Може ли да се ползва независимо втритата пипета ( дали е Фронтлайн или Адвантикс (май така беше) ) ...
И ако може да ми препоръчате голям и добре снабден зоо магазин ?

Аз лично използвам адвентикс стоп он, по-скъп е, ама казват че отблъсквал и комарите. Може би като тръгнем по горите ще му сложа и противопаразитна каишка и така. Според това което пише в рекламата на адвентикса не би трябвало да имаме притеснения, но нали знаете, че в рекламата истините са много малко smile.gif

По този въпрос, с обезпаразитяването, има цяла тема в този форум, а колкото хора и ветове, почти толкова мнения smile.gif

ето темата: http://forum.dog.bg/...p?showtopic=970
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3933 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 09:51 PM

Аз малко набързо, че няма напоследък време!

Страхотни снимки на бигльовците - големи сладури wub.gif !

В момента на Хилтън има кърлежи, днес свалих от Мърфи един, чух и в Южния Парк, че има! Като сме вадили кърлеж от Мърфи, чакаме 1 месец, после пускаме кръвен тест!
За паразитите в сърцето, миналата седмица пуснахме кръвен тест и после почнахме профилактиката - 5 пъти, веднъж в месеца!
Ние също тази година почнахме да слагаме адвентикс стоп он по препоръка на ветовете именно заради комарите!

#3934 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 12:47 PM

Vano благодаря ти ! Писах , дано някой отговори . Чуда се защото ветовете на кучето са му сложили Фронтлайн като приятелката ми е казала най -доброто което има по тяхна преценка ,че и тя мн не е в час......
Спрейовете само от ветеринарни кабинети ли се взимат или има и в магазините ? Хубав магазин в Сф някой да ми препоръча ,че вчера обиколих 4 по малки и го нямат този спрей на фронтлайн .

#3935 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 02:19 PM

Цитат(Elly* @ Apr 13 2010, 09:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Vano благодаря ти ! Писах , дано някой отговори . Чуда се защото ветовете на кучето са му сложили Фронтлайн като приятелката ми е казала най -доброто което има по тяхна преценка ,че и тя мн не е в час......
Спрейовете само от ветеринарни кабинети ли се взимат или има и в магазините ? Хубав магазин в Сф някой да ми препоръча ,че вчера обиколих 4 по малки и го нямат този спрей на фронтлайн .

По-вероятно е да го намериш в накой ветеринарен кабинет. По магазините не съм виждал.

User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3936 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 06:02 PM

Mersi Vano !

#3937 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 April 2010 - 02:16 PM

Ц,ц,ц.. къде сте бе хора . :)

Сложихме каишка и точно я зарвеждам в парка с новата каишка и по едно време гледам нещо като малко паяче на главата ама не точно , сигурно е било кърлеж . Махнах го настрани с ръка - с замах. А преди това едно друго куче дето беше по тревите дойде да се душат, се си мисля че от него скочи .

Вече съм на 100 процента сигурна че искам да си взема кученце и имам много любов и грижа които да му дам .
Кученцата с родословие от чужбина каква цена са , а от България с родословие каква са ?
Прегледах линковете харесах 2развъдника един то Англия и един от Германия , тези дни мисля да се обадя , но не знам немски та търся човек който да ми помогне .
Никъде обаче не бяха посочени цени , нито в БГ развъдника нито в другите , та затова питам информативно - само за насока горе долу.
Ако взимам от чужбина какви документи трябва да приготвя за самата покупа - има ли някакви изисквания , такси някакви странични ?

#3938 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2010 - 08:36 PM

Цитат(Elly* @ Apr 18 2010, 12:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ц,ц,ц.. къде сте бе хора . :)

Сложихме каишка и точно я зарвеждам в парка с новата каишка и по едно време гледам нещо като малко паяче на главата ама не точно , сигурно е било кърлеж . Махнах го настрани с ръка - с замах. А преди това едно друго куче дето беше по тревите дойде да се душат, се си мисля че от него скочи .

Вече съм на 100 процента сигурна че искам да си взема кученце и имам много любов и грижа които да му дам .
Кученцата с родословие от чужбина каква цена са , а от България с родословие каква са ?
Прегледах линковете харесах 2развъдника един то Англия и един от Германия , тези дни мисля да се обадя , но не знам немски та търся човек който да ми помогне .
Никъде обаче не бяха посочени цени , нито в БГ развъдника нито в другите , та затова питам информативно - само за насока горе долу.
Ако взимам от чужбина какви документи трябва да приготвя за самата покупа - има ли някакви изисквания , такси някакви странични ?

Всеки развъдник си определя цените, в зависимост от кучилото. Така че виждаш конкретно кучило и питаш.
Ако си вземаш куче от чужбина е добре да изискаш експортно родословие, за да можеш след това да регистрираш кучето в бг клуба. А относно документи най-вероятно ще подпишете договор за покупко продажба. Ако кучето е бебе за внасяне в България май друго не трябва, но нека някой който е внасял куче в България да каже. Даже мисля че имаше и тема по въпроса във форума.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3939 Потребителят е офлайн   Leslie_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 06:52 PM

Здравейте. :)

Решила съм да си взема куче и се спрях на бигъл, но все още се колебая дали това да е породата. Въпросът ми към вас е - случвало ли ви се е да не успеете да разходите кучето си за по-продължително време през деня (вместо 1 час, да е половин) и ако да, какъв е бил резултата. Задавам ви въпроса, защото доста хора ме посъветваха, че бигълите искат доста движение, а не ми се иска да мъча кучето или себе си (ако започне да ми прави напук...). Много ще съм благодарна за всякакви отговори и най-вече съвети. :)

P.S. От Варна съм и ми се ще, ако някой знае, да сподели надеждно място, от където мога да си купя бигъл. Предварително благодаря за инфото. :)

#3940 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 07:12 PM

Цитат(Leslie_ @ Apr 19 2010, 04:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Въпросът ми към вас е - случвало ли ви се е да не успеете да разходите кучето си за по-продължително време през деня (вместо 1 час, да е половин) и ако да, какъв е бил резултата. Задавам ви въпроса, защото доста хора ме посъветваха, че бигълите искат доста движение, а не ми се иска да мъча кучето или себе си (ако започне да ми прави напук...).

Живи хора сме,нормално е да се случи подобно нещо.Бигълът няма да ви се разсърди и определено няма да направи нещо лошо напук.Бигъл може да не направи нещо от инат,но поне поне по моите наблюдения никога няма да направи някоя беля напук.
В случаите,когато сме пропускали разходки най вече когато при нас беше минус 20 през зимата,наваксвахме липсата на движение навън с игра вътре,гонене на топки,търкаляне на пластмасови шишета,такива работи...
Вярно е,обичат движението и ако не можете да му осигурите да потича на воля няколко пъти в седмицата може би това не е вашата порода.Но пък удоволствието да гледаш бигъл на скорост с развяти уши е незабравимо и си заслужава усилията :)
Поздравления за това,че първо проучвате породата преди да си вземете куче ae_085.gif

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни