Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3981 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 May 2010 - 08:13 PM

Показване на мнениетоvano, в 06 May 2010 - 06:14 PM, написа:

Собственика на Тера, също пише във форума - Stroshev

А така,изложих се:zz_217:
Извинявам си на Stroshev и Тера

#3982 Потребителят е офлайн   stroshev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 08:18 PM

Извинението се приема :) Ето още една две снимки.

Показване на мнениетоЛола, в 06 May 2010 - 08:18 PM, написа:

Показване на мнениетоvano, в 06 May 2010 - 06:14 PM, написа:

Собственика на Тера, също пише във форума - Stroshev

А така,изложих се:zz_217:
Извинявам си на Stroshev и Тера

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3983 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2010 - 05:36 PM

АуУуУу сладуЛчетаа :)

Офф значи аз се запилях с тези изложби - много се омешах значи.
Бигъл клуба има да си оправя разни въпроси та за тази цел целият състав трябвало да се събере .
До колкото разбрах за тази експертна оценка , трябва да стане след регистрацията на кучето в Бигъл клуба , а преди да
се регистрира трябва да се събере състава , та едно един два месеца чакане сигурно ще има.
Само дето не ми е много ясно за тази експертна оценка - кучето трябва ли да бъде перфектно тренирано като за изложба , или може да седи кротко просто съдията да си огледа и измери там каквото го интересува...
По назаде четох ,че в момента само един съдия в Бг може да направи съответната процедура и попринцип не всеки съдия може да извършва експертна оценка- ето тук ми е трудно да се ориентира , но предполагам на место да питам или....

#3984 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2010 - 05:50 PM

Показване на мнениетоElly*, в 08 May 2010 - 05:41 PM, написа:

Бигъл клуба има да си оправя разни въпроси та за тази цел целият състав трябвало да се събере .
До колкото разбрах за тази експертна оценка , трябва да стане след регистрацията на кучето в Бигъл клуба , а преди да
се регистрира трябва да се събере състава , та едно един два месеца чакане сигурно ще има.
Само дето не ми е много ясно за тази експертна оценка - кучето трябва ли да бъде перфектно тренирано като за изложба , или може да седи кротко просто съдията да си огледа и измери там каквото го интересува...
По назаде четох ,че в момента само един съдия в Бг може да направи съответната процедура и попринцип не всеки съдия може да извършва експертна оценка- ето тук ми е трудно да се ориентира , но предполагам на место да питам или....

По новите правила вече се издава сертификат за породна принадлежност. Определянето на тази породна принадлежност в България могат да правят 3-ма съдии - Иван Димитров, Камен Литов и Георги Христозов. Незнам какво сте си говорили, но дори и след ОС на клуба, ако се реши да има подобно сертифициране, то най-вероятно клуба ще насрочи дати, за да може от подобна процедура да се възползват повече хора, притежатели на бигли, които по една или друга причина нямат родословие. Но в този момент нямам идея кога ще се свика общото събрание и какво ще се реши отностно сертифицирането. Доколкото знам вече няколко клуба направиха подобно сертифициране.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3985 Потребителят е офлайн   stroshev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2010 - 07:17 PM

Още няколко снимки от днес на Витоша :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3986 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 06:50 PM

Показване на мнениетоvano, в 08 May 2010 - 05:55 PM, написа:

Показване на мнениетоElly*, в 08 May 2010 - 05:41 PM, написа:

По новите правила вече се издава сертификат за породна принадлежност. Определянето на тази породна принадлежност в България могат да правят 3-ма съдии - Иван Димитров, Камен Литов и Георги Христозов. Незнам какво сте си говорили, но дори и след ОС на клуба, ако се реши да има подобно сертифициране, то най-вероятно клуба ще насрочи дати, за да може от подобна процедура да се възползват повече хора, притежатели на бигли, които по една или друга причина нямат родословие. Но в този момент нямам идея кога ще се свика общото събрание и какво ще се реши отностно сертифицирането. Доколкото знам вече няколко клуба направиха подобно сертифициране.

Ами какво е говорено...
Че до края на май ще се проведе общо събрание , защото без него не може да се регистрира куче.
След като се регистрира кучето , се води на изложба но само за такова оценяване , като се проучи дали ще има съдя който може да оценява на такова ниво.
Общо взето ми е мато , едно че трябва да се чака , друго че нито познавам съдии , нито нищо че да се ориентирам...
Сега вече знам кои са тези трима съдии , от друга страна пък ако клуба ще организира нещо подобно значи отпада това което на мене ми беше обяснено. Абе..
Иначе Благодария :)

#3987 Потребителят е офлайн   teddi Икона

Публикувано: 10 May 2010 - 11:29 PM

Имам опит с отглеждането на ловджийски кучета. Отглеждах женски пойнтер, като около 2 години се грижех и за нейния син. Женската беше изключително куче. Само истински стопанин на куче би ме разбрал. Говоря за застарялите лелки, които казват " булонката ми ме гледа и.......аха да ми проговори...", да ме извините, но аз говоря за истинска комуникация между човек и животно. Тя се казваше Лиза, и бе страхотна шоколадова пойнтерка. ако ви кажа, че разбирах какво ми "казва", когато лае, когато "свири" с нос, или когато рурука, ще ме сметнете за откачалка. "Рурукана' наричах това странно свиване на муцуната, като да каже " У", но с гърлено " Р". Не е възможно да се опише......Последното котило беше с мъжкар, чисто черен, а тя беше кафява. Роди се едно кученце.....рижаво със зелени очи. Умопомрачителна камбинация. Това беше сина и.......След това Лиза се разболя. от последната бременност получи ракови образования, които за около 3-4 години я умориха. Умря в краката ми, пред очите ми в адски мъки. След това се заклех, че никога няма да взема каквото и да е животно да гледам. Вече имам дъщеря на 7 годинки, усетих, че има влечение към къчета и гледа старите снимки на Лиза. В един момент душата ми се преобърна.......реших, че ще взема куче на дъщеря си. Не ми трябваше много време, за да се спра на породата. влюбих се в бигълите. И така, вече от 8 месеца си имаме женски бигъл, която съчетава в себе си хаоса и щастието. Представяте ли си? Казва се Максин, докараха ни я от Словакия, беше с бронхит и бълхи. Положихме всички усилия за да я излекуваме, и сегав къщи си имаме цяло бедствие и горещо посрещане с целувки и подскоци. Тичаме в полето, учиме се на навици. а за дъщеря ми, направо си е като сестричка. Такава забавна игра пада между тях. Забелязвам, че малката бийгълка много ббързо се учи. Още на 2-я ден от както я взехме, се научи да ходи по нужда в банята, където и показахме. Мен ме прие като лидер, или водач на глутницата. знае с всеки от семейството как да се лигави или играе. Много и говорим и обясняваме, като на човек, а тя взема, че разбира. Пиша всичко това, за да се похваля, но едно нещо не ми е ясно, за което търся съдействие. Почти нищо не зная за здравето на бийгълите. Ако има някой, който да ме осведоми, нека ми пише на мейла, моля.

#3988 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 12:50 AM

Здравей,

Честито за бигълката. Имам опит с 6 годишен мъжки бигъл, който сега живее с наще, също внос от чужбина. По него време бяха изключително рядки в БГ. До сега не сме имали никакви проблеми със здравето му, да чукам на дърво. Единствено от време на време с гъбички и други кожни проблеми, но нищо сериозно.
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#3989 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 12:06 PM

teddi и Максин,добре дошли сред нас :smile:
Като чета поста ти и без да казваш че имаш бигъл веднага се разбира :ab_041:
Относно здравето на бигъла,в повечето описания за породата пише,че са много здрави и издръжливи кучета.Да чукна на дърво наистина да е така.По принцип като всяко куче и те могат да се разболеят,но в сравнение с някои породи предразположени към определени болести,при нашите общо взето няма такива.
Още веднъж добре дошли и да сложиш снимчици на момичето да го видим :smile:

ПП. Stroshevснимката с минзухарите и Тера на скорост е разкошна :ba_025:

#3990 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 03:13 PM

За здравето божа работа. Здравето на всяко куче е много индивидуално и се обуславя от редица фактори - храна, начин на живот, профилактика и т.н., но като порода наистина ги дават че са с добро здраве. Обръщай внимание на ушите, и да не го охраните, че са предразположени към затлъстяване, което може да увреди сърцето и да доведе до изкривявания в гърба и крайниците.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3991 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 04:50 PM

Показване на мнениетоteddi, в 10 May 2010 - 08:34 PM, написа:

Имам опит с отглеждането на ловджийски кучета. Отглеждах женски пойнтер, като около 2 години се грижех и за нейния син. Женската беше изключително куче. Само истински стопанин на куче би ме разбрал. Говоря за застарялите лелки, които казват " булонката ми ме гледа и.......аха да ми проговори...", да ме извините, но аз говоря за истинска комуникация между човек и животно. Тя се казваше Лиза, и бе страхотна шоколадова пойнтерка. ако ви кажа, че разбирах какво ми "казва", когато лае, когато "свири" с нос, или когато рурука, ще ме сметнете за откачалка. "Рурукана' наричах това странно свиване на муцуната, като да каже " У", но с гърлено " Р". Не е възможно да се опише......Последното котило беше с мъжкар, чисто черен, а тя беше кафява. Роди се едно кученце.....рижаво със зелени очи. Умопомрачителна камбинация. Това беше сина и.......След това Лиза се разболя. от последната бременност получи ракови образования, които за около 3-4 години я умориха. Умря в краката ми, пред очите ми в адски мъки. След това се заклех, че никога няма да взема каквото и да е животно да гледам. Вече имам дъщеря на 7 годинки, усетих, че има влечение към къчета и гледа старите снимки на Лиза. В един момент душата ми се преобърна.......реших, че ще взема куче на дъщеря си. Не ми трябваше много време, за да се спра на породата. влюбих се в бигълите. И така, вече от 8 месеца си имаме женски бигъл, която съчетава в себе си хаоса и щастието. Представяте ли си? Казва се Максин, докараха ни я от Словакия, беше с бронхит и бълхи. Положихме всички усилия за да я излекуваме, и сегав къщи си имаме цяло бедствие и горещо посрещане с целувки и подскоци. Тичаме в полето, учиме се на навици. а за дъщеря ми, направо си е като сестричка. Такава забавна игра пада между тях. Забелязвам, че малката бийгълка много ббързо се учи. Още на 2-я ден от както я взехме, се научи да ходи по нужда в банята, където и показахме. Мен ме прие като лидер, или водач на глутницата. знае с всеки от семейството как да се лигави или играе. Много и говорим и обясняваме, като на човек, а тя взема, че разбира. Пиша всичко това, за да се похваля, но едно нещо не ми е ясно, за което търся съдействие. Почти нищо не зная за здравето на бийгълите. Ако има някой, който да ме осведоми, нека ми пише на мейла, моля.

много ме трогна разказът ви.... :mg_062:
относно здравето на бийгъла бих споделила, че имам бийгъл на почти 5 години.Засега не съм имала проблеми със здравето му с изключение на един ларингит една зима, но мина с 2-3 инжекции. Доколкото съм чела слабото място на тази порода е кожата.Веднъж на Рей му се беше образувала една брадавичка от вътрешната страна на ухото, но докторът ни увери, че може да е от обождане или нещо подобно.Махнахме я оперативно, но беше безобидна работа.Това е всичко.В никакъв случай не мога да кажа, че са болнави кученца, а и не съм чела да са предразположени към определно заболяване.
Целувки за вашето семейство и малката Максин.
:be_107:
User's Signature

allure&Jack Ray

#3992 Потребителят е офлайн   desi4ok Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 10:39 PM

няколко нови снимки и от нас :smile:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#3993 Потребителят е офлайн   desi4ok Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 10:06 PM

Пак ние :be_107:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#3994 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 01:52 PM

Гледам снимките до водата и да ви питам,какво е отношението на вашите бигльовци към мокренето? Ло когато е за минаване през рекички или локви или когато от любопитство падна в реката :) няма проблем,но миналата година лятото категорично отказа да влезе в морето.Интересно при вас как е?

#3995 Потребителят е офлайн   stroshev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 09:32 AM

Форума нещо замира яко- айде по дейно :)

#3996 Потребителят е офлайн   desi4ok Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 11:17 AM

Показване на мнениетоЛола, в 17 May 2010 - 01:57 PM, написа:

Гледам снимките до водата и да ви питам,какво е отношението на вашите бигльовци към мокренето? Ло когато е за минаване през рекички или локви или когато от любопитство падна в реката :) няма проблем,но миналата година лятото категорично отказа да влезе в морето.Интересно при вас как е?

Ари за първи път падна ,,на дълбоко" докато се мъчеше да избяга от по-големи кучета, като така падна в езерото на града. Веднага се сети какво трябва да прави и изплува сам, което ме учуди. Като цяло обаче, не му е сред любимите неща да влиза в реката или езерото и да се мокри. Дано с времето да заобича повече водата. На море още не е ходил :smile:

#3997 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 06:09 PM

Темата ни е отишла толкова назад,че без малко да не я намеря.Трябва да я съживим малко :smile:
Малко снимки от нас от почивните дни.Те за съжаление не завършиха добре за нас с Лоли,случи ни се злополучна случка с един пес който ни нападна.Нахапа ни доста гадно и двете,но ще се оправим разбира се.
Много снимки правих тогава,но нещо нямах настроение да ги гледам,само че някои са станали доста прилични и ги качвам

Ло във врачанския балкан,не може да повярва какви голеееми поляни има там.
Качена снимка
Ох,това любопитство.Ло на Крепостта Баба Вида
Качена снимка
Качена снимка

Сърдечни поздрави на всички!

#3998 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 10:49 PM

Здрасти на всички и от нас с Бари!
Понеже не сме писали отдавна, решихме да сложим малко нови снимки :smile:
Така си дремем като сме се разходили добре и после много ни мързи :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Vanity of vanities....

#3999 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2010 - 10:52 AM

Елате на Сангрия парти с Animal Rescue Sofia

Елате на Сангрия парти
06.06. - 16 часа - София - Лозенец

Един прекрасен следобед - едно направено добро!
Заповядайте отново на купон с нас и подкрепете животинките в приют Богров!

06 юни неделя 16 часа бул.Джеймс Баучер 23 кв.Лозенец - София

Качена снимка

Ще се радваме да ви видим отново :be_107:

За да опресним спомените - вижте как премина чаеното ни парти с вас миналия месец:
http://arsofia.com/bg/tea-bg /
Ще ни бъде приятно да се видим отново, доведете и приятели -все пак, колкото повече, толкова повече!
Ние очкаваме вас,
а вас отново ви очкават изненади
:be_107: :re_037:

Темата за Партито

#4000 Потребителят е офлайн   skiv4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 02:30 PM

ЗДРАВЕЙТЕ ...от нас с Бонро ... растем и дивеем ... мн сме непослушни и за съжаление ми минават странните мисли да го водя на учител... вече малко е изпуснат( навърши 10 месеца вече) , но говорих с един такав и ми казаха , че може и да се получи ... дивотата му е мн чаровна, но е адски упорит и вкъщи е една сериозна борба за надмощие ... тъкмо съм доволна , че съм надделяла и след 5 мин той отново вършее : )
ето и малко снимки ...: )

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202